Sramotno! SDA brani SDS.

Post Reply
VjecitiStudent

#51 Re: Sramotno! SDA brani SDS.

Post by VjecitiStudent »

kosmpolita wrote:
VjecitiStudent wrote:Dragi Kosmopolito,

s kim, do jutros, ono SDS bješe u istoj vladi, s kim su se sve zajedno ručice dizale u državnom parlamentu?
Danas su rucice zajedno dizali i jedni druge istinski i srcano podrzavali SDA i SDS. Isto kao nekad kad su vezali zastave i obecavali nam Svicarsku, a doveli nas do samog dna.:D

Sjecas li se (da ti malo osvjezim pamcenje) da su na prvim demokratskim izborima iz SDA pozivali da se glasa za perjanice SDS-a i kasnije zlocince Biljanu Plavsic i Nikolu Koljevica u Predsjednistvu BIH.
Dragi Alistaire,

s kim je jučer SDS bio u koaliciji?
Labirint

#52 Re: Sramotno! SDA brani SDS.

Post by Labirint »

ZmaJ-BiH wrote:
Chisum wrote:"... I mi tu popizdimo - i glasamo sa SDS..." :lol:

Nista smjesnije od "probosanskih snaga". Jebem li im sve! Od - do!

Stoka.
:lol: :lol: joj kakvo maskiranje, izvrtanje cinjenica, i zamucivanje vode...

U cemu je bolji i patriotskiji SDP-ov potez da poslusa SNSD??
Na prethodnoj ti je stranici napisao da je to isti kurac,samo drugacijeg oblika ;-)
Corto Maltese

#53 Re: Sramotno! SDA brani SDS.

Post by Corto Maltese »

nosara wrote:Ja sam malo neupucen... :D Koja je razlika izmedju sda, sdp, sds, hdz, snsd, jkr, kls, prs, mrf, prd... danas, oktobra 2013. godine...?

Oko cega se vi, u stvari, prepucavate...? :?
Danas, oktobra 2013, razlika između, recimo SDP BiH i SDS je ogromna. SDP BiH je ona partija sarađuje sa Dodikom, a SDS ona koja ne sarađuje.
MuaDib

#54 Re: Sramotno! SDA brani SDS.

Post by MuaDib »

Mene stvarno interesuje, kako neko može uopšte progutati ovu priču Magazinovića.
SDA mi nije draga, ali ovo je čista šuplja priča kvaziesdepea, koji jača političku opciju koja je predvodnik destabilizacije BiH.
Umjesto da očuva heterogenost u VM i umanji uticaj Dodika, koji će tek sada diktirati uslove.
karanana

#55 Re: Sramotno! SDA brani SDS.

Post by karanana »

sta ono bi sa onim denisom becirovicem prije vise od pola godine?
dodik je imao inicijativu da se smijeni? je li smijenjen ili je ono snsd odustao od toga? pa mu zlaja danas uzvratio uslugu?

fuj ako iko ima gori od sda bhala, onda su to ovi iz sdp-a. mafija nad mafijom. a dodo ih vrti oko maog prsta.
Danguba

#56 Re: Sramotno! SDA brani SDS.

Post by Danguba »

Corto Maltese wrote:
nosara wrote:Ja sam malo neupucen... :D Koja je razlika izmedju sda, sdp, sds, hdz, snsd, jkr, kls, prs, mrf, prd... danas, oktobra 2013. godine...?

Oko cega se vi, u stvari, prepucavate...? :?
Danas, oktobra 2013, razlika između, recimo SDP BiH i SDS je ogromna. SDP BiH je ona partija sarađuje sa Dodikom, a SDS ona koja ne sarađuje.
...ekonomska saradnja i jacanje drzave. :D je li to ono smo mnogi ne raumiju.

SVI SU ISTI
a u ovom slucaju(Sarovic) manje zlo je SDS.
It_is_a_Leclerc

#57 Re: Sramotno! SDA brani SDS.

Post by It_is_a_Leclerc »

Hahahahahha... Pa dobro, dobri Bošnjani, kako opet da progutate priču o dobrom Mirku Šaroviću ?! :lol: 'alo, čovjek do 1998. krio Karadžića po Palama i Istočnom Sarajevu, a sad se posipa pepelom i priča kako je on zapravo jako fin, pošten, kulturan, probosanski političar.

