Snaga naroda-Ramo Isak & Sons

Post Reply
General War

#326 Re: Snaga naroda-Ramo Isak & Sons

Post by General War »

Sve po zakonu pa rekao bi i multietnicki:

Rusmir Isak je sin federalnog premijera unutrašnjih poslova Rame Isaka i brat zastupnika u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Arnela Isaka.

Od svih ministara (16 plus premijer Nermin Nikšić) u Vladi FBiH samo Ramo Isak i Jasna Duraković nisu glasali za odluku kojom je Rusmir Isak direktora KPZ Zenica.

Ramo Isak nije glasao zato što bi bio u sukobu interesa, a Jasna Duraković zato što nije bila na sjednici, potvrđuje stenogram s posljednje sjednice Vlade FBiH, piše Radiosarajevo.

Za odluku su glasali sljedeći ministri: Vojin Mijatović, Toni Kraljević, Nedžad Lokmić, Nerin Dizdar, Vedran Lakić, Vedran Škobić, Sanja Vlaisavljević, Željko Nedić, Andrijana Katić Filipović, Nediljko Rimac, Amir Hasičević, Nasiha Pozder, Adnan Delić, Kemal Hrnjić.

Image
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#327 Re: Snaga naroda-Ramo Isak & Sons

Post by JoseMujica »

"Rusmir Isak sigurno će biti bolji i pošteniji direktor od pojedinih supruga i direktorica zdravstvenih ustanova, supruga i sutkinja ustavnih sudova, supruga i uposlenica turističkih zajednica, supruga i direktorica domova zdravlja, kćerki i vlasnica firmi prikačenih na sistem namjenske industrije BiH, sinova i službenika raspoređenih u bh. ambasade i tako dalje. To će pokazati vrijeme", rekao je Isak.
i vjerujem da će biti tako...ne treba puno truda :lol:
General War

#328 Re: Snaga naroda-Ramo Isak & Sons

Post by General War »

JoseMujica wrote: 09/09/2023 17:28
"Rusmir Isak sigurno će biti bolji i pošteniji direktor od pojedinih supruga i direktorica zdravstvenih ustanova, supruga i sutkinja ustavnih sudova, supruga i uposlenica turističkih zajednica, supruga i direktorica domova zdravlja, kćerki i vlasnica firmi prikačenih na sistem namjenske industrije BiH, sinova i službenika raspoređenih u bh. ambasade i tako dalje. To će pokazati vrijeme", rekao je Isak.
i vjerujem da će biti tako...ne treba puno truda :lol:
Koji treba biti moralni kloc ovako nesto izjavit a da nema papir od kakve javne ustanove za mentalno zdravlje...ili u prevodu, oni su do sad krali a sad je na mene red, al necu puno, halalite
-Chesterfield-

#329 Re: Snaga naroda-Ramo Isak & Sons

Post by -Chesterfield- »

Ako su mu vrata bila otvorena za neku direktorsku poziciju u FBiH trebao je pokoriti Bhtelecom.
Šta će mu zatvor? Nadam se da će izdržati pola godine. Za tu poziciju treba neko sa iskustvom sa završenim kriminalističkim, pravnim ili nekim drugim fakultetom od te struke.

Uglavnom, neka Zeničana na funkcijama, makar morali doći na tu poziciju i ucjenama.
Sarajlije su se uvukle u sve pore društva.
PM72

#330 Re: Snaga naroda-Ramo Isak & Sons

Post by PM72 »

-Chesterfield- wrote: 09/09/2023 19:57 Ako su mu vrata bila otvorena za neku direktorsku poziciju u FBiH trebao je pokoriti Bhtelecom.
Šta će mu zatvor? Nadam se da će izdržati pola godine. Za tu poziciju treba neko sa iskustvom sa završenim kriminalističkim, pravnim ili nekim drugim fakultetom od te struke.

Uglavnom, neka Zeničana na funkcijama, makar morali doći na tu poziciju i ucjenama.
Jest,dobro si...sve sarajlije na vlasti :lol: ul u panjevima...nema nijedan.
General War

#331 Re: Snaga naroda-Ramo Isak & Sons

Post by General War »

-Chesterfield- wrote: 09/09/2023 19:57 Ako su mu vrata bila otvorena za neku direktorsku poziciju u FBiH trebao je pokoriti Bhtelecom.

:mastakazes:
tito dragi, motaj kablove
-Chesterfield-

#332 Re: Snaga naroda-Ramo Isak & Sons

Post by -Chesterfield- »

General War wrote: 09/09/2023 20:03

Ne znam šta je problem? Čovjek iskoristio priliku koja mu se pružila sada i ko zna hoće li više ikada...
SDA bi sigurno ponudila i više od neke direktorske funkcije kazamata.

Ramo je pametan i to iskoristio. A ne kao moj vijećnik iz sela koji je jedne godine bio presudni faktor za općinsko vijeće. Načelnik ga kupio za par kvadrata asfalta i par bandera rasvjete. A ovamo trafostanica u fazi raspadanja. Napon ispod 200 V. Put katastrofa, redukcija vode...

