Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
- GeeTnT
#401 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
..jasta nego sluzbene...pa svaki Bosnjak prvo sto procita jesu sluzbene novine, a onda odahne i kaze: "Mashalah, nismo vise ono sto djikani kazu"
-
hAZNADAR
#402 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
Ima Srba koji nisu mitomani,.. nemoj prisivati srpsku mitomaniju na sve Srbe pa kroz to tumaciti opsjednutost Srbima. Mitomanija je prisutna kod svakog naroda,.. ali zna se gdje je najveca i gdje je dijagnoza. Zbog te mitomanije su hiljade izgubile glave(osveta dahijama), hiljade zaginule jer su poturice, a danas hiljade trpe nepravdu jer su navodno otpadnici i izdajice. Pa zovi to opsjednutoscu i dalje, ustvari i volim kada se likovi poput tebe otkrivaju.General War wrote:
Mazlumi...sam aludirao na engleskom pronansijejsn muslimana...nikakve budale mi nisu padale na pamet.
Slusaj, Dodik ne Dodik, nisam ni ja znao da cete mi prisivat bratsvo i jedinsvo sa nekim bosanjcima sa Pestera, Kosova i Turske...Ako oni pricaju Bosanski a tebi ne smeta...Onda imam i ja pravo da vam to uskratim...pricajte Njemacki![]()
Drma me samo vasa licemjernost...i sizofrena opsejednutost srbima...kad vidim kako i jedni i drugi forsiraju istoriju..nema greske u procjeni.
Niko tebi prisiva bratstvo-jedinsto jer za to moras imati preduslov a to je da respektujes sve narode. A ismijavanjem muslimana kroz rijec mazlum(bez obzira na sta aludirao), spominjanjem dekreta o izmisljanju naroda i jezika(vrlo poznata prica i dakle potice), "opustanju nasih jezicina", nazivanju ksenofobijom kritiku mitomanije, i imenovanjem naseg imena jezika kako mi to ne radimo(i to znamo izvor),.. ti pokazujes i vise nego dovoljno sta mislis o svima koji se identifikuju sa Bosnjak, musliman, bosanski jezik.
Po pitanju historije naravno nisi nista, ama nista napisao, rekao,.. nikakvu tezu pobio ili argumentovao,.. pa je tvoja reakcija na proste historijske fakte samo emotivno uzrokovana. Evo moj skromni doprinos temi je historijski ostvrt na datiranje manastira i dokaz da su u RS na djelu lazi i mitovi oko njihovog datiranja. Prostim historijskim faktima mogu dokazati da je datiranje manastira u RS mitomanija i laganje. Sta ti imas reci o tome osim da sam ksenofob, bosnjacki megaloman i mitoman, sizofren, izmisljen dekretom, mazlum kojem historija pocinje od osmanlija,.... ?
-
hAZNADAR
#403 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
Ovdje se pobija srpska mitomanija koja je slucajno tema - a ne narod. Samo srpski mitoman reaguje tako i napad na mitomaniju dozivljava kao napad na narod. Pa ce Bosnjaka koji kritikuje srpsku mitomaniju nazvati ksenofobom, mrziteljem srpskog, mitomanom,... a Srbina koji to kritikuje izdajicom.General War wrote:
Ko mi je centrala?![]()
Jeli ti to sebi dajes pravo sad da i meni odredjujes sta sam?
E to je to, kalemi drugome ono sto si sam sebi smjesio![]()
Vi sebi otvorili temu za ismijavanja i vredjanja jednog citavog naroda...i jos nesto hocete da dokazete ko je koga ovdje doveo.
Ja sam samo pitao, odkuda ovdje Bosnajci-Muslimani..kad smo na tom fonu...licne uvrede su dosle sa vase strane, a vidi vremena napolju..tamam
Ne odredjujem ja sta si vec upravo ti svojim pisanjem. A svojim pisanjem samo citiras upravo istu srpsku mitomaniju koju prozivamo. Dakle aludiranje na historijat i datiranje islama koje pretpostavljam mislimanima oduzima pravo na historiju prije i bosnjacko ime, spominjanje dekreta o izmisljanju naroda i jezika, trendova kao osnovnog naseg svjetonazora i motiva, spocitavanja bosnjackog jezika koji po nepisanom pravilu srpskih mitomana mora biti identicno imenu etnije/nacije,. i sa mazlumima,... si itekako sam licno, glavom i bradom, samovoljno, dobrovoljno, svjesno,... sebe svrstao u vrlo poznatu pojavu kojoj znamo centralu.
