Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post Reply
vedra nebesa
Location: Bože, sačuvaj me od budala. Pametni me ionako zaobiđu.

#926 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by vedra nebesa »

JoseMujica wrote:Naš čovek-dobar čovek, šta;god;taj radio i"tako je u svim vjerskim zajednicama, tako je i u mafiji, tako je i u političkim partijama;u;nas.....

I po tome možete nepogrešivo prepoznati matricu totalitarizma ma šta sistem za sebe govorio
Pa vidiš kako se veselimo svi na temi jer nije naš. Da je naš, druga bi priča bila :oops:
muha_sa

#927 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by muha_sa »

vedra nebesa wrote:
JoseMujica wrote:Naš čovek-dobar čovek, šta;god;taj radio i"tako je u svim vjerskim zajednicama, tako je i u mafiji, tako je i u političkim partijama;u;nas.....

I po tome možete nepogrešivo prepoznati matricu totalitarizma ma šta sistem za sebe govorio
Pa vidiš kako se veselimo svi na temi jer nije naš. Da je naš, druga bi priča bila :oops:
khm :-)
jesi li sigurna il to ono ti odokativno :?
dustaban

#928 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by dustaban »

Ja stvarno ne znam kako ce se SPC oprati od ovoga. U nekim drugim sistemima kojima su reputacija i cast bitne stvari, znamo da bi ovakva jedna situacija rezultirala brizljivo smisljenim samoubistvom!

Ali posto je rijec o crkvi i religiji samoubistvo je, pretpostavljam, nedopusteno (grijeh!!!).
Zato predvidjam da ce se Vladiki u narednim danima zdravlje naglo pogorsati...
vedra nebesa

#929 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by vedra nebesa »

muha_sa wrote:
vedra nebesa wrote:

khm :-)
jesi li sigurna il to ono ti odokativno :?
Pa skoro sigurna.

Mrsko mi sad tražiti nedjela naših, bolje da uživamo u ovome dok traje :D
muha_sa

#930 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by muha_sa »

vedra nebesa wrote:
muha_sa wrote: jesi li sigurna il to ono ti odokativno :?
Pa skoro sigurna.

Mrsko mi sad tražiti nedjela naših, bolje da uživamo u ovome dok traje :D
da uživam ne uživam--znajuci--bar iz onog što sam procito--za zlodjela ove zvijeri od covjeka jedino što želim je da ga muriraju i narednih 40 godina provede u "Boljem životu" u Zenici.
s kim ce se on seksat to je njegova stvar al tema nije zbog toga otvorena.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#931 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by JoseMujica »

Sjetimo se Gluhe Bukovice i podrške sistema efendiji , pa vriske o islamofobiji...prelistaj rijaset.ba pa vidi šta su islamski Grigoriji pisali tada....da je vladika u IZ do sad bi se barem pet tema;zaključalo i bog te pito kolko banova podjelilo....vako je vladika iz spc pa se svi kolektivno naslađujemo i zahebavamo jer je Kacha Vendi gad sve da se i nije otkrilo da je pedofil
5 0 5

#932 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by 5 0 5 »

dustaban wrote:Ja stvarno ne znam kako ce se SPC oprati od ovoga. U nekim drugim sistemima kojima su reputacija i cast bitne stvari, znamo da bi ovakva jedna situacija rezultirala brizljivo smisljenim samoubistvom!

Ali posto je rijec o crkvi i religiji samoubistvo je, pretpostavljam, nedopusteno (grijeh!!!).
Zato predvidjam da ce se Vladiki u narednim danima zdravlje naglo pogorsati...
crkva je bestidna. ne zaboravi to.
vedra nebesa

#933 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by vedra nebesa »

JoseMujica wrote:Sjetimo se Gluhe Bukovice i podrške sistema efendiji , pa vriske o islamofobiji...prelistaj rijaset.ba pa vidi šta su islamski Grigoriji pisali tada....da je vladika u IZ do sad bi se barem pet tema;zaključalo i bog te pito kolko banova podjelilo....vako je vladika iz spc pa se svi kolektivno naslađujemo i zahebavamo jer je Kacha Vendi gad sve da se i nije otkrilo da je pedofil

:thumbup:
Da, baš to sam o tome i govorila
theTruePath

#934 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by theTruePath »

Jel ovo taj ljubavnik :D

Image
stari grad Visegrad

#935 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by stari grad Visegrad »

Svi koji ste imali sexualne odnose sa Kacevandom, bilo da ste silovani ili pristali pod pritiskom ili novcem, svi odmah da se pregledate na HIV.
Last edited by stari grad Visegrad on 22/04/2013 22:57, edited 1 time in total.
theTruePath

#936 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by theTruePath »

stari grad Visegrad wrote:Svi koji ste imali sexualne odnose sa Kacevandom, bilo da ste silovani ili pristali, svi odmah da se pregledate na HIV.
:lol:
vivaldi

#937 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by vivaldi »

theTruePath wrote:Jel ovo taj ljubavnik :D

Image

sto mu je texas izblijedio od varikine :D
Nero Histrion

#938 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by Nero Histrion »

It_is_a_Leclerc wrote:Pa neće ga zbog videa osuđivati ?!
Zaboravljate da pederluk nije ilegalan u BiH ...

Doduše, moglo bi ga se osuditi za navode njegovog angažmana u ratu, al' za ovo - ne.
Uopste se ne radi o tome da li je neko gay ili nije. Nikoga ne treba zanimati sta ljudi rade izmedju cetiri zida.
Radi se ovdje o crkvenom velikodostojniku koji je vladika sto mu nalaze da zivi u celibatu. Osim toga, pripadnik je crkve koja istospolni ljubavni cin smatra smrtnim grijehom.

Takodjer, seksualno je iskoristavao maloljetnike, znaci pedofil je, za sto postoje svjedoci, pored snimaka - pedofilija je zakonski kaznjiva ... za ovo ce ga valjda neko osuditi ... nekada ...

Za ratni angazman po svoj prilici niko ga nece osuditi, sto opet govori o izopacenosti cijelog sistema.
Hodidid

#939 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by Hodidid »

Bursac je dao najbolji presjek cijele situacije, izopacenosti drustva u kojem zivimo i o stvarima koje su postavljene naopako vec vijekovima i zato nam jeste kako jeste.

Dok je blagosiljao zlocine i ubice bio je zivuci svetac. Kad se sad javno razotkrilo da je peder svi peru ruke od njega.
antifascism

#940 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by antifascism »

Image
Mali je sladak neznam sta se smijete, i vi bi umakali da mozete :oops:
Ludzak

#941 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by Ludzak »

Kad sam vidio da je blagoslovio one cetnicke zlocince, pomislio sam odmah da nije dobar. I evo se uspostavilo da nisam pogrijesio.
Gandalf

#942 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by Gandalf »

u kako bolesnom društvu živimo najbolje pokazuje činjenica da se kao kačavendin najveći grijeh, zbog kojeg je i izbačen iz SPC-a, zapravo to što je snimljen u masovnom tamburanju na dobrovoljnoj osnovi svih učesnika :lol: :lol: - za pedofiliju, ratno huškanje, podsticanje mržnje na nacionalnoj osnovi, zloupotrebu položaja niko ga ni ne krivi - a mudri i pametni narod će da ga zamrzi upravo zbog masovnog tamburanja na dobrovoljnoj osnovi svih učesnika :-) :-) , a ne zbog pedofilije, ratnog huškanja na zločine, podsticanje mržnje na nacionalnoj osnovi, lopovluka, silovanja i krađa
Maverick78

#943 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by Maverick78 »

Ono kad se krene u barenje, tamo oko obdanista/osnovne :oops:

Image
It_is_a_Leclerc

#944 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by It_is_a_Leclerc »

Nero Histrion wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Pa neće ga zbog videa osuđivati ?!
Zaboravljate da pederluk nije ilegalan u BiH ...

Doduše, moglo bi ga se osuditi za navode njegovog angažmana u ratu, al' za ovo - ne.
Uopste se ne radi o tome da li je neko gay ili nije. Nikoga ne treba zanimati sta ljudi rade izmedju cetiri zida.
Radi se ovdje o crkvenom velikodostojniku koji je vladika sto mu nalaze da zivi u celibatu. Osim toga, pripadnik je crkve koja istospolni ljubavni cin smatra smrtnim grijehom.

