Srbi se sigurno neće izjašnjavati kao Bosanci... Ali smijem se kladiti da će biti bar par stotina, možda i hiljada, Bosanaca pravoslavacaSezam wrote:Smijesno je i pomisliti da ce se ijedan Srbin izjasniti kao Bosanac
Srbi - oprezno na popisu
- cyprus
#26 Re: Srbi - oprezno na popisu
-
CungaLunga
#27 Re: Srbi - oprezno na popisu
Blizu mi je more, blizu mi planinaJedinstvo_Manchester wrote:Šala je niđe veze, opšte je poznato da je ono najbolje što Bosna ima Hercegovina i Hercegovci.radostan dan wrote:sačekaćemo hercegovce za ocjenu šale.frngla wrote:a sto se hercegovine tice i hercegovaca to ti je isto k'o kad nekog ko radi u vodovodu i kanalizaciji pitaju gdje radisvi ce rec u vodovodu, niko kanalizaciju i ne spominje... e tako ti je s bosnom i hercegovinom
![]()
salim se, naravno
-
OpusDei
#28 Re: Srbi - oprezno na popisu
Pa bilo je 317 Bosnjaka pravoslavaca u Hrvatskoj, a jos vise katolika.cyprus wrote:Srbi se sigurno neće izjašnjavati kao Bosanci... Ali smijem se kladiti da će biti bar par stotina, možda i hiljada, Bosanaca pravoslavacaSezam wrote:Smijesno je i pomisliti da ce se ijedan Srbin izjasniti kao Bosanac
- MuaDib
#29 Re: Srbi - oprezno na popisu
Več kruže priče kako SNSD djelove članstva krsti u Crnogorce i Jugoslavene, da bi njima popunili kvote za Ostale po opštinama i vjeću naroda. Etnički inženjering se odvija uveliko, radi etničkih kvota 
- ravno
#30 Re: Srbi - oprezno na popisu
Ma sta cemo mi Hercegovci, znamo da smo vam samo smetnja i kamen oko vrata, ali tesko dici ruku na sebe......nema nam druge nego se pisati k'o Hercegovci, da vam ne brkamo racunicu.....da se pisemo k'o Bosnjaci, sve bi vam pobrkali, a ocito i nismo jedan narod ........sta drugo.....kako god okrenes ne valjafrngla wrote:a sto se hercegovine tice i hercegovaca to ti je isto k'o kad nekog ko radi u vodovodu i kanalizaciji pitaju gdje radisvi ce rec u vodovodu, niko kanalizaciju i ne spominje... e tako ti je s bosnom i hercegovinom
![]()
salim se, naravno
-
brljak83
#31 Re: Srbi - oprezno na popisu
Ima tu doosta igre po mom misljenju jer bi mi Bosnjaci trebali ispasti manjina a kako pa citao sam u dnevnom Avazu da kad je nacionalnost u pitanju tu postoji ta igra rijeci da mozes se izijasniti kao Bosanac , Musliman, Bosanac-musliman te Bosnjak a po ustavu se zna da se kaze i da je priznato rijec-naziv Bosnjak tako da ko god se izjasni drugacije bit ce rscunato pod nekom od manjina recimo manjina Bosanaca tako da al samo sto se Bosnjaka tice postoji vise mogucnosti izhasnjavanja a jedna je po ustavu dok kod Srba to nije slucaj da je za popis tako napravljeno zato Dodik i kaze da se svako izjadni kako i osjeca te jos na neki drmokratski nacin pa eto ako mi se izjasnjavamo kao Srbi imate i vi slobodu da kazete ko sto osijecate aa s druge strane sta ce neko ko to i ne zna sta i kako te po osijecaju se izjasnjava recimo stare dede i nane koje su all about musliman reci ce musliman ili neko ko i ne zna da je po ustavu bosnjak kaze bosanac ili neko ko nije stigo biti upozoren da to nije pravi nacin tako da tu ce moozda doci do rasparcavanja Bosnjaka po osjecaju na Bodanac,Musliman ili Bosanac-musliman koji ce podpasti pod manjinu samim time bit ce manje bosnjaka tako da bi i taj broj mogao lako zbog neinformiranosti biti manji ili da kazem manji od Srba ili cak Hrvata s kojima se nepoigravaju kako sr sve mogu i ne mogu izjasniti i cisto osjecati. Tako da ima ta igra cisto koja je kao takva postavljena da ovi ili oni ispadnu manjina a konkretno to je igra protiv nas bosnjaka.