Onaj ko prica identicnu pricu kao srpska mitomanska centrala je upravo i dio iste.
Poceo si sa uvredama i nastavio. I volim sto nastavljas. Sljedeci put kada budes poceo izigravati nekog multi-kulti Bosanca, BiH ljevicara,... lijepo cu podsjetiti na ovdje receno. Mazlumi izmisljeni dekretom sa jezicinama na bosnajckom,... - mozes ti to i bolje.
Podsjecam da nisi i dalje nista napisao o srpskoj mitomaniji i o historiji.
- GeeTnT
#404 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
Lose mitomansko sjeme, jos losiji plod(ovi)..jos ako je u krivo nasadjen ni na sta ne lici, ali fantasticno svojim zakrzljalom stabljikom i korijenom mijenja kompletnu sliku posmatracu....
- General War
#405 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
Ja se nemam sta otkrivat da si uredno pratio moje postove po temama apsolutno sam alergican na svacije izljeve ksenofobije, ali svacije..jer nema ovdje niko nikome nesto spocitavati, posebno sto se tice istorijskih cinjenica...svi ste briljirali kad ste imali vlast u rukama u blizim i daljim istorijskim trenutcima.hAZNADAR wrote:Ima Srba koji nisu mitomani,.. nemoj prisivati srpsku mitomaniju na sve Srbe pa kroz to tumaciti opsjednutost Srbima. Mitomanija je prisutna kod svakog naroda,.. ali zna se gdje je najveca i gdje je dijagnoza. Zbog te mitomanije su hiljade izgubile glave(osveta dahijama), hiljade zaginule jer su poturice, a danas hiljade trpe nepravdu jer su navodno otpadnici i izdajice. Pa zovi to opsjednutoscu i dalje, ustvari i volim kada se likovi poput tebe otkrivaju.General War wrote:
Mazlumi...sam aludirao na engleskom pronansijejsn muslimana...nikakve budale mi nisu padale na pamet.
Slusaj, Dodik ne Dodik, nisam ni ja znao da cete mi prisivat bratsvo i jedinsvo sa nekim bosanjcima sa Pestera, Kosova i Turske...Ako oni pricaju Bosanski a tebi ne smeta...Onda imam i ja pravo da vam to uskratim...pricajte Njemacki![]()
Drma me samo vasa licemjernost...i sizofrena opsejednutost srbima...kad vidim kako i jedni i drugi forsiraju istoriju..nema greske u procjeni.
Niko tebi prisiva bratstvo-jedinsto jer za to moras imati preduslov a to je da respektujes sve narode. A ismijavanjem muslimana kroz rijec mazlum(bez obzira na sta aludirao), spominjanjem dekreta o izmisljanju naroda i jezika(vrlo poznata prica i dakle potice), "opustanju nasih jezicina", nazivanju ksenofobijom kritiku mitomanije, i imenovanjem naseg imena jezika kako mi to ne radimo(i to znamo izvor),.. ti pokazujes i vise nego dovoljno sta mislis o svima koji se identifikuju sa Bosnjak, musliman, bosanski jezik.
Po pitanju historije naravno nisi nista, ama nista napisao, rekao,.. nikakvu tezu pobio ili argumentovao,.. pa je tvoja reakcija na proste historijske fakte samo emotivno uzrokovana. Evo moj skromni doprinos temi je historijski ostvrt na datiranje manastira i dokaz da su u RS na djelu lazi i mitovi oko njihovog datiranja. Prostim historijskim faktima mogu dokazati da je datiranje manastira u RS mitomanija i laganje. Sta ti imas reci o tome osim da sam ksenofob, bosnjacki megaloman i mitoman, sizofren, izmisljen dekretom, mazlum kojem historija pocinje od osmanlija,.... ?
Ono sto ja mislim o onima sto su bosanjci, muslimani a pricali bi bosanski...vecinom da ne znaju jesul dosli ili posli...demkratski, ali tapiju na bosnu nemaju.
Po pitanju historije...Tvrtko se borio na kosovu i pomogao Lazara, Zena kralja Stjepana je kcerka Despota Lazara...jebi ga- srbina...eto, iako se jezim nase istorije.
Pokusavate da izgledate dokazati kako su Srbi i Turci dosli ovdje u nekom foto finisu.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#406 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
Frajer koji svakom lijepi etikete dok istovremeno takvo ponasanje osudjuje je sta?
Licemjer.
Licemjer.
