HAVANA wrote:amko76 wrote:Ti nisi pratio pa nisi ni shvatio.Nećemo ništa, nije penzija naša nego Draganova. Ako je pametan uradiće ono isto što, otprilike svaki četvrti novi penzioner u FBiH uradi- otići u penziono sa uvjerenjem nadležne vojne/policijske jedinice o stažu u periodu 1992-1995, da mu se isti upiše, te tako ostvariti svoja penziona prava.
Većina mojih ratnih drugova je to već regulisala, ja, na primjer, još nisam. Kad mi dođe vrijeme za penziju, ne vjerujem da bi me ozbiljno shvatili ako bih im zakukao da ne dobijam penziju zbog svoje ljenosti. Ipak je skoro 8 godina staža u pitanju, a taj staž ne pada sa neba. Moraš sam, ili preko opunomoćenika podnijeti zahtijev da ti ga upišu. Na žalost, to je jedini put.
Dragan neće u penziju, ne možeš ga puškom natjerati, draga mu fotelja i plaća i povlastice. A ima restoran i kafanu i primanja od odlikovanja. A mladima ostaje ulica. Heroj nema šta.
Ostalo bi ti mudo od ovce da nije njega i takvih bilo.
Dabogda imo jos troduplo.A i nece mlad na tu poziciju ,garant.
nije mogao sam, evo i moj otac je bio u ratu 92-95, pa nije mogao izbiti taj period jer mu je
preduzece uplacivalo pio za to vrijeme, to su i onako bili tada vrlo sitni novci,
a uplacivali su jer nisu kontali na ove kasnije malverzacije, i mislili su nema smisla na
ostetima pripadnike armije.
po toj logici bi i njemu trebali brisati taj staz i trebao je ostati raditi jos 3 godine.
nije vikic sam odbranio sarajevo, i nije to niko uradio sam. i ne treba imati ni dva ni tri puta vise,
ni on ni bilo ko drugi...
nije lukac samo njega poslao u penziju, samo su drugi uzeli poseban staz ...