Ovo nam se i Karan himself prijavio na forum?!Iskreni pomiritelj wrote:https://www.istinito.com/bih/drustvo/14 ... banjaluke/JThomas wrote:oni su ga "riješili" dan poslije pronalaska tijela. ništa nije bilo, obična nesreća, ali usput da vam napomenemo da je bio pljačkaš i narkoman. raziđite se nema šta da se vidi.
Treba obratiti pažnju na datum - 19.mart i na podatak koji je saopšten Davoru o poslednjem viđenju Davida u 03.30.Taj podatak je mogao da dobije samo od policije.Dakle istražno potražne radnje policija je započela mnogo prije pronalaska leša.Izvjesno su saslušana i sva lica koja su se mogla dovesti u vezi sa nestankom D.D. zbog sumnje na ubistvo.
U džepovima D.D. pronađeni su predmeti koji su prijavljeni kao ukradeni.Zaključak se nameće.
Pitanje rezultata nalaza na prisustvo narkotika u mokraći,je objasnio patolog Karan na saslušanju pred anketnim odborom.To su samo preliminarni skrinig rezultati koje tužilaštva kad ocijene za potrebno šalju u odgovarajuće laboratorije.
Laicima poput tebe sa skromnim intelektualnim mogućnostima,ovo je teško za razumjeti ali moram da pokušam da objasnim
Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulacije??
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#5301 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
- JThomas
#5302 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
a čemu uopšte novi nalaz kad su oni sve riješili dva dana prije. jebo serije kako rade republičke institucije. csi lauš.
-
Iskreni pomiritelj
#5303 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Zbog pritiska javnosti ili pritiska ulice i zbog lošeg efekta koja je imala policijska konferencija za medije koju je vodio vodio policijski funkcioner koji ne umije da na odgovarajući način artikuliše svoje misli što ne znači da nije dobar stručnjak u svom poslu.Nije sve riješeno 26.03.JThomas wrote:a čemu uopšte novi nalaz kad su oni sve riješili dva dana prije. jebo serije kako rade republičke institucije. csi lauš.
Ocjena da je riječ o zadesnoj smrti ni na toj konferenciji nije toliko rezolutna da isključuje svaku drugu mogućnost i da time prestaje svaki rad na tom slučaju.Ali ako su izvori saznanja iscpljeni a rezultat vještačenja o uzroku smrti takav kakav jeste,jasno je da tu nema nekog velikog prostora ili materijala za novi istražni rad i da se sve svodi na ponavljanje radnji- saslušanje istih lica i sl.
Policija jeste napravila krupan propust ili grešku time što je veoma nespretno komunicirala sa javnošču ali to nije moglo da utiče na rezultat istrage.
-
PIMP-Meister-2000
#5304 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Eto ispunjava im se san o 'ne sme niko da vas bije (i ubija)... osim vaših tlacitelja, silovatelja i ubica..' mmuahahhahahahahadjkurt wrote:Ovdje još uvijek neko misli da će se ovaj slučaj riješiti ili da će doći do nekakve promjene ako se kojim slučajem riješi, što je nemoguće. Buahahahahahahahahah!!!
Glasali ste (ili niste) sad ga dudlajteeeeeeeee srbadijo.
-
Novosti
#5305 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Ne nisam ja akademik ali oni na temi Sirija jesuJThomas wrote:i ti si akademik užeg spektra, sirija i jedan predmet. k'o da sam to negdje već vidio.
-
Iskreni pomiritelj
#5306 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Ima među Bošnjacima koji podržavaju PzD i onih koji iskreno vjeruju da je riječ o nepravdi,da je dečko ubijen od strane "režima" ili da taj "režim" krije ubicu jer je ubica povezan rodbinskim ili kakvim drugim vezama sa "režimom".Sasvim je ok to što se solidarišu sa nekim ko nije Bošnjak ko je čak i Srbin iz RS kao što je Davor Dragičević međutim takvi bi mogli bi više da se fokusiraju na traženje pravde za ubijene komšije Srbe u Sarajevu tokom nesrećnog sukoba 1992-1995.Nekako mi to izgleda kao veći prioritet glede nepravde i pravde ali nešto mi govori da se tako nešto neće dogoditi.uglavnomja wrote:JThomas wrote:oni su ga "riješili" dan poslije pronalaska tijela. ništa nije bilo, obična nesreća, ali usput da vam napomenemo da je bio pljačkaš i narkoman. raziđite se nema šta da se vidi.
ne kontam sta je problem reci da je bio narkoman? rodjeni otac je sam to rekao, naravno sveo samo na travu ...
a za pljackanje kuce postoji samo materina izjava da ona misli da je otisao u pljacku i da ga od tada nema, nije to policija rekla. usput policija je rekla da on nema veze ni sa kakvom pljackom.
