Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post Reply
Big Boy
Location: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo.

#426 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by Big Boy »

felipe kajetano wrote:Vladika Kacavenda je sramota srpskog naroda i SPC..ne uziva nikakvu podrsku naroda kojem je formalno duhovni lider tj u eparhiji zvornicko-tuzlanskoj..naprotiv mnogi bi vidjeli nekoga drugog na tom mjestu cak i mnogi svestenici SPC-a...al' ne pita se narod...sta da se radi..valja ga trpiti i nadati se nekoj promjeni!
Uvijek se pitam kako je uopste moguce da se narod ujedno i pita i nepita. Hajd' politiku koliko toliko skontam... postoje demokratski izbori gdje svako ima jednako vrijedan glas. Zasto i kako narod izabere ono sto izabere je drugi par opanaka.

Ali vjerske zajednice su mi prava enigma... skoro u svim preovladavaju jako negativni i radikalni likovi i sve to im prolazi uz sveopste poginjanje glava od strane naroda. Sta je potrebno da narod otvori oci i uvidi da celnici vjerskih zajednica nisu poslani od samog Boga... vec da i njih treba da bira sam taj narod.
Last edited by Big Boy on 18/01/2010 23:13, edited 1 time in total.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#427 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by Chmoljo »

felipe kajetano wrote:
U ovom slucaju se zaista narod ne pita...on je tu vec 30 godina i samo ga smrt moze odnijeti iz dvora..vladicanskih naravno...
mani šuplju ba. koji klinac onda krsna slava za državni praznik? je li se i tu narod ne pita?
Bosnolog

#428 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by Bosnolog »

Kacavenda duhovna sotona je u kandidaturi da postane duhovni voda SPC mada svi pokazatelji govore da ce on u stvari podrzati struju koja ce ustoliciti figuratvnu licnost jer ne zeli dati svoje zlatne ratom stvorene dvore za oskudnu i memljivu zivotno neuslovnu sredinu kakvu je imoa preminuli Pavle koji je ziveci skromno u tim neuslovnim uslovima zadobio simpatije mnogih pravoslavnih vjernika kao skroman covjek ,..... sto je za ovu dvonogu sotonu neprihvatljivo ,....ali ce zadrzati najveci uticaj na crkvu i tokove novca ustolicenejm svoje osobe http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/1725 ... patrijarha .....zalosno je i najveca sramota upravo SPC sto se nije odrekla ovog dvonogog duhovnog nistavila i time oprala svoje moralno posrnuce i sramnu ulogu u genocidu nad Bosnjacima i retnohiskackoj politici 90 tih godina,.......Ovim You Tube video je ocito planski pusten sa namjerom da se diskerituje Kacavenda to jest velikoduovna sotona kako bi otupili njegovu struju uoci predstojeceg izbora za Pavlovog nasljednika ,i distnciranjem i sramnom ulogom ovg SPC cudovista i sramote kojeg su trebali odavno drzavne suduije privesti pred lice pravde zbog njegove zlocinacke prolosti,........ cemu se iskreno nadam u skorijoj buducnosti,....
felipe kajetano

#429 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by felipe kajetano »

Chmoljo wrote:
felipe kajetano wrote:
U ovom slucaju se zaista narod ne pita...on je tu vec 30 godina i samo ga smrt moze odnijeti iz dvora..vladicanskih naravno...
mani šuplju ba. koji klinac onda krsna slava za državni praznik? je li se i tu narod ne pita?
Rijec je o mogucnosti naroda da utice na izbor crkvenih lidera...apsolutno nemoguce!
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#430 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by Chmoljo »

felipe kajetano wrote:
Rijec je o mogucnosti naroda da utice na izbor crkvenih lidera...apsolutno nemoguce!
ma kako da nije. da mu narod ne dolazi u crkvu bi li još bio lider? bi malo morgen. i da ne upija svaku njegovu bljuvotinu koju kaže?

