Srpska moralna katarza!?

Locked
sluga_okupatora

#376 Re: Srpska moralna katarza!?

Post by sluga_okupatora »

Objektivni navijac wrote:

To je ono sto ja govorim. Potpuno neprihvacanje srpskoga naroda ! I onda se cude sto Srbi 'ne vole Bosnu' :lol: :lol:
Srbi cine trecinu stanovnistva BiH . BiH je i srpska zemlja. Bez Srba nema prosperitetne i napredne BiH.

Problem je sto po srbima BiH nije "i srpska zemlja" nego bi vecina izbacila to "i" jer misle da imaju nekakvo ekskluzivno pravo na BiH i da treba da bude samo srpska zemlja.
Probali su 1992-1995 pa nije uspjelo pa ce to "i" ostati dok ne smognu snage da pokusaju ponovno.
daddy-kool

#377 Re: Srpska moralna katarza!?

Post by daddy-kool »

res publica wrote:
Pa tvoje upozorenje se može pročitati ovako: Srbi ne smiju sa Srbima, nego moraju sa Bošnjacima u BiH ili u suprotnom zaratićemo s njima.
Mislim da su Srbi počinili grešku sa harakirijem svog bosanskog identiteta, ali to je bio njihov izbor. Moje je upozorenje vezano za osvajačke ratove radi proširenja Srbije na teritorije druge države.
oakville

#378 Re: Srpska moralna katarza!?

Post by oakville »

res publica wrote:
daddy-kool wrote: Ja samo upozoravam da će takve ideje i težnje generisati nove sukobe i nesreće, te predlažem izmjenu ovih ideja dok traje primirje.
Pa tvoje upozorenje se može pročitati ovako: Srbi ne smiju sa Srbima, nego moraju sa Bošnjacima u BiH ili u suprotnom zaratićemo s njima.
Srbi trebaju sa srbima, što bliže srbiji to bolje.
oakville

#379 Re: Srpska moralna katarza!?

Post by oakville »

res publica wrote:
oakville wrote: Nema potrebe za argumentima, i težnja za velikom državom nije nenormalna. Stvar je u tome što se to radi organiziranim klanjem i silovanjem, što jeste naravno dio duge srpske kulture i tradicije, ali eto to više u 21 vijeku nije prihvatljivo pa im nešto ne ide.
Ima potrebe, čak i velikodržavlje treba objasniti. Da li je velikodržavlje kad se jedan narod želi ujediniti, a da ne tjera i druge narode u tu državu?
To je ipak državno ujedinjenje.
Velikodržavlje se najčešće povezuje sa imperijalizmom. Kad jedan narod kao temljni stvara državu u kojoj žive i drugi naroda sa ili bez njihove volje.
Ne tjeraju druge narode u tu državu, već ih tjeraju 2 metra pod zemlju, u velikom broju.
homega

#380 Re: Srpska moralna katarza!?

Post by homega »

sluga_okupatora wrote:
Objektivni navijac wrote: To je ono sto ja govorim. Potpuno neprihvacanje srpskoga naroda ! I onda se cude sto Srbi 'ne vole Bosnu' :lol: :lol:
Srbi cine trecinu stanovnistva BiH . BiH je i srpska zemlja. Bez Srba nema prosperitetne i napredne BiH.
Problem je sto po srbima BiH nije "i srpska zemlja" nego bi vecina izbacila to "i" jer misle da imaju nekakvo ekskluzivno pravo na BiH i da treba da bude samo srpska zemlja.
Probali su 1992-1995 pa nije uspjelo pa ce to "i" ostati dok ne smognu snage da pokusaju ponovno.
Sarajevskom općinom Stari Grad vlada stanje dominacije Bošnjaka. Tako misli i tako se ponaša 100% stanovništva, ostali etnički i neetnički, po njima, samo su prisutni, ne tretiraju ih pravima, skoro kao da su građani drugog reda, Srbi posebno.
oakville

#381 Re: Srpska moralna katarza!?

