Srpski narod u BiH

Locked
Cyber-harambashica

#326 Re: Srpski narod u BiH

Post by Cyber-harambashica »

hvala na informaciji.

ko je vlasnik BBI?

Ah sto sam od reci, mislila sam da vise ne idem na ovu temu, pametnije mi je
Cyber-harambashica

#327 Re: Srpski narod u BiH

komeba wrote:
Cyber-harambashica wrote:
Pa ne mozes da kupis svinjetinu u TURSKOJ radnji, u svakoj nemackoj mozes..

Zasto ne moze u BBI (se tako zove?), e to me interesuje
Sta ako ja kao srpkinja hocu da pipijem casu vina uz jelo?
U krugu od 100m imas barem jos 5 restorana i svi toce alkohol.
Pijem alkoho,ponekad jedem svinjetinu,ali znam gdje cu konzumirati i jedno i drugo.
Vlasnik objekta odlucuje sta ce da sluzi i do tebe je da li ces tu doci ili ne.
To je kao da ja primjer sarajevske netolerancije navodim da se u cevabdzinici Zeljo ne moze pojesti pastrmka :-)
zeljo je onaj sa cevapima?
Los primer, ali vidim :-) , ok...
klixober

#328 Re: Srpski narod u BiH

Post by klixober »

komeba wrote:
Pa ne mozes da kupis svinjetinu u TURSKOJ radnji, u svakoj nemackoj mozes..

Zasto ne moze u BBI (se tako zove?), e to me interesuje
Sta ako ja kao srpkinja hocu da pipijem casu vina uz jelo?
U krugu od 100m imas barem jos 5 restorana i svi toce alkohol.
Pijem alkoho,ponekad jedem svinjetinu,ali znam gdje cu konzumirati i jedno i drugo.
Vlasnik objekta odlucuje sta ce da sluzi i do tebe je da li ces tu doci ili ne.
To je kao da ja primjer sarajevske netolerancije navodim da se u cevabdzinici Zeljo ne moze pojesti pastrmka :-)
zeljo je onaj sa cevapima?
Los primer, ali vidim :-) , ok...
Cevabdzinica Zeljo,naravno sa cevapima,tamo sigurno neces otici i buniti se sto nemaju morske plodove.
Tako ti je i sa BBI...ako je vrhunac antisarajevske propagande da u BBI nema alkohola i svinjetine,onda zalim mrzitelje na nedostatku inventivnosti :D
Cyber-harambashica

#329 Re: Srpski narod u BiH

nema ni svinjetine? hahahhahahah :-D

A svugde isto...na svim forumima...
ja na nemackim forumima branim dzamiju u Kelnu...jer ima nacionalista, ne moz´´ da verujes
pustopoljina

#330 Re: Srpski narod u BiH

Post by pustopoljina »

meni je najgore bilo dok sam gledala jednu emisiju o africi i njihovim mukama (nije ruanda :-) ) i intervjuisu nekog predsjednika necega...okolo dno dna...ni vode,ni struje, bosa djeca,bosi odrasli...i lik prica...kako nece dozvoliti balkanizaciju zemlje ( taj termin je stariji od 1992.).
e da austrijanac pametuje...to mogu pojmiti...ali afrikanac...hebemu,imam i ja neke predrasude...
Zla polusestra

#331 Re: Srpski narod u BiH

Post by Zla polusestra »

@ pustopoljina,
smatraju nas primitivcima. Otiđi u SAD, Holandiju, Njemačku.... pa reci da si iz Bosne i vidjećeš. Kada sam bila u SAD i pokazivala nekim amerikancima slike Sarajeva, ljudi nisu mogli vjerovati da mi imamo zgrade :shock: . A tek kad sam rekla da smo imali tramvaj prije Beča, iznenađenju nije bilo kraja... A tek kako su me gledali na aerodromu :-? :-?
michio

#332 Re: Srpski narod u BiH

Post by michio »

Pa sta onda?