bi li bio crkveni lider da narod izabere vlast koja bi malo preispitala njegovu ulogu u ratu? kako da ne. jadan narod, šta će, živi se, dobro je.

kažem ti, pusti šuplju, narod jadan uvijek žrtva, a sve vrijeme ga zaboli ćošak.
Istocka

#431 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by Istocka »

[quote="buzzer"]dragi manojlo sta ti nadje za replicirati u postu gdje forumasa @kv99 kritikujem zbog podrske @istocki koja bi i tebe i kacavendu i sve srba sto vas ima na kolac nabila. eto ja, da prostis, moradoh reagirati. a tebi sam namjenio jedan drugi post, koji si ignorisao.

buzzer , nemozes me pakovati u onom paketu u sta ti mislis ,nepakujem se ja !!!! Procitaj malo bolje gdje stoi srbsko ime da sam ja spomenula ?????????????????
Ja nisam spomenula nikoga po narodnosti niti po religiji ,mene neinteresuju njihova imena po rodjenju
niti narodnos a niti religija ,mogu biti oni I Hasan ,Husein ,Stanko ,Petko ,Ivan ili Marija!!! Ili licno moj brat za mene nista to neigra ulogu oni su :ZLOCINCI !!!! A ZLOCINCE ja bi njih kaznila mojom kaznom !!!!! JA nisam ono sto ti mi nameces !!!!!!! JA stoim iza ove kazne ma ko bio !!!! Ali nemogu prihvatiti tvoju tezu ,da bi ja sve srbe kaznila
to ti nije bas umjesno nametnuti meni u usta :x to ti nije ljutski mene etiketirati kao NACIONALISTU!!!! TO JE VELIKA UVREDA ZA MENE !!!!!! ne zelim tvoj odgovor niti bilo ciji JA STOIM IZA SVOJE RIJECI I NEZELI DA MENJAM SVOJE MISLJENA PREMA ZLOCINCIMA....ma ko bio !!!!!!!!!!!!!!
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#433 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by Toto »

kv99

#434 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by kv99 »

buzzer wrote:dragi manojlo sta ti nadje za replicirati u postu gdje forumasa @kv99 kritikujem zbog podrske @istocki koja bi i tebe i kacavendu i sve srba sto vas ima na kolac nabila. eto ja, da prostis, moradoh reagirati. a tebi sam namjenio jedan drugi post, koji si ignorisao. nije valjda da mi nemas sta reci na
Ovo je ne samo bezobrazno vec i zlonamjerno od tebe da na ovakav nacin ne samo da izvrces vec da ocigledno lazes. To ti mogu reci jer sam upravo u nekoliko postova ranije a na koji se ti pozivas IZRICITO napisao da podrzavam @istociki bas zbog toga jer zagovara KAZNJAVANJE zlocinaca i silovatelja a ne srba ili ljudi samo sto su pripadnici drugog naroda ili vjere. Ovo je taj post a ti se stidi sto na ovakav nacin ocigledno lazes:
kv99 wrote: Kako mozes njezin post uopste usporediti sa manojlom ? da li je ona zagovarala da se svi srbi nabiju na kolac ? Nije . Da li je zagovarala da se svi hriscani nabiju na kolac ? Nije. Ona zagovara da se silovatelji nabiju na kolac i u tome je podrzavam. Neka osjete muke i patnju kao sto su i njihove zrtve osjetile , neka se sjete svake sekunde kada su uzivali u mukama svojih zrtava i neka se za svaku tu sekundu pate danima. I ti to suporedzujes sa manojlom koji opradava silovatelja tako sto postavi snimak ratnog zlocina pocinjen od nekog anonimusa :? Po njemu je sve to isto, vladika koji predstavlja ne samo crkvu i krst vec citav jedan narod on usporedzuje sa nekim ubicom koji je dosao od ko zna odakle da bi se slikao kako ubija. Jedan predstavnik naroda i jedan ubica su za njega isti a vidim da je po tebi zagovaranje ubistva silovatelja i mucitelja isto kao i opravdavanje i revitalizacija zlocina :?
Broj 1

