Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulacije??
-
julisiz es grant
#751 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Teorije John Grisham romani level 
- Janjicar
#752 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
FBI, 8,6 milijardi
Borislav Radovanovic je to pokazivao i Lukaču pred anketnom odboru i Lukaču se nije nimalo svidjelo
Borislav Radovanovic je to pokazivao i Lukaču pred anketnom odboru i Lukaču se nije nimalo svidjelo
-
raskoljnikov06
#753 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Upravo takoCherry-Cherry wrote:Raskonjikov - Pravi režimski potrčkalo i pudlica.
-
decembar2017
#754 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Davor Dragicevic tvrdi da su mu sina ubili kriminalna mreza od politike, pravosudja i policije i u tome je sigurno u pravu ali nije mu smetala ta kriminalna mreza dok su joj na meti bili ne-srbi u Banja Luci i genocidnoj stvorevini.
Dok je crveni kombi kruzio BL, dok su dzamije minirali i kamioni gradskog preduzece odvozili rusevine na otpad, dok su kamenovali i ubijali vjernike kojima je jedini grijeh bio da su dosli da poloze kamen temeljac za sruseni vjerski objekat, dok se mile i snsd penjao na vlast sve gorom nacionalistickom i sovinistickom retorikom to mu nije smetalo. Ne samo da mu nije smetalo, on je puskom to i radio, aktvino podrzavao, branio taj sistem, slikao se sa miletom kao svojim liderom...
Tek kada je osjetio na svojoj kozi kako je biti meta te kriminalne mreze onda se sjetio i pravde, i istine i humanosti a sve to nije pokazivao do tog trenutka. Zato dragi moj Davore, ti nisi nista bolji od te kriminalne mreze , bio si isti takav dok nisi i ti i tvoj sin dosli na red i zato krokodilske suze prolijevaj nekom drugom.
Dok je crveni kombi kruzio BL, dok su dzamije minirali i kamioni gradskog preduzece odvozili rusevine na otpad, dok su kamenovali i ubijali vjernike kojima je jedini grijeh bio da su dosli da poloze kamen temeljac za sruseni vjerski objekat, dok se mile i snsd penjao na vlast sve gorom nacionalistickom i sovinistickom retorikom to mu nije smetalo. Ne samo da mu nije smetalo, on je puskom to i radio, aktvino podrzavao, branio taj sistem, slikao se sa miletom kao svojim liderom...
Tek kada je osjetio na svojoj kozi kako je biti meta te kriminalne mreze onda se sjetio i pravde, i istine i humanosti a sve to nije pokazivao do tog trenutka. Zato dragi moj Davore, ti nisi nista bolji od te kriminalne mreze , bio si isti takav dok nisi i ti i tvoj sin dosli na red i zato krokodilske suze prolijevaj nekom drugom.
-
raskoljnikov06
#755 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Tacno tako.decembar2017 wrote:Davor Dragicevic tvrdi da su mu sina ubili kriminalna mreza od politike, pravosudja i policije i u tome je sigurno u pravu ali nije mu smetala ta kriminalna mreza dok su joj na meti bili ne-srbi u Banja Luci i genocidnoj stvorevini.
- mO k3
#756 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Voli on često i spomenuti “državu “ za koju se borio ....decembar2017 wrote:Davor Dragicevic tvrdi da su mu sina ubili kriminalna mreza od politike, pravosudja i policije i u tome je sigurno u pravu ali nije mu smetala ta kriminalna mreza dok su joj na meti bili ne-srbi u Banja Luci i genocidnoj stvorevini.
- SaraFina
#757 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
decembar2017 wrote:Davor Dragicevic tvrdi da su mu sina ubili kriminalna mreza od politike, pravosudja i policije i u tome je sigurno u pravu ali nije mu smetala ta kriminalna mreza dok su joj na meti bili ne-srbi u Banja Luci i genocidnoj stvorevini.
Ovo ubijeno dijete je 97' godište. Nije vidjelo rata..Davor je radio kao konobar. Da je blizak bilo kojoj političkoj opciji u RS, ne bi hljeb tako zaradjivao. Logično je u očaju, da poteže sve moguće opcije, pa i svoj doprinos ratu.