Takodjer, seksualno je iskoristavao maloljetnike, znaci pedofil je, za sto postoje svjedoci, pored snimaka - pedofilija je zakonski kaznjiva ... za ovo ce ga valjda neko osuditi ... nekada ...

Za ratni angazman po svoj prilici niko ga nece osuditi, sto opet govori o izopacenosti cijelog sistema.
Omaši fudbal, čovječe.
Pravoslavni sveštenici ne žive u celibatu. Dapače. Veće šanse da dobijete veliku parohiju imate ako ste porodični čovjek...
hevi metalac

#945 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by hevi metalac »

vivaldi wrote:

Image

sto mu je texas izblijedio od varikine :D
ja momaka :)
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#946 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by PipiDugaDevetka »

It_is_a_Leclerc wrote: Omaši fudbal, čovječe.
Pravoslavni sveštenici ne žive u celibatu. Dapače. Veće šanse da dobijete veliku parohiju imate ako ste porodični čovjek...
Nisam poznavalac vjerskih stvari, ali mislim da se vladike biraju najčešće iz redova monaha koji JESU u celibatu.
Nero Histrion

#947 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by Nero Histrion »

PipiDugaDevetka wrote:
It_is_a_Leclerc wrote: Omaši fudbal, čovječe.
Nisam poznavalac vjerskih stvari, ali mislim da se vladike biraju najčešće iz redova monaha koji JESU u celibatu.
Pravoslavni popovi imaju popadije - znaci dozvoljeno je da se zene, ali kad se neko zamonasi i uz to postane vladika - taj je i u obaveznom celibatu. Isto vazi i za monahinje.

Zabiljezen je slucaj u Kanadi gdje je monahinja javno ispred SPC fizicki napala tamosnjeg vladiku i optuzila ga da je "dirao" monahinje. To je bio veliki skandal.
5 0 5

#948 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by 5 0 5 »

ni prvi ni poslednji

Korisničkoime

#949 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by Korisničkoime »

Nije bitno celibat ili ne u osnovi imaju dvije stvari prva je da mu se stavlja na teret da je seksualne odnose iznudio tj. ucjenom dolazio do istih. Time je počinio krivično djelo. Priča ide (ovo je sada jaran od jaranovog jarana verzija) da kad si u bogosloviji i kad se svidiš vladiki možeš dobiti njegov blagoslov ili preporuku kako to već ide da postaneš pop samo ako pristaneš da spavaš sa njim.
Druga stvar SPC i sveštenstvo je kontra homoseksualizma sjetite se kakvu je hajku digla kod parade ponosa a jedan vladika homoseksualac. To je licemjerstvo na kvadrat, moralna nula, kao prvo činom homoseksualnosti je prekršio i popljuvao sve ono iza čega je javno stojao i iza čega svi njegovi po mantiji stoje, činom osuđivanja homoseksualizma je popljuvao sve ono što on u biti jeste i sve one koji su po pitanju seksualnosti kao i on sam, pljuvanjem na njih popljuvao je i sebe. Moralno i etično nedopušteno nezamislivo ponašanje za svećenika ili neko drugo vjersko lice. Nikakav problem ne bi bio u njegovoj homoseksualnosti da je istupio iz crkve i skinuo mantiju i kao slobodan lovac tražio partnera.
Treća stvar ako je plaćao za seksualne usluge počinio je krivično djelo. Ako je za iste plaćao parama crkve počinio je krivično djelo.
Vjerska lica bi trebala da budu primjeri i uzori za sve ostale, da prikažu najbolji odraz čovjeka i ljudskog bića. Vjerske organizacije bi također trebale da budu uzor i primjer za sve druge da budu moralni stubovi društva, da budu brana ludilu i svemu što kvari čovjeka, da mu budu duhovne vođe.
Na žalost sve to nije slučaj ne samo u primjeru SPC i KC i IZ ne zaostaju mnogo za lošim primjerima SPC.
udrch

#950 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by udrch »

Image
jel ovo original slika ili si namontirao?
Post Reply