- General War
#407 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
Ne neodredjujem ja sebe, vec ti me tamo svrstavas..a sta cu ti ja. Stavri su takve kakve su. Ja sam se obratio jednom vrlom forumasu sa nekim zakljuccima a ti se nasao prozvan, a ovdje se pares kako ti se ne obracas citavom narodu.hAZNADAR wrote:Ovdje se pobija srpska mitomanija koja je slucajno tema - a ne narod. Samo srpski mitoman reaguje tako i napad na mitomaniju dozivljava kao napad na narod. Pa ce Bosnjaka koji kritikuje srpsku mitomaniju nazvati ksenofobom, mrziteljem srpskog, mitomanom,... a Srbina koji to kritikuje izdajicom.General War wrote:
Ko mi je centrala?![]()
Jeli ti to sebi dajes pravo sad da i meni odredjujes sta sam?
E to je to, kalemi drugome ono sto si sam sebi smjesio![]()
Vi sebi otvorili temu za ismijavanja i vredjanja jednog citavog naroda...i jos nesto hocete da dokazete ko je koga ovdje doveo.
Ja sam samo pitao, odkuda ovdje Bosnajci-Muslimani..kad smo na tom fonu...licne uvrede su dosle sa vase strane, a vidi vremena napolju..tamam
Ne odredjujem ja sta si vec upravo ti svojim pisanjem. A svojim pisanjem samo citiras upravo istu srpsku mitomaniju koju prozivamo. Dakle aludiranje na historijat i datiranje islama koje pretpostavljam mislimanima oduzima pravo na historiju prije i bosnjacko ime, spominjanje dekreta o izmisljanju naroda i jezika, trendova kao osnovnog naseg svjetonazora i motiva, spocitavanja bosnjackog jezika koji po nepisanom pravilu srpskih mitomana mora biti identicno imenu etnije/nacije,. i sa mazlumima,... si itekako sam licno, glavom i bradom, samovoljno, dobrovoljno, svjesno,... sebe svrstao u vrlo poznatu pojavu kojoj znamo centralu.
Onaj ko prica identicnu pricu kao srpska mitomanska centrala je upravo i dio iste.
Poceo si sa uvredama i nastavio. I volim sto nastavljas. Sljedeci put kada budes poceo izigravati nekog multi-kulti Bosanca, BiH ljevicara,... lijepo cu podsjetiti na ovdje receno. Mazlumi izmisljeni dekretom sa jezicinama na bosnajckom,... - mozes ti to i bolje.
Podsjecam da nisi i dalje nista napisao o srpskoj mitomaniji i o historiji.
Onaj ko prica paralelno sa mitomanijom jednog naroda samo pokazuje zajednicke korjene, tj,DNK.
- General War
#408 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
GeeTnT wrote:Lose mitomansko sjeme, jos losiji plod(ovi)..jos ako je u krivo nasadjen ni na sta ne lici, ali fantasticno svojim zakrzljalom stabljikom i korijenom mijenja kompletnu sliku posmatracu....
Tako je najbolje je uvozno sjeme, i hibridi su inace poznati kako izdrzavaju najgore vremenske nepogode i napada vektora...vremenom posmatrac ne moze razaznati koji je autohtoni a koji ne.
Last edited by General War on 11/08/2016 20:44, edited 1 time in total.
-
Fudo387
#409 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
Haznadar vas po obicaju kvalitetno posuta, i onda slijedi red kreveljenja, red provokacija, red plakanja moderaciji ne bi li ga kako ukinuli i
rahat nastavlili sa bezveznom petljavinom.
Haznadar samo udri, Amerika je uz tebe.
- General War
#410 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
Fudo387 wrote:Haznadar vas po obicaju kvalitetno posuta, i onda slijedi red kreveljenja, red provokacija, red plakanja moderaciji ne bi li ga kako ukinuli i
Jasta je...vidi se
Last edited by General War on 11/08/2016 20:46, edited 1 time in total.
- LBVIEW
#411 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
Ima jedan Ustav iznad ovog sumskog kao uostalom i presuda istog,tako da lagis jedino ti.I jos jednom,trebal' prevesti na vlaski?General War wrote:Po ustavu je "jezik bosnajckog naroda"...nemoj lagit...pa na kojem god jeziku ti to prevodio sam sebi.LBVIEW wrote:Po Ustavu bosanski,a za laktaska tumacenja me nije briga.General War wrote:
Kod mene je lako: bosanac prica bosanski...bosnjaci su ti koji vole remixe..izgleda za svaki slucaj kad opet dodje dekret za rezervnu poziciju.
Ako treba prevesti na precanski/vlaski samo reci.