#435 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by Broj 1 »

A nasa djubrad ga pustaju da dolazi u Sarajevo i Tuzlu.
felipe kajetano

#436 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by felipe kajetano »

Chmoljo wrote:
felipe kajetano wrote:
ma kako da nije. da mu narod ne dolazi u crkvu bi li još bio lider? bi malo morgen. i da ne upija svaku njegovu bljuvotinu koju kaže?

bi li bio crkveni lider da narod izabere vlast koja bi malo preispitala njegovu ulogu u ratu? kako da ne. jadan narod, šta će, živi se, dobro je.

kažem ti, pusti šuplju, narod jadan uvijek žrtva, a sve vrijeme ga zaboli ćošak.
Narod dolazi u crkvu zbog sebe i svojih potreba a ne zbog Vasilija Kacavende...nemoj se zavaravati da on ima ulogu gurua medju Srbima koji slijepo slusaju njegove propovijedi.Srbi kao narod nisu religiozni u toj mjeri da izvrsavaju zadatke koje im neko postavlja propovjedima sa oltara...Kacavenda nije problem naroda nego srpskog politickog vrha sa obe strane Drine koji su mu dozvolili da radi ovo sto radi...ne znam valjda se boje da nece bacit kakvu anatemu na njih :mrgreen:
Manojlo1

#437 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by Manojlo1 »

buzzer wrote:dragi manojlo sta ti nadje za replicirati u postu gdje forumasa @kv99 kritikujem zbog podrske @istocki koja bi i tebe i kacavendu i sve srba sto vas ima na kolac nabila. eto ja, da prostis, moradoh reagirati. a tebi sam namjenio jedan drugi post, koji si ignorisao. nije valjda da mi nemas sta reci na
zemljace manojlo, mozes li nam reci sta je to sto tebe sprjecava da osudis zlocin, bez da ga odmah pokusavas relativizirati i pravdati? po svojim postovima licis na osobu koja zna za stid, pristojnost. sigurno postoji nesto sto te muci. reci nam brate sta je to, daj Da porazgovaramo otvoreno. ima ovdje svakakvih ljudi. i budala ima, ali i puno mudrih i dobronamjernih. hajde da otvorimo ovu komunikaciju.
ali hajd dobro, ako si se vec potrudio, red je da ti odgovorim.
I onaj sto je(a jeste, postoje dokazi)ili bilo ko drugi, zaklao zarobljenog covjeka (bilo koje nacionalnosti ), treba odgovarati za svoje nedjelo . Bas kao i vladika,za silovanje, ako ga je ucinio .
dok ti samo vladikin zlocin stavljas pod znak upitnika, je to cinim sa svakim nedokazanim zlocinom. kazem da je vasilije odvratan, ali ne i zlocinac, jer to jos nije dokazano. ako si ti radu vidio zaklanog, ja ti se izvinjavam i vjerujem. davidovicevoj "spremte se spremte televiziji" ne vjerujem ni kad vrijeme prognozira.
Kazes da ''individua nije bio gradjanin BiH''...Vjerujem da si u pravu ..ali kazes ''dao sebi insan bozje kompetencije. ne mogu reci da je gradjanin uzurpirao drzavne ingerencije....-''
Kompetencije...drzavne ingerencije ?! Pokusavam objasniti , ali ne ide...Nije valjda zbog rimovanja..ipak, ne djelujes mi tako..
Ne zelis valjda reci da bilo koja drzava ima ingerencije za cinjenje ratnih zlocina ?
pojednostavicu da me skontas. kazem individua uzela sebi za pravo da pokojnom radi (ako je, ne znam) presudi, sto bi po vjernicima bila iskljucivo bozja ingerencija, a u gradjanskoj drzavi sudski posao. dakle individua je ucinila zlocin (ako je, jebiga ne vidi se na davidovicevom snimku) umjesto da drzava putem svoga organa - oruzanih snaga postupa sa zarobljenikom u skladu sa propisima. kontas sad?
Tema o navodnom silovanju koje je pocinio Kacavenda , kao i mnoge druge ,vrlo brzo od je svog postavljanja dobila druge konotacije...od silovanja dodjosmo i do Srebrenice i zlocina koji su se tamo dogodili ...
Pa, ako se prica o zlocinima , trebalo bi zarad buducnosti ove zemlje , otvoriti pricu potpuno ,jer samo takva moze imati efekta i dovesti do pomirenja .
U suprotnom sve te price se pretvaraju u puku manipulaciju i politikanstvo ,zarad nekakvih sumnjivih i definitivno neostvarivih ciljeva .
Selektivna pravda je nepravda.
za mene tema je kacavenda, ne samo navodno silovanje, nego i dokazana izgradnja dvora na zemlji protjeranih, dokazano ubistvo popa, dokazano napustanje tuzlanskih pravoslavaca, dokazana otvorena podrska fasizmu, dokazana kradja umjetnina pa sve do slikovito dokazanog smjeskanja na raport o temeljito i uredno porusenim dzamijama. sa srebrenickim genocidom temu je povezao vladika himself, ulogom na objavljenom videu. tema nisu zlocini pripadnika abih nad zarobljenicima, a slazem se da o svim zlocinima u cilju pomirenja treba pricati. ali ne jezikom tadicevih deklaracija jer, selektivna pravda je nepravda.