Post by oakville »

homega wrote:
sluga_okupatora wrote:
Objektivni navijac wrote: To je ono sto ja govorim. Potpuno neprihvacanje srpskoga naroda ! I onda se cude sto Srbi 'ne vole Bosnu' :lol: :lol:
Sarajevskom općinom Stari Grad vlada stanje dominacije Bošnjaka. Tako misli i tako se ponaša 100% stanovništva, ostali etnički i neetnički, po njima, samo su prisutni, ne tretiraju ih pravima, skoro kao da su građani drugog reda, Srbi posebno.
:lol: :lol: :lol: :lol: A tek silne masovne grobnice na opštini Satri Grad i presuda o genocidu nad srbima izvršenom na sebilju od strane mudžahedina :lol:
sluga_okupatora

#382 Re: Srpska moralna katarza!?

homega wrote:
sluga_okupatora wrote:
Jel' ti srbi nose bijele poveze na rukavima kao sto su nosili nesrbi u Prijedoru ili je stanje jos ozbiljnije?
Last edited by sluga_okupatora on 06/06/2014 12:10, edited 1 time in total.
insomnia78

#383 Re: Srpska moralna katarza!?

Post by insomnia78 »

Ja sta je četalja i petokolonasa

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Poezija

#384 Re: Srpska moralna katarza!?

Post by Poezija »

A stočara što su navalili.
someone_

#385 Re: Srpska moralna katarza!?

Post by someone_ »

Objektivni navijac wrote: Ja ne pricam o RS,nikada skoro nikada. Nije cilj biti kao RS ,cilj je biti kao Evropa. Znaci ne mozes prava Srba u federaciji i Sarajevu uvjetovati stanjem u RS.
Recimo u Sarajevu bi mogli vratiti imovinu SPC ,dozvoliti srpskim popovima da se krecu ulicom za pocetak. Obezbijediti stanovnistvu Istocnog Sarajeva ljecenje u kantonalnim zdravstvenim ustanovama. To bi bilo za pocetak.
Sto se tice matrice. Srbi su narod,imaju svoju istoriju,tradiciju i kulturu. Njihova istorija ,tradicija i kultura je dio jedinstvenoga bosanskoga nasljedza. Ne mozes traziti od Srba da se odreknu svoje istorije,tradicije i kulture nego je trebas prihvatiti kao dio svoga nasljedza.
Kad procitam ovaj post dodje ti da se sazalis na jadne srbe koji toliko vole Bosnu, ali Bosna njih ne.

Image

Evo tradicije, istorije i kulture. Nek je se odreknu, pa onda nek dodju na kosevo.
Objektivni navijac

#386 Re: Srpska moralna katarza!?

Post by Objektivni navijac »

res publica wrote:
daddy-kool wrote:
Srbi u BiH su to i pokušali ratovima 90-ih, pa nisu uspjeli. Poenta je da će opet pukušati upravo zbog te fiks ideje "svi Srbi u jednoj državi".
Nije stvar u tome. Pokušali su i 1912, 1913, 1914. pa su uspjeli. Šta će biti sutra, niko ne zna...
Stvar je u tome, da li je ta težnja toliko nenormalna, tako neobična pojava u istoriji da Srbe kvalifikuje kao potpuno nerazumne ljude?
Nisam baš siguran, jer manje više narodi teže tome.
I htio sam da se to uporedi sa bošnjačkom težnjom o održavanju cjelovitosti Bosne. Tu čak nije argument neko nacionalno ujedinjenje. Uglavnom smo viđali istorijske argumente, da je BiH uvijek bila u tim granicama, pa se taj istorijski argument predstavlja kao racionalniji od nacionalno-demokratskog integrirajućeg.
Da barem ima neki bezbjednosni, ili ekonomski, i to bi bilo racionalnije od čisto istorijskog.
Dr. Jovan Raskovic je opisao Srbe kao potpuno lud narod/ljude. Dinaroidi se poptuno znanstveno smatraju iracionalnim ljudima. Srpska zelja za ujedinjenjem je iracionalna jer ne postoji vojna,politicka,ekonomska,demografska moc koja bi stajala iza te ideje. Srbi ne mogu unistiti/pobjediti Hrvate i Bosnjake. Apsolutno ne mogu i zato je insistiranje na ideji Velike Srbije iracionalno i suludo i vodi Srbe i okolne narode u katastrofu bez kraja. To je potpuno isto iracionalno ponasanje kao kod Bosnjaka,koji misle da mogu imati Bosnu bez Srba. Bosnjaci nemaju vojnu,politicku,ekonomsku,demografsku moc da stvore Bosnu bez Srba. Svaki pokusaj vodi u katastrofu. U ovih 20 godina agonije i patnje u kojoj se zemlja nalazi.
dudlov

