Sta ima tu da se kaze osim da je Zlaja ponovo pokazao svoj podanicki mentalitet prema Dodiku (svom sefu)...cadburry wrote:
Bla, bla, bla... Kao i obično, ništa nemaš reći o temi.
Sramotno! SDA brani SDS.
- ZmaJ-BiH
#76 Re: Sramotno! SDA brani SDS.
- Styling
#77 Re: Sramotno! SDA brani SDS.
Dobro jutro!Skijaš wrote:Niti je SDP alternativa Tihićevoj hobotnici, niti je Dodik alternativa SDS-u a očigledno neupućenom Alaistaru reci da je ta priča bila aktuelna do prije četiri godine. U međuvremenu je SDP koalirao sa SDS-om, popišao se po povratnicima, udario na nezavisnost pravosuđa, zapošljavao braću i supruge svojih kadrova, itd itd itd.denis99 wrote:Ne znam sta nas sve ovo cudi,pa dvojac SDA i SDS je koalirao i prije rata,udruzenim snagama su nas uvukli u krvavi sukob,koji su iskoristili i za kasniju 20godisnju pljacku,po sistemu "zavadi pa vladaj i pljackaj"
Jedni bez drugih naprosto ne mogu,pa se sjecamo da je svojevremeno i sam Alija Izetbegovic bio protiv ukidanja SDSa kao oznacene fasisticke organizacije.
Lagumdžiju i njegovu privatnu stranku ni Winston Wolf ne može spasiti, ali ako kod Zlaje ipak postoji nada, neka tom Alaistaru postavi jednostavno pitanje : "Kako uvjeriti raju koja je glasala za nas da je OK to što smo više energije uložili u postavljanje svojih ljudi u Bosnalijek nego u odbranu prava povratnika ?". Iskreno, mislim da bi čovjek vratio sve pare Lagumdžiji kad bi znao u šta se upetljao.
A, šta je trebalo? Pustiti da Arslanagić i dalje daje pare SDA kadrovima kako bi ga pustii da radi šta hoće. Tome se jednom mora stati u kraj.
-
KENJAC
#78 Re: Sramotno! SDA brani SDS.
SDA brani SDS ... isto ko da si mi reko "desna ruka brani lijevu ruku" !
- drndalo
#79 Re: Sramotno! SDA brani SDS.
A kad cete nauciti da je cilj politike samo jedno, a to je doci i ostati na VLASTI ? I da je u tom interesu svaki potez dozvoljen...???
Koliko vam je godina, 12 ? Oklen' ste, iz Norveske ? Prespavali sve od 1991 i dolaska "demokracije"....?
Sramotno ? Kupi im rijecnik i posalji, ako se nakane da ga procitaju, mozda shvate znacenje te rijeci, iako one koje su izbrisali iz svog vokabulara tesko ulaze nazad...
Koliko vam je godina, 12 ? Oklen' ste, iz Norveske ? Prespavali sve od 1991 i dolaska "demokracije"....?
Sramotno ? Kupi im rijecnik i posalji, ako se nakane da ga procitaju, mozda shvate znacenje te rijeci, iako one koje su izbrisali iz svog vokabulara tesko ulaze nazad...
-
sv12
#80 Re: Sramotno! SDA brani SDS.
Ali zasto ste ga onda vi iz SDP-a podrzali da u opste bude u vijecu ministara ako je takav bio, mislim sad ste se sjetili kad vam je Dodik opet naredio da sad glasate umjesto za njega, protiv njega? Zasto ste znaci glasali prije za njega, ako je takav?vivaldi wrote:ne znam koliko ti je godina, ali to nije bilo tako davno - 2005harač wrote:prezirem SDA iz dna duše, ali šarović je bio jedina svijetla tačka tog u*ranog vijeća ministara
SARAJEVO - Bivši član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mirko Šarović, osumnjičen za pomaganje Radovanu Karadžiću, odbacio je optužbe na svoj račun, kao i mogućnost podnošenja ostavke na dužnost potpredsjednika Srpske demokratske stranke (SDS), proglasivši se istodobno žrtvom navodne međunarodne zavjere protiv bosanskih Srba.
