Sretno Hrvatska

Post Reply
alibaba_i_30_godina

#126 Re: Sretno Hrvatska

Post by alibaba_i_30_godina »

VjecitiStudent wrote: Da ne bi opet zavrsili sa indijancima, za cijelu pricu americki primjer je nebitan.
Ono sto je bitno jeste da je dvojno drzavljanstvo uslovljeno samo zakonima zemalja cije drzavljanstvo se trazi, automatizma nema.
Neko iz BiH ko rodbinski vuce porijeklo i iz npr. Hrvatske i iz Srbije ce moci imati cak i trojno drzavljanstvo.
Amerika je naveden samo kao primjer koji bi trebao pokazati da su takve stvari ipak moguce, dakle zasto ne bi moglo biti isto tako i izmedju Hrvatske i BiH, pogotovo ako imamo potpisane sporazume u vezi toga, a imamo!

Ali generalno ne bi se trebalo o ovome pisati, buduci da je tema ulazak Hrvatske u EU. Vec sam ranije napisao da ja nikakve koristi nemam od toga, nit' mi je drago, nit' mi je zao!? Opet naglasavam probleme za nas (a koga drugog) po pitanju ekonomskih kretanja, a vrlo vjerovatno i politickih gdje ce jos vise da se petljaju u nasu politiku pricom da oni kao granica EU-a moraju da brinu o susjedima koji to nisu, da im pomognu u integraciji i slicno.

Nadam se da nece biti kao Slovenci, pa sprovoditi svoju 'silu' na nase putnike ... ali kakvi su, moze se i gore ocekivati. :roll:
Last edited by alibaba_i_30_godina on 09/12/2011 16:57, edited 1 time in total.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#127 Re: Sretno Hrvatska

Post by pici »

kooo Rvati...dje bi .BA oni ko Kulturnije Slovenci...u ŠtHurc i ajmo ausvajs na pokaz...ima da kad dodjem u Zaostrog u Zavalu Borova onaj dalmatinos na recepciji me pita "ŠHaš ti u Jeuropi" :oops:
sinuhe

#128 Re: Sretno Hrvatska

Post by sinuhe »

Boom71 wrote:
nosara wrote:hrvati europejci... :roll:

Poznata je ona europska "noga licka, a cipela becka"... :lol:
ako gledas sa pozicije starog sveda onda ok.a sto se nas tice sa prostora bih,da ne idem juznije,hrvati su europejci.
jebiga,tako je.

neka je susjedima sretno!
Sta da radimo sa tom informacijom i kakkve to veze ima sa bilo cime. To mantranje me podsjeca na nedavnu ljutnju Portugalaca na Fince u vezi nekih para kada su Portugalci otprilike nazvali Fince divljacima.
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#129 Re: Sretno Hrvatska

Post by Toto »

pici wrote:pa kud ovu temu odvedoste do indijanaca :shock:
kako nece: EU je pljunuta (copy/paste) austro-ugarske; "zna se" ko su bili konjusari po Becu i Pesti.. indijanci su bili konjusari, prevodioci i hercegovci :D po amerikama
hahaha123

#130 Re: Sretno Hrvatska

Post by hahaha123 »

pricajte sta hocete......oni idu dalje a mi ostajemo gdje jesmo...

Sretno Hrvatska :thumbup: .....
dalmatinka

#131 Re: Sretno Hrvatska

Post by dalmatinka »

Toto wrote:
kako nece: EU je pljunuta (copy/paste) austro-ugarske; "zna se" ko su bili konjusari po Becu i Pesti.. indijanci su bili konjusari, prevodioci i hercegovci :D po amerikama
Nisi nam otkrio koje si kraljevske obitelji potomak kad s takve visine gledaš na konjušare, hercegovce i indijance.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#132 Re: Sretno Hrvatska

Post by -LIBERO- »

Da je bilo sranja na nas racun od politicke "elite" kod susjeda,JESTE. Da i dan danas ima nekih sitnijih razmjerica..IMA.

Ali na stranu sve to,zbog mog druga iz Rijeke,zbog jarana i jaranica iz Zagreba..zbog puno dobrih i dragih ljudi,pojedinaca,individua....zbog mnogo toga..sretno susjedi u toj EU,i nadamo se da cete se tamo dobro snaci :D :thumbup:
Last edited by -LIBERO- on 09/12/2011 17:37, edited 1 time in total.
amko76

#133 Re: Sretno Hrvatska

Post by amko76 »

Pokajao sam se što sam otvorio temu, jer nisam očekivao izljeve zavisti i primitivizma u ovolikoj mjeri. Samo pokazujemo ko smo, i gdje pripadamo (čast izuzecima). Molim moderaciju da zaključa temu.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#134 Re: Sretno Hrvatska

Post by KatarinaKosaca »

dalmatinka wrote:Nisi nam otkrio koje si kraljevske obitelji potomak kad s takve visine gledaš na konjušare, hercegovce i indijance.
Većina vam želi sreću. Mi samo imamo loše iskustvo oko tretmana Bosanaca na granicama itd, tako da se pribojavamo samo većeg.
fakat

#135 Re: Sretno Hrvatska

Post by fakat »

PurpurHazel wrote:Meni je samo crnjak ovolika količina negativnosti prema našoj zemlji koja se može iščitati i u ovoj temi i na portalu i na raznim drugim mjestima, a glede hrvatskog pristupanja EU. Tolika količina samosažaljenja, nekakvog šupačkog oduševljenog gledanja i prema zapadnim i istočnim susjedima, vječno podvijanje repa kao da smo mi ovdje prosjaci, a oni tamo uglađeni gospodari, podcrtavanje nas kao nekih najjadnijih, najgorih, najnikakvijih...

