Spasimo BiH...
-
realna do boli
Meni ovo nije smijesno ,ni najmanje.
Misljenja sam da je dobar broj onih koji su u dijaspori normalniji od nas koji smo ostali ovdje,bar onih koji su otisli poslije "naseg"rata.
Zasto im ne pruziti sansu da ,mozda, oni ucine nesto.Sa dinstance nasi problemi mozda njima izgledaju drugacije,realnije,mozda trezvenije razmisljaju .U mnogim stvarima mi se nedopada njihovo razmisljanje ali ..zasto im ne pruziti sansu da mahnu tim barjakom...pa sta ispadne.
Misljenja sam da je dobar broj onih koji su u dijaspori normalniji od nas koji smo ostali ovdje,bar onih koji su otisli poslije "naseg"rata.
Zasto im ne pruziti sansu da ,mozda, oni ucine nesto.Sa dinstance nasi problemi mozda njima izgledaju drugacije,realnije,mozda trezvenije razmisljaju .U mnogim stvarima mi se nedopada njihovo razmisljanje ali ..zasto im ne pruziti sansu da mahnu tim barjakom...pa sta ispadne.
- buzzer
parole su i meni bljakkk, ali sto se tice otvaranja "revolucionarnih tema", pitam se sto li je to, tita ti, rezervisano samo za vas u domovini. mislim, mozda bi se fair rado vratio u neku zdraviju i prosperitetniju bih pa u nemoci ovako sa distance serucka protiv vladajuce bagre. meni je to legitimno...Nancy Drew wrote:Fair Life wrote:
Barjak u ruke i "ZA MNOM!".![]()
![]()
![]()
Kad 'revolucionarne teme' otvara neko ko je već 14 godina u Melbournu, pa još prosipa ovakve parole, meni samo Shit of the Year pada na pamet, sorry, ne mogu te ozbiljno shvatiti, džaba
-
realna do boli
Hajmo na vjetrenjace..
Za one koji su primjetili..znam, znam..nisam mogla odoliti
-
Divlji u Srcu
JEDRILICA wrote:I sta ce postici s tim. Svi srbi imaju istu politiku. Skines Dodika doci ce novi sa uputama iz Beograda!
Krajnji cilj bi dakle bio skinuti Silajdzica!
Nije problem u Dodiku jer ono sto on govori tako misli vecina srpskog naroda,
treba naci kompromis i izbjeci preglasavanje u parlamentu, i skinuti Lajcaka i konacno ukinuti visokog predstavnika za BiH.
-
zavrzlama
Ja sam za smjenu...jer populizam kod Balkanskih naroda je opasna stvar i demagogija..sklanjanjem Silajdjica iu Dodika bi se puno dobilo...
Istina je da BIH srbima upravlja Berograd a bosnjacima MZ-a ali odlaskom ove dvojice dala bi se sansa normalnijim strujama......bojim sew da mozda nekom u MZ i odgovaraju ovi pomenuti...dok traje Kosovska kriza..
Istina je da BIH srbima upravlja Berograd a bosnjacima MZ-a ali odlaskom ove dvojice dala bi se sansa normalnijim strujama......bojim sew da mozda nekom u MZ i odgovaraju ovi pomenuti...dok traje Kosovska kriza..
- ja_cura_
nisam sigurna da bi nam ista bolje bilo bez lajcaka, to jest medjunarodne zajednice... mozda bi opet ratovali, pa da zavrsimo jednom za sva vremena ovu farsu.Divlji u Srcu wrote:JEDRILICA wrote:I sta ce postici s tim. Svi srbi imaju istu politiku. Skines Dodika doci ce novi sa uputama iz Beograda!
Krajnji cilj bi dakle bio skinuti Silajdzica!
Nije problem u Dodiku jer ono sto on govori tako misli vecina srpskog naroda,
treba naci kompromis i izbjeci preglasavanje u parlamentu, i skinuti Lajcaka i konacno ukinuti visokog predstavnika za BiH.
evo, vec dizu na revoluciju, s one strane okeana...