— Mene optužuju zato što im smeta Republika Srpska — kazao je Šarović novinarima u jednom sarajevskog predgrađu gdje su se u utorak okupili članovi Predsjedništva SDS-a kako bi razmotrili što će poduzeti nakon zahtjeva visokog predstavnika za BiH Paddyja Ashdowna da se Šarovića ukloni sa stranačkih dužnosti i iz političkog života zbog njegova pomaganja osumnjičenima za ratne zločine.
osim toga sto ga je assdown smjenio, poslije je priveden zbog mahinacija u banci, prodavanja oruzja sadamu...
Inace to "prodavanje oruzja Sadamu", nemoj biti smijesan, pa to nije nikakav razlog protiv. Pogledaj ko su najveci dileri oruzja u svijetu.
Ovo samo dokazuje da je SDP sarajevska ispostava SNSD-a i Dodika.
Sarovic jeste djavo u proslosti bez svake sumnje, medjutim djavo koji je dosao pameti i koji je skontao ako ne bude radio kako treba, Dodik ce biti do kraja zivota neprikosnoven u Bluci i onda je radio savjesno svoj posao i upravo ga zbog toga se nije smjelo smijeniti, a on je upravo zato sto je savjesno radio svoj posao, smijenjen od SNSD-a i njegove sarajevske ispostave, a ne zato sto je podrzavao Karadzica ili vec koga.
Razmisljate li mozda i o zvanicnom ujedinjenju sa SNSDom? Doduse pitam na krivu adresu, o tome i onako odlucuje Dodik, a ne njegova sarajevska ispostava.
Last edited by sv12 on 25/10/2013 11:01, edited 1 time in total.
- Shahab
#81 Re: Sramotno! SDA brani SDS.
Teško onome ko se dotakne bilo kakvog dogovora sa Lagumdžijom. Tako i jadni Alaistair, prihvatio se posla koji nije moguće uspješno realizirati. Prokihat će sve pare, usput rečeno pokradene od bosanske fukare, koje mu je dao Lagumdžija. Ko može od lagumdžije napraviti iskrenu, prijatnu i šarmantnu osobu koju vole mase ljudi? Niko. To je nemoguća misija. Na projektu Lagumdžija izgubit će sav mukom građeni kredibilitet.Skijaš wrote:Niti je SDP alternativa Tihićevoj hobotnici, niti je Dodik alternativa SDS-u a očigledno neupućenom Alaistaru reci da je ta priča bila aktuelna do prije četiri godine. U međuvremenu je SDP koalirao sa SDS-om, popišao se po povratnicima, udario na nezavisnost pravosuđa, zapošljavao braću i supruge svojih kadrova, itd itd itd.denis99 wrote:Ne znam sta nas sve ovo cudi,pa dvojac SDA i SDS je koalirao i prije rata,udruzenim snagama su nas uvukli u krvavi sukob,koji su iskoristili i za kasniju 20godisnju pljacku,po sistemu "zavadi pa vladaj i pljackaj"
Jedni bez drugih naprosto ne mogu,pa se sjecamo da je svojevremeno i sam Alija Izetbegovic bio protiv ukidanja SDSa kao oznacene fasisticke organizacije.
Lagumdžiju i njegovu privatnu stranku ni Winston Wolf ne može spasiti, ali ako kod Zlaje ipak postoji nada, neka tom Alaistaru postavi jednostavno pitanje : "Kako uvjeriti raju koja je glasala za nas da je OK to što smo više energije uložili u postavljanje svojih ljudi u Bosnalijek nego u odbranu prava povratnika ?". Iskreno, mislim da bi čovjek vratio sve pare Lagumdžiji kad bi znao u šta se upetljao.
- al_akhisari
#82 Re: Sramotno! SDA brani SDS.
...ako navedeni postupak posmatramo sa stanovišta principa, navedenih u postu, potez sda može se okarakterisati kao, kako "otvarač" teme reče licemjeran, antidržavni, politički nedosljedan, nizak i podao; usput kazano, u političkoj baruštini bih, navdeni pojmovi su apsolutne nepoznanice za sve političke subjekte; ako, pak navedeni postupak posmatramo u kontekstu rada i djelovanja ministra šarovića, isti je, što se barem mene tiče, opravdan: s obzirom na to da je "otvarač" teme gorljivi sljedbenik sdp-a (namjerno neću kazati socijaldemokratije), tema je u startu besmislena (tom logikom i moje postanje); i da, pošto će moje piskaranje biti protumačeno kao odbrana sda, reći ću da ta stranka već odavno zaslužuje da se nađe na smetljištu historijekosmpolita wrote:SDA je danas pokazala vrhunac licemjerstva, politicke nedosljednosti i antidrzavnog ponasanja braneci i podrzavajuci kadrove stranke Radovana Karadzica optuzenog za genocid, agresiju i druge ratne zlocine nad Bosnjacima i Hrvatima.