Vječito razglabanje o tome šta drugi misle o meni/nama. Kompleks svih malih naroda.
pustopoljina

#333 Re: Srpski narod u BiH

Post by pustopoljina »

Zla polusestra wrote:@ pustopoljina,
smatraju nas primitivcima. Otiđi u SAD, Holandiju, Njemačku.... pa reci da si iz Bosne i vidjećeš. Kada sam bila u SAD i pokazivala nekim amerikancima slike Sarajeva, ljudi nisu mogli vjerovati da mi imamo zgrade :shock: . A tek kad sam rekla da smo imali tramvaj prije Beča, iznenađenju nije bilo kraja... A tek kako su me gledali na aerodromu :-? :-?
joj...tebe... :lol:
holandija itekako zna za nas...nazalost. (drugo je ako ti govoris o 20ogodisnjacima...oni ne znaju ni glavni grad svoje drzave). amerikanci...ala...koliko ima zvjezdica na americkoj zastavi...huh...uh...ha? (malo pretjerujem :lol: )
bec :D
pa zavisi s kim pricas... imas i na youtube nekoliko kanala gdje ljudi zagovaraju posebne odnose sa bivsim kronländer :P znaju ljudi da su nam civilizaciju donijeli :P
imas ljude koji krenu iz beca za bratislavu pa se zacude...
u svakom slucaju smo poznatiji od slovenije i losa reklama je reklama :evil: :P

ne trebas se puno opterecavati sa tim po cemu nas znaju...neka upoznaju tebe.
svi mi koliko god bili obavijesteni i nacitani ipak imamo onu emocionalnu komponentu i o mnogim stvarima sudimo preko ljudi koje poznajemo.
ja sam "znala" da englezi nose kobasice na odmor...dok nisam upoznala engleze koji pometose lonac kalje,bez ikakvog zaziranja...
Jazz_Junkie

#334 Re: Srpski narod u BiH

Post by Jazz_Junkie »

Skoro mi je prijateljica bila u New Yorku i veli kako Amerikanci misle da su Evropljani zaostali. :D Vise je ipak u pitanju neznanje ovih mladjih generacija. Jednom me je jedan poznanik pitao da li idem cesce za Serbokroatien sto bi u prijevodu znacilo da li idem u Srpskohrvatsku. :lol:
pustopoljina

#335 Re: Srpski narod u BiH

Post by pustopoljina »

dobro je dok ne stojis sa srbima i hrvatima i austrijanac pita- a kako je sad u jugoslaviji :lol: :lol: :lol:
1gorstak

#336 Re: Srpski narod u BiH

Post by 1gorstak »

I ova vasa diskusija o tom sta stranci (Holandjani, Amerikanci, Nijemci...) misle o nama (Srbima, Hrvatima, Bosnjacima...) ima veze sa temom jer se sve svodi na cinjenicu da negativan sud o cjelokupnim narodima imaju oni cije misljenje ne treba da bude bitno. Ja znam svoje ....

http://www.youtube.com/watch?v=0K8no4OX ... re=related

A oni koji zbog svoje ksenofobije ili neobrazovanosti ipak donose negativan sud o citavim narodima, nisu faktor kojem se planiram prilagodjavati.
Zlata M.

#337 Re: Srpski narod u BiH

Post by Zlata M. »

1gorstak wrote:
A oni koji zbog svoje ksenofobije ili neobrazovanosti ipak donose negativan sud o citavim narodima, nisu faktor kojem se planiram prilagodjavati.
:thumbup: ... kao sto se ne planiram prilagodjavati ni onima koji, u nedostatku osjecaja vlastite vrijednosti, pred njima grcaju u inferiornosti.
bingov buraz

#338 Re: Srpski narod u BiH

Post by bingov buraz »

Zlata M. wrote:
1gorstak wrote:
:thumbup: ... kao sto se ne planiram prilagodjavati ni onima koji, u nedostatku osjecaja vlastite vrijednosti, pred njima grcaju u inferiornosti.
Za oboje :thumbup: :thumbup:

...i jos
@komeba :thumbup: @pustopoljina :thumbup:

Lijepo je biti medju pametnim insanima,samo na sa-x :)
harisl

#339 Re: Srpski narod u BiH

Post by harisl »

Zla polusestra wrote:Hoćeš reći da je Teheran multietnički grad u kojem cvjetaju tolerancija i demokratija? :roll:

Znam dosta o Teheranu:
http://--- no links ---/vijesti/svijet/moz ... 66037.html

:oops: :oops:
Nisam mislio komentarisati stereotipe, ali vidim da se diskutuje bez dovoljno informacija, pa reko' da pojasnim. Ova zena nije osudjena na kamenovanje od strane zvanicnog suda. I sam Teheran je bio protiv tog kamenovanja. Ona je osudjena na kamenovanje od strane 'seoskog suda' koji sa zvanicnim sudom u Iranu nema nista. Znaci, to je kao da je familija njenog muza odlucila da joj kamenom razbiju glavu - ne treba ti za to sud...
black

#340 Re: Srpski narod u BiH

Post by black »

bingov buraz wrote:
Zla polusestra wrote:Na žalost, nije tačno da te niko drugačije ne gleda zbog "drugačijeg" imena. Naše drago Sarajevo postalo je drugi Teheran. :sad:
Znas li ti ista o Teheranu...onom pravom ili je ''in'' ponavljati miletove floskule
:-) :-) :-)

Da postoji nagrada za najgluplji post ovaj bi bio za neki ekvivalent nobelove.

Da ima gledanja drugacijeg na drugi nacin jasno da ima i taj dio ne sporim.
ocito da ne zna :wink: najlakse je lupati floskule
otidji u Teheran pa dozivi ga svojim ocima i uporedi sa Sarajevom
Zlata M.

#341 Re: Srpski narod u BiH

Post by Zlata M. »

:lol:
... a tek da si im pokazala ovo
Image

( :-) sini munjo, udri grome ! ... cu' zgrade im pokazivala :lol: :-) )
bingov buraz

#342 Re: Srpski narod u BiH

Post by bingov buraz »

harisl wrote:
Zla polusestra wrote:Hoćeš reći da je Teheran multietnički grad u kojem cvjetaju tolerancija i demokratija? :roll:

Znam dosta o Teheranu:
http://--- no links ---/vijesti/svijet/moz ... 66037.html

:oops: :oops:
Nisam mislio komentarisati stereotipe, ali vidim da se diskutuje bez dovoljno informacija, pa reko' da pojasnim. Ova zena nije osudjena na kamenovanje od strane zvanicnog suda. I sam Teheran je bio protiv tog kamenovanja. Ona je osudjena na kamenovanje od strane 'seoskog suda' koji sa zvanicnim sudom u Iranu nema nista. Znaci, to je kao da je familija njenog muza odlucila da joj kamenom razbiju glavu - ne treba ti za to sud...
I ja sam mislio nesto slicno napisati ali sjetih se cika Ajnstajna i njegove izjave da je lakse razbiti atom nego ljudsku predrasudu i pustim kraju :mrgreen:

Ta zena ce biti smaknuta zbog hladnokrvnog i proracunatog ubistva,moze se to nama svidjati ili ne kod njih je takav zakon i kad ga krsis budi spreman na posljedice.Naprimjer vidim tipove kao Batko sa Grbavice ili ovi sto su ubili momka u tramvaju i zazalim sto i mi nemamo smrtnu kaznu jer ne vjerujem u rehabilitaciju osobe koja svjesno oduzme drugi zivot...a liberal sam u dusi Tita mi :mrgreen:
SanskiBiser

#343 Re: Srpski narod u BiH

Post by SanskiBiser »

smatraju nas primitivcima. Otiđi u SAD, Holandiju, Njemačku.... pa reci da si iz Bosne i vidjećeš. Kada sam bila u SAD i pokazivala nekim amerikancima slike Sarajeva, ljudi nisu mogli vjerovati da mi imamo zgrade :shock: . A tek kad sam rekla da smoimali tramvaj prije Beča, iznenađenju nije bilo kraja... A tek kako su me gledali na aerodromu :-? :-?

