Sretno Hrvatska

Post Reply
1pajdo
Location: http://www.forum.hr/showpost.php?p=3711 ... count=3209 ......./watch?v=KDHcd5yV1CE

#226 Re: Sretno Hrvatska

Post by 1pajdo »

LunaLati wrote:Ma koja unija i koji bakrači, čemu čestitanje kad velika većina stanovništva jedva spaja kraj s krajem, živimo od kartica, dozvoljenih minusa, srednji stalež gotovo i da ne postoji i rijetki su oni koji mogu podmiriti osnovne životne potrebe ne razmišljajući šta i kako.
Veliki dio stanovnika odlazi u kupovinu u hipermarkete poslije 19 ili 20 sati jer je tada kruh, voće i povrće jeftinije a šta li nas tek čeka kad ovakvi kakvi smo sada uđemu u tu civiliziranu Europu ? Na čemu nam to treba čestitati ?
Zar vi mislite da je nama do nekakve EU u kojoj će ovima koji sad jedva preživljavaju biti još gore ?
Kad se sjetim debilnih radio i tv reklama kojima nas bombardiraju i u kojim samo što nas ne uvjeravaju da ćemo ulaskom u EU dobiti svoj komad raja na zemlji dođe mi da se ispovraćam.
Ponekad kad čitam ovdje neke komentare o Hrvatskoj dođe mi da kažem :" Nemate vi pojma !"
:thumbup:
Djuro

#227 Re: Sretno Hrvatska

Post by Djuro »

Ma, dobro je da idemo u EU.
Ako ništa drugo - da pokažemo Slovencima da nisu baš toliko bolji od nas

Tamo, prije nekih 100 godina, smo bili u AU a ne EU (isto kao i BIH), neusporedivo uspješnijoj i efikasnijoj državi
od svih onih koje su nas "zapale".
Žalim što Austro-ugarska nije ostala još barem par generacija, imali bismo mogućnost
da se svi kultiviramo i naučimo redu i radu.
Kasniji bi društveni procesi ionako doveli autonomija, osamostaljenja naroda koji su činili tu
etnički šaroliku državu, ne savršenu, ali državu koja je bila u svoje vrijeme moderna i efikasna zemlja, u
svjetskom vrhu po mnogim gospodarskim pokazateljima...

Možda će se za koje desetljeće stvari opet vratiti na situaciju prije 100 godina, jer vjerujem da će BIH i Crna Gora sigurno ući u EU, a za Srbiju nisam siguran.
U Srbiji postoje ozbiljni politički čimbenici koji je guraju u bratski zagrljaj s Rusijom i možda nekom
Istočnoeuropskom savezu...naravno, jaka je i struja koja želi EU, ali nije dominantna.

Dobro je da uđemo u EU.
Kažu - gubimo samostalnost.
Ja nekako mislim da nezrele nacije, (A tu smo redom svi iz ex-YU osim Slovenaca ) trebaju imati tutora.
U ranija vremena su slabe nacije bile zbrisane i okupirane od jačih, sad je sreća da postoji EU pa i slabiji mogu preživjeti...
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#228 Re: Sretno Hrvatska

Post by -LIBERO- »

Kako susjedima zavidim(ali pozitivna zavist,bez zle namjere :D ) i to ne zbog EU (barem ne u tolikoj mjeri) koliko zbog cistke koaj ide redom,od tajkuna i premijera,ministara i bankara ..pa do malverzatora i lopova u nogometnom savezu. :thumbup:

Da mi je to docekati i u ovoj mojoj BiH ... :run:
Djuro

#229 Re: Sretno Hrvatska

Post by Djuro »

E Libero, imaš pravo na tom planu...Policija radi bolje nego je se očekivalo, a razlog je jednostavan - nema više
lopova iz HDZ koji su držali vlast i blokirali moguće istrage.

Teška srca moram priznati da je tome prva doprinijela Kosorica koja je u jednoj fazi stvarno pustila pravosuđe da odradi posao. Ne znam koliko je to radila iz časnih pobuda, vjerojatno više iz interesnih jer joj je odgovaralo da ona bitanga Sanader i ekipa budu dobro zaključani i na duže vrijeme.

Koji god motiv bio, eto nama malo radosti :-D

Nadamo se da ni nova vlada neće zastati na zacrtanom putu...
Banksy

#230 Re: Sretno Hrvatska

Post by Banksy »

-LIBERO- wrote:Kako susjedima zavidim(ali pozitivna zavist,bez zle namjere ) i to ne zbog EU (barem ne u tolikoj mjeri) koliko zbog cistke koaj ide redom,od tajkuna i premijera,ministara i bankara ..pa do malverzatora i lopova u nogometnom savezu.

Da mi je to docekati i u ovoj mojoj BiH ...
Nikad ...
popajic

#231 Re: Sretno Hrvatska

Post by popajic »

Banksy wrote:
-LIBERO- wrote:Kako susjedima zavidim(ali pozitivna zavist,bez zle namjere ) i to ne zbog EU (barem ne u tolikoj mjeri) koliko zbog cistke koaj ide redom,od tajkuna i premijera,ministara i bankara ..pa do malverzatora i lopova u nogometnom savezu.

Da mi je to docekati i u ovoj mojoj BiH ...
Nikad ...
...ne reci nikad :wink:
Post Reply