-
zavrzlama
#32 Re: Srbi - oprezno na popisu
To je oduvijek bilo....Srbima je nacija bila ispred vjere,dok je kod Bosnjaka bilo obrnuto.
Znam masu ljudi koji su u Srbiji stavljali pod vjera;zvezdaska.
Laz,izvrtanje cinjenica i zdravog razuma
Da je srbima vise stalo do nacije nego vjere,danas bi se stanovnici srbije zvali"srbijanci",dan vojske,policije,grada. itd se ne bi zvali po pravoslavnim svecima,nego tako da ih prihvate i nesrbi i tako ucine srbiju drzavom koju vole svi njeni gradjani bilo koje vjere...al ne lezi vraze ,ode Kosovo,Vojvodina trazi nezavosnost,Sandzak ionako ne dozivljava srbiju svojom,Presevska dolina ide ka drzavi Kosovo....i sve to iz razloga sto je srbima preca nacija od vjere,jest al malo morgen...
-
dječak sa šibicama
#33 Re: Srbi - oprezno na popisu
Novosadjanin kad ode u Beograd, on je lala, vojvodjan(in), i sta onda?KatarinaKosaca wrote:Neka se izjasne kako hoće.. ali kad odu u Beograd oni su Bosanci![]()
- kanocale
#34 Re: Srbi - oprezno na popisu
brljak83 wrote:Dodik i kaze da se svako izjadni kako i osjeca te jos na neki drmokratski nacin pa eto ako mi se izjasnjavamo kao Srbi imate i vi slobodu da kazete ko sto osijecate aa s druge strane sta ce neko ko to i ne zna sta i kako te po osijecaju se izjasnjava recimo stare dede i nane koje su all about musliman reci ce musliman ili neko ko i ne zna da je po ustavu bosnjak kaze bosanac ili neko ko nije stigo biti upozoren da to nije pravi nacin tako da tu ce moozda doci do rasparcavanja Bosnjaka po osjecaju na Bodanac,Musliman ili Bosanac-musliman koji ce podpasti pod manjinu samim time bit ce manje bosnjaka tako da bi i taj broj mogao lako zbog neinformiranosti biti manji ili da kazem manji od Srba ili cak Hrvata s kojima se nepoigravaju kako sr sve mogu i ne mogu izjasniti i cisto osjecati. Tako da ima ta igra cisto koja je kao takva postavljena da ovi ili oni ispadnu manjina a konkretno to je igra protiv nas bosnjaka.
-
radostan dan
#35 Re: Srbi - oprezno na popisu
i jedan i drugi - niste u pravu.zavrzlama wrote:To je oduvijek bilo....Srbima je nacija bila ispred vjere,dok je kod Bosnjaka bilo obrnuto.
Laz,izvrtanje cinjenica i zdravog razuma![]()
Da je srbima vise stalo do nacije nego vjere,danas bi se stanovnici srbije zvali"srbijanci",dan vojske,policije,grada. itd se ne bi zvali po pravoslavnim svecima,nego tako da ih prihvate i nesrbi i tako ucine srbiju drzavom koju vole svi njeni gradjani bilo koje vjere...al ne lezi vraze ,ode Kosovo,Vojvodina trazi nezavosnost,Sandzak ionako ne dozivljava srbiju svojom,Presevska dolina ide ka drzavi Kosovo....i sve to iz razloga sto je srbima preca nacija od vjere,jest al malo morgen...