To kako se RS stvarala kroz skoriju prošlost, u potpunosti je jasno. Ali ne možeš svakog nazvati ni zločincem ko je bio u VRS-U.
Ubijen je David Dragičević sin pripadnika VRS i Srbin. Izvršitelji i nalogodavci prodju nekažnjeno. Sutra će povratničku djecu bošnjačke nacionalnosti, na isti način ubijati, proglašavati ih problemom društva ili islamskim ekstremima? Takvo društvo je opasnost za sve znači. Malobrojna povratnička populacija je meta bez ikakve zaštite u RS ionako. Postaje ciljana.
Ako ova hajka i zainteresirenost srpske javnosti prodju bez posljedica za režim, RS postaje S.Koreja. A nastradaće u takvom bezvlašću, jer posljedica po vladajuće nema, prvo malobrojni povratnici. Pa ova borba za Davida, je ujedno borba i za nekog Adnana iz Diviča u budućnost. Gledaj to tako. Ako prodje smrt Davida, proćiće sve bez još manje buke i javnost za polovinu slučajeva neće ni znati.
- kmirsad
#758 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Trebamo prestati više pričati o ratu. Rat je bio i prošao, Dejton je potpisan i činjenično je stanje... svi su negdje borili...Sada se svi trebamo boriti protiv svih onih koji rat žele ponovo započeti, ovoga puta da sakriju svoje zločine, pljačke, korupciju...
Čak mislim da bi demobilisani borci BiH trebali napraviti jedinstveno udruženje... svi su posrani istim govnima, istih seronja i govanara... a govna nemaju ni vjeru ni naciju...
Čak mislim da bi demobilisani borci BiH trebali napraviti jedinstveno udruženje... svi su posrani istim govnima, istih seronja i govanara... a govna nemaju ni vjeru ni naciju...
- JThomas
#759 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
preteženo svi se mi i "tamo" i "ovamo" pravde sjetimo kad najebe neko iz porodice, od prijatelja ili iz komšiluka. a do tad - veži konja gdje ti aga kaže, ne valja se s rogatim bosti, i vjerujmo institucijama. plus kod srba još i soroš i cia i destabilizacija republike srpske iz stranih centara moći. zato nam i jeste ovako.
-
daddy-kool
#760 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Jesi li ti ozbiljan?kmirsad wrote:Trebamo prestati više pričati o ratu. Rat je bio i prošao, Dejton je potpisan i činjenično je stanje... svi su negdje borili...Sada se svi trebamo boriti protiv svih onih koji rat žele ponovo započeti, ovoga puta da sakriju svoje zločine, pljačke, korupciju...
O ratu se priča zato što isti nije završen i ljudi se s razlogom boje da bi opet mogao početi svaki čas.
Čuj jedinstveno okruženje demobilisanih boraca ....
- SaraFina
#761 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
JThomas wrote:preteženo svi se mi i "tamo" i "ovamo" pravde sjetimo kad najebe neko iz porodice, od prijatelja ili iz komšiluka. a do tad - veži konja gdje ti aga kaže, ne valja se s rogatim bosti, i vjerujmo institucijama. plus kod srba još i soroš i cia i destabilizacija republike srpske iz stranih centara moći. zato nam i jeste ovako.
- Bloo
- Globalna šefica
#762 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Pa nije ni Federacija daleko od S. Koreje
čekamo epilog suđenja Sefiću.
-
raskoljnikov06
#763 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Eto, preporucujes da izmisli da mu vlast prijeti smrcu. Mislim da ce to tako uskoro i biti al zasto bi mu vjerovao sad nakon toga sto ti predlazes takvo sto.Kikibombona wrote:Naravno da bi ocistili. Svakodnevno gutaju knedle i mole Boga da uzmu izbore, da Davora Dragicevica mogu uhapsiti a ljude sa trga silom rastjerati.mO k3 wrote:@kiki![]()
svaki dan sam na davidovom trgu i u pravu si da smiju ocistili bi i sklonuli bez pardona , ali sada pred izbore ne smiju ...
mislim da ulazimo u vrucu fazu gdje ce biti svega u bl sada prd izbore
Tolerisanje okupljanja na trgu je dokaz da je vlast uplasena i uzdrmana. Rado bi sve rastjerali i skup zabranili da nisu izbori za par mjeseci. To su veoma oholi ali isto tako proracunati i podmukli ljudi.