SDP je odigrao pošteno. Ko je ponudio više, oni su bili za njihovu stvar, i to je odlično, sasvim ok i logično u zemlji u kojoj su srpski poslanici prvi uveli taj princip u politiku.
weredsf

#58 Re: Sramotno! SDA brani SDS.

Post by weredsf »

kamen spoticanja wrote:Pamtim vremena kad bi sdp na forum slao jurisnike relativizatore da brane ili napadaju, a sve po potrebi...tad je bilo materijala i za konkretne diskusije.
Ovo sad cirkus
Spinovanje
weredsf

#59 Re: Sramotno! SDA brani SDS.

Post by weredsf »

burger_pasa wrote:
harač wrote:prezirem SDA iz dna duše, ali šarović je bio jedina svijetla tačka tog u*ranog vijeća ministara
Nesto su ti pravo okahli!
A sta cemo sa Lagumom i SDP-om?
Vaznije pitanje je bilo gdje su ove teme kada je SDP uveo SDS u vijece ministara :roll:
chupacabra

#60 Re: Sramotno! SDA brani SDS.

Post by chupacabra »

Zlaja ide na to da je ostala samo jedna godina do izbora i da ce Dodo da ispusi iduce godine. A ovo sa SDS-om je bila usluga za uslugu u politickom kupleraju. Samo Zlaja ne racuna na to da ce i on dobro ispusiti na izborima, cak vise nego Dodik. Ipak, njegov ego je toliko velik da on to jednostavno ne moze svariti. Ovi sto kao nesto prigovaraju SDA da brani SDS, zaboravljaju istoriju Zlajinog kurvaluka od takozvane relativne pobjede 2010:

1) Nudio SDS-u vlast da izbaci Dodika
2) Nije uspio da izbaci Dodika pa istom isao u Banjaluku da se moli da bude ministar vanjskih poslova.
3) Formirao platformu sa SDA i hrvatskim satelitima u Federaciji izbacivski HDZ iz vlasti. Htio isto na drzavnom nivou ali Dodik zastitio HDZ-ovce.
4) Razjebao platformu sa SDA i hrvatskim satelitima u Federaciji. Uhapsio Budimira jer ovaj nije htio da da ostavku na funkciju. Prihvatio Fahru i HDZ. Odjebao SDA.
5) Dao bolju ponudu Dodiku (u razjebavanju drzave) u drzavnoj vlasti samo da zadrzi stolicu ministra.
6) Dodiku se digao na Sarovica jer je radio u interesu drzave BiH pa ga smjenjuje uz Zlajinu pomoc da bi njegova (Dodikova) stranka do izbora mogla popuniti upraznjena mjesta u VM.

Pa cijela SDA je za Zlaju jedna amaterska organizacija. Mislim, dok je kompletno ne preuzme Alijin mali. Sulji je izgleda otkucalo. Onda ce i zvanicno da postane mafijaska. Ko nas vodi, dobro se koletivno ne ocistimo etnicki, to jest masovno iselimo iz Bosne.
weredsf

#61 Re: Sramotno! SDA brani SDS.

Post by weredsf »

chupacabra wrote:Zlaja ide na to da je ostala samo jedna godina do izbora i da ce Dodo da ispusi iduce godine. A ovo sa SDS-om je bila usluga za uslugu u politickom kupleraju. Samo Zlaja ne racuna na to da ce i on dobro ispusiti na izborima, cak vise nego Dodik. Ipak, njegov ego je toliko velik da on to jednostavno ne moze svariti. Ovi sto kao nesto prigovaraju SDA da brani SDS, zaboravljaju istoriju Zlajinog kurvaluka od takozvane relativne pobjede 2010:

2) Nije uspio da izbaci Dodika pa istom isao u Banjaluku da se moli da bude ministar vanjskih poslova.
3) Formirao platformu sa SDA i hrvatskim satelitima u Federaciji izbacivski HDZ iz vlasti. Htio isto na drzavnom nivou ali Dodik zastitio HDZ-ovce.
4) Razjebao platformu sa SDA i hrvatskim satelitima u Federaciji. Uhapsio Budimira jer ovaj nije htio da da ostavku na funkciju. Prihvatio Fahru i HDZ. Odjebao SDA.
5) Dao bolju ponudu Dodiku (u razjebavanju drzave) u drzavnoj vlasti samo da zadrzi stolicu ministra.
6) Dodiku se digao na Sarovica jer je radio u interesu drzave BiH pa ga smjenjuje uz Zlajinu pomoc da bi njegova (Dodikova) stranka do izbora mogla popuniti upraznjena mjesta u VM.