#387 Re: Srpska moralna katarza!?

Post by dudlov »

bingov buraz

#388 Re: Srpska moralna katarza!?

Post by bingov buraz »

tako je Nidzo :D
ljevoruki

#389 Re: Srpska moralna katarza!?

Post by ljevoruki »

Nikola Delenjak wrote:
Objektivni navijac wrote: Vecina Bosanskih Srba nema problema sa prihvatanjem BiH kao domovine,nego domovina ima problem sa prihvatanjem Srba.
Nemoj da foliraš patriJote,da im daješ lažnu nadu.Građani Srpske vole samo svoju republiku.BiH je teret koji trpimo i trpićemo dok moramo ali gledanje na BiH neće se promijeniti.Prva prilika kad se ukaže adio.
Ne znam sta se ceka, pojedini dijelovi Srbije prazni, jeftina zemlja, kuce vec napravljene.
Pride stoka dzabe.
:oops:
sluga_okupatora

#390 Re: Srpska moralna katarza!?

Nikola Delenjak wrote:
sluga_okupatora wrote:

To je ono sto ja govorim. Potpuno neprihvacanje srpskoga naroda ! I onda se cude sto Srbi 'ne vole Bosnu' :lol: :lol:

Šta je danas BiH do FBiH.Niko se u Srpskoj ne smara Federacijom a najmanje da je svojata ili proglašava srpskom.

Nidzo znam da je tesko progutati ali - rs je samo jedan od entiteta koji cine BiH. :D
Mozes to zvati republika, knezevina, kraljevstvo, sultanat ali opet ostaje ta gorka cinjenica da je samo dio BiH. :D
Znam da je tesko i da se nikako ne moze patriotski iskazati desetercem uz gusle al' jbg tako ti je.
Last edited by sluga_okupatora on 06/06/2014 15:09, edited 1 time in total.
ljevoruki

#391 Re: Srpska moralna katarza!?

Post by ljevoruki »

Ma jašta more,iseliće se Vlasi.Vratiće se vremena Hamdije i Durakovića :lol:
Grohotom, grohotom se smijem.
:D
Ne znam samo po kojem osnovu su Hamdija i Durakovic neke reference za ovo o cemu pricamo.
Ja sam samo replicirao na opasku o prilici da se kaze adio.
Danguba

#392 Re: Srpska moralna katarza!?

Post by Danguba »

Nikola Delenjak wrote:

Šta je danas BiH do FBiH.Niko se u Srpskoj ne smara Federacijom a najmanje da je svojata ili proglašava srpskom.
:lol: :lol:

a licna karta i pasos ti iz federacije...ja bi se samoubio da moram nositi pasos genocidnog brloga.
sluga_okupatora

#393 Re: Srpska moralna katarza!?

