Srbija ne priznaje BiH

Post Reply
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

pisi centrali NG-a pa nek to isprave...
Ljubitelj Zabara

Post by Ljubitelj Zabara »

Prijatelju, to nije nista.
Vec 10 godina u svim stampanim i elektronskim medijima u Srbiji, i u RS-u, kada se pomene BiH, kaze se ovako: " Vreme u RS-u je takvo i takvo, a u Bosni i Hercegovini, tako i takvo. "
Cak su toliko bezobrazni da se tako obracaju i ljudima u FBiH.
Krivi ste vi sto cutite ko p.
Mene zabole. Digao sm ruke od Bosne.
angevin

Post by angevin »

mislim da je za to odgovorno ministarstvo obrazovanja i kulture :shock: :)
odsjek za geografiju/zemljopis :-)
Jastreb35

Post by Jastreb35 »

Ljubitelj Zabara wrote:Prijatelju, to nije nista.
Vec 10 godina u svim stampanim i elektronskim medijima u Srbiji, i u RS-u, kada se pomene BiH, kaze se ovako: " Vreme u RS-u je takvo i takvo, a u Bosni i Hercegovini, tako i takvo. "
Ne mogu gradjani BiH utjecati na stanje u Srbiji. Kao sto nisu bili u stanju utjecati na to da se vremenska prognoza HRT-a transformise iz ovog u ovo. Kljuc rjesenja ovih stvari drze casni Srbijanci, koji se istina u ovom trenutku nisu u stanju efektivno suprotstaviti nacionalistima. Ali ljudski je nadati se.
Jastreb35

Post by Jastreb35 »

OK razumijem, ali mogu li gradjani BiH uticati na prodaju takvih izdanja usred Sarajeva, npr.?
Saznaj cije je prodajno mjesto i onda pokreni kampanju po forumima i kroz razne "pisma citalaca" sekcije...

Bilo bi komicno da si to nasao u kiosku Avaza.
Reina

Post by Reina »

Ljubitelj Zabara wrote:Prijatelju, to nije nista.
jedno vrijeme sam gledala PINK BiH , emisiju forum i znam da su znali reci u RS a i Bosni i Hercegovini uopce ne pominju Federaciju.... posto ih vise ne gledam ne znam da li im je RAK dohako ili su i dalje nastavili... a gledala sam takodje srbijanske TV upravo tako govore, mislim da mora postojati reakcija i iz BiH.. naravno iz institucija a ne obicnih ljudi :-)
Jastreb35

Post by Jastreb35 »

sencho wrote:
Jastreb35 wrote:
OK razumijem, ali mogu li gradjani BiH uticati na prodaju takvih izdanja usred Sarajeva, npr.?
Saznaj cije je prodajno mjesto i onda pokreni kampanju po forumima i kroz razne "pisma citalaca" sekcije...

Srednji od tri kioska na tramvajskoj stanici na Bascarsiji, jedini prijeratni. Bas cu sutra pogledati ciji je.
Ponesi fotoaparat.
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

Ja se vec 10 godina zalazem da mi odgovorimo vremenskom prognozom od recimo Splita, pa sve do Beogradskog pasaluka...
HomeArt

Post by HomeArt »

Jastreb35 wrote:

Ma takvih primjera ima mali milion i oni sluze samo za sintno podjebavanje a ustvari samo pokazuje njihovu nemoc.

Ko im je kriv sto su ih Albanci na Kosovu malo Image pa sad ovima u BiH pusu pod rep.
Reina

Post by Reina »

zasto na institucijama RS nigdje ne pise Bosna i Hercegovina, trebalo bi da pise Bosna i Hercegovina pa RS pa onda naziv te institucije kao sto je recimo vlada, tuzilastvo i sl. a neee.... a da ne govorim o novinama i to sta ste vec nasli, propaganda u Srbiji itd. :roll:
horiznot

Post by horiznot »

Reina wrote:zasto na institucijama RS nigdje ne pise Bosna i Hercegovina, trebalo bi da pise Bosna i Hercegovina pa RS pa onda naziv te institucije kao sto je recimo vlada, tuzilastvo i sl. a neee.... a da ne govorim o novinama i to sta ste vec nasli, propaganda u Srbiji itd. :roll:
To je sve super , ja samo znam da ovakve stvari povecavaju gnjev bosanski.
Kako prema cetnicima tako gnjev raste prema domacim izdajniciima koji nisu nikad u stanju da napisu protestnu notu tamo gdje treba.Bilo gdje na MVP Republike Srbije .... na sud u Strazuburu ...bilo gdje ......Kada si procitao da je Tihic napisao prtestno pismo tv Srbije zato sto tz rs tretira kao drzavu.Nikada.Ja samo ne bih bio u kozi cetnika i domacih izdajnika.To ne bi sigurno .
HomeArt

Post by HomeArt »

horiznot wrote:
Reina wrote:zasto na institucijama RS nigdje ne pise Bosna i Hercegovina, trebalo bi da pise Bosna i Hercegovina pa RS pa onda naziv te institucije kao sto je recimo vlada, tuzilastvo i sl. a neee.... a da ne govorim o novinama i to sta ste vec nasli, propaganda u Srbiji itd. :roll:
To je sve super , ja samo znam da ovakve stvari povecavaju gnjev bosanski.
Kako prema cetnicima tako gnjev raste prema domacim izdajniciima koji nisu nikad u stanju da napisu protestnu notu tamo gdje treba.Bilo gdje na MVP Republike Srbije .... na sud u Strazuburu ...bilo gdje ......Kada si procitao da je Tihic napisao prtestno pismo tv Srbije zato sto tz rs tretira kao drzavu.Nikada.Ja samo ne bih bio u kozi cetnika i domacih izdajnika.To ne bi sigurno .
Nema Tihic (ili bilo koji drugi clan predsjednistva) sta pisati Srbiji nego treba donijeti ovdje zakon po kom se se takve stvari fino spakovati nazad (bar u Federaciji). Jedino je problem sto bi u tum slucaju pokvario posao raznim Sahipasicima koji zgruse lovu na racun tih sranja a ovamo su prvi u Bosnjaka kad se brane nacionalni interesi fuj duplog morala. Image
kicky

Post by kicky »

Evo još jednog primjera. Jučer mi prijateljica pokazuje index (studira u mostaru) i znate ono kako na indexu na stranicama imate grb univerziteta i grb države (bar je tako u hrv.). Kad u nje na desnoj stranici grb univerziteta (sveučilišta), a na lijevoj ni više ni manje nego grb Takozvane Hrvatske Republike Herceg Bosne (pokoj joj duši). 2007. godina...hej...HB nema već dvanest godina, a u njih još grbovi i ostale pie materine.
Post Reply