- ja_cura_
zavrzlama wrote:Ja sam za smjenu...jer populizam kod Balkanskih naroda je opasna stvar i demagogija..sklanjanjem Silajdjica iu Dodika bi se puno dobilo...
bojim se da ni MZ ne odgovaraju ova dvojice... izgleda da sve pokazuje na to da ce smijena u vladi biti...pocev od spirica i cijelog vijeca ministara, pa do ostavke direktora javnog registra u brcko distriktu, koja je prihvacena.. evo su se i neki politicari nasli na sudu...mozda se konacno klupko pocinje odmotavati, samo polako...
-
zemo_online
rat ili ovo jos 30 godina! Biraj.realna do boli wrote:Sve politicke opcije relevantne za stanje u drzavi imaju istu politiku od 1990 i niko ne odstupa ni za pedalj.Najzalosnije je da ni narod ne otstupa ni za pedalj i oni su dosljedni sebi .
Koje je rjesenje..ja ga ne vidim.
-
Nancy Drew
-
Divlji u Srcu
Potpisujem!Nancy Drew wrote:'Vođe' su nebitne. Uvijek će doći još gori i gori dok god postoji ovakav sistem glasanja i ovakav ustav.
Ako narod, po ustavu, MORA da bira SVOG, dakle, 1 Bošnjak, 1 Srbin i 1 Hrvat, o čemu mi onda pričamo?
Ako je država ustojena po sistemu svako daje svog, i sve se dijeli na troje pomaka nema i neće ih biti ( posebna je priča što se još uvijek svi 'bojimo' jedni drugih i logično biramo 'najtvrđe').
Dakle, mijenjajte ustav, ustrojite BiH kao normalnu, građansku državu pa onda birajte 'normalne, građanske' lidere.
Do tada imate okvir koji vam ne dopušta nikakav iskorak.
Nije problem u liderima, bilo čijim.
Problem je u NAOPAKOM USTROJSTVU zemlje i NEFUNKCIONALNOM USTAVU. Time se treba pozabaviti, jer 'normalni' lideri dolaze kao 'nastavak' ne kao 'početak', valjda je svima jasno.
-
Tomislav MO
Onda ćeš se pretpostavljam i složiti da su Kanada, Britanija, Španjolska, Belgija i Švicarska normalne višenacionalne države, dok Srbija, Turska, Irak, Sudan, Izrael i Libanon to baš i nisu.Nancy Drew wrote:'Vođe' su nebitne. Uvijek će doći još gori i gori dok god postoji ovakav sistem glasanja i ovakav ustav.
Ako narod, po ustavu, MORA da bira SVOG, dakle, 1 Bošnjak, 1 Srbin i 1 Hrvat, o čemu mi onda pričamo?
Ako je država ustojena po sistemu svako daje svog, i sve se dijeli na troje pomaka nema i neće ih biti ( posebna je priča što se još uvijek svi 'bojimo' jedni drugih i logično biramo 'najtvrđe').
Dakle, mijenjajte ustav, ustrojite BiH kao normalnu, građansku državu pa onda birajte 'normalne, građanske' lidere.
Nije problem u liderima, bilo čijim.
Problem je u NAOPAKOM USTROJSTVU zemlje i NEFUNKCIONALNOM USTAVU. Time se treba pozabaviti, jer 'normalni' lideri dolaze kao 'nastavak' ne kao 'početak', valjda je svima jasno.
Pa je onda logično da se ugledamo i pokušamo više ličiti onim u prvoj skupini nego u drugoj, zar ne?
-
milano
sta ti znaci ovo MZ? DA NIJE MJESNA ZAJEDNICA?ja_cura_ wrote:zavrzlama wrote:Ja sam za smjenu...jer populizam kod Balkanskih naroda je opasna stvar i demagogija..sklanjanjem Silajdjica iu Dodika bi se puno dobilo...
bojim se da ni MZ ne odgovaraju ova dvojice... izgleda da sve pokazuje na to da ce smijena u vladi biti...pocev od spirica i cijelog vijeca ministara, pa do ostavke direktora javnog registra u brcko distriktu, koja je prihvacena.. evo su se i neki politicari nasli na sudu...mozda se konacno klupko pocinje odmotavati, samo polako...
-
Arogantni
Sta je tebi? Kakva ba gradjanska drzava...Nancy Drew wrote:Dakle, mijenjajte ustav, ustrojite BiH kao normalnu, graðansku dr¾avu pa onda birajte 'normalne, graðanske' lidere.