Pa cijela SDA je za Zlaju jedna amaterska organizacija. Mislim, dok je kompletno ne preuzme Alijin mali. Sulji je izgleda otkucalo. Onda ce i zvanicno da postane mafijaska. Ko nas vodi, dobro se koletivno ne ocistimo etnicki, to jest masovno iselimo iz Bosne.
Negdje izmedju ovoga smo trebali postati zapadna Njemacka u odnosu na Republiku Srpsku???
cadburry

#62 Re: Sramotno! SDA brani SDS.

Post by cadburry »

Danguba

#63 Re: Sramotno! SDA brani SDS.

Post by Danguba »

Ono sto je SDP dobio od Dodika je prazna kesa napuhana zrakom odnosno, da je to Dodik mogao sam rijesiti nikada ne bih dosao da moli Lagumdziju.
Na novinarsko pitanje da li su na njega vršeni pritisci da pošalje u proceduru izmjene i dopune zakona o Elektroprenosu, te u vezi s projektom srednje Drine, odgovorio je potvrdno.

"Da jeste, svakako, i u oba slučaja. I Republika Srpska i Federacija tražile su da se ide u proceduru izmjena i dopuna zakona o Elektroprenosu bez onih stvari koje smo dogovorili u Briselu u novembru 2012. godine. A to je da se napravi konsolidovani finansijski izvještaj, da se uradi plan ulaganja i tek nakon toga da se mogu koristiti akumulirana sredstva kojih, kao što znate, ima blizu 300 miliona na računu Elektroprenosa. Ali da samo manji dio mogu da podijele akcionari, a najveći dio treba da ide u obnovu elektroprenosnog sistema", kazao je Šarović.

Dodao je da su akcionari, a to su Republika Srpska i Federacija, željeli bez rješenja ovih pitanja da krenu u podjelu akumulirane dobiti.

"Isto je i sa srednjom Drinom. Uz svo razumijevanje i neosporavanje bilo kog projekta, on jeste skup projekat ali vrlo važan, ja sam smatrao da mi treba da kao država se odlučimo o tome, a tako i zakon kaže, tako je tražila Italija, tako je tražio i Brisel. Da razmislimo hoćemo li dati saglasnost da se energija proizvedena u srednjoj Drini računa kao nacionalni cilj Italije i da Italija, odnosno njeno preduzeće, na osnovu toga dobije zelene certifikate, odnosno podsticaje koji iznose 155 eura po jednom megavatu. To je potpuno jasno. Postoje ljudi koji to bolje znaju od mene. Oni treba da kažu da li je to pametno da radimo ili ne. Ja jedino znam, ukoliko postupimo na takav način, do 2020. godine nećemo ispuniti svoj nacionalni cilj i međunarodnu obavezu koju smo preuzeli, a to je da nivo obnovljive energije sa 34 povećamo 40 posto", kazao je Šarović novinarima.
Ovdje su nasli zajednicki interes ''kako hapiti tih 300 miliona bez obzira na sve sto su obecali i potpisali u Briselu'', dozvoliti da Italijani dobiju poticaje umjesto mi i pokrpati rupe pred izbore.

Na sta smo spali da moramo braniti Sarovica & co.
Skijaš

#64 Re: Sramotno! SDA brani SDS.

Post by Skijaš »

kosmpolita wrote:SDA je danas pokazala vrhunac licemjerstva, politicke nedosljednosti i antidrzavnog ponasanja braneci i podrzavajuci kadrove stranke Radovana Karadzica optuzenog za genocid, agresiju i druge ratne zlocine nad Bosnjacima i Hrvatima.