Ne znam otkud tolika količina samogadljivosti i apatije i kako ćemo uopće naprijed ovakvi, bez trunke ikakvog optimizma. Pa vidim tamo se povlače neke teze - vidi njih, prava gospoda, vidi im gradova, vidi im uređenosti...a vidi nas.... Šta bolan "vidi nas"? Pa kod nas je na snazi neprekinuti rat konstantno, toliko smo ispodijeljeni i razrovani, taoci ekstremnih politika, da smo odlični kakva nam je situacija. Ali bez obzira na to, nema u meni ni trunke oduševljenja nekim drugim pored Nas. Jer svi se oni koprcaju također u gomilama problema i ništa njihovi građanima nije bajnije ni sjajnije nego nama. Sve je do kuta gledanja. Kad se konačno prestanemo percipirati kao jadne, nedorasle ušminkanim kroatićima i bahatim serbsima, kad budemo cijenili naše male, a velike ljude, postignuća da i u ovakvom sranju mnogi naprave zavidne životne putanje, možda i bude nešto od nas. Ne možemo izgraditi zdravo društvo na temeljima koje mrzimo i stalno gledamo u nečije drugo dvorište sa čeznućem.

Ništa oni nisu bolji od nas. Sretno im.
Tako nekako. :thumbup:
mO k3

#136 Re: Sretno Hrvatska

Post by mO k3 »

amko76 wrote:Pokajao sam se što sam otvorio temu, jer nisam očekivao izljeve zavisti i primitivizma u ovolikoj mjeri. Samo pokazujemo ko smo, i gdje pripadamo (čast izuzecima). Molim moderaciju da zaključa temu.
pa na neke teme,pomjove, imena smo jos jako osjteljivi .... ali nea veze ...... HR sretno mada ste vi vec odavno u EU :)
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#137 Re: Sretno Hrvatska

Post by Toto »

dalmatinka wrote:
Toto wrote:
Nisi nam otkrio koje si kraljevske obitelji potomak kad s takve visine gledaš na konjušare, hercegovce i indijance.
hercegovacke ..duhan smo jamili od indijanaca :D :D
PasoDzigera007

#138 Re: Sretno Hrvatska

Post by PasoDzigera007 »

Onog dana,kada Hrvatska,tj. Zagreb prestane da se petlja u politiku BIH,onog dana,kada Zagreb prestane da huska Hrvate u BIH da ruse vlastitu drzavu,onog dana,kada za Hrvatsku gradjani BIH,budu samo gradjani BIH,a ne neko drugi,tek onda cu im pozeliti sve najbolje.
Ja to sad ne mogu,nisam zavidan nikome,pa ni Hrvatskoj,sto ce uci u EU,ali da zaboravim sta sve rade da mojoj zemlji bude lose NIKAD!

Ti sto si otvorio ovu temu imas svoje misljenje,to postujem,ali isto tako postuj i ti drugacija misljenja.Da se zatvori tema,samo zato sto neko ne misli kao ti,ccccccccc
Arteta

#139 Re: Sretno Hrvatska

Post by Arteta »

PasoDzigera007 wrote:Onog dana,kada Hrvatska,tj. Zagreb prestane da se petlja u politiku BIH,onog dana,kada Zagreb prestane da huska Hrvate u BIH da ruse vlastitu drzavu,onog dana,kada za Hrvatsku gradjani BIH,budu samo gradjani BIH,a ne neko drugi,tek onda cu im pozeliti sve najbolje.
Ja to sad ne mogu,nisam zavidan nikome,pa ni Hrvatskoj,sto ce uci u EU,ali da zaboravim sta sve rade da mojoj zemlji bude lose NIKAD!