Nikola Delenjak wrote:
sluga_okupatora wrote: Nidzo znam da je tesko progutati ali - rs je samo jedan od entiteta koji cine BiH. :D
Mozes to zvati republika, knezevina, kraljevstvo, sultanat ali opet ostaje ta gorka cinjenica da je samo dio BiH. :D
Znam da je tesko i da se nikako ne moze patriotski iskazati desetercom uz gusle al' jbg tako ti je.
Pogrešno je govoriti da su FBiH i RS (samo ) dio BiH.BiH je sastavljena od FBiH i RS.Nije riječ o običnim dijelovima.A da radimo da na tome da RS i ne ostane u sastavu BiH,radimo i radićemo nadam se na zadovoljstvo svih uključujući i komšije u Federaciji jer i svi (i jedni i drugi) zaslužujemo samostalnost.Kao samostalni,suvereni možemo biti i dobre komšije.

Zazivas rat Nizdo - vec smo samostalni, BiH je medjunarodno priznata suverena drzava, sve mimo toga je poziv na nastavak oruzanih sukoba, valjda si dovoljno star da se sjecas gdje su sukobi prestali - pred Banja Lukom :D
daddy-kool

#394 Re: Srpska moralna katarza!?

Post by daddy-kool »

Nikola Delenjak wrote:A da radimo da na tome da RS i ne ostane u sastavu BiH,radimo i radićemo nadam se na zadovoljstvo svih uključujući i komšije u Federaciji jer i svi (i jedni i drugi) zaslužujemo samostalnost.
To je u principu pogrešna i destruktivna politika, neko maliciozan bi vas možda i ohrabrio u tom smjeru.
hizo ramidovic

#395 Re: Srpska moralna katarza!?

Post by hizo ramidovic »

Nikola Delenjak wrote: Pogrešno je govoriti da su FBiH i RS (samo ) dio BiH.BiH je sastavljena od FBiH i RS.Nije riječ o običnim dijelovima.A da radimo da na tome da RS i ne ostane u sastavu BiH,radimo i radićemo nadam se na zadovoljstvo svih uključujući i komšije u Federaciji jer i svi (i jedni i drugi) zaslužujemo samostalnost.Kao samostalni,suvereni možemo biti i dobre komšije.
jos jedan ljigavi kliconosa napumpane glave...
deder, komsija, gusle u ruke, potegni malo te brlje pa nam opleti jednu u desetercu...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#396 Re: Srpska moralna katarza!?

Post by pici »

Srpska moralna katarza!?

Image
hAZNADAR

#397 Re: Srpska moralna katarza!?

Post by hAZNADAR »

res publica wrote:Posljednji hAZNADARovi upisi su jako ineteresantni za čitanje. Puno objašnjavaju i logički su uvezani.
Ali bih iznio suštinsko neslaganje s njima.
Prije svega, kao polazna tačka tumačanja srpske svijesti uzima se istorija, tj. mitska interpretacija istorije. To onda dovede do zaključka da je u srpskoj svijesti duboko usađena mržnja prema Bošnjacima, i ta svijest dotiče skoro svakog pripadnika i prenosi se s generacije na generaciju. Međutim, time se u svijesti Bošnjaka stvara uvjerenje da su Srbi arhetipski neprijatelji, i da tu izmjena nema.
Ne mrznja, mrznja je nesto licno i osoba koja se mrzi ipak ima neku velicinu.
Srbi zadojeni nacionalizmom i mitskom interpetacijom historije gledaju na Bosnjake kao na nizu vrstu, kao na bica koja nisu ljudi. U mirnodopskim uvjetima je tek nadmenost i gledanje sa visoka, u ratu je genocid.

Pogledaj video streljanja Srebrenicana kod Trnova od strane Skorpiona. Nemoze se primijetiti neka velika mrznja na licima zlocinaca, bijes,... ubijaju hladnokrvno i bezdusno kao da je stoka za klanje u pitanju a ne ljudi. Ista ta hladnokrvnost i ravnodusnost je bila svih ovih godina kod svih koji zive pored Tomasice i koji su znali sta zemlja krije - ali ih je bolio dzon jer zrtve ne smatraju ljudima.