-
Fudo387
#412 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
Evo,General War wrote:Fudo387 wrote:Haznadar vas po obicaju kvalitetno posuta, i onda slijedi red kreveljenja, red provokacija, red plakanja moderaciji ne bi li ga kako ukinuli i
Haznadar samo udri, Amerika je uz tebe.![]()
Jasta je...vidi se
Klasika,
-
hAZNADAR
#413 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
Ma da naravno,.. cuveni borac protiv svacije ksenofobije, neustrasivi mulitikulturalac protiv sviiih fasizama,.. ahaa, vidimo, vidimo,..General War wrote:
Ja se nemam sta otkrivat da si uredno pratio moje postove po temama apsolutno sam alergican na svacije izljeve ksenofobije, ali svacije..jer nema ovdje niko nikome nesto spocitavati, posebno sto se tice istorijskih cinjenica...svi ste briljirali kad ste imali vlast u rukama u blizim i daljim istorijskim trenutcima.![]()
Ono sto ja mislim o onima sto su bosanjci, muslimani a pricali bi bosanski...vecinom da ne znaju jesul dosli ili posli...demkratski, ali tapiju na bosnu nemaju.
Po pitanju historije...Tvrtko se borio na kosovu i pomogao Lazara, Zena kralja Stjepana je kcerka Despota Lazara...jebi ga- srbina...eto, iako se jezim nase istorije.
Pokusavate da izgledate dokazati kako su Srbi i Turci dosli ovdje u nekom foto finisu.
Na temu o srpskoj mitomaniji se ukljucio sa pricom o bosnjackoj ksenofobiji - ni rijeci o srpskoj mitomaniji.
Da si barem pojedina bosnjacka pretjerivanja pobio historijskim faktama, detaljnijom analizom Kupreskica,... ma jok - mazlumi, dekreti, izmisljeni, nepostojeci,... i tako na temi o srpskoj mitomaniji predstavio osnove srpske mitomanije i mentalni sklop mitomana.
Znamo se mi odranije - ali si danas prevazisao samog sebe.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#414 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
Kad te Fudo metalostrugar pohvali znaj da ti je bolje da se samobanujes. 
-
Fudo387
#415 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
Na sceni je kreveljenje, i pokusaj provociranja,_BataZiv_0809 wrote:Kad te Fudo metalostrugar pohvali znaj da ti je bolje da se samobanujes.
Ocekuje se reakcija na koju ce odmah potrcati kod Chmolje...
Majke vam, kako vam to ne dosadi?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#416 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
Na sceni je kreveljenje kad god se ti pojavis. Ja bih se zapitao na tvom mjestuFudo387 wrote:Na sceni je kreveljenje, i pokusaj provociranja,_BataZiv_0809 wrote:Kad te Fudo metalostrugar pohvali znaj da ti je bolje da se samobanujes.
-
Fudo387
#417 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
Pa sta se koje pm kreveljis?_BataZiv_0809 wrote:Na sceni je kreveljenje kad god se ti pojavis. Ja bih se zapitao na tvom mjestuFudo387 wrote:Na sceni je kreveljenje, i pokusaj provociranja,_BataZiv_0809 wrote:Kad te Fudo metalostrugar pohvali znaj da ti je bolje da se samobanujes.
- General War
#418 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
Haj prevediLBVIEW wrote: Ima jedan Ustav iznad ovog sumskog kao uostalom i presuda istog,tako da lagis jedino ti.I jos jednom,trebal' prevesti na vlaski?
Evo ja cu tebi na svom Bosanskom:
Više detalja na: http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Us ... oce/371417...Takođe, Ustavni sud BiH je, između ostalog, konstatovao da Ustav BiH nigdje ne propisuje da se imena jezika kojim govore konstitutivni narodi moraju vezati za ime konstitutivnog naroda. Ustav Bosne i Hercegovine daje pravo konstitutivnim narodima i ostalim da jezik kojim govore nazovu imenom kakvim žele.
...Ustavni sud BiH je zahtjev podnosioca odbio kao neosnovan jer je utvrdio da je prva rečenica člana 7. stav 1. Ustava RS u dijelu koji glasi: „Jezik bošnjačkog naroda“ u skladu s Ustavom BiH.
...Ti i haznadar mozete pricati medju sobom na "bosanskom" ako zelite ali meni i drugim nebosnjacima- jezikom bosnjackog naroda.