Odmah mi padne ova scena na um i BOC BOC viljuskom :lol: :D

http://www.youtube.com/watch?v=EJiMHIN3YBc
Bosnolog

#344 Re: Srpski narod u BiH

Post by Bosnolog »

kole101 wrote: :) ...to mi nekako uopsteno zvuci...
Mozda si pleo priglavke, kuhao kafu i isao po cigare u sitne sate '' ilegalcima''...(posteno) ...
A mozda si jedan od ''utemeljitelja'' iz prvog esalona... :-)
Mada... mscini da je to sve tvoja fikcija, i da si ti ''jos uvjek na zadatku''...
No dobro ..ako ti prija , sta fali...igramo se :razz: ..
(vazduh trepti kao da nebo gori :roll: :D )

PS.
Aj sad ti... :-D :-D :-D
@kole bre, vidis kako ti sve dobro znas,....uzmes nesto za opustanje i lakse ti bude,.... :mrgreen:
kole101

#345 Re: Srpski narod u BiH

Post by kole101 »

Bosnolog wrote:
Mozda si pleo priglavke, kuhao kafu i isao po cigare u sitne sate '' ilegalcima''...(posteno) ...
Mada... mscini da je to sve tvoja fikcija, i da si ti ''jos uvjek na zadatku''...

PS.
@kole bre, vidis kako ti sve dobro znas,....uzmes nesto za opustanje i lakse ti bude,.... :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: ...ma znao sam... :thumbup:...bre...
sodom

#346 Re: Srpski narod u BiH

Post by sodom »

Zla polusestra wrote:Ako je kod nas sve tako lijepo, divno i krasno, zašto smo onda u očima cijelog svijeta primitivci? I zašto nas povezuju sa islamskim terorizmom? Slučajno... :oops:
Zato što si trol, eto zašto. :wink:
Cyber-harambashica

#347 Re: Srpski narod u BiH

sve bi bilo ok da se ne mesa politika/religija.
Posto u teheranu znaci ima dva suda,ja eto zelim da toga nema u Sa, Bosni, ma ni u srbiji, i crnoj gori.
Bosnolog

#348 Re: Srpski narod u BiH

Post by Bosnolog »

kole101 wrote:
Bosnolog wrote:

PS.
:lol: :lol: :lol: ...ma znao sam... :thumbup:...bre...
Kao da se oluja sprema ,umjetnoscu su samo neki obdareni kao i vidovnjackim sposobnostima http://www.e-novine.com/comments/entert ... -look.html ......... :mrgreen:

http://www.youtube.com/watch?v=4m0_vWmwdZc
BHCluster

#349 Re: Srpski narod u BiH

Post by BHCluster »

Zla polusestra wrote:Zbog nacionalista. :cry:
I sta je solucija?
Bodkin

#350 Re: Srpski narod u BiH

Post by Bodkin »

@cyber i @zla polusestra evo ja vam kao mucak kazem da mi puca neka stvar sto nema u jednom trznom centru klempe i alkohola a 15 metara od njega prodavnica gdje ima.Dakle jedem klempu,mrtav pijan hodam pored tog istog trznog a ponekad i na lakim drogama i do sad mi nista nije bilo.Usput ti je neko dobro objasnio da je trazenje svinjetine i alkohola u BBI centru(to je ta famozna teheranka iako ja prvi put cujem za taj naziv a zivim u Sa) isto kao da odes u ribnjak i trazis pilece filete.
Ako ste vec bile izvan balkana onda znate da ovo globalno preplitanje kultura znaci donosenje odredjenih lokalnih pravila na, u ovom slucaju, mjesto ulaganja

Ovo su najmanji problemi.X puta su gori malogradjani,kriminalci,nacionalisti i isforsirani vjernici...

p.s.koliko je od vas sto govorite o Teheranu u superlativima bilo tamo?
Locked