Davor pred izbore treba dodatno zaostriti i izmisliti da ima prijetnje smrcu i sl., kako bi dodatno animirao javnost. Njegovo dijete je mrtvo, institucije umjesto da rade svoj posao, oni su blatili mrtvo dijete. Nedopustivo i neoprostivo. Ima moralno pravo da uzvrati monstrumima sto brutalnije moze. Jedino fizicko nasilje ne opravdavam. Skupovi moraju biti mirni i dostojanstveni, ali poruke moraju biti ostre i brutalne.
Steta sto se Sarajevo ne ugleda na Banjaluku i ne podrzi porodicu Memic protiv gamadi u institucijama. Porodica Memic se bori za sve nas.
Kako god, institucije nisu uradile posao kako treba u ovom slucaju. Drugacije se nije ni moglo ocekivati. Svakako Davor Dragicevic ima pravo da protestvuje i da trazi da se slucaj ispita na profesionalan nacin. Ima pravo da bude nezadovoljan bilo kakvim izvjestajem i da trazi od drugih da provjere. Trazio je misljenje patologa iz Beograda a jedina primjedba na misljenje patologa iz BL je koliko je vremena David proveo u vodi. Drugih neslaganja izmedju ta dva patologa nema jer da ima Davor Dragicevic bi ih naveo. Davor Dragicevic tvrdi da su otmicu njegovog sina pripremali i izveli MUP RS i ostali . Tvrdi da je u otmici ucestvovalo 12 momaka-mozda grijesim. Da su ga tukli kod neke skole i nakon toga zatvorili negdje gdje su ga opet danima mucili i silovali. Da su mu zubi izbijeni. Negdje sam procitao da je majka pokojnog Davida izasla sa tvrdnjom da je bio zatvoren u supi. Ako to zna onda je informaciju dobila od ucesnika otmice, jer mogao je biti zatvoren u kuci, podrumu. Stvarno mi nije jasno sta je svrha tih sturih i na slamcice informacija. Nikada nije izasao sa motivom. Evo sad neko ovde na temi rece kako je Davor Dragicevic rekao da je David bio dobar haker. Sta sad, to bi mogao biti motiv. Hakovo se u institucije i pokupio dokaze o korupciji i kriminalu. Uvijek neke nove informacije. To me sad podsjeti na film Life of Brian, scenu kad Brian pada medju propovjednike.
- Janjicar
#764 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Kratko rečeno napisao si gomilu gluposti i nepovezanih stvari.raskoljnikov06 wrote:Eto, preporucujes da izmisli da mu vlast prijeti smrcu. Mislim da ce to tako uskoro i biti al zasto bi mu vjerovao sad nakon toga sto ti predlazes takvo sto.Kikibombona wrote:Naravno da bi ocistili. Svakodnevno gutaju knedle i mole Boga da uzmu izbore, da Davora Dragicevica mogu uhapsiti a ljude sa trga silom rastjerati.mO k3 wrote:@kiki![]()
svaki dan sam na davidovom trgu i u pravu si da smiju ocistili bi i sklonuli bez pardona , ali sada pred izbore ne smiju ...
mislim da ulazimo u vrucu fazu gdje ce biti svega u bl sada prd izbore
Tolerisanje okupljanja na trgu je dokaz da je vlast uplasena i uzdrmana. Rado bi sve rastjerali i skup zabranili da nisu izbori za par mjeseci. To su veoma oholi ali isto tako proracunati i podmukli ljudi.
Davor pred izbore treba dodatno zaostriti i izmisliti da ima prijetnje smrcu i sl., kako bi dodatno animirao javnost. Njegovo dijete je mrtvo, institucije umjesto da rade svoj posao, oni su blatili mrtvo dijete. Nedopustivo i neoprostivo. Ima moralno pravo da uzvrati monstrumima sto brutalnije moze. Jedino fizicko nasilje ne opravdavam. Skupovi moraju biti mirni i dostojanstveni, ali poruke moraju biti ostre i brutalne.