![]()
samo nek' se rusi vlast dok patriote sjede i klikaju klikkliklik ... protiv svakog antirevolucionara![]()
mozak, logika ... a-a jok ...
dokazi se selektivno biraju, vjeruje se rijecima, samo rijecima ozaloscene porodice jer idu na mlin morkih snova ... pc ce sama urusiti, iznutra![]()
a svako ko misli drugacije je dodikovac, placenik, bot, blabla i nehuman i antipatriota naravno
pzd je od prvog dana politicki pokret i nista drugo.
propao projekat, pokazalo se na izborima
- bingov buraz
#5307 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Kako ide san na oči na komšijskim kostima?Iskreni pomiritelj wrote: Ima među Bošnjacima koji podržavaju PzD i onih koji iskreno vjeruju da je riječ o nepravdi,da je dečko ubijen od strane "režima" ili da taj "režim" krije ubicu jer je ubica povezan rodbinskim ili kakvim drugim vezama sa "režimom".Sasvim je ok to što se solidarišu sa nekim ko nije Bošnjak ko je čak i Srbin iz RS kao što je Davor Dragičević međutim takvi bi mogli bi više da se fokusiraju na traženje pravde za ubijene komšije Srbe u Sarajevu tokom nesrećnog sukoba 1992-1995.Nekako mi to izgleda kao veći prioritet glede nepravde i pravde ali nešto mi govori da se tako nešto neće dogoditi.
- spreca
#5308 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Trebali bi se ugledati na komsije srbe , koji su pokazali i poslednju grobnicu ....Tomasicu nikad nebih otkrili da se niste poceli zaliti na neprijatni miris koji se je poceo siriti...92-95 nije bio nikakav nesretan sukob nego srpska agresija na BiH s pomocu bivse Armije YU koja se je stavila na stranu agresora koji je jos i pocinio Genocid po presudi Medjunarodnog Tribunala u Hagu...savjest nulaIskreni pomiritelj wrote: Ima među Bošnjacima koji podržavaju PzD i onih koji iskreno vjeruju da je riječ o nepravdi,da je dečko ubijen od strane "režima" ili da taj "režim" krije ubicu jer je ubica povezan rodbinskim ili kakvim drugim vezama sa "režimom".Sasvim je ok to što se solidarišu sa nekim ko nije Bošnjak ko je čak i Srbin iz RS kao što je Davor Dragičević međutim takvi bi mogli bi više da se fokusiraju na traženje pravde za ubijene komšije Srbe u Sarajevu tokom nesrećnog sukoba 1992-1995.Nekako mi to izgleda kao veći prioritet glede nepravde i pravde ali nešto mi govori da se tako nešto neće dogoditi.
-
Iskreni pomiritelj
#5309 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
To što si ti nabrabonjao nema nikakve veze sa mojom porukom.Ja ukazujem na etički problem podrške grupi PzD od strane jednog broja Bošnjaka.Ne možeš tražiti pravdu za Davida Dragičevića a ignorisati nekažnjene zločine u svom gradu.Da postoji bošnjačka verzija Davora Dragičevića i PzD i da ih podržavaju neki Srbi iz RS,ja bi im rekao isto i vama - kako možete tražiti pravdu za taj slučaj a ignorišete nepravdu nad mnogo većim brojem ljudi.Dobro,ti si malo priglup da bi to shvatio. Dobra stvar je što si i sam toga svjestan,istina djelimično .spreca wrote:Trebali bi se ugledati na komsije srbe , koji su pokazali i poslednju grobnicu ....Tomasicu nikad nebih otkrili da se niste poceli zaliti na neprijatni miris koji se je poceo siriti...92-95 nije bio nikakav nesretan sukob nego srpska agresija na BiH s pomocu bivse Armije YU koja se je stavila na stranu agresora koji je jos i pocinio Genocid po presudi Medjunarodnog Tribunala u Hagu...savjest nulaIskreni pomiritelj wrote: Ima među Bošnjacima koji podržavaju PzD i onih koji iskreno vjeruju da je riječ o nepravdi,da je dečko ubijen od strane "režima" ili da taj "režim" krije ubicu jer je ubica povezan rodbinskim ili kakvim drugim vezama sa "režimom".Sasvim je ok to što se solidarišu sa nekim ko nije Bošnjak ko je čak i Srbin iz RS kao što je Davor Dragičević međutim takvi bi mogli bi više da se fokusiraju na traženje pravde za ubijene komšije Srbe u Sarajevu tokom nesrećnog sukoba 1992-1995.Nekako mi to izgleda kao veći prioritet glede nepravde i pravde ali nešto mi govori da se tako nešto neće dogoditi.