Srbi nisu genetski zlocinci, zlocinacka je ideologija kou slijede a ista ideologija najvece uporiste ima u historiji. Kada jedan narod posmatras samo kao produkt jedne okupacije, njihovu vjeru kao strano tijelo, kada ih gledas samo kao na potomke svojih otpadnika, i ne priznajes im ni naciju, ni jezik, ni kulturu, ni historiju,.. onda takve nikada neces smatrati sebi ravnim i takve ces uvijek moci bez trunke grize savjesti ubiti. Imaju Srbi moral, kao svi drugi - ali ga nemaju kada su u pitanju Bosnjaci - upravo zahvaljujuci poimanju Bosnjaka.

Njihovo poimanje svoje i nase historije je korijen svega. ma koliko ovdje par idealista vristalo o nacionalizmu i mene bacali u drugu krajnost . samo dokazuju da sami ne mogu razmisljati drugacije nego u krajnostima.
hAZNADAR

#398 Re: Srpska moralna katarza!?

Post by hAZNADAR »

hAZNADAR wrote:
Basvod wrote: Da je "to" o cemu ti pricas razlog prvi bi nastradali Romi. "Ta" tema mi je odvratna i necu da duzim jer covjek je covjek ali.... ovdje se djetetu usadjuje u glavu strah "ukrasce te ciganka" i sl. Ne govori niko ukrasce te Bosnjak, Srbin, Hrvat.
Mrznja izmedju ova tri naroda nastaje i obnavlja se postupcima a ne mitomanijama. Mitomanije sluze za vrijedjanje. Bar ja to tako vidim.
O ne, Romi su i dalje klasno donji - nemaju sansu da budu ravnopravni sa drugima, nemaju naciju i jezik u rangu sa drugima,.. jednostavno time nisu prijetnja za Srbe jer su i dalje dolje i "pod kontrolom". Osim toga - Romi nisu poturice, izdajice, bivsi Srbi koji nece da se vrate korijenima, Romi nisu genetski otpad, Romi se ne pozivaju niti na jednu historiju i srednjojekovnu drzavu ovih prostora, Romi nisu prozvani na proslavi Kosovske bitke, Romi nisu gori od Turcina, Romi nemaju dzamije i kulturu koju tumace domacom, Romi nisu politicki subjekt itd,..

Sa svojih skoro 50 - dobro pamtim vrijeme kada su i Bosnjaci skoro pa bili u rangu Roma, i u najboljem slucaju u vrijeme bratstva bili podnosljivi dok su bili manje to sto jesu, dok su bili simpaticni glupani, dok nisu imali nacije, jezika, svoje politike i uopce zainteresovani za politiku, zabavljeni samo na pravljenju cevapa, sarmiranju cura bivse YU, komedija i viceva, pjevanju i tefericenju. Uvijek su Srbi sa visoka gledali na Bosnjake - tadasnje Muslimane, Rome, Albance.

E kada je krajem 80-tih postalo jasno da Bosnjaci hoce ravnopravan status i politicki i kulturni i po svakom pogledu - tada se iz naftalina vadi vec odranije poznata ideologija i historija o poturicama, izdajama i prevjerama, bjezaniji od istine,.. i nastaje medijska promocija toga. Hrvati primjerice koji su historijski gledano napravili najvise zla Srbina na ovim prostorima i koji su i u proslom ratu ocistili sve sto je srpsko i pravoslavno - opet su daleko bolje prosli. U ljeto 92-ge je najveca brutalnost iskaljena upravo na Bosnjacima. Ne zbog 1 marta, srpskog svata, preglasavanja,.. vec upravo zato sto ubijanje Bosnjaka nije imalo moralnu i pravnu tezinu. Ubiti cijelo muslimansko selo i staro i mlado je bilo nesto kao trijebiti korov u basti. To su radili obicni ljudi a ne patoloski zlocinci i krimosi, kao sto jos veca masa obicnih ljudi ili zmiri na to ili nalazi kojekakve glupe razloge. Danas kada se eshumira Tomasica i sva ta sila sicila, djece,.. Srbi kolektivno nemaju neki velik osjecaj krivice ili morala u svemu tome. Da su u pitanju neki drugi - mozda - ali poturice ne.