Ti sto si otvorio ovu temu imas svoje misljenje,to postujem,ali isto tako postuj i ti drugacija misljenja.Da se zatvori tema,samo zato sto neko ne misli kao ti,ccccccccc
:thumbup: dobar post...
Mislim da ce Hrvatska da bude barem 10x gora prema nama kad udje u EU...
cyprus

#140 Re: Sretno Hrvatska

Post by cyprus »

Sretno susjedima :)
gost iz ZG

#141 Re: Sretno Hrvatska

Post by gost iz ZG »

NeyDan wrote: Nadam se da nece biti kao Slovenci, pa sprovoditi svoju 'silu' na nase putnike ... ali kakvi su, moze se i gore ocekivati. :roll:
KatarinaKosaca wrote: Većina vam želi sreću. Mi samo imamo loše iskustvo oko tretmana Bosanaca na granicama itd, tako da se pribojavamo samo većeg.
Režim na granici uskoro NE ovisi o Hrvatskoj, već o Europskim zakonima
Shvaćam vašu zabrinutost, jer iako smo mi i do sad mogli ići van samo s osobnom ... Slovenci su i nama "komplicirali" život
Naša granica će uskoro biti "vanjska" granica EU, jbga

No, do Schongenske granice proći će još par godina
alibaba_i_30_godina

#142 Re: Sretno Hrvatska

gost iz ZG wrote:
NeyDan wrote: Nadam se da nece biti kao Slovenci, pa sprovoditi svoju 'silu' na nase putnike ... ali kakvi su, moze se i gore ocekivati. :roll:
KatarinaKosaca wrote: Većina vam želi sreću. Mi samo imamo loše iskustvo oko tretmana Bosanaca na granicama itd, tako da se pribojavamo samo većeg.
Režim na granici uskoro NE ovisi o Hrvatskoj, već o Europskim zakonima
Shvaćam vašu zabrinutost, jer iako smo mi i do sad mogli ići van samo s osobnom ... Slovenci su i nama "komplicirali" život

Mislim da nisi dobro razumio mene i Katarinu. Naime, drzavljani BiH su i prije ulaska Hrvatske u EU dozivljavali razni oblik tortura, vise bez nekog razloga nego s njim, a mozemo samo misliti kako ce tek sad biti kada postanete gradjani EU-a. Nismo govorili o EU zakonima, jer se isti primjenjuju i u drugim zemljama pa granicari ne ponasaju toliko bahato kao Slovenci, a vjerovatno sada i Hrvati.
KatarinaKosaca

#143 Re: Sretno Hrvatska

Post by KatarinaKosaca »

gost iz ZG wrote:Režim na granici uskoro NE ovisi o Hrvatskoj, već o Europskim zakonima

Ma, uvijek će pomalo biti slobode za dežurnog policajca :D Mojoj su mami bacili BIH pasoš jer su iz imena vidjeli da bi mogla imati HR putovnicu pa im se nije svidjelo ovo BIH: Ma, svašta smo mi na toj granici doživljavali.
Valjda će i Hercegovce nogirati iz policije :D
gost iz ZG

#144 Re: Sretno Hrvatska

Post by gost iz ZG »

a jbga.
bahatih idiota će uvijek biti; sa EU ili bez nje
alibaba_i_30_godina

#145 Re: Sretno Hrvatska

gost iz ZG wrote:a jbga.
bahatih idiota će uvijek biti; sa EU ili bez nje
naravno, ali to ne mora biti izgovor i za vas. :D

a mogu tek kakve ce sve afere nastati oko ljetovanja i mora. :roll:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#146 Re: Sretno Hrvatska

Post by pici »

ejjhhh šHa Će bitnut na moru...na moru Će bitnut svega...ja sad veĆ vidim kad naruĆim kaVu na morskome plavom kaViĆu, ima konobar da mi ono odbrusera"Kao EUropljanin i Intelektualac, molim da mi se obratite na šesnest službenih jezika EU" :shock: :mrgreen:
alibaba_i_30_godina

#147 Re: Sretno Hrvatska

pici wrote:ejjhhh šHa Će bitnut na moru...na moru Će bitnut svega...ja sad veĆ vidim kad naruĆim kaVu na morskome plavom kaViĆu, ima konobar da mi ono odbrusera"Kao EUropljanin i Intelektualac, molim da mi se obratite na šesnest službenih jezika EU" :shock: :mrgreen:
Al' opet treba sagledati stvari i sa malo vedrije strane ... sad ce biti jos vise cehinja i poljakinja. :mrgreen:
zateznistub

#148 Re: Sretno Hrvatska

Post by zateznistub »

PasoDzigera007 wrote:Onog dana,kada Hrvatska,tj. Zagreb prestane da se petlja u politiku BIH,onog dana,kada Zagreb prestane da huska Hrvate u BIH da ruse vlastitu drzavu,onog dana,kada za Hrvatsku gradjani BIH,budu samo gradjani BIH,a ne neko drugi,tek onda cu im pozeliti sve najbolje.

Bravo :thumbup: :bih:
KatarinaKosaca

#149 Re: Sretno Hrvatska

Post by KatarinaKosaca »

Hrvatski konobari čuveni lingvisti. LJetos na Pelješcu nekom Čehu valja svoje vino na crno u sred kafane na tečnom hrvatskom sa hercegovačkim naglaskom i kaže mu Čeh (dežurni pjanac) da bi kupio 50 litara da nosi, a ovaj počne mahati rukama u krug i uzvikivati "To bi bio spas, spas" :lol: :lol:
HAVANA

#150 Re: Sretno Hrvatska

Post by HAVANA »

Sretno i od mene...Jako puno divnih ljudi...
Smrduljaka ima...ko i svugdje...
Post Reply