- spreca
#5310 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Tema je o pokojnom Davidu Dragicevicu a ne o srpskim zrtvama u Sa.....a to smo vec davno absolvirali...Iskreni pomiritelj wrote:To što si ti nabrabonjao nema nikakve veze sa mojom porukom.Ja ukazujem na etički problem podrške grupi PzD od strane jednog broja Bošnjaka.Ne možeš tražiti pravdu za Davida Dragičevića a ignorisati nekažnjene zločine u svom gradu.Da postoji bošnjačka verzija Davora Dragičevića i PzD i da ih podržavaju neki Srbi iz RS,ja bi im rekao isto i vama - kako možete tražiti pravdu za taj slučaj a ignorišete nepravdu nad mnogo većim brojem ljudi.Dobro,ti si malo priglup da bi to shvatio. Dobra stvar je što si i sam toga svjestan,istina djelimično .spreca wrote:Trebali bi se ugledati na komsije srbe , koji su pokazali i poslednju grobnicu ....Tomasicu nikad nebih otkrili da se niste poceli zaliti na neprijatni miris koji se je poceo siriti...92-95 nije bio nikakav nesretan sukob nego srpska agresija na BiH s pomocu bivse Armije YU koja se je stavila na stranu agresora koji je jos i pocinio Genocid po presudi Medjunarodnog Tribunala u Hagu...savjest nulaIskreni pomiritelj wrote: Ima među Bošnjacima koji podržavaju PzD i onih koji iskreno vjeruju da je riječ o nepravdi,da je dečko ubijen od strane "režima" ili da taj "režim" krije ubicu jer je ubica povezan rodbinskim ili kakvim drugim vezama sa "režimom".Sasvim je ok to što se solidarišu sa nekim ko nije Bošnjak ko je čak i Srbin iz RS kao što je Davor Dragičević međutim takvi bi mogli bi više da se fokusiraju na traženje pravde za ubijene komšije Srbe u Sarajevu tokom nesrećnog sukoba 1992-1995.Nekako mi to izgleda kao veći prioritet glede nepravde i pravde ali nešto mi govori da se tako nešto neće dogoditi.
-
Novosti
#5311 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Ovdje kad bi bila tema i o sadnji drveća završilo bi na tome tko je prvi puco, tko je u kojoj vojsci bio itd.
-
Iskreni pomiritelj
#5312 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Zašto misliš da je David Dragičević ubijen ?Novosti wrote:Ovdje kad bi bila tema i o sadnji drveća završilo bi na tome tko je prvi puco, tko je u kojoj vojsci bio itd.
- Maraschino
#5313 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Tacno tako i tako ce i ostati sve dok dzelati ne prodju kroz katarzu, priznaju sebi i drugima da su grijesili, ljudski zatraze oprost...pa mozemo opusteno i o Namibiji pricati. Do tada ''ovdje'' ostaje tako a stvarnom zivotu je nesto drugo.
-
Novosti
#5314 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Iskreni pomiritelj wrote:Zašto misliš da je David Dragičević ubijen ?Novosti wrote:Ovdje kad bi bila tema i o sadnji drveća završilo bi na tome tko je prvi puco, tko je u kojoj vojsci bio itd.
To je utvrđeno, nije to moje mišljenje. E sad koga je ubio, zašto (motiv) itd. to se još nezna, naravno spekulacije, postoje i time se najviše i vodi PZD.
-
Iskreni pomiritelj
#5315 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Ja bih rekao da je rijec o zadesnoj smrti sa 50 % vjerovatnoce, samobistvu sa 30 % a tek na trecem mjestu ubistvu sa 20 %.Novosti wrote:Iskreni pomiritelj wrote:Zašto misliš da je David Dragičević ubijen ?Novosti wrote:Ovdje kad bi bila tema i o sadnji drveća završilo bi na tome tko je prvi puco, tko je u kojoj vojsci bio itd.
To je utvrđeno, nije to moje mišljenje. E sad koga je ubio, zašto (motiv) itd. to se još nezna, naravno spekulacije, postoje i time se najviše i vodi PZD.
-
Novosti
#5316 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Smrt jest nasilna.