Pitam se da li SDA moze nize pasti i ko im nakon gorljive odbrane SDS-a moze vjerovati i ukazati politicko povjerenje?
- Banksy
#83 Re: Sramotno! SDA brani SDS.
Nije u pitanju objektivnost, već zdrav razum.Alfons Kauders wrote:
Ako pokusavas dokazati da branis SDS zato sto su tom prilikom dobro zajebali SDP, dobro ti ide.
Ali nisam onda siguran da mozes biti objektivna
Koliko je objektivan onaj koji Šaroviću zamjera ''Karadžića'', a sam tajno ide u šumu, pazi u šumu iznad Sarajeva da se sretne s njegovim sljedbenicima ne bili uspostavili političku koaliciju i pritom izjavljuje da ima ''vrlo bliske'' političke pozicije s tim istim Radovanovim nasljednicima?
Koliko je objektivan onaj koji tvrdi da Šarović radi odlično svoj posao, ali skida ga zato jer je ''gosp Dodik'' rekao da je sve to ''u cilju izgradnje institucija BiH i njene privrede''?
Koliko je objektivan onaj koji tvrdi da radi u interesu građana BiH, a skida jedinog državnog ministra koji, prema procjeni nevladinih organizacija, građana, pa i samih političkih protivnika, savjesno obavlja svoj posao?
Koliko je objektivan onaj koji svjesno svojim djelovanjem slabi BiH i njene institucije, a samo da bi sitnošićarski, skupa sa svojim mafijaškim partnerom, ostvario sopstveni novčani interes?
Ukratko, Šarović je skinut jer se našao na putu udruženoj mafijaškoj koaliciji SDP/SNSD. On kao on nije bio važan, ni SDS nije bio važan, i to što radi dobro svoj posao nije bilo ni od kakvog značaja, skinuli bi oni i Majku Terezu da im je zasmetala, jednostavno bio je smetnja, prepreka, prepreku su maknuli i priča je završena. Mene sve to nije iznenadilo, nekako je to logičan slijed nakon svega što smo vidjeli i prošli u ove tri godine, ali me i dalje iznenađuje spremnost da se takve kriminalne, osione, lažljive, bahate mafijaše pokušava braniti i opravdavati.
Sudeći prema analizama CCI-a Mirko Šarović je „korektno i odgovorno“ obavljao svoj posao u Vijeću Ministara.
„Šarović je, prema našim analizama, bio jedan od onih koji su imali najviše planiranih mjera u programu rada za 2013. godinu, a među najboljima je i kada je u pitanju realizacija programa za tekuću godinu. Šarović je unio novu energiju u rad Vijeća ministara i radio je u interesu svih građana BiH. Očito je da, kada je naša politika u pitanju, to nije dovoljno“
„U izlaganjima SDS-a previše ima BiH, a premalo Republike Srpske“, kazao je poslanik SNSD-a Milorad Živković.
„Da je ljudima iz SDS-a mila BiH, pokazuje i podatak da je najveći broj zakona donesen 2002. i 2006. godine, kada je SDS bio na vlasti u ovom Parlamentu, čak 229 zakona“, kazao je Živković, hvaleći se pri tome kako je u vrijeme vladavine SNSD-a doneseno puno manje zakona.
- Paranoid
#84 Re: Sramotno! SDA brani SDS.
.Banksy wrote: Ukratko, Šarović je skinut jer se našao na putu udruženoj mafijaškoj koaliciji SDP/SNSD.
- Alfons Kauders
#85 Re: Sramotno! SDA brani SDS.