-
radostan dan
#36 Re: Srbi - oprezno na popisu
dječak sa šibicama wrote:Novosadjanin kad ode u Beograd, on je lala, vojvodjan(in), i sta onda?KatarinaKosaca wrote:Neka se izjasne kako hoće.. ali kad odu u Beograd oni su Bosanci![]()
dobar zaključak.
ljudi vole da prepoznaju teritorijalnu identifikaciju i razlikuz kod drugih, pumpajući navedeno do pucanja, a u vlastitom dvorištu isto ne priznaju ili minimiziraju.
- kanocale
#37 Re: Srbi - oprezno na popisu
kad ti kaze bosanac ne misli na nacionalnu pripadnost vec na regionalnu.bas kao sto je kod nas hercegovac,krajisnik,istocnjak i slicno.dječak sa šibicama wrote:Novosadjanin kad ode u Beograd, on je lala, vojvodjan(in), i sta onda?KatarinaKosaca wrote:Neka se izjasne kako hoće.. ali kad odu u Beograd oni su Bosanci![]()
-
Nota
#38 Re: Srbi - oprezno na popisu
Treba svi da se izjasnimo kao telad i ovce 
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#39 Re: Srbi - oprezno na popisu
Meni bi bilo drago da se svi, ama baš svi naši ljudi izjasne kao Bosanci na popisu.dječak sa šibicama wrote:Novosadjanin kad ode u Beograd, on je lala, vojvodjan(in), i sta onda?KatarinaKosaca wrote:Neka se izjasne kako hoće.. ali kad odu u Beograd oni su Bosanci![]()
Bosnaci jevreji, Bosanci Romi, Bosanci muslimani, Bosanci pravoslavci, Bosanci katolici. E, onda ću i ja na slijedećem popisu da se izjasnim kao Bosanac.
Žestoko se opekoh na Jugoslovenstvo, pa sada pušem i u Bosanstvo.
Bošnjak <=> agnostik<=> jezik bosanski!
-
zavrzlama
#40 Re: Srbi - oprezno na popisu
radostan dan wrote:i jedan i drugi - niste u pravu.zavrzlama wrote:To je oduvijek bilo....Srbima je nacija bila ispred vjere,dok je kod Bosnjaka bilo obrnuto.
Navedi argumente da ja nisam u pravu.....ja sam naveo argumente i cinjenice za srbe da im je preca vjera od nacije....
evo dodatnih argumenata da je bosnjacima preca drzava od vjere...
nakon ljiljana"koji nikog ne vrijedjaju" prihvataju vartu za zastavu,nakon himne koja nikog ne vrijedja ,prihvataju i da ne postoji himna,jedino gdje su bosnjaci vecina su table sa dvojezicnim natipisima,jedino gdje je vojska sa bosnjacima prosla ostale se nebosnjacke bogomolje,samo bosnjaci nisu preimjenjivali imena sela i gradova i ubacivali muslimanske prefikse,samo bosnjaci ne guraju islamske svece za drzavne i entiteske slave...
e sve to rade srbi....eto sad napisi" nisi u pravu"
-
radostan dan
#41 Re: Srbi - oprezno na popisu
i dalje sam mišljenja da nisi.
da probam da obrazložim...
cska kaže - srpstvo preče od pravoslavlja. da je tako bilo, danas bi imao srbe katolike (kao što ih je bilo), srbe muslimane (kao što ih je bilo), itd.
kažem bilo, ali ne u nekom većem i značajnijem broju. ovi što misle da se upale nakon ovog posta, pod srbima muslimanima ne podrazumijevam vrijeme fnrj-a, sfrj-a i kraljevine yu, već i ranije.
a što ih nije bilo? nije dala tada, a i za dugo vremena poslije toga, vladajuća politika i mišljenje spc-a.