p.s. poimanjem pravde sam blago nazvao pravdanje srpskih zlocina zlocinima drugih, sto si i ti uradio postavljanjem onoga klipa sa youtuba. meni se oni likovi sto samaraju zarobljenog radu gade, ako je poslije toga zaklan nemam adekvatne rjeci osude, ali jarane nisi trebao to potezati u trenutku kad je crno na bjelo izislo na vidjelo da ce sljedeci srpski patrijarh biti onakav gad. ima za to drugih tema.
...''zete'' buzzer,
Ako pazljivije procitas mojih par postova naci ces odgovore na tvoja pitanja (ako hoces da ih nadjes) a ako neces ili mozda nisi u stanju, do tebe je.
Npr...Dok razmisljas o ''problematici'' SPC i buducem srpskom patrijarhu (znaci srpskom, ne tvom) nekako ti promice radikalizacija koja se vec uveliko desava u IZ...(prosetas li kad pored dzamije Kralja Fahda)

I onako usput...
Siguran si ,da pravoslavni vladika nema neki svoj pandan u nekom muslimanskom muftiji ili katolickom biskupu...?
Hm,nemoj da se zavaravamo, pa nismo od juce..

YouTube je cudo...nemoj da se iznenadis , kada ''osvane'' nekakav snimak poput ovog ''Kacavendinom'' sa muftijom ili biskupom '' u frontu''.

Moj stav je , i siguran sam da sam u pravu kada to kazem, i da to nije nikakva relativizacija nicega... da je dupli arsin je najveca smetnja za uspostavljanje pomirenja, kao i vracanje (hocu da vjerujem da ga je bilo ikad) povjerenja medju ovdasnjim narodima .

Bez toga nema ' ljeba i ova zemlja klizi u nepovrat.
buzzer

#438 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by buzzer »

Istocka wrote:
buzzer wrote:dragi manojlo sta ti nadje za replicirati u postu gdje forumasa @kv99 kritikujem zbog podrske @istocki koja bi i tebe i kacavendu i sve srba sto vas ima na kolac nabila. eto ja, da prostis, moradoh reagirati. a tebi sam namjenio jedan drugi post, koji si ignorisao.