-
hAZNADAR
#419 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
Ne zalijeci se, jos se nije izjasnio. Clan iste ekipe jos nije rekao da li osudjuje srpsku mitomaniju i na silu pomjeranje par vjekova unazad - ili bi radije opleo po bosnjackom fasizmu. Na ovoj temi jasnog imena. Vidjecemo u nastavku. Momak je pametniji od Wara.Fudo387 wrote:Na sceni je kreveljenje, i pokusaj provociranja,_BataZiv_0809 wrote:Kad te Fudo metalostrugar pohvali znaj da ti je bolje da se samobanujes.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#420 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
Najjaci su mi ovi sto parodije shvataju ozbiljno.
-
hAZNADAR
#421 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
Ok, da nastavimo niz. Dakle Bosnjaci mazlumi, izmisljeni narodi na osnovu dekreta, identitet na rangu modnog trenda, nepostojeci jezik - odnosno drugi ce odlucivati ime jezika Bosnjaka, datiranje historije od osmanlija i hibridi koji nisu autohtoni.General War wrote:GeeTnT wrote:Lose mitomansko sjeme, jos losiji plod(ovi)..jos ako je u krivo nasadjen ni na sta ne lici, ali fantasticno svojim zakrzljalom stabljikom i korijenom mijenja kompletnu sliku posmatracu....![]()
Tako je najbolje je uvozno sjeme, i hibridi su inace poznati kako izdrzavaju najgore vremenske nepogode i napada vektora...vremenom posmatrac ne moze razaznati koji je autohtoni a koji ne.
Ma mozes ti to jos bolje. I dikrektnije.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#422 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
Jos ako zaplaces efekat ce biti jaci.
- LBVIEW
#423 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
Dakle,Bosnjaci imaju pravo svoj jezik zvati kako zele i ne trebaju serpsku dozvolu za isto.General War wrote:Haj prevediLBVIEW wrote: Ima jedan Ustav iznad ovog sumskog kao uostalom i presuda istog,tako da lagis jedino ti.I jos jednom,trebal' prevesti na vlaski?![]()
Evo ja cu tebi na svom Bosanskom:
Više detalja na: http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Us ... oce/371417...Takođe, Ustavni sud BiH je, između ostalog, konstatovao da Ustav BiH nigdje ne propisuje da se imena jezika kojim govore konstitutivni narodi moraju vezati za ime konstitutivnog naroda. Ustav Bosne i Hercegovine daje pravo konstitutivnim narodima i ostalim da jezik kojim govore nazovu imenom kakvim žele.
...Ustavni sud BiH je zahtjev podnosioca odbio kao neosnovan jer je utvrdio da je prva rečenica člana 7. stav 1. Ustava RS u dijelu koji glasi: „Jezik bošnjačkog naroda“ u skladu s Ustavom BiH.
...Ti i haznadar mozete pricati medju sobom na "bosanskom" ako zelite ali meni i drugim nebosnjacima- jezikom bosnjackog naroda.
Sto se tice ove zadnje recenice,znas kako kazu ono o batini.
to moglo ravzviti, imali smo prilike vidjeti prije par mjeseci u reisovom govoru.
No,trazili ste-gledajte.
-
hAZNADAR
#424 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
Ta "parodija" je minirala ovu temu i sve vise ima tendenciju da ustvari brani srosku mitomaniju._BataZiv_0809 wrote:Najjaci su mi ovi sto parodije shvataju ozbiljno.
Meni su najjaci likovi koji ulete da pomognu ideoloskom bratu ali diskretnim bockanjem.
Volio bih da se iko ovdje javi sa argumentovanom pricom, cinjenicama, historijskim osvrtom koji opravdava pojedina stanovista oko historije i tumacenja identiteta Bosnjaka na nacin kojeg tumacimo kao srposkomitomanski. Mogu slobodno ovdje i teze o srpskoj Bosni, Bosnjanima koji su bili Srbi, pravoslavnim manastirima iz XII vijeka zadudzbinama Nemanjica oko Banjaluke,.. dok je god u razini argumentovane rasprave bez vrijedjanja.
Ali mazlumi, negiranja jezika, dekreti koji izmisljaju nacije, trendovi kao identitet, hibridi i autohtoni,.. ne vode nicemu. To nije parodija jarane.
Kao sto nebi bila ovdje parodija da postiramo otvoren rasizam, homofobiju,.. to nigdje u svijetu nebi proslo kao parodija. Kao sto kod nas islamofobija ne prolazi pod krinkom toboze slobode govora.
Tema je i dalje vrlo jasnog imena.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#425 Re: Srpska mitomanija i odnos prema objektivnim istinama
Tema nema ozbiljan karakter, nije zamisljena kao diskusija nego kreveljenje. Tvoje sibanje mrtvog konja joj nece pomoci.