Pitam se da li SDA moze nize pasti i ko im nakon gorljive odbrane SDS-a moze vjerovati i ukazati politicko povjerenje?
Nije ti ovo '60 minuta'. Razlike između SDS-a i SNSD-a su minimalne, i ako ima neke koristi od Dodika, to je činjenica da temeljitije od SDS-a uništava ekonomiju manjeg entiteta (što će nekim pametnijim sarajevskim političarima olakšati stvar vezano za političke pritiske na velikosrpsku opciju). Ali to nije ideološka razlika i onaj ko kaže da je Dodik ideološki zdraviji od Karadžića, laže.
weredsf

#65 Re: Sramotno! SDA brani SDS.

Post by weredsf »

Skijaš

#66 Re: Sramotno! SDA brani SDS.

Post by Skijaš »

cadburry wrote:
Da, to vidimo ispred zgrade OHR-a, u Vrbanjcima itd. To što je Dodik odlučio dati Lagumdžiji procenat od procenta kojeg će dobiti za Hamovićev projekat, nije nikakav uspjeh, nadležnost države je bila ustavna kategorija od početka čitave priče. E da se gnjida Lagumdžija izborio za prava djece povratnika, da je izborio Dodikov poziv Mutabdžiji, to bi bio ustupak i uspjeh. Ovo je ništa.
mali_balon

#67 Re: Sramotno! SDA brani SDS.

Post by mali_balon »

chupacabra wrote:Zlaja ide na to da je ostala samo jedna godina do izbora i da ce Dodo da ispusi iduce godine. A ovo sa SDS-om je bila usluga za uslugu u politickom kupleraju. Samo Zlaja ne racuna na to da ce i on dobro ispusiti na izborima, cak vise nego Dodik. Ipak, njegov ego je toliko velik da on to jednostavno ne moze svariti. Ovi sto kao nesto prigovaraju SDA da brani SDS, zaboravljaju istoriju Zlajinog kurvaluka od takozvane relativne pobjede 2010:

Na zalost ne samo SDA nego haman sve stranke, koliko god mi od njega zgaravica, kapa dole sto se plivanja u mutnim politickim vodama tice. Pa skontajte da je SDA popuslia aferu reket da bi bila u vlasti, afere nema SDA ga popusi. Zlaja u vlasti afere nema a gdje je SDA.

Samo sto ce ga taj ego kostati izbora.
cadburry

#69 Re: Sramotno! SDA brani SDS.

Post by cadburry »

Skijaš wrote:
cadburry wrote:
Da, to vidimo ispred zgrade OHR-a, u Vrbanjcima itd. To što je Dodik odlučio dati Lagumdžiji procenat od procenta kojeg će dobiti za Hamovićev projekat, nije nikakav uspjeh, nadležnost države je bila ustavna kategorija od početka čitave priče. E da se gnjida Lagumdžija izborio za prava djece povratnika, da je izborio Dodikov poziv Mutabdžiji, to bi bio ustupak i uspjeh. Ovo je ništa.
Nisu svima prioriteti isti, ali nije da se ne zalažu.
Nikšić od Inzka, Burtona i Cvijanović tražio da riješe problem djece iz Konjević Polja
http://www.klix.ba/vijesti/bih/niksic-o ... /131024142
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#70 Re: Sramotno! SDA brani SDS.

Post by antimobbing »

Čas političkog kursa, samo za BOŠNJAČKE političke beskičmenjake i njihove sarajevsko-podaničke psiho-patološke klonove, od jedne hrabre i odvažne žene Bošnjakinje, gospođe Azre Jašavić iz Skupštine Crne gore.

Ovako se to radi!

Last edited by antimobbing on 25/10/2013 01:13, edited 1 time in total.
Skijaš

#71 Re: Sramotno! SDA brani SDS.

Post by Skijaš »

cadburry wrote:Nisu svima prioriteti isti, ali nije da se ne zalažu.
Pa tako se i moj cuko može zalagati, očigledno je da se radi o zadovoljavanju forme kako bi rekli da nešto kao rade po tom pitanju. Stvarni pokušaj bi bio kada bi Dodiku rekli "Nećeš dobiti to i to dok ne riješimo ovo za djecu", a ovo pisanje pisma Inzku je za glupane kojima je bilo namijenjena i ona Bregovićeva posjeta Mesihoviću.
denis99

#72 Re: Sramotno! SDA brani SDS.