Do tada imate okvir koji vam ne dopu¹ta nikakav iskorak.
Ko je za gradjansku drzavu? Bosnjaci!
Ko nije za gradjansku drzavu? Katolici i Ortodoksi!
i?
Zasto oni nisu za gradjansku drzavu? Zato sto se boje da cemo ih mi ljudstvom prevazici. To ti je ono 1 gradjanin, 1 glas!
Znas sta bi ti BIH Ortodoksi na to rekli? Zasto ti nisi htjela da ostanes u gradjanskoj Jugoslaviji zajedno sa Srbijom i Crnom Gorom?
To sto ti pricas su zelje
Volio bi i ja da vozim Ferrari i da mi je treba Jessica Alba. To je moja zelja! A moze li se zelja ostvariti? Ne moze
Last edited by Arogantni on 22/11/2007 14:10, edited 1 time in total.
-
Nancy Drew
- Prozor
Kad je mog´o Borat Pamelu mozes i ti Jessicu...Arogantni wrote:Sta je tebi? Kakva ba gradjanska drzava...Nancy Drew wrote:Dakle, mijenjajte ustav, ustrojite BiH kao normalnu, građansku državu pa onda birajte 'normalne, građanske' lidere.
Ko je za gradjansku drzavu? Bosnjaci!
Ko nije za gradjansku drzavu? Katolici i Ortodoksi!
i?
Zasto oni nisu za gradjansku drzavu? Zato sto se boje da cemo ih mi ljudstvom prevazici. To ti je ono 1 gradjanin, 1 glas!
Znas sta bi ti BIH Ortodoksi na to rekli? Zasto ti nisi htjela da ostanes u gradjanskoj Jugoslaviji zajedno sa Srbijom i Crnom Gorom?
To sto ti pricas su zeljeI ja bih volio da je to tako, ali nije, yebaji ga.
Volio bi i ja da vozim Ferrari i da mi je treba Jessica Alba. To je moja zelja! A moze li se zelja ostvariti? Ne moze
- Fair Life
Mislis li na ovakav Ustav...Nancy Drew wrote:...
...
"Harise, imaš našu podršku da Bosna i Hercegovina bude bez entiteta.
Napiši takav ustav Bosne i Hercegovine i sjećat ćemo se tebe kao što se
sjećamo Mehmeda Fatiha, Gazi Husrev-bega i Alije Izetbegovića." - reis Ceric.
(Ovo su riječi reisa Islamske zajednice u BiH Mustafe Cerića izrečene
početkom godine, kada je na svečanoj akademiji povodom 469 godina rada
Gazi Husrev-begove medrese Harisu Silajdžiću uručeno specijalno priznanje
Medrese.)
-
Nancy Drew
- Fair Life
Nancy Drew wrote:...
Građanska država, ovdje, mora podrazumijevati mehanizme za zaštitu vitalnih nacionalnih interesa, ravnopravnost naroda i ostalih, i sve ostale i sve moguće mehanizme, klauzule i slično, što će garantirati svima da nikad nigdje neće biti preglasani a drugima da ne mogu preglasavati. To je valjda jasno.
I to je izvodivo, pusti šuplju i bošnjačku i srpsku i hrvatsku.
...
-
Nancy Drew
- Fair Life
"Harise, imaš našu podršku da Bosna i Hercegovina bude bez entiteta.Nancy Drew wrote:Fair Life wrote:Nancy Drew wrote:...
Građanska država, ovdje, mora podrazumijevati mehanizme za zaštitu vitalnih nacionalnih interesa, ravnopravnost naroda i ostalih, i sve ostale i sve moguće mehanizme, klauzule i slično, što će garantirati svima da nikad nigdje neće biti preglasani a drugima da ne mogu preglasavati. To je valjda jasno.
I to je izvodivo, pusti šuplju i bošnjačku i srpsku i hrvatsku.
...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Je li to neki australski humor, ne kontam
Napiši takav ustav Bosne i Hercegovine i sjećat ćemo se tebe kao što se
sjećamo Mehmeda Fatiha, Gazi Husrev-bega i Alije Izetbegovića."
PS. . .Citam tvoje pisanje i ne mogu se oteti utisku da si reisov glasnogovornik... ili Haretov.