Steta sto se Sarajevo ne ugleda na Banjaluku i ne podrzi porodicu Memic protiv gamadi u institucijama. Porodica Memic se bori za sve nas.
Kako god, institucije nisu uradile posao kako treba u ovom slucaju. Drugacije se nije ni moglo ocekivati. Svakako Davor Dragicevic ima pravo da protestvuje i da trazi da se slucaj ispita na profesionalan nacin. Ima pravo da bude nezadovoljan bilo kakvim izvjestajem i da trazi od drugih da provjere. Trazio je misljenje patologa iz Beograda a jedina primjedba na misljenje patologa iz BL je koliko je vremena David proveo u vodi. Drugih neslaganja izmedju ta dva patologa nema jer da ima Davor Dragicevic bi ih naveo. Davor Dragicevic tvrdi da su otmicu njegovog sina pripremali i izveli MUP RS i ostali . Tvrdi da je u otmici ucestvovalo 12 momaka-mozda grijesim. Da su ga tukli kod neke skole i nakon toga zatvorili negdje gdje su ga opet danima mucili i silovali. Da su mu zubi izbijeni. Negdje sam procitao da je majka pokojnog Davida izasla sa tvrdnjom da je bio zatvoren u supi. Ako to zna onda je informaciju dobila od ucesnika otmice, jer mogao je biti zatvoren u kuci, podrumu. Stvarno mi nije jasno sta je svrha tih sturih i na slamcice informacija. Nikada nije izasao sa motivom. Evo sad neko ovde na temi rece kako je Davor Dragicevic rekao da je David bio dobar haker. Sta sad, to bi mogao biti motiv. Hakovo se u institucije i pokupio dokaze o korupciji i kriminalu. Uvijek neke nove informacije. To me sad podsjeti na film Life of Brian, scenu kad Brian pada medju propovjednike.
- SaraFina
#765 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Zaboravljaš da u FBIH za razliku od RS, ne postoji jedan jedini neprikosnoveni gospodar, u političkom i svakom drugom smislu. Kao što u RS postoji Dodik i svita njegovih "kumova profitera" .Bloo wrote:Pa nije ni Federacija daleko od S. Koreječekamo epilog suđenja Sefiću.
I to već godinama unazad. Mi imamo kriminalne hobotnice koje s vremena na vrijeme i sjašu s vlasti u ponekom mandatu. A SNSD je pojeo "zdravo i bolesno tkivo" i sad je prešao na kosti... Te pijuče koštanu srž ljudima.
Toliko je duboko zauzeo.
- Bloo
- Globalna šefica
#766 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Lakse se boriti sa jednim neprijateljem, nego vjecno mijenjajucim. U ovom slucaju neprijatelj mog neprijatelja nije moj prijatekj, vec njegov jaran. Kriminalna hobotnica sjase da bi kraken uzjahao. Nismo nista bolji, samo privid. A da ne govorim da se "nasi" i "njihovi" drze one narodne: nacionalisticka ruka nacionalisticku ruku mije, u budzetskoj kesi oba dvije.SaraFina wrote:Zaboravljaš da u FBIH za razliku od RS, ne postoji jedan jedini neprikosnoveni gospodar, u političkom i svakom drugom smislu. Kao što u RS postoji Dodik i svita njegovih "kumova profitera" .Bloo wrote:Pa nije ni Federacija daleko od S. Koreječekamo epilog suđenja Sefiću.
I to već godinama unazad. Mi imamo kriminalne hobotnice koje s vremena na vrijeme i sjašu s vlasti u ponekom mandatu. A SNSD je pojeo "zdravo i bolesno tkivo" i sad je prešao na kosti... Te pijuče koštanu srž ljudima.
Toliko je duboko zauzeo.
- kmirsad
#767 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Ma dobro, jesam dao možda malo radikalnu izjavu... ali svaki rat, se završi nekim, kakvim takvim mirom... ovu ratnu euforiju održavaju stranke na vlasti... jedni drugime daju šlagvort...jer im je neophodana da ostanu na vlasti...ako treba, izazvat će novi... nečija djeca će ginutu... njihova neče...daddy-kool wrote:Jesi li ti ozbiljan?kmirsad wrote:Trebamo prestati više pričati o ratu. Rat je bio i prošao, Dejton je potpisan i činjenično je stanje... svi su negdje borili...Sada se svi trebamo boriti protiv svih onih koji rat žele ponovo započeti, ovoga puta da sakriju svoje zločine, pljačke, korupciju...
O ratu se priča zato što isti nije završen i ljudi se s razlogom boje da bi opet mogao početi svaki čas.
-
decembar2017
#768 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
SaraFina wrote:decembar2017 wrote:Davor Dragicevic tvrdi da su mu sina ubili kriminalna mreza od politike, pravosudja i policije i u tome je sigurno u pravu ali nije mu smetala ta kriminalna mreza dok su joj na meti bili ne-srbi u Banja Luci i genocidnoj stvorevini.
Ovo ubijeno dijete je 97' godište. Nije vidjelo rata..Davor je radio kao konobar. Da je blizak bilo kojoj političkoj opciji u RS, ne bi hljeb tako zaradjivao. Logično je u očaju, da poteže sve moguće opcije, pa i svoj doprinos ratu.
To kako se RS stvarala kroz skoriju prošlost, u potpunosti je jasno. Ali ne možeš svakog nazvati ni zločincem ko je bio u VRS-U.
Ubijen je David Dragičević sin pripadnika VRS i Srbin. Izvršitelji i nalogodavci prodju nekažnjeno. Sutra će povratničku djecu bošnjačke nacionalnosti, na isti način ubijati, proglašavati ih problemom društva ili islamskim ekstremima? Takvo društvo je opasnost za sve znači. Malobrojna povratnička populacija je meta bez ikakve zaštite u RS ionako. Postaje ciljana.
Ako ova hajka i zainteresirenost srpske javnosti prodju bez posljedica za režim, RS postaje S.Koreja. A nastradaće u takvom bezvlašću, jer posljedica po vladajuće nema, prvo malobrojni povratnici. Pa ova borba za Davida, je ujedno borba i za nekog Adnana iz Diviča u budućnost. Gledaj to tako. Ako prodje smrt Davida, proćiće sve bez još manje buke i javnost za polovinu slučajeva neće ni znati.
Nece sutra napadati vec danas, jucer i svih ovih godina napadaju , od 1991 i sve to nije bio problem za Davora i ostale na tom trgu i sire. Za to su se i borili i samo zato sto je njegov sin ispao zrtva on se javlja a kada su do sada zrtve bili ne-srbi onda je on bio hrabri borac koji voli da spomene da se za to borio. Tako ne ide, sto si posijao to ces i poznjeti tako da neka drugom lije krokodilse suze. Pravda za Davida a gdje je bila pravda za desetine hiljada njegovih sunarodnjaka koji su protjerani, gdje je pravda za one na Koricanskim stijenama, za kolone logorasa koji su prolazili kroz BL na putu za Manjacu ??? Davor je svome sinu ostavio u amanet taj sistem jer se on za njega borio i nije mu taj sistem smetao sve dok nije njegov sin nastradao od njega i sada neka prica o pravdi, istini , humanosti miletu i bandi oko njega za koje se i borio, pa neka ga oni slusaju.
- SaraFina
#769 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
raskoljnikov06 wrote:Eto, preporucujes da izmisli da mu vlast prijeti smrcu. Mislim da ce to tako uskoro i biti al zasto bi mu vjerovao sad nakon toga sto ti predlazes takvo sto.Kikibombona wrote: Naravno da bi ocistili. Svakodnevno gutaju knedle i mole Boga da uzmu izbore, da Davora Dragicevica mogu uhapsiti a ljude sa trga silom rastjerati.
Mladić je ubijen. To ni ti, ni milion Dodikovih sendvičara ne možete osporiti.