Sve se to moglo riješiti da je bilo pameti.
Evo čekam da mi nestane struje.

[img]http
Last edited by -Chesterfield- on 10/09/2023 10:54, edited 1 time in total.
PM72

#333 Re: Snaga naroda-Ramo Isak & Sons

Post by PM72 »

-Chesterfield- wrote: 09/09/2023 20:20

Ne znam šta je problem? Čovjek iskoristio priliku koja mu se pružila sada i ko zna hoće li više ikada...

Ramo je pametan i to iskoristio. A ne kao moj vijećnik iz sela koji je jedne godine bio presudni faktor za općinsko vijeće. Načelnik ga kupio za par kvadrata asfalta i par bandera rasvjete. A ovamo trafostanica u fazi raspadanja. Napon ispod 200 V. Put katastrofa, redukcija vode...

Image
De mi nabroji te "sarajlije" u vlasti...a za hojrata Ramu me boli kardan
General War

#334 Re: Snaga naroda-Ramo Isak & Sons

Post by General War »

Image
E ako ce te Ramo predstavljat, ni ne zasluzujes bolje...ovo ostalo shvatam frustracije, tako je i u tuzli , ali to je seljacka politika, i nedao mi bog da na takve polazem nade pa da mi je is kuce a ne iz Tuzle
sumirprimus

#335 Re: Snaga naroda-Ramo Isak & Sons

Post by sumirprimus »

Cuj sta je problem :lol: :-)
Sve je problem zato i ne treba sda da se vraca ikad vise na vlast upravo zbig ovakvih postupaka. Posljedica.decenijske vlasti sda su i ovi isaci.
Cuj nek se zenicanin docepo :lol: :lol: :-)
Naslovnica

#336 Re: Snaga naroda-Ramo Isak & Sons

Post by Naslovnica »

Samo za zapisnik - Ramo ima još jednog sina, još uvijek nije punoljetan.
Još malo...
:gunjastajl:
sumirprimus

#337 Re: Snaga naroda-Ramo Isak & Sons

Post by sumirprimus »

Sta li za njeg nece trazit :lol:
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#338 Re: Snaga naroda-Ramo Isak & Sons

Post by laserShow »

-Chesterfield- wrote: 09/09/2023 19:57 Uglavnom, neka Zeničana na funkcijama, makar morali doći na tu poziciju i ucjenama.
rak rana ove drzave. "neka bosnjaka na funkcijama, srbi su se uvukli u sve pore drustva". Isto tako kaze srbin za bosnjake i latin za ostale. Mislim ono wtf?

Neka je tunguz ako je sturcan. Ako nije kako ces mu dati bilo kakvu podrsku?
-Chesterfield-

#339 Re: Snaga naroda-Ramo Isak & Sons

Post by -Chesterfield- »

PM72 wrote: 09/09/2023 20:24

Napisao sam da su se Sarajlije uvukle u sve pore društva.
Evo da krenem od kantona Sarajevo, jer je to za mene parazitski kanton.
SDA je decenijama uhljebljavala pučanstvo kantona Sarajevo. Po nekom brzinskom proračunu svaki 14 stanovnik kantona Sarajevo je na narodnim jaslama. Ako odbijemo penzionere i djecu taj broj možda ide i ispod 10.
Broj stanovnika 413,593
Broj zaposlenih u javnom sektoru 28606
https://www.anticorrupiks.com/zaposleni-javnom-sektoru
413.593:28606=14,4582605

Ovih 28606 treba rastjerati a trojka treba zaposliti drugih, svojih 28606 uhljeba.

Vjerovatno ni drugi kantoni ne zaostaju puno u procentima što se tiče uhljeba...
Optimus09

#340 Re: Snaga naroda-Ramo Isak & Sons

Post by Optimus09 »

Dinastija Izetbegovic je pala,dinastija Isak je u usponu.
Zivot mi ogadise.
Hendrix

#341 Re: Snaga naroda-Ramo Isak & Sons

Post by Hendrix »

To je ta evolucija u rikverc, dosli smo do faze "nek je je i sva ramina familija samo da nije neko iz Sarajeva".

Efekat kuhane zabe nakon decenija nepotizma je nevjerovatan.
Ozimician

#342 Re: Snaga naroda-Ramo Isak & Sons

Post by Ozimician »

FUJ !!!
agent_zero

#343 Re: Snaga naroda-Ramo Isak & Sons

Post by agent_zero »

-Chesterfield- wrote: 09/09/2023 19:57
Kakva umotvorina jbt...
Ozimician

#344 Re: Snaga naroda-Ramo Isak & Sons

Post by Ozimician »

agent_zero wrote: 10/09/2023 00:26
-Chesterfield- wrote: 09/09/2023 19:57
Kakva umotvorina jbt...
Zato je Zenica kuća na promahi.