zašto? zato što bi mogla da izgubi svoj primat među srbima, u onom obliku i na način na koji je navikla, a nakon nesumnjivo ogromne uloge u očuvanju sprpskog bića i identiteta uopšte.
da je samo srpstvo bila vladajuća ideologija, i da je ono bilo jače nego što je, kao što je to bilo među albancima, stvari bi bile dugačije posložene.
mđt, nisi ni ti u pravu. srbi vjeru doživljavaju na jedan tradicionalan način, i veliko je pitanje dubine i dosljednosti religijskih stvavova u srba. njihova religioznost je potpuno drugačija i po intenzitetu i po razlozima od npr hrvata.
ne mogu dalje širiti pitanje, jer nije tema.
po pitanju bošnjaka, navodiš primjere iz neposredne prošlosti i današnjosti, a isti su uslovljeni geo-političkim prilikama, i zaključuješ da im je preča država od vjere (otkud sad kategorija -država- u raspravi).
a idući dalje u prošlost, kada su imali daleko jače mogućnosti, jasno se vidi da je upravo suprotno, da je bošnjacima uvijek vjera bila ispred države, i da je to jedan veliki razlog što su određena krupna pitanja u okviru bošnjačkog korpusa bila ili su još uvijek neriješena.
u svakom slučaju, ni jedni ni drugi se nisu najbolje snašli po pitanju odnosa nacija-religija.
cska kaže - srpstvo preče od pravoslavlja. da je tako bilo, danas bi imao srbe katolike (kao što ih je bilo), srbe muslimane (kao što ih je bilo), itd.
kažem bilo, ali ne u nekom većem i značajnijem broju. ovi što misle da se upale nakon ovog posta, pod srbima muslimanima ne podrazumijevam vrijeme fnrj-a, sfrj-a i kraljevine yu, već i ranije.
a što ih nije bilo? nije dala tada, a i za dugo vremena poslije toga, vladajuća politika i mišljenje spc-a.
zašto? zato što bi mogla da izgubi svoj primat među srbima, u onom obliku i na način na koji je navikla, a nakon nesumnjivo ogromne uloge u očuvanju sprpskog bića i identiteta uopšte.
da je samo srpstvo bila vladajuća ideologija, i da je ono bilo jače nego što je, kao što je to bilo među albancima, stvari bi bile dugačije posložene.
mđt, nisi ni ti u pravu. srbi vjeru doživljavaju na jedan tradicionalan način, i veliko je pitanje dubine i dosljednosti religijskih stvavova u srba. njihova religioznost je potpuno drugačija i po intenzitetu i po razlozima od npr hrvata.
po pitanju bošnjaka, navodiš primjere iz neposredne prošlosti i današnjosti, a isti su uslovljeni geo-političkim prilikama, i zaključuješ da im je preča država od vjere (otkud sad kategorija -država- u raspravi).
a idući dalje u prošlost, kada su imali daleko jače mogućnosti, jasno se vidi da je upravo suprotno, da je bošnjacima uvijek vjera bila ispred države, i da je to jedan veliki razlog što su određena krupna pitanja u okviru bošnjačkog korpusa bila ili su još uvijek neriješena.
u svakom slučaju, ni jedni ni drugi se nisu najbolje snašli po pitanju odnosa nacija-religija.
- ami8
#42 Re: Srbi - oprezno na popisu
Jest'jest' čuo sam i ja da Ejup Ganić prelazi u SNSD. Za one malo mlađe Ejup Ganić na prvim višestranačkim demokratskim izborima u BiH izabran za člana predsjedništva BiH iz reda ostalih tj. izjasnio se kao Jugosloven, inače kao član SDA. Baš se pitam kako će se izjasniti na ovom popisu stanovništva, onako demokratski, sve iz vile koju je naslijedio od rahmetli dede.MuaDib wrote:Več kruže priče kako SNSD djelove članstva krsti u Crnogorce i Jugoslavene, da bi njima popunili kvote za Ostale po opštinama i vjeću naroda. Etnički inženjering se odvija uveliko, radi etničkih kvota
Ono što hoću da kažem je da se bezveze prepucavate svi ste vi samo brojke tj.članovi stada u očima političara svih vjera i nacija koji će, dakako, da iskoriste vašu privrženost tome da je bitno biti Bošnjak, Srbin, Hrvat itd.