"Dana 28. marta novu obdukciju Davidovog tijela je izvršio pukovnik dr Ivica Milosavljević, načelnik Odjeljenja za sudsku medicinu Instituta za patologiju i sudsku medicinu Vojnomedicinske akademije u Beogradu. Zatim, 10. aprila objavljena je zvanična potvrda o smrti koju je izdao Zavod za sudsku medicinu Republike Srpske u kojoj se navodi da je vrijeme smrti 18. mart 2018. godine u četiri časa. Kao neposredni uzroci smrti se navode utapanje i krvni podlivi po glavi i tijelu, a smrt je okarakterisana kao nasilna smrt (mors violenta). Sljedećeg dana je objavljen i obdukcioni zapisnik kojeg je sačinio prof. dr Željko Karan.[9][10][11] "
https://sr.m.wikipedia.org/sr-el/%D0%94 ... 0%B8%D1%9B
-
Iskreni pomiritelj
#5317 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Samoubistvo i zadesna smrt u takodje oblici nasilne smrti.Covjek koji se spotakne ,padne u rijeku i udavi se, nasilno je izgubio zivot uslijed djelovanja sile zemljine teze.Ista stvar je i sa samoubistvom.Novosti wrote:![]()
Smrt jest nasilna.
"Dana 28. marta novu obdukciju Davidovog tijela je izvršio pukovnik dr Ivica Milosavljević, načelnik Odjeljenja za sudsku medicinu Instituta za patologiju i sudsku medicinu Vojnomedicinske akademije u Beogradu. Zatim, 10. aprila objavljena je zvanična potvrda o smrti koju je izdao Zavod za sudsku medicinu Republike Srpske u kojoj se navodi da je vrijeme smrti 18. mart 2018. godine u četiri časa. Kao neposredni uzroci smrti se navode utapanje i krvni podlivi po glavi i tijelu, a smrt je okarakterisana kao nasilna smrt (mors violenta). Sljedećeg dana je objavljen i obdukcioni zapisnik kojeg je sačinio prof. dr Željko Karan.[9][10][11] "
https://sr.m.wikipedia.org/sr-el/%D0%94 ... 0%B8%D1%9B
Ubistvoje lisenje zivota drugog.Jasno je da je svako ubistvo takodje nasilno.Suprotnost nasilnoj smrti je prirodna smrt do koje dolazi uslijed prirodne bolesti.
Iz istog clanka wikipedie pejstovacu ovaj dio : "U tužilačkoj naredbi se dalje navodi da je prema nalazima obdukcije dr Željka Karana iz Banje Luke i reobdukcije dr Ivice Milosavljevića iz Beograda, kao i nalaza i mišljenja tima vještaka iz Zagreba, utvrđeno da je uzrok Davidove smrti utapanje u vodi. Zaživotne povrede na tijelu su nastale djelovanjem tupe mehaničke sile slabog do srednjeg intenziteta na površinu tijela i mogle su nastati u okolnostima pada i to upravo niz korito rijeke Crkvene jer se radi o zidovima korita koji formiraju strmu kosinu."
Last edited by Iskreni pomiritelj on 17/01/2019 13:23, edited 1 time in total.
- djkurt
#5318 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Ti ako si pomiritelj, ja sam jospi Broz Tito. Ha ha ha ha koji ublehaši bili i ostali.Iskreni pomiritelj wrote: To što si ti nabrabonjao nema nikakve veze sa mojom porukom.Ja ukazujem na etički problem podrške grupi PzD od strane jednog broja Bošnjaka.Ne možeš tražiti pravdu za Davida Dragičevića a ignorisati nekažnjene zločine u svom gradu.Da postoji bošnjačka verzija Davora Dragičevića i PzD i da ih podržavaju neki Srbi iz RS,ja bi im rekao isto i vama - kako možete tražiti pravdu za taj slučaj a ignorišete nepravdu nad mnogo većim brojem ljudi.Dobro,ti si malo priglup da bi to shvatio. Dobra stvar je što si i sam toga svjestan,istina djelimično .
- JThomas
#5319 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
bošnjaci trebaju šutiti o davidu jer je srbin, a o dženanu jer treba vjerovati institucijama. srbi trebaju šutiti o dženanu jer je bošnjak a o davidu jer treba vjerovati institucijama. ali zajednički nazivnik je šutite. nemojte pitati jer nema šta da se pita, raziđite se jer nema šta da se vidi, nemojte tražiti istragu jer je već istraženo, ali i da nije više nema šta da se istraži. a i bio je sumnjiv nema šta puno da vam ga bude žao.
u ovom dijelu mi smo velikim dijelom u istom košu htio to neko priznati ili ne. kod nas više hinjavo, a manje nasilno ali princip što se ovih događaja tiče je isti. i trolovi su isti, mene slučaj ne zanima ali me zanima smije li advokat ovako agresivno tražiti da se nešto uradi. i političko jedinstvo o kojem neki čