Spašavanje Bosne

Hemel

#51 Re: Spašavanje Bosne

Post by Hemel »

popajic

#52 Re: Spašavanje Bosne

Post by popajic »

ultima_palabra wrote:
popajic wrote:Zar vam se ne cini da diskusija ide ustaljenim tokom, ukopanim razilazenjima, kritikama, sa jasnih pozicija MI- ONI.
Cini mi se da je postavljac teme zelio nesto drugo - iznaci nacine kako da prevazidjemo vec svima poznate rak rane drustva u cilju SPASAVANJA BOSNE.
Pocetni korak bi moglo biti ne insistiranje na "nasem" i " genocidnom " entitetu, jer i taj stav dijeli BIH gotovo onoliko koliko i zagovaraci te podjele.
A kako ti vidiš iznalazak tih načina? Ja nekako vidim da je Milorad Dodik velikom većinom izabran predsjednik manjeg entiteta... isti onaj koji negira sudskom presudom potvrđeni genocid u Srebrenici, koji tvrdi da su Bošnjaci sami granatirali na Markalama i Kapiji, svako malo dovodi u pitanje suverenitet BiH. A znaš šta je još tužnije? Što on te stvari ni sam ne vjeruje, nego ih govori da bi pridobio glasove... da se svidi biračkom tijelu, jer dok je govorio o ekonomiji i evropskim integracijama dobivao je jednocifren postotak glasova. Eh, u tome ja vidim problem... jednostavno genocid i njegove tekovine su demokratski izražena volja stanovnika manjeg entiteta.
Nije valjda doslo dotle da moram objasnjavati da mi je itekako poznat Dodikov mentalni sklop i ogromne vecine RS- ovaca :?
Je nemam ni volju ni mehanizam da " prevaspitavam" taj zivalj.TO mora doci iznutra , od njih samih.
Ono sto JA mogu je da cistim u " svom" dvoristu. I to pokusavam gdje god i kako god mogu.Volim cistocu , sta mogu :D
Znas, nikad ne razmisljam o "njihovom" i " nasem " dijelu BIH.Sve je to moja BIH , sve...samo sto je trenutno naseljena neandrtalcima . Ocekujem i da evolucija odradi svoj dio posla :wink:
Nele9

#53 Re: Spašavanje Bosne

Post by Nele9 »

prika621 wrote:svi pricaju o rs,a hrvata u federaciji kao da nema.hrvati u feederaciji se osjecaju izdani od bosnjaka.referendum o samostalnosti bosne 1991 god.bez hrvata nebi uspio,a danas su bosnjaci to zaboravili i koriste svaku priliku da ih preglasaju,ako ne ide drugacije onda uz pomoc MZ.u mome kraju u tuzlanskom kantonu ljudi uopce ne izlaze na izbore,jer iz iskustva znaju da ce ih bosnjaci uvijek preglasat i u vlast postaviti one podobne hrvate bez obzira na broj osvojenih glasova na izborima.dokaz je koalicija platformasa.kad nije moglo drugacije pozvan je u pomoc onaj austrijanac.pa koji bi normalan covjek stavio onog telca i lopova lijanovica za ministra.prva vojna jedinica u tuzli je bila brigada HVO 115 sa knezom kao zapovjednikom,a onda je direktno alija naredio da se knez smijeni, brigada rasformira.danas ne postoji skola na hrvatskom jeziku od sarajeva preko zenice i tuzle,sve do distrikta brcko,koju finansira drzava.i zbog mnogih drugih stvari hrvati ne osjecaju bosnu kao svoju zemlju,a nemaju snage zbog malobrojnosti da ista promijene,pa se iseljavaju iz bosne jer nemaju drugu opciju.moze li neko zamisliti da gradonacelnik sarajeva ili tuzle bude hrvat ili da u skoli radi i poneki hrvat,ili da kada hrvat dodje u bolnicu u tuzli ne bude zadnji primljen bez obzira kada je dosao.osobno se u ovo uvjerio sto puta.

Najviše volim kada neko razgovara argumentovano, pa makar mi to i ne godilo. Volim hrabrost, muda do koljena i bori se za svoje ideale dok ne pobijediš ili ne pogineš. Čitav život nastojim da budem takav i takve poštujem.

S druge strane mrzim bezočne laži, insinuacije, sebičnost, skorojevićki pogled na svijet.
Evo par činjenica o nezastupljenosti Hrvata u službama u općini Tuzla, Kantonu, Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla, itd:

Akademija dramskih umjetnosti, Vlado Kerošević, red. profesor - dekan
Fakultet za tjelesni odgoj i sport, dr. sc. Vlatko Šeparović, docent - dekan
Prirodno-matematički fakultet
Dr.sc. Božo Banjanin Redovni profesor
Dr.sc. Snježana Mičević Vanredni profesor
Dr.sc. Zorica Hodžić
(voditelj odsjeka) Docent

Poliklinika za transfuziologiju, Direktor: Prim. dr. Slavica Mott-Divković
KLINIKA ZA NEUROLOGIJU, Direktor: doc. dr. med. sci. Mirjana Vidović

Mlađan Lazić, ministar finansija u vladi TK
Željko Knežiček, ministar industrije, rudarstva i energetike u vladi Tk
Nada Pavlović - Čalić, upravlja resorom zdravstva u vladi TK

Zdenko Tadić, direktor Uprave civilne zaštite TK
Slavko Stjepić, šef Službe za prostorno uređenje i zaštitu okoline Općine Tuzla
Svjetlana Kakeš, šef Kabineta općinskog načelnika
Spisak vijećnika Općinskog vijeća Tuzla
R.Br IME I PREZIME Stranka Adresa poslovna Broj mob. E-mail adresa
1 Nada Mladina - Predsjedavajuća SDP JU UKC Tuzla 061/143-136 [email protected]
2 Fehret Hrustić SDP SDP 061/496-026 [email protected]
3 Žarko Vujović KK"SLOBODA-DITA" 061/159-486
4 Elvis Bećirović SDP OŠ Jala 061/840-257 [email protected]
5 Azra Gazibegović Student 061/655-728
6 Merima Softić SDP Student 061/725-603 [email protected]
7 Nada Pavlović-Čalić SDP JU UKC Tuzla 061/193-437 [email protected]
8 Mijat Pavić "PAVIĆ-COMERC" 061/135-908
9 Mirsad Bakalović SDP Muzej istočne Bosne 061/280-423 [email protected]
10 Jozo Nišandžić SDP Penzioner 061/560-257 [email protected]
11 Dževad Šećerbegović SDP JU Stadion "Tušanj" 035/281-400 [email protected]
12 Rafo Jozić SDP Rudnici Kreka Tuzla 061/148-532 [email protected]
13 Nikola Slavuljica SDP Penzioner 061/141-108 [email protected]
14 Emir Mešković SDP ETF Tuzla 061/721-388 [email protected]
15 Maja Muharemagić SDP Nezaposlena 066/645-751 [email protected]
16 Dragan Keser SDP Dom zdravlja Tuzla 061/474-883 [email protected]
17 Mehmed Mujić Nac.manjine - SDP OŠ Kiseljak 061/651-613 [email protected]
18 Mirsad Malohodžić SDA JU UKC Tuzla 061/163-856 [email protected]
19 Ekrem Topić SDA GIPROM Tuzla 061/567-968 [email protected]
20 Sabahudin Imamović SDA "Revda" Tuzla 061/891-981 [email protected]
21 Edis Bajić SDA Student 062/282-600 [email protected]
22 Osman Kozlić SDA Behrambegova medresa 061/152-133 [email protected]
23 Nedim Berberović SDA Min.za BP TK 061/735-826 [email protected]
24 Enes Mešanović SDA FK "Sloboda" Tuzla 062/636-122 [email protected]
25 Nedžad Malikić NSRzaB Nezaposlen 062/197-050 [email protected]
26 Nazim Ibrahimović NSRzaB OŠ Slavinovići Tuzla 061/109-841 [email protected]
27 Mirnes Ajanović BOSS BOSS 061/151-808 [email protected]
28 Nedim Zonić BOSS BOSS 061/295-712 [email protected]
29 Mensur Alić SzaBiH DD "Menprom" G.Tuzla 061/725-573 [email protected]
30 Suad Žilić SzaBiH Nezaposlen 062/241-397 [email protected]
31 Rado Pejić HDZ Centar za ljudska prava 063/996-297 [email protected]

Što se vijećnika tiče hmmmmm...9 od 31 ne-Bošnjaci (a i predsjednica Hrvatica, osim ako naravno ne misliš da su oni izdajice i Bošnjaci katoličke vjere), a da ne govorim o onima iz mješovitih brakova ili u mješovitim brakovima. Volio bih da su Bošnjaci u Livnu, Ljubuškom i sl ovako ugroženi.
Dakle ako velikoHrvati čine manje od 5% stanovništva u TK kako tvrdi jedan jugo-Hrvat a sada jastreb hrvatstva, onda sam ja za hitno rješavanje ugroženosti Bošnjaka na prostoru TK, poglavito općine Tuzla gdje skoro da nema bošnjačkih imena na vratima.
Za mnom braćo za odbranu Bošnjaštva na području općine Tuzla. Odbranili smo se 15 maja i sada ćemo.

PS Dečko, ohladi se malo i zajedno pokušajmo barem na trenutak da ne budemo ovce. U mojoj firmi u Tuzli je skoro pola ne-Bošnjaka. Ugrozi me...
Post Reply