Ali s ovakvim mindsetom, Ramom, Fudom, Vračom + SDA svita ---- i neće na bolje.
Edin H.

#345 Re: Snaga naroda-Ramo Isak & Sons

Post by Edin H. »

sumirprimus wrote: 09/09/2023 21:05 Sta li za njeg nece trazit :lol:
Neka preuzme Centralni dok ne postane punoljetan?
PM72

#346 Re: Snaga naroda-Ramo Isak & Sons

Post by PM72 »

-Chesterfield- wrote: 09/09/2023 21:57
PM72 wrote: 09/09/2023 20:24

Napisao sam da su se Sarajlije uvukle u sve pore društva.
Evo da krenem od kantona Sarajevo, jer je to za mene parazitski kanton.
SDA je decenijama uhljebljavala pučanstvo kantona Sarajevo. Po nekom brzinskom proračunu svaki 14 stanovnik kantona Sarajevo je na narodnim jaslama. Ako odbijemo penzionere i djecu taj broj možda ide i ispod 10.
Broj stanovnika 413,593
Broj zaposlenih u javnom sektoru 28606
https://www.anticorrupiks.com/zaposleni-javnom-sektoru
413.593:28606=14,4582605

Ovih 28606 treba rastjerati a trojka treba zaposliti drugih, svojih 28606 uhljeba.

Vjerovatno ni drugi kantoni ne zaostaju puno u procentima što se tiče uhljeba...
Kompleksi i priča tipična za manje sredine...
karanana

#347 Re: Snaga naroda-Ramo Isak & Sons

Post by karanana »

I ja sam ovo vec spomeno......zar je neka pljacka biti direktor/upravnik kpdz? Kolika je plata? Valja se tamo po onim horor rusevinama i zgradama jebavat sa najgorim olosem.
Koliko bi nas pristalo i preuzelo tu poziciju da nam je sad nude?
Ja ne bi. Pa nije covjek dobio direktor telekoma ili neke shmika ciste organizacije nego posranog zenickog kp doma.

Eh, jedino sto isaci uvijek gledaju 3 koraka ispred i vjerovatno ovu rupa poziciju gledaju kao odskocnu dasku za decka. Mozda neki ministar pravosudja (dok mozda izganja diplomu pravnika) ili mozda nesto pristojnije za 6 mjeseci do godinu.
Last edited by karanana on 10/09/2023 03:31, edited 1 time in total.
STR69

#348 Re: Snaga naroda-Ramo Isak & Sons

Post by STR69 »

Ima onaj film, Planeta Majmuna, kad propadne ljudska civilizacija, a majmuni preuzmu. E, ovo je to.
giannibelif

#349 Re: Snaga naroda-Ramo Isak & Sons

Post by giannibelif »

Ja ne bi sad preuzeo niti jednu funkciju direktora javnog preduzeća ili ustanove i nema te cijene u ovim uslovima i ovdje, a posjedujem malu firmu koja dobro i stabilno funkcionira i radi, završio sam kvalitetan fakultet koji mi je dao dobre šanse, Sarajevo i povratak kući mi je treći radni angažman u tri države, govorim tri jezika i učim četvrti polako i kako uhvatim vremena, imam kvalitetna poznanstva i unutar struktura vlasti i diplomatskog kora i svjestan sam da još mnogo moram učiti da bi plivao u svemu ovome, a posebno ako bi se uhvatio u koštac sa nečim što se zove javna funkcija na višim i bitnim nivoima. Treba toliko (ne)voljeti svoje dijete i gurnuti ga u sve ovo i na ovakav način. Ja svojoj djevojčici sutra ovo ne bi uradio, već sad to dobro znam, nema te šanse. Ja svoje dijete volim.
PM72

#350 Re: Snaga naroda-Ramo Isak & Sons

Post by PM72 »

karanana wrote: 10/09/2023 03:29 I ja sam ovo vec spomeno......zar je neka pljacka biti direktor/upravnik kpdz? Kolika je plata? Valja se tamo po onim horor rusevinama i zgradama jebavat sa najgorim olosem.
Koliko bi nas pristalo i preuzelo tu poziciju da nam je sad nude?
Ja ne bi. Pa nije covjek dobio direktor telekoma ili neke shmika ciste organizacije nego posranog zenickog kp doma.

Eh, jedino sto isaci uvijek gledaju 3 koraka ispred i vjerovatno ovu rupa poziciju gledaju kao odskocnu dasku za decka. Mozda neki ministar pravosudja (dok mozda izganja diplomu pravnika) ili mozda nesto pristojnije za 6 mjeseci do godinu.
Predsjednik mjesne zajednice čvakne pomalo a kamoli direktor najvećeg zatvora u državi...gledao si film "Iskupljenje u Šavnšaku" kad direktor uzima lovu na javnim radovima a gdje su tenderi za hranu,MTS,puštanje za vikend,smještanje policajaca itd...zna papak šta radi.
Post Reply