Kao sto sam vec u nekoliko navrata rekao, moguce je da je SDP upravo smijenio Sarovica radi propasti tog sastanka. Ne znam zasto osjecas potrebu da to ponavljas u skoro svakoj recenici? Mozda mislis da sam glup? Ili si ti malo senilna?Banksy wrote:Nije u pitanju objektivnost, već zdrav razum.Alfons Kauders wrote:
Ako pokusavas dokazati da branis SDS zato sto su tom prilikom dobro zajebali SDP, dobro ti ide.
Ali nisam onda siguran da mozes biti objektivna
Koliko je objektivan onaj koji Šaroviću zamjera ''Karadžića'', a sam tajno ide u šumu, pazi u šumu iznad Sarajeva da se sretne s njegovim sljedbenicima ne bili uspostavili političku koaliciju i pritom izjavljuje da ima ''vrlo bliske'' političke pozicije s tim istim Radovanovim nasljednicima?
Koliko je objektivan onaj koji tvrdi da Šarović radi odlično svoj posao, ali skida ga zato jer je ''gosp Dodik'' rekao da je sve to ''u cilju izgradnje institucija BiH i njene privrede''?
Koliko je objektivan onaj koji tvrdi da radi u interesu građana BiH, a skida jedinog državnog ministra koji, prema procjeni nevladinih organizacija, građana, pa i samih političkih protivnika, savjesno obavlja svoj posao?
Koliko je objektivan onaj koji svjesno svojim djelovanjem slabi BiH i njene institucije, a samo da bi sitnošićarski, skupa sa svojim mafijaškim partnerom, ostvario sopstveni novčani interes?
Ukratko, Šarović je skinut jer se našao na putu udruženoj mafijaškoj koaliciji SDP/SNSD. On kao on nije bio važan, ni SDS nije bio važan, i to što radi dobro svoj posao nije bilo ni od kakvog značaja, skinuli bi oni i Majku Terezu da im je zasmetala, jednostavno bio je smetnja, prepreka, prepreku su maknuli i priča je završena. Mene sve to nije iznenadilo, nekako je to logičan slijed nakon svega što smo vidjeli i prošli u ove tri godine, ali me i dalje iznenađuje spremnost da se takve kriminalne, osione, lažljive, bahate mafijaše pokušava braniti i opravdavati.
Sudeći prema analizama CCI-a Mirko Šarović je „korektno i odgovorno“ obavljao svoj posao u Vijeću Ministara.
„Šarović je, prema našim analizama, bio jedan od onih koji su imali najviše planiranih mjera u programu rada za 2013. godinu, a među najboljima je i kada je u pitanju realizacija programa za tekuću godinu. Šarović je unio novu energiju u rad Vijeća ministara i radio je u interesu svih građana BiH. Očito je da, kada je naša politika u pitanju, to nije dovoljno“
„U izlaganjima SDS-a previše ima BiH, a premalo Republike Srpske“, kazao je poslanik SNSD-a Milorad Živković.
„Da je ljudima iz SDS-a mila BiH, pokazuje i podatak da je najveći broj zakona donesen 2002. i 2006. godine, kada je SDS bio na vlasti u ovom Parlamentu, čak 229 zakona“, kazao je Živković, hvaleći se pri tome kako je u vrijeme vladavine SNSD-a doneseno puno manje zakona.
Ja ne tvrdim da je Sarovic lose radio, ali ne tvrdim ni da je bio nesto bolji od svog prethodnika. To sto je imao najvise "planiranih mjera" jednostavno ide uz taj posao - pobogu pa koliko je samo posla bilo oko ulaska Hrvatske u EU? Logicno je da ce upravo to ministarstvo imati najvise planova, jednostavno mora. I Zirojevic je morao biti aktivan i kooperativan, za razliku od svojih stranackih kolega.
A koji je bio ucinak tog rada? Jesmo li spremno docekali ulazak Hrvatske u EU? Jah...
Saroviceva smjena je posljedica politicke igre, ne njegovog dobrog ili loseg rada, niti zelim da pravdam takvu smjenu, ne pada mi na pamet - zaboli me, to je do njih i ne vidim neke posljedice... Ali eto, ako ti je nesto lakse, ti slobodno smatraj da je Sarovic bio najbolji ministar u istoriji drzave - samo kad to meni pokusas prodati, mozda bi bilo dobro da se uhvatis nekih konkretnih podataka, da vidimo koliko je njegovo ministarstvo uradilo da pomogne privredi? Kaze CCI da je puno uradio, ok, sta konkretno? Pitaj malo privrednike koji su radili za hrvatsko trziste koliko je uradjeno.