- CSKA
#43 Re: Srbi - oprezno na popisu
Eto Srbi veliki vjernici,a grade Hram Svetog Save skoro sto godina,i jos ga nisu zavrsili.Druga stvar je ova situacija poslije rata kada su svi na silu veliki vjernici,pogotovo u RS-u.Je li ti uopste znas koji su neradni dani u vjerskoj Srbiji ?zavrzlama wrote:To je oduvijek bilo....Srbima je nacija bila ispred vjere,dok je kod Bosnjaka bilo obrnuto.
Ja sam mislio na malo duze od posljednjih dvadeset godina.Seselj &co je uvijek pricao o Srbima islamske i katolicke vjeroispovjesti,nikad nisu pricali o prekrstavanju.U komunizmu su Bosnjaci bili primorani da se izjasnjavaju kao Srbi i Hrvati islamske vjeroispovjesti.Nisu bili tjerani da se uclanjuju u SPC.Nije se za djabe komunizam primio na istoku i njihov stvar prema vjeri.
A ova druga stvar kako su Bosnjaci napravili kompromis oko zastave i himne je tek hit.Eto Pedi bas pitao gospodo slazete li se.Zar se kada si primoran na nesto zove kompromis i dobra volja.Iduci takvim budalastinama,onda se moze reci kako su i Srbi za BiH.Eto prihvatili su da RS bude u BiH,da ima himnu,zastavu,da se dinar izbaci iz RS-a...
I trece,Dodik je lupio da se svi izjasne kao Srbi,nije spominjao vjeru,dok sa druge strane ide masovna kampanja sa tim kako se treba izjasniti:Bosnjak-Islamska-Bosanski.
@Radosni....to sto nema u vecem broju Srba muslimana ili Srba katolika na prostoru danasnje Srbije je druga stvar.U Vojvodini se nametala ideja jugoslovenstva,jer su tada okolnosti bile takve,poceci i ideja o Jugoslaviji.Da se umjesto Jugoslavije stvarala velika Srbija,nametala bi se ideja srpstva.Srbi su iz diktature presli na komunizam,ja sam srecan sto su i Srbi ostali Srbi sa takvim rezimima,a ne sto ostali nisu prihvatili ideju srpstva.Odnos pravoslavaca i muslimana tokom 19 vijeka je bio tako "prijateljski" da je suvisno govoriti i zasto to nikad nije ni moglo da uspije.
-
zavrzlama
#44 Re: Srbi - oprezno na popisu
radostan dan wrote:i dalje sam mišljenja da nisi.
Puno pises,a nista konkretno i jasno ne napises....sad ce tebi zavrzlama u par rijeci sve objasnit
Bosnjacima ne para usi biti bosanac i hecegovac....srbinu para usi biti srbijanac...
Rijec ,srbin,srpkinja je po automatizmu za ogromnu vecinu srba= osoba pravoslavne vjere,za bosnjaka je bosanac neodredjen vjerski pojam....sad znas razliku pomimanja vjere i nacije kod srba i kod bosnjaka....
razlog svih zala koje su srbi napravili drugima i sebi samim ,je bas davanje prvenstva pravoslavlju nad drzavom,gradjanskoj opciji i naciji...
-
zavrzlama
#45 Re: Srbi - oprezno na popisu
CSKA wrote:Eto Srbi veliki vjernici,a grade Hram Svetog Save skoro sto godina,i jos ga nisu zavrsilizavrzlama wrote:To je oduvijek bilo....Srbima je nacija bila ispred vjere,dok je kod Bosnjaka bilo obrnuto.
