Šta je potrebno za pokretanje stranke?

Post Reply
viciousD

#1 Šta je potrebno za pokretanje stranke?

Post by viciousD »

Da li mi iko može reći šta je sve potrebno da bi se stranka pokrenula? Trebaju li neke dozvole i kakve uvjete treba ispuniti? hvala unaprijed :)
_BaD_BoY

#2 Re: Šta je potrebno za pokretanje stranke?

Post by _BaD_BoY »

prije svega moras biti dobar politicar :D (a to kod nas podrazumijeva da mozes dobro ukrasti,slagati,sto bolje nabrijavat narod na mogucnost rata,plasit ih onim "tamo itd :D )

p.s.vjerovatno moras imati nekoliko stotina il mozda hiljada potpisa..ev rece ti ovaj sto ce postati ispod mene :razz:
HomeArt

#3 Re: Šta je potrebno za pokretanje stranke?

Post by HomeArt »

Pravo pitanje je kako pokrenuti narod, stranaka svakako imamo za po' evrope. Ja predlazem da se ukine uvoz i zabrani prodaja kafe, mozda bi se nesto konacno desilo, mozda. :roll:
katamaran101

#4 Re: Šta je potrebno za pokretanje stranke?

Post by katamaran101 »

lova :D
HORN1

#5 Re: Šta je potrebno za pokretanje stranke?

Post by HORN1 »

sahan wrote:Pravo pitanje je kako pokrenuti narod, stranaka svakako imamo za po' evrope. Ja predlazem da se ukine uvoz i zabrani prodaja kafe, mozda bi se nesto konacno desilo, mozda. :roll:
To sa ukidanjem uvoza ima dosta logike, naime treba ograničiti uvoz tako da za uvezene robe moraju primiti naše resurse koje mogu izabrati a među kojima bi bili i radni sati naših nezaposlenih radnika kao i usluge naših preduzeće.
Znači nema uvoza bez obaveze pa ako hoće netko da nam proda ono što on može ponuditi mora prihvatiti nešto naše što mu mi možemo ponuditi. Tako bi spriječili osiromašenje i propast države.
Takođe bi trebalo uvesti obavezu da svi oni koji imaju primanja iz buđeta moraju kupovati robe koje povoljno utječu na razvoj države i punjenje buđeta. Naprimjer mogli bi kupiti automobil samo onog proizvođača koji kompenzira svoj izvoz uvozom naše robe ili zapošljavanjem naših radnika. Može ostati i slobodna trgovina zbog međunarodne zajednice ali svi koji hoće da imaju primanja i posao trebali bi se u skladu sa ovakvim upustvima ponašati. To bi bio direktni poticaj svim koji hoće da izvoze u BiH da osnivaju ovdje neku proizvodnju ili da ponude koperantsku suradnju.
Netreba zabraniti nikakav uvoz samo treba donijeti postavke da taj uvoz nešteti domaćoj proizvodnji već da je pospješuje.
osa

#6 Re: Šta je potrebno za pokretanje stranke?

Post by osa »

katamaran101 wrote:lova :D
samo to, sve ostalo će doći samo po sebi, suradnici, prijatelji itd.itd.
Post Reply