Da, etiketiranje. Ne šalim se. Etiketiraju i Bošnjaci, ne osporavam, ali vi ste k'o biva građani i moderni, pa me to s vaše strane iznenađuje. Zar niste vi predvodnici boljitka, kulture i civilizacijskih vrijednosti u BiH?Dozer wrote:Etiketiranje? Mora da se salite... Preletite malo po forumima ove tematike, mislim da cete pronaci vise nego ogavna etiketiranja svih onih koji ne zele u etnicke B/H/S torove.
B/H/S torovanje nam je kreiralo i '92. Ili su to, mozda, uradili Bosanci i Hercegovci? Jesu li Bosanci (a i Hercegovci, naravno) krivi za stanje u drzavi kakvo je danas? Tesko... ipak su to B, H i S.
Jel' se Bosnjaci polomise, pa i na ovom forumu, da svima nama "ostalima" (fuj, odvratnog li izraza) dokazu kako smo mi, zapravo, Bosnjaci, ali eto, to ne znamo? Polomise se, naravno. Isto kao sto to rade i Srbi i Hrvati na "svojim" forumima. Ali i ostalim medijima, podrazumijevano.
Da li vecina B, H i S u BiH nije u stanju u svojoj glavi napraviti distinkcije izmedju nacije, naroda i vjere? Nije, to je ocito, pa iz toga onda i proizilazi svo ovo natezanje - iz neznanja i neobrazovanosti. Sta su ljudi koji nisu u stanju razmisljati svojim mozgom, nego se vode prizemnim, skoro pa neandertalskim sugestijama svojih vodja? Eto, sami zakljucite.
Nego, to Bošnjaci nisu Bosanci ili Hercegovci? Odakle vama uopšte pravo da sebi uzimate nekakav ekskluzivitet glede Bosanstva?
@sumirprimus: To pokušavaš zvučat pametno? Slabo ti ide, probaj ponovo.