Tako ti mozes smisljati sto politickih razloga i glupih poredjenja - zna se ko je u ocima Srba genetski otpad. I zna se da je upravo historija i bizaran odnos prema proslosti gdje se poistovjecuje danasnjica i vrijeme od prije 500 god. osnova srpskog fasizma i razlog sto katarze nece biti niti je u bosnjackom slucaju moguca.

Katarza se u Njemackoj desila tek kada su Nijemci shvatili da Zidovi uistinu jesu ljudi a ne niza rasa. Bosnjaci to nece docekati jer srpski fasizam nije pobijedjen - samo je dobio prostor.

A ostalima koji pilave o srpskoj katarzi bi porucio da upoznaju Srbe malo bolje. Ako nist - pogledaj forume gdje su vecina i vidi sta pisu. Mozes kolutati ocima na svu silu prozivki poturica, turaka, janjicara, bivsih Srba, srpske Bosne,.. ali tu je upravo i korijen svega ma koliko blesav zvucio. Do te mjere im historija znaci i ta suluda prica o porjeklu da cak misle da je to toliko opcepoznato da i ostali to tako misle - pa otud i ona idiotska prica o Bosnjacima koji bjeze od istine, kriju bolu istinu o porijeklu, izmisljaju,.. nesto kao kolektivna psihoza ili sta vec. Dakle - ova tema i sve ove stranice nabrajanja zlocina nemaju smisla ako ne poznajes Srbe.
Post je gomila nacionalistickih gluposti.
Cuj krajem 80-ih Bosnjaci htjeli ravnopravan status :-) :-) :-) :-)
Pocetkom 60 -ih . POCETKOM 60-IH ;-) ;-)
Tada je pokrenuta siroka akcija Bosanskih muslimana za nacionalnu emanipaciju. Koja je uspjesno rezultirala priznanjem nacije pod iemnom Musliman. To je uticalo i na pravljenje Ustava iz 1974 kojim je BiH dobila punu drzavnost ( 1974 A NE KRAJ 80-IH ) Dok po tvojim nacionalistickim izdrkotinama Bosnjaci nisu bili 'ravnopravni' Bosnom je vladao celicnom rukom Dzemal Bijedic i Braca Pozderac . Zanimljivo je to imas apsolutnu vlast u zemlji a nisi 'ravnopravan' . Jbt koja paranoja i shizofrenija :? :shock: :?
Poznajem Srbe,odlicno,radim sa njima 20-ak godina. Treba pruziti ruku,treba pruziti obje ruke bez zlih namjera,bez paranoidno-shizofrenih ispada i sve ce biti u najboljem mogucem redu. Ljudi su rodjeni dobri. Srbi su isto tako rodjeni dobri,samo ih treba tako i tretirati.
M nemoj, hvala sto me prosvijetli. Jos kada bi negdje nasao da sam rekao da su Srbi genetski zlocinci, pa da ti skinem kapu na pronicljivosti. I ti i ovi sto vriste o nacionalizmu samo dokazujete da kontate samo u krajnostima.
Ja pricam o ideoligiji koja ima uporiste u historiji a vi odoste u genetiku i imate potrebu da ubjedjujete da Srbi nisu genetski zlocinci. Koji ste vi **** u pm.