Post by denis99 »

Ne znam sta nas sve ovo cudi,pa dvojac SDA i SDS je koalirao i prije rata,udruzenim snagama su nas uvukli u krvavi sukob,koji su iskoristili i za kasniju 20godisnju pljacku,po sistemu "zavadi pa vladaj i pljackaj"
Jedni bez drugih naprosto ne mogu,pa se sjecamo da je svojevremeno i sam Alija Izetbegovic bio protiv ukidanja SDSa kao oznacene fasisticke organizacije.
Skijaš

#73 Re: Sramotno! SDA brani SDS.

Post by Skijaš »

denis99 wrote:Ne znam sta nas sve ovo cudi,pa dvojac SDA i SDS je koalirao i prije rata,udruzenim snagama su nas uvukli u krvavi sukob,koji su iskoristili i za kasniju 20godisnju pljacku,po sistemu "zavadi pa vladaj i pljackaj"
Jedni bez drugih naprosto ne mogu,pa se sjecamo da je svojevremeno i sam Alija Izetbegovic bio protiv ukidanja SDSa kao oznacene fasisticke organizacije.
Niti je SDP alternativa Tihićevoj hobotnici, niti je Dodik alternativa SDS-u a očigledno neupućenom Alaistaru reci da je ta priča bila aktuelna do prije četiri godine. U međuvremenu je SDP koalirao sa SDS-om, popišao se po povratnicima, udario na nezavisnost pravosuđa, zapošljavao braću i supruge svojih kadrova, itd itd itd.

Lagumdžiju i njegovu privatnu stranku ni Winston Wolf ne može spasiti, ali ako kod Zlaje ipak postoji nada, neka tom Alaistaru postavi jednostavno pitanje : "Kako uvjeriti raju koja je glasala za nas da je OK to što smo više energije uložili u postavljanje svojih ljudi u Bosnalijek nego u odbranu prava povratnika ?". Iskreno, mislim da bi čovjek vratio sve pare Lagumdžiji kad bi znao u šta se upetljao.
cadburry

#74 Re: Sramotno! SDA brani SDS.

Post by cadburry »

Skijaš wrote:
denis99 wrote:Ne znam sta nas sve ovo cudi,pa dvojac SDA i SDS je koalirao i prije rata,udruzenim snagama su nas uvukli u krvavi sukob,koji su iskoristili i za kasniju 20godisnju pljacku,po sistemu "zavadi pa vladaj i pljackaj"
Niti je SDP alternativa Tihićevoj hobotnici, niti je Dodik alternativa SDS-u a očigledno neupućenom Alaistaru reci da je ta priča bila aktuelna do prije četiri godine. U međuvremenu je SDP koalirao sa SDS-om, popišao se po povratnicima, udario na nezavisnost pravosuđa, zapošljavao braću i supruge svojih kadrova, itd itd itd.

Lagumdžiju i njegovu privatnu stranku ni Winston Wolf ne može spasiti, ali ako kod Zlaje ipak postoji nada, neka tom Alaistaru postavi jednostavno pitanje : "Kako uvjeriti raju koja je glasala za nas da je OK to što smo više energije uložili u postavljanje svojih ljudi u Bosnalijek nego u odbranu prava povratnika ?". Iskreno, mislim da bi čovjek vratio sve pare Lagumdžiji kad bi znao u šta se upetljao.
Bla, bla, bla... Kao i obično, ništa nemaš reći o temi.
ZmaJ-BiH

#75 Re: Sramotno! SDA brani SDS.

Post by ZmaJ-BiH »

denis99 wrote:Ne znam sta nas sve ovo cudi,pa dvojac SDA i SDS je koalirao i prije rata,udruzenim snagama su nas uvukli u krvavi sukob,
SDA i bosnjaci nisu krivi za pocetak rata. SDA nije uvukla BiH u rat. U rat su nas uvukli Milosevic i Karadzic.
Post Reply