-
udrch
#86 Re: Sramotno! SDA brani SDS.
što se ova tema ne spoji sa već postojećom temom SDA..
nećemo svako malo otvarati neke podteme..
nećemo svako malo otvarati neke podteme..
- Skijaš
#87 Re: Sramotno! SDA brani SDS.
Pogledaj pitanje još jednom, nije toliki problem to pretresanje Bosnalijeka nego to što se više energije potrošilo na tu jednu firmu nego na odbranu multietničkog koncepta u kojem su povratnici srž svega. I ta se Lagumdžijina dvoličnost jasno vidi, kada treba završavati neke talove, sa Dodikom se stvar brzo završi, a čim treba uraditi nešto što nije vezano za lovu, nadzorne odbore i kontrolu kojom bi Staljin dalje da se širi, od toga se distanciraju i stvar prebacuju na Inzka. I kad sa Dodikom možeš dijeliti tal Elektroprenosa a od Inzka lafo tražiš da riješi problem diskriminacije nad djecom, tu se jasno vidi do čega ti je zaista stalo a do čega onako.Styling wrote:Dobro jutro!Skijaš wrote:Niti je SDP alternativa Tihićevoj hobotnici, niti je Dodik alternativa SDS-u a očigledno neupućenom Alaistaru reci da je ta priča bila aktuelna do prije četiri godine. U međuvremenu je SDP koalirao sa SDS-om, popišao se po povratnicima, udario na nezavisnost pravosuđa, zapošljavao braću i supruge svojih kadrova, itd itd itd.denis99 wrote:Ne znam sta nas sve ovo cudi,pa dvojac SDA i SDS je koalirao i prije rata,udruzenim snagama su nas uvukli u krvavi sukob,koji su iskoristili i za kasniju 20godisnju pljacku,po sistemu "zavadi pa vladaj i pljackaj"
A, šta je trebalo? Pustiti da Arslanagić i dalje daje pare SDA kadrovima kako bi ga pustii da radi šta hoće. Tome se jednom mora stati u kraj.
-
Innovation
#88 Re: Sramotno! SDA brani SDS.
Sto bi rekla Katarina, najradije citani postovi, pa i kad je SDA kritika u pitanju. Istiniti /argumentovano/ i objektivni.Banksy wrote:Nije u pitanju objektivnost, već zdrav razum.
-
udrch
#89 Re: Sramotno! SDA brani SDS.
ma to vi žene uvijek jedna drugu podržavate, kakva ba objektivnost 
- fatamorgana
#90 Re: Sramotno! SDA brani SDS.
udrch, ovo je sramotno šta radite, 
- ultima_palabra
#92 Re: Sramotno! SDA brani SDS.
Obojica znaju da su donji dogodine... pokušavaju izvući šta se može.chupacabra wrote:Zlaja ide na to da je ostala samo jedna godina do izbora i da ce Dodo da ispusi iduce godine. A ovo sa SDS-om je bila usluga za uslugu u politickom kupleraju. Samo Zlaja ne racuna na to da ce i on dobro ispusiti na izborima, cak vise nego Dodik. Ipak, njegov ego je toliko velik da on to jednostavno ne moze svariti. Ovi sto kao nesto prigovaraju SDA da brani SDS, zaboravljaju istoriju Zlajinog kurvaluka od takozvane relativne pobjede 2010:
1) Nudio SDS-u vlast da izbaci Dodika
2) Nije uspio da izbaci Dodika pa istom isao u Banjaluku da se moli da bude ministar vanjskih poslova.
3) Formirao platformu sa SDA i hrvatskim satelitima u Federaciji izbacivski HDZ iz vlasti. Htio isto na drzavnom nivou ali Dodik zastitio HDZ-ovce.
4) Razjebao platformu sa SDA i hrvatskim satelitima u Federaciji. Uhapsio Budimira jer ovaj nije htio da da ostavku na funkciju. Prihvatio Fahru i HDZ. Odjebao SDA.
5) Dao bolju ponudu Dodiku (u razjebavanju drzave) u drzavnoj vlasti samo da zadrzi stolicu ministra.