Ja poznajem Srbe iktekao dobro i citam sto pisu na forumima. Ako nas spominju u sve i jednom kontekstu kroz historijske mitove, poturice, izdaje, prevjere,... onda to uzimam ozbiljno. Licno na rijec slabo vjerujem jer sam bio svjedok osude granatiranja Sarajeva i nalazenja odgovora kao sami sebe gadjali,.. a cim su bili sami, tj. mislili da su sami - prica je bila da nije to trebalo pred kamerama i da je trebalo krisom, nocu, nozem i zakopavati.
'
Dzemal Bijedic i Pozderci kao dokaz bosnjacke ravnopravnosti? :lol: Isto ko reci da je SSSR bio gruzijski za Staljina. Uostalom, ne sjecam se da je tada postojala nacija Bosnjak, ili Bosanac i da je bar po tom pitanju bila jasna razlika izmedju nas i ostalih.

Kazes treba pruziti ruku. Pa zar vec nismo? Odrekli smo se zastave, ljiljana da ih nebi vrijedjalo i prihvatili one zvjezdice nadajuci se da ce biti prihvatljivo i njima. Nismo prabili himnu po svom ceifu vec smo izabrali intermeco jer je kao neutralan. Umjesto da smo kao dan drzavnosti izabrali datum koji seveze sa nezavisnost republike, izabrali smo davni zavnobih jer nije jednonacionan. I jesu li tu ruku prihvatili?

Ima li naroda u svijetu koji se odrekao svoje zastave, himne, dana drzavnosti,... zarad drugih da druge nebi vrijedjao - nema.
Ruka je pruzena odavno i u mnogim drugim aspektima - samo su se na nju posrali. Isto kao sto se seru na nasu multietnicnost, ismijavaju nas sto nismo rusili crkve, i cak nas sazaljavaju ponekad koliko smo naivni i glupi.

Zamolio bih da ova tema ne ide u rat, pocetak rata, dejton,.. i sl - pricamo o srpskoj katarzi. Idemo zakljuciti da je nema i da je tesko moguca. Kada nas budu posmatrali kao Hrvate, Bugare, Amere,.. i ko im je sve bio samo politicki neprijatelj - onda cemo biti u rangu ljudi i onda mozemo ocekivati katarzu - ali da prodje generacija. Ali ovako gdje je omladina jos ekstremnija od ratne generacije gdje se umjesto politickih motiva za mrznju navode vjerske, historijske, civilizacijske, rasne, genetske,... - katarza je svjetlosnim godinama daleko.
Last edited by hAZNADAR on 06/06/2014 18:29, edited 2 times in total.
insomnia78

#399 Re: Srpska moralna katarza!?

Post by insomnia78 »

Ma @haznadar, sta kaze onaj handzar, prividjaju im se haman, je objasnio
Dugo nisam procitao bolje objasnjenje
Dalje nema svrhe

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Basvod

#400 Re: Srpska moralna katarza!?

Post by Basvod »

Haznadar;Kazes treba pruziti ruku. Pa zar vec nismo? Odrekli smo se zastave, ljiljana da ih nebi vrijedjalo i prihvatili one zvjezdice nadajuci se da ce biti prihvatljivo i njima. Nismo prabili himnu po svom ceifu vec smo izabrali intermeco jer je kao neutralan. Umjesto da smo kao dan drzavnosti izabrali datum koji seveze sa nezavisnost republike, izabrali smo davni zavnobih jer nije jednonacionan. I jesu li tu ruku prihvatili?

Jok. Kako neko moze prihvatiti nesto u cemu se ne vidi. Da je na zastavi BiH srpska trobojka uz ljiljane i sahovnicu... da se u himni spominju Srbi uz Bosnjake i Hrvate... druga bi prica bila. Ovako... cini se da su se Bosnjaci odrekli svojih znamenja zato sto ne prihvataju srpska znamenja i zato sto zele da stvore nesto novo i asimilaru Srbe i Hrvate u to nesto novo. Bosnjaci logicno imaju motiv da se odreknu svojih znamenja u korist BiH a zbog cega da se Srbi i Hrvati odreknu svojih znamenja? Zbog BiH i Bosnjaka? Smijesno.
Nama treba novi kurs jer sve od 1990. pa do danas je bilo pogresno.
Locked