buzzer , nemozes me pakovati u onom paketu u sta ti mislis ,nepakujem se ja !!!! Procitaj malo bolje gdje stoi srbsko ime da sam ja spomenula ?????????????????
Ja nisam spomenula nikoga po narodnosti niti po religiji ,mene neinteresuju njihova imena po rodjenju
niti narodnos a niti religija ,mogu biti oni I Hasan ,Husein ,Stanko ,Petko ,Ivan ili Marija!!! Ili licno moj brat za mene nista to neigra ulogu oni su :ZLOCINCI !!!! A ZLOCINCE ja bi njih kaznila mojom kaznom !!!!! JA nisam ono sto ti mi nameces !!!!!!! JA stoim iza ove kazne ma ko bio !!!! Ali nemogu prihvatiti tvoju tezu ,da bi ja sve srbe kaznila
to ti nije bas umjesno nametnuti meni u usta :x to ti nije ljutski mene etiketirati kao NACIONALISTU!!!! TO JE VELIKA UVREDA ZA MENE !!!!!! ne zelim tvoj odgovor niti bilo ciji JA STOIM IZA SVOJE RIJECI I NEZELI DA MENJAM SVOJE MISLJENA PREMA ZLOCINCIMA....ma ko bio !!!!!!!!!!!!!!
nisi bila dovoljno jasna. rekla si Istocka je napisao/la:Procitala ovu temu na pocetku ,utroba mise prevce ,i ja sam zena ,neznam kako bise ja ponasala da imam
neku moc ili koim slucaju dami se dozvoli da im sudim :evil: strasno me pogodila kao zenu :(

Sve nijh treba na kolac ,pa nek vise i da im osjeti dusa ,vac ako ga imaju ,ali posto su zlocinci oni ih nemaju dusu !!
Neka vise na kolac i pomalo vode davati kvasiti im usta da necrknu odmah,da pate , da lesinari copaju tjela njihova dok nepokrepaju,
jer oni nemogu umirati samo covjek umire a zlocinci krepaju.... jedino je ova pravda .....Sjeme im se satrlo da Bog da !!!!!! :x :x :x

iz ostatka tvoga posta neda se nasluiti da li pod "sve njih" mislis na srbe, senegalce ili navijace fk xy. i bas mi je drago ako si mislila samo na zlocince, ali ostaje otvoreno pitanje da li bi sama presudjivala ko jeste, a ko nije zlocinac i onako ih ko radu sa manojlovog videa tretirala, da li bi pozvala kv99 u pomoc, ili bi ipak prepustila drzavnim organima da utvrde krivicu i kazne pocinioce krivicnih djela.
buzzer

#439 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by buzzer »

Manojlo1 wrote:...''zete'' buzzer,
Ako pazljivije procitas mojih par postova naci ces odgovore na tvoja pitanja (ako hoces da ih nadjes) a ako neces ili mozda nisi u stanju, do tebe je.
Npr...Dok razmisljas o ''problematici'' SPC i buducem srpskom patrijarhu (znaci srpskom, ne tvom) nekako ti promice radikalizacija koja se vec uveliko desava u IZ...(prosetas li kad pored dzamije Kralja Fahda)

I onako usput...
Siguran si ,da pravoslavni vladika nema neki svoj pandan u nekom muslimanskom muftiji ili katolickom biskupu...?

YouTube je cudo...nemoj da se iznenadis , kada ''osvane'' nekakav snimak poput ovog ''Kacavendinom'' sa muftijom ili biskupom '' u frontu''.

Moj stav je , i siguran sam da sam u pravu kada to kazem, i da to nije nikakva relativizacija nicega... da je dupli arsin je najveca smetnja za uspostavljanje pomirenja, kao i vracanje (hocu da vjerujem da ga je bilo ikad) povjerenja medju ovdasnjim narodima .

sve ja pazljivo procito i sta? ti nastavljas gdje si stao sa relativizacijom. temao o kacavendi, a ti mu odmah trazis pandana. da ti pomognem - reis efendija ceric je po zloupotrebi funkcije u svrhu podrske politickoj stranci isti, ali se nije smjeskao raportima o nacisticki disciplinirano porusenim pravoslavnim hramovima.
jebe se meni sto ce kacavenda biti srpski, a ne moj patrijarh, kad bi on na toj funkciji radio samo ono sto bi i trebao, a ne opstruirao izmjestanje crkve iz fatine avlije. ti bi navodno "ni po babu, ni po stricevima", ali nisi u stanju reci ljuTski :mrgreen: da je vasilije smrad, bez da mu trazis pandana. i onda kenjas o duplim arsinima.

odoh ja stagod raditi, a ti javi kad skontas da nisi u pravu.
Manojlo1

#440 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by Manojlo1 »

buzzer wrote:
Manojlo1 wrote:...''zete'' buzzer,

I onako usput...

sve ja pazljivo procito i sta? ti nastavljas gdje si stao sa relativizacijom. temao o kacavendi, a ti mu odmah trazis pandana. da ti pomognem - reis efendija ceric je po zloupotrebi funkcije u svrhu podrske politickoj stranci isti, ali se nije smjeskao raportima o nacisticki disciplinirano porusenim pravoslavnim hramovima.
jebe se meni sto ce kacavenda biti srpski, a ne moj patrijarh, kad bi on na toj funkciji radio samo ono sto bi i trebao, a ne opstruirao izmjestanje crkve iz fatine avlije. ti bi navodno "ni po babu, ni po stricevima", ali nisi u stanju reci ljuTski :mrgreen: da je vasilije smrad, bez da mu trazis pandana. i onda kenjas o duplim arsinima.

odoh ja stagod raditi, a ti javi kad skontas da nisi u pravu.
Gomila ''fiziologije'' u tvom postu mnogo sta pojasnjava i ne vidim smisla daljem razgovoru s tobom ,ipak nadam se da ces skontati jednom...zete.
lerdi

#441 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by lerdi »

Manojlo ja tebe razumijem šta želiš da kažeš, ali ovo što ti radiš je na neki način branjenje ovog monstruma. Vidiš ovo je tema o Kačavendi i jako glupo je da na toj istoj temi ti stavljaš linkove na snimke gdje gdje neki moron maltretira zarobljenika koji eto kažeš da zaklan na kraju . Samim tim (imam utisak) želiš da kažeš "Evo vidite ima kretena i kod vas šta se bunite". To je isto ko da sam ja npr. na temi o pedofil efendiji stavljao članke o nekom svečeniku ili popu koji je isto to radio i govorio pa ima i u drugim vjerama ovakvih. Koji je cilj takvog pisanja? Ovo nije tema o zločinima već o đavoljem vladiki, a mislim da ako se već javljaš na ovu temu i želiš da nastupiš kao čovjek, onda treba da osudiš vladikine poteze i tu da završiš jer se ovdje upravo o tim potezima diskutuje.

Ako već želiš da diskutuješ o zločinima onda otvori novu temu i tamo reci šta imaš. Nije nikakav problem. Ali ovo je tema o Kačavendi i ovdje treba da se diskutuje o onome što je on uradio ili nije uradio. Nadam se da razumiješ šta ti govorim.
Manojlo1

#442 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by Manojlo1 »

lerdi wrote:Manojlo ja tebe razumijem šta želiš da kažeš, ali ovo što ti radiš je na neki način branjenje ovog monstruma. Vidiš ovo je tema o Kačavendi i jako glupo je da na toj istoj temi ti stavljaš linkove na snimke gdje gdje neki moron maltretira zarobljenika koji eto kažeš da zaklan na kraju . Samim tim (imam utisak) želiš da kažeš "Evo vidite ima kretena i kod vas šta se bunite". To je isto ko da sam ja npr. na temi o pedofil efendiji stavljao članke o nekom svečeniku ili popu koji je isto to radio i govorio pa ima i u drugim vjerama ovakvih. Koji je cilj takvog pisanja? Ovo nije tema o zločinima već o đavoljem vladiki, a mislim da ako se već javljaš na ovu temu i želiš da nastupiš kao čovjek, onda treba da osudiš vladikine poteze i tu da završiš jer se ovdje upravo o tim potezima diskutuje.

Ako već želiš da diskutuješ o zločinima onda otvori novu temu i tamo reci šta imaš. Nije nikakav problem. Ali ovo je tema o Kačavendi i ovdje treba da se diskutuje o onome što je on uradio ili nije uradio. Nadam se da razumiješ šta ti govorim.
Ok, lerdi ...moguce da sam ''izasao '' iz teme..ipak ''prelistaj'' je malo...svasta ce se tu naci ...Doduse vidim bio si prisutan ...npr tvoja polemika sa Id-om ( korektna i objektivna)

Sama tema je otvorena ,cini mi se, upravo u vrjeme ''gluhobukovickih desavanja''...sto takodje pomalo zbunjuje
Kako god, ima sud .I ako je ucinio takvu gadost , neka odgovara .Ako je kriv, kao takav najvise steti upravo nama Srbima.
Ali cini mi(sad ce neko ...evo ga relativizira)da gotovo svaka tema ( bilo o cemu)...na volseban nacin, dolazi do zlocina i moralne prljavstine ''jednih'' , i dobrote i moralne cistoce ''drugih''.
Hm, ima ona...''smanjuj ribu izgibose djeca''

Mnogo stosta je receno i provuceno kroz temu o Kacavendi .

Ako je silovao , neka odgovara za to nedjelo.
Prvi sam za to.Sta se ceka ? Zasto ga vec nisu izveli na sud ?

Ali ako je to trac ,laz i neistina ...onda je to jako nezgodno .
PS.
U zadnje vrijeme po Banjaluci i sire kruze price o navodnim (znaci navodnim) zlocinima banjaluckog muftije Ethema Camdzica...Navodno je ubio osam srpskih zarobljenika...
Svakako da se u takvim situacijama treba biti jako oprezan, i
ne bi trebalo da se bez cvrstih dokaza optuzuje niko, a kamoli muftija .
A ako dokazi postoje i muftija da odgovara.
Sto se mene tice,ako su krivi neka djele celiju...onako ''medjureligijski''..
Istocka

#443 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by Istocka »

istocka, primiri. zadnja opomena pred ban!

zoom66
11sumirp

#444 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by 11sumirp »

Manojlo,ljudi sami sebe dokumentovali,.... :evil:
A vala bas,i ovaj banjalucki muftija,dosta sto su mu ocistili dzemat od insana,poravnili krovove nad glavom,samo jos i njega da optuzite daj on licno i personalno to uradio i eto ga...Sami sebe jelde... :evil:

Mada posteno trebalo bi promijeniti naslov teme.... SPC i njena uloga u ratnim zlocinima :evil:
11sumirp

#445 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by 11sumirp »

Idemo dalje...
Voli kaćavenda da se snima,ocigledno :)
U srebrenici,o srebrenici... :x

11sumirp

#446 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by 11sumirp »

idemo dalje..
Kacavenda,o suzivotu sa bosnjacima,toleranciji,ezanu i ostalim njemu Nepoznanicama :evil:

neretvaa

#447 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by neretvaa »

11sumirp wrote:idemo dalje..
Kacavenda,o suzivotu sa bosnjacima,toleranciji,ezanu i ostalim njemu Nepoznanicama :evil:

Puste ezan najglasnije, sta ovo znaci ?
Sacekate, ma bjaziiiiiii......
11sumirp

#448 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by 11sumirp »

Manojlo,ocemol joosssss?Ocemooooo :bih:
O crkvi u nana Fatinoj bašči... :evil:

A o radovanu karadzicu...

fukara_tz

#449 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by fukara_tz »

'Srpski Versaj' za Vasilija Kačavendu

List 'Press' u svome današnjem izdanju pozabavio se neviđenim luksuzom u kojem uživa vladika Zvorničko-tuzlanski Vasilije Kačavenda, što se odnosi na njegov dvor smješten u samom centru Bijeljine. Od svih vladika Srpske pravoslavne crkve, saznaje Press, Kačavenda živi najbolje i najraskošnije, što je već odavno počelo iritirati siromašni narod. U kratkom telefonskom intervjuu Kačavenda, kandidat za patrijarha, sve optužbe je nazvao tendencioznim.