6) Dodiku se digao na Sarovica jer je radio u interesu drzave BiH pa ga smjenjuje uz Zlajinu pomoc da bi njegova (Dodikova) stranka do izbora mogla popuniti upraznjena mjesta u VM.
Pa cijela SDA je za Zlaju jedna amaterska organizacija. Mislim, dok je kompletno ne preuzme Alijin mali. Sulji je izgleda otkucalo. Onda ce i zvanicno da postane mafijaska. Ko nas vodi, dobro se koletivno ne ocistimo etnicki, to jest masovno iselimo iz Bosne.
- fatamorgana
#93 Re: Sramotno! SDA brani SDS.
Jok, ovoInnovation wrote:Mislis ovo?
- Havatar
#94 Re: Sramotno! SDA brani SDS.
ZmaJ-BiH wrote:Sramotno, SDP slusa naredbe SNSD-a!
- Altsa
#95 Re: Sramotno! SDA brani SDS.
cista trgovina...lagum-beg bacio niz vodu sarovica (ko mu je on??) i dobio HE na drini...jel mislite da lagum.beg nije nista dobio od krmka iz laktasa...jok nije...sda brani sarovica iz dva podijeljena razloga...jedan da udari kontru lagum-begu a drugi jer smatraju da je sarovic radio kvalitetno...i sta se tu iscudavate i ibretite...politika je kurva i to ovaj primjer zorno pokazuje
- ultima_palabra
#96 Re: Sramotno! SDA brani SDS.
SDA zna da će sarađivati sa SDS-om 2014. pa tvrde pazar... a ništa ih ne košta. S druge strane, Mile i Zlaja tonu zajedno.Altsa wrote:cista trgovina...lagum-beg bacio niz vodu sarovica (ko mu je on??) i dobio HE na drini...sda brani sarovica iz dva podijeljena razloga...jedan da udari kontru lagum-begu a drugi jer smatraju da je sarovic radio kvalitetno...i sta se tu iscudavate i ibretite...politika je kurva i to ovaj primjer zorno pokazuje
- Vasco da Gama
#97 Re: Sramotno! SDA brani SDS.
danas? pa to je koalicija od 1990.kosmpolita wrote:SDA je danas pokazala vrhunac licemjerstva, politicke nedosljednosti i antidrzavnog ponasanja braneci i podrzavajuci kadrove stranke Radovana Karadzica optuzenog za genocid, agresiju i druge ratne zlocine nad Bosnjacima i Hrvatima.
Pitam se da li SDA moze nize pasti i ko im nakon gorljive odbrane SDS-a moze vjerovati i ukazati politicko povjerenje?
-
KENJAC
#98 Re: Sramotno! SDA brani SDS.
Ih , danas ste svi pametni da to kazete ! Sto to niste pricale 92' kada je isto bilo ocegledno, ali se trebalo imat muda da se to kaze !!??Vasco da Gama wrote:danas? pa to je koalicija od 1990.kosmpolita wrote:SDA je danas pokazala vrhunac licemjerstva, politicke nedosljednosti i antidrzavnog ponasanja braneci i podrzavajuci kadrove stranke Radovana Karadzica optuzenog za genocid, agresiju i druge ratne zlocine nad Bosnjacima i Hrvatima.
- Havatar
#99 Re: Sramotno! SDA brani SDS.
Dodik je tad bio u reformistima i tad su reformisti bili bolji kao sto je sad SNSD bolji od SDSKENJAC wrote:Ih , danas ste svi pametni da to kazete ! Sto to niste pricale 92' kada je isto bilo ocegledno, ali se trebalo imat muda da se to kaze !!??Vasco da Gama wrote:danas? pa to je koalicija od 1990.kosmpolita wrote:SDA je danas pokazala vrhunac licemjerstva, politicke nedosljednosti i antidrzavnog ponasanja braneci i podrzavajuci kadrove stranke Radovana Karadzica optuzenog za genocid, agresiju i druge ratne zlocine nad Bosnjacima i Hrvatima.
-
popokatepetl_com
#100 Re: Sramotno! SDA brani SDS.
Jos od svog nastanka Karadziceva stranka i SDA su uvijek bile dva oka u glavi...