cyprus wrote:Jazz_Junkie wrote:...Ona bi se mogla zvati i AP Srpska, jer je ista stvar...
Iako se većinom slažem s tvojim postovima, ovo mislim da se ne može reći. Republika Srpska se ne može usporediti sa ostalim autonomijama širom svijeta. RS nije ništa manje ili više autonomna od FBiH. Za razliku od Vojvodine, RS ima pravo na veto na nivou države i na taj način jednakopravno učestvuje u (ne)kreiranju državne politike. Zato izraz "autonomna" ne može stajat nikako uz Republiku Srpsku, koja je bitno više od autonomije.
jos samo da vas Dodick konacno stisne petlju i da se cepate...

Ali,nesto sto se stvorilo genocidom,u slucaju cepanja bi moglo da kosta i to dobro!! :Ja licno bih volio da se cepate,slusam tu pricu od Dodicka vec godinama.Ajte vi fino pa da vidim ko ce priznatiti tu vasu "republiku" a tuzba za genocid odmah slijedi,a tek kakva bi bila reakcija svijeta,o tome da i ne pricam,to bi zaista znacilo kraj rs-a i ja bih volio da se to desi i da se sto prije pocnete cepati!

Nevjerovatno je da sve ovo jos uvjek trpi medjunarodna zajednica.U stvari ne trpi MZ vec gradjani BIH ukljucujuci i mahnite Srbe!Pa zar nije dovoljno biti konstitutivni narod u drzavi,sto Srbi zapravo jesu u BiH jos od doba komunista?I sta se bunite?Hocete veliku srbiju,spremni ste ponovo gaziti po lesevima radi vasih bolesnih fasistickih ciljeva?Kada ce Bosnjacima u Srbiji,ovdje se konkretno govori o Sandzaku,biti ponudjeno da budu konstitutivni narod?A ako Srbi u BiH zagovaraju pravo na odcjepljenje,i pored genocida koji su pocinili i etnicki ocistili pola Bosne,onda svakako to pravo niko ne moze oduzeti Bosnjacima u Sandzaku,koji po nekakvim mjerilima ugrozenosti,svakako imaju vece pravo na odcjepljenje od bosanskih srba...