A za jedan dan zapale dzamiju u beogradu
.Druga stvar je ova situacija poslije rata kada su svi na silu veliki vjernici,pogotovo u RS-u.Je li ti uopste znas koji su neradni dani u vjerskoj Srbiji ?
Ja sam mislio na malo duze od posljednjih dvadeset godina.Seselj &co je uvijek pricao o Srbima islamske i katolicke vjeroispovjesti,nikad nisu pricali o prekrstavanju.U komunizmu su Bosnjaci bili primorani da se izjasnjavaju kao Srbi i Hrvati islamske vjeroispovjesti.Nisu bili tjerani da se uclanjuju u SPC.Nije se za djabe komunizam primio na istoku i njihov stvar prema vjeri.
A ova druga stvar kako su Bosnjaci napravili kompromis oko zastave i himne je tek hit.Eto Pedi bas pitao gospodo slazete li se.Zar se kada si primoran na nesto zove kompromis i dobra volja.Iduci takvim budalastinama,onda se moze reci kako su i Srbi za BiH.Eto prihvatili su da RS bude u BiH,da ima himnu,zastavu,da se dinar izbaci iz RS-a...![]()
Pa prihvatli zato sto su morali,jer nisu uspjeli poklat sve kako su planirali
I trece,Dodik je lupio da se svi izjasne kao Srbi,nije spominjao vjeru,dok sa druge strane ide masovna kampanja sa tim kako se treba izjasniti:Bosnjak-Islamska-Bosanski.
@Radosni....to sto nema u vecem broju Srba muslimana ili Srba katolika na prostoru danasnje Srbije je druga stvar.U Vojvodini se nametala ideja jugoslovenstva,jer su tada okolnosti bile takve,poceci i ideja o Jugoslaviji.Da se umjesto Jugoslavije stvarala velika Srbija,nametala bi se ideja srpstva.Srbi su iz diktature presli na komunizam,ja sam srecan sto su i Srbi ostali Srbi sa takvim rezimima,a ne sto ostali nisu prihvatili ideju srpstva.Odnos pravoslavaca i muslimana tokom 19 vijeka je bio tako "prijateljski" da je suvisno govoriti i zasto to nikad nije ni moglo da uspije.
-
radostan dan
#46 Re: Srbi - oprezno na popisu
nekad mi ličiš na baba vidanusad ce tebi zavrzlama u par rijeci sve objasnit

Bosnjacima ne para usi biti bosanac i hecegovac....za bosnjaka je bosanac neodredjen vjerski pojam...
tebi po običaju, nije cilj diskusija na zadatu temu, nego drugo...razlog svih zala koje su srbi napravili drugima i sebi samim
-
LSD
#47 Re: Srbi - oprezno na popisu
Lupaš....stvarna vjera srba je hedonizam, oni su mentalno lijena nacija kad je praktikovanje vjere u pitanju i istinsko vjerovanje.zavrzlama wrote:radostan dan wrote:i dalje sam mišljenja da nisi.
Puno pises,a nista konkretno i jasno ne napises....sad ce tebi zavrzlama u par rijeci sve objasnit![]()
Bosnjacima ne para usi biti bosanac i hecegovac....srbinu para usi biti srbijanac...
Rijec ,srbin,srpkinja je po automatizmu za ogromnu vecinu srba= osoba pravoslavne vjere,za bosnjaka je bosanac neodredjen vjerski pojam....sad znas razliku pomimanja vjere i nacije kod srba i kod bosnjaka....![]()
razlog svih zala koje su srbi napravili drugima i sebi samim ,je bas davanje prvenstva pravoslavlju nad drzavom,gradjanskoj opciji i naciji...
Srpstvo je iznad i ispred pravoslavlja
E sad to srbovanje, to je posebna prica.
Još od Slobinog govora na Gazimestanu jedino pravo (istinsko) zanimanje među Srbima jeste - srbovanje.
Ne kažem da pekari na rade svoj posao, konobari svoj, obućari svoj - ali jedino srbovanje izaziva opšti udarnički zanos i donosi priznanje i ugled u Naciji nebeskoj.
A srbovanje podrazumjeva i mržnju prema drugima
Ni kod hrvata ništa nije bolje, da se razumijemo odmah...a od 90 i neke ni kod bošnjaka
- CSKA
#48 Re: Srbi - oprezno na popisu
Zavrzlama zasto beogradska dzamija nije bila zapaljenja u vrijeme Slobe,Mladica,Seselja....nego u vrijeme Kostunice.I zasto je isto u vrijeme Kostunice bila zapaljena americka ambasada ? I koji dogadjaj je bio zajednicki u oba slucaja ?
I zbog tih dogadjaja nikad vise nece DSS biti u vlasti.Ako pratis politicku scenu Srbije(a cijenim da pratis),poruka amerike je bila moze biti bilo ko u vlasti osim DSS-a.Eh kako su nas oni zeznuli poslije petog oktobra uh...druga tema to vec.
I zbog tih dogadjaja nikad vise nece DSS biti u vlasti.Ako pratis politicku scenu Srbije(a cijenim da pratis),poruka amerike je bila moze biti bilo ko u vlasti osim DSS-a.Eh kako su nas oni zeznuli poslije petog oktobra uh...druga tema to vec.
- Damir_5
#49 Re: Srbi - oprezno na popisu
Kampanja za srpstvo: Turneja od Bascarsije do Ilidze

Darko, Saša, Vesna, Srđan ... danas od Bascarsije do Ilidze pozvali Bosnjake da se ne izjasne kao Bosnjaci, jer ce to biti u srpskom interesu ako Bosnjaka bude manje. Sto vise Bosnjaka kao nacionalno izjasnjenih Bosanaca, procentualno manje Bosnjaka u BiH, a to je u interesu svekolikog srpstva.
Kad ce u Bluku, iskreno nece nikad. Ne nalazi se od Bascarsije do Ilidze, a i svi su Bosnjaci tamo istjerani.
Ne, ozbiljno, ko finansira i gura ove? Zna se uvijek da iza ovakvih stvari stoje pare i interesne grupe? Ko ove finansira? Dodik, SPC ili Srbija ili svi pomalo?
Bosnjak - Agnostik - bosanski jezik

Darko, Saša, Vesna, Srđan ... danas od Bascarsije do Ilidze pozvali Bosnjake da se ne izjasne kao Bosnjaci, jer ce to biti u srpskom interesu ako Bosnjaka bude manje. Sto vise Bosnjaka kao nacionalno izjasnjenih Bosanaca, procentualno manje Bosnjaka u BiH, a to je u interesu svekolikog srpstva.
Kad ce u Bluku, iskreno nece nikad. Ne nalazi se od Bascarsije do Ilidze, a i svi su Bosnjaci tamo istjerani.
Ne, ozbiljno, ko finansira i gura ove? Zna se uvijek da iza ovakvih stvari stoje pare i interesne grupe? Ko ove finansira? Dodik, SPC ili Srbija ili svi pomalo?
Bosnjak - Agnostik - bosanski jezik
-
radostan dan
#50 Re: Srbi - oprezno na popisu
na ovoj temi - zavrzlama. za dalje, ne znam.Ne, ozbiljno, ko finansira i gura ove? Zna se uvijek da iza ovakvih stvari stoje pare i interesne grupe? Ko ove finansira? Dodik, SPC ili Srbija ili svi pomalo?
sa druge strane, možeš to i ovako gledati - da su se srbi i hrvati (njih jedan, dva, tri, osam) samoinicijativno organizovali i krenuli na turneju zvanu - mi smo građanska opcija bh pravoslavaca i katolika, nemamo mi veze sa brdskim četnicima i poskok ustašama.
ova druga opcija ti je milija, jel da? pa nek bude onda da je ta...