Otac u očaju pretjeruje. Pretpostavljam da on i majka tim poluinformacijama pokušavaju održati pažnju javnosti, jer su svjesni da im je vrijeme i ovaj pritisak koji još vrše na vladajući SNSD na izmaku. Kao što Kiki pojasni, Dodik će skup razbiti nakon izbora, možda i uz naznake pobjede i Prime. I naravno da je toga svjestan i Dragičević, te plasira poluinformacije kojima bi mogao iscenirati dodatni pritisak na vladajuće strukture. Tipa (znam ko je ubio Davida, ko su nalogodavci, izvršioci itd) Ali čekam da institucije odrade svoj dio posla.
Za pokojnog momka su tvrdili da je od kriminalnih struktura bio vrbovan da rasparčava drogu, ovo za hakerske upade prvi put vidim.
I da je odbijao dilati.
-
decembar2017
#770 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Super na analizi, ostaje ti jos samo da organizujes koncerte za mir i vices kako su svi isti, znam da je to pomoglo prosli put da se ne pokrene ratkmirsad wrote:Ma dobro, jesam dao možda malo radikalnu izjavu... ali svaki rat, se završi nekim, kakvim takvim mirom... ovu ratnu euforiju održavaju stranke na vlasti... jedni drugime daju šlagvort...jer im je neophodana da ostanu na vlasti...ako treba, izazvat će novi... nečija djeca će ginutu... njihova neče...daddy-kool wrote:Jesi li ti ozbiljan?kmirsad wrote:Trebamo prestati više pričati o ratu. Rat je bio i prošao, Dejton je potpisan i činjenično je stanje... svi su negdje borili...Sada se svi trebamo boriti protiv svih onih koji rat žele ponovo započeti, ovoga puta da sakriju svoje zločine, pljačke, korupciju...
- SaraFina
#771 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Bloo wrote:Lakse se boriti sa jednim neprijateljem, nego vjecno mijenjajucim. U ovom slucaju neprijatelj mog neprijatelja nije moj prijatekj, vec njegov jaran. Kriminalna hobotnica sjase da bi kraken uzjahao. Nismo nista bolji, samo privid. A da ne govorim da se "nasi" i "njihovi" drze one narodne: nacionalisticka ruka nacionalisticku ruku mije, u budzetskoj kesi oba dvije.SaraFina wrote: Zaboravljaš da u FBIH za razliku od RS, ne postoji jedan jedini neprikosnoveni gospodar, u političkom i svakom drugom smislu. Kao što u RS postoji Dodik i svita njegovih "kumova profitera" .
Toliko je duboko zauzeo.
FBIH je mala bara sa puno krokodila. Pa kad jedni sjašu onda im ovi drugi koji uzjašu na vlast iz osvete potegnu kojekakve "slučajeve". Tako da i medjusobno jedini od drugih imaju strah i na lokalnom a i na federalnom nivou prilikom smjene vlasti.
Dok Dodik vlada bez stanke i promjene 12 godina. Tu je kvaka.
- Bloo
- Globalna šefica
#772 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Mislim da se ne razumijemo. Boli mene kao građanku ove zemlje neka stvar ko se koga boji, jer ja od tog straha nemam ništa. Kao ni ostali građani ove zemlje/entiteta. To što se oni smjenjuju ciklično, meni ne donosi boljitak. Au contraire. Tako da te promjene su samo privid da mi nismo S. Koreja.SaraFina wrote:Bloo wrote:Lakse se boriti sa jednim neprijateljem, nego vjecno mijenjajucim. U ovom slucaju neprijatelj mog neprijatelja nije moj prijatekj, vec njegov jaran. Kriminalna hobotnica sjase da bi kraken uzjahao. Nismo nista bolji, samo privid. A da ne govorim da se "nasi" i "njihovi" drze one narodne: nacionalisticka ruka nacionalisticku ruku mije, u budzetskoj kesi oba dvije.SaraFina wrote: Zaboravljaš da u FBIH za razliku od RS, ne postoji jedan jedini neprikosnoveni gospodar, u političkom i svakom drugom smislu. Kao što u RS postoji Dodik i svita njegovih "kumova profitera" .
Toliko je duboko zauzeo.
FBIH je mala bara sa puno krokodila. Pa kad jedni sjašu onda im ovi drugi koji uzjašu na vlast iz osvete potegnu kojekakve "slučajeve". Tako da i medjusobno jedini od drugih imaju strah i na lokalnom a i na federalnom nivou prilikom smjene vlasti.
U RS-u barem znaš šta je konstanta.
- SaraFina
#773 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
decembar2017 wrote:SaraFina wrote:decembar2017 wrote:Davor Dragicevic tvrdi da su mu sina ubili kriminalna mreza od politike, pravosudja i policije i u tome je sigurno u pravu ali nije mu smetala ta kriminalna mreza dok su joj na meti bili ne-srbi u Banja Luci i genocidnoj stvorevini.
Nece sutra napadati vec danas, jucer i svih ovih godina napadaju , od 1991 i sve to nije bio problem za Davora i ostale na tom trgu i sire. Za to su se i borili i samo zato sto je njegov sin ispao zrtva on se javlja a kada su do sada zrtve bili ne-srbi onda je on bio hrabri borac koji voli da spomene da se za to borio. Tako ne ide, sto si posijao to ces i poznjeti tako da neka drugom lije krokodilse suze. Pravda za Davida a gdje je bila pravda za desetine hiljada njegovih sunarodnjaka koji su protjerani, gdje je pravda za one na Koricanskim stijenama, za kolone logorasa koji su prolazili kroz BL na putu za Manjacu ??? Davor je svome sinu ostavio u amanet taj sistem jer se on za njega borio i nije mu taj sistem smetao sve dok nije njegov sin nastradao od njega i sada neka prica o pravdi, istini , humanosti miletu i bandi oko njega za koje se i borio, pa neka ga oni slusaju.
Previše usko razmišljaš kad je ovaj slučaj u pitanju. Ja sam tvorac eseja po virtualnim bespućima, kad je stradanje bošnjačkog naroda u pitanju i naših stratišta. Najveći protivnik nastanka RS. Ali ovaj slučaj bi, iz već objašnjenih razloga u potpunosti izdvojila.
- SaraFina
#774 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Bloo wrote:Mislim da se ne razumijemo. Boli mene kao građanku ove zemlje neka stvar ko se koga boji, jer ja od tog straha nemam ništa. Kao ni ostali građani ove zemlje/entiteta. To što se oni smjenjuju ciklično, meni ne donosi boljitak. Au contraire. Tako da te promjene su samo privid da mi nismo S. Koreja.SaraFina wrote:
Da, ne shvataš me. Obzirom da ti kao pojedinac ne možeš utjecati na kriminal i kontrolirati vladajuće kriminalne hobotnice, medjusoban strah koji osjećaju prilikom smjene vlasti je više nego poželjan.
Pa u FBiH recimo grickaju tek tkivo gradjanima, i do kostiju upravo nisu došli iz tog prostog razloga.
Dok u RS piju javno koštanu srž.
- Bloo
- Globalna šefica
#775 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
SaraFina wrote:Bloo wrote:Mislim da se ne razumijemo. Boli mene kao građanku ove zemlje neka stvar ko se koga boji, jer ja od tog straha nemam ništa. Kao ni ostali građani ove zemlje/entiteta. To što se oni smjenjuju ciklično, meni ne donosi boljitak. Au contraire. Tako da te promjene su samo privid da mi nismo S. Koreja.SaraFina wrote:
Da, ne shvataš me. Obzirom da ti kao pojedinac ne možeš utjecati na kriminal i kontrolirati vladajuće kriminalne hobotnice, medjusoban strah koji osjećaju prilikom smjene vlasti je više nego poželjan.
Pa u FBiH recimo grickaju tek tkivo gradjanima, i do kostiju upravo nisu došli iz tog prostog razloga.
Dok u RS piju javno koštanu srž.
Ženo, živim u FBiH.
Ali kontam ja šta ti pokušavaš.
Ne ide ti.
Ali svoj ti pos'o. Ima publike da se uhvati na izrečene nebuloze. Pogotovo dijasporske publike.