Medjunarodnoj zajednici nista nije jasno. Ocito da je "tri chrvene-team" iz Beograda vec napisao smjene, kada ono odjednom nesto sasvim drugacije.
Jako slican Beogradjaninovom, ali nista konkretno. Kao da se do ovog papira doslo tako sto su uzeli ponudjeni, pa je prvo jedan obrisao kljucne rijeci koje mu ne odgovaraju, pa onda drugi i na kraju su potpisali ostatak.
U preambulu su stavili da je protokol napravljen sa ciljem da se nastave pregovori sa EU (posteno)! Dogovorili su se da se treba dogovoriti i da sve treba biti regulisano zakonom! Sve se pomjera i relaksira do pregovora o ustavu.
U SDA, SDP-u i SDS-u sok. I jedni i drugi su prihvatili protokol-prva verzija i vec se radovali i naglas sanjali-bice smjenjen Silajdzic pa ce Lajcak mene postaviti za Predsjednika, odlazi Dodik eto mjesta za nas-. Naletili su na vece i mudrije igrace.
Sve ovo je lose za BiH i Bosnjake koji djele sudbinu Bosne, ali je bar ispalo veselo. Ismijana su i famozna tri principa koja mogu sve da znace. Kad se medjunarodna zajednica igra s njima mozemo i mi.
Sarajevski mediji frustrirani sto nije smjenjen Silajdzic, juce su govorili da je problem sto se Haris i Mile ne mogu dogovoriti a danas je problem sto su se dogovorili!
Iskreno ovo jeste razocarenje za mene, ali sta bi bilo da je smjenjen Silajdzic? Sta bi bilo...? Tihic, Lagumdzija,...kvazi intelektualci lazne sarajevske carsije koja mrze sve sto poraste iznad radijatora i takmice se u prostotama i uvredama kojima ce uvrijediti jedan drugog i svi skupa trece...
Sta misliti o hazardu, malim i velikim igracim, velikim potezima u politici, da li bi neko mogao da se sjeti velikih poteza u istoriji politike? I u kojoj mjeri su krupne politicke odluke (ovo nije krupna odluka) posljedica hrabrosti a koliko mudrosti?