U svojim vladičanskim dvorima ste se okružili neviđenim luksuzom, to je...

- Molim vas?! A šta ja to treba da radim?! Pa, zar treba sve to, sve te stvari i namještaj da iznesem na lomaču i spalim?!

Ali, zašto ste uopšte u vrijeme rata gradili tako luksuzan objekat?

- Pogledajte samo kako druge vladike žive?! A pominju samo mene! Pretjerali su stvarno!

Na koje vladike konkretno mislite? Ko još živi u takvom luksuzu?

- Stvarno neću da govorim na tu temu! A i zašto bih? Zar i oni treba da spale sve to?! Uostalom, vi ste novinar, pa sami istražite!

Koliko ste para uložili u izgradnju dvora?

- To ništa nije moje. Kad umrem, to sigurno neću da nosim sa sobom u grob! Ostaće sve gdje je i sada! I ne znam zašto mene uopšte pitate tako nešto?!

Zato što ste se javno slikali u tom luksuzu...

- Ma, dajte, molim vas! Stvarno pretjerujete!

Ipak, luksuz kojim ste okruženi iritira narod?

- Opet vam ponavljam, ja samo tu živim i ja samo sve to čuvam! Uostalom, neka ti koji mene prozivaju pogledaju kako i gdje žive pojedini tajkuni, a mene neka ostave na miru!

Na koje tajkune mislite?

- Neću više da govorim o tome! Sve je ovo vrlo tendenciozno! Ne želim razgovor u tom pravcu!

Kako teku pripreme za izbor novog patrijarha?

- Nemam ja šta da se pripremam! Sve ide normalno, sve ide svojim tokom...

Kažu da ste predvodnik „bosanskog lobija", da kontrolišete 18 vladika, da ste jedan od favorita u trci za mjesto patrijarha?

- To nije tačno! I to je takođe vrlo tendenciozno...

http://www.sarajevo-x.com/bih/drustvo/clanak/100121035
fukara_tz

#450 Re: Šokantno-"Silovao me Vasilije Kačavenda"

Post by fukara_tz »

Саопштење Информативне службе Епархије зворничко-тузланске
Бијељина, 18.јануар

...Ако мене гонише, и вас ће гонити;ако моју ријеч одржаше и вашу ће одржати. Али све ће вам ово чинити због имена мојега, јер не познају Онога који ме посла. (Јн. 15.20-21)

Ријечи Господа Исуса Христа најавиле су гоњења хришћана кроз вијекове. Тако је било, јесте данас, и биће и у будуће све до другог доласка Господа Исуса Христа.

Новинарски посао јесте честито и поштено занимање али само ако га новинар, који прије свега треба бити истинољубив, правдољуб и богобојажљив, честито обавља у славу Имена Божијега а на објективну информисаност људи.

Ових дана били смо свједоци бјесомучних изношења неистина против Његовог Преосвештенства Епископа зворничко-тузланског Господина Василија.

Намјера нам није да се упуштамо у било какву дискусију са наручиоцима и ауторима текстова који су објављивани у дневним новинама а који су тенденциозно писани против црквених великодостојника.

Свјесни да је Преосвећени Владика Василије изложен непотпуним, недореченим, ни једним доказом поткрепљеним осудама, морамо упитати: До када мислите обмањивати јавност неистинама? До када мислите писати јефтине памфлете који нису поткрепљени ни једним доказом осим злим намјерама наручиоца и аутора текстова?

Писати о некоме кога не познајете лично, чија дјела и видљиви пастирски рад никада видјели нисте значи писати без љубави и праве истине. Писати на основу раније изречених неистина значи правити још већу неистину!

„Ко има уши да чује нека чује“ (Мт. 13,9).

Информативна служба Епархије зворничко-тузланске

http://www.eparhijazvornickotuzlanska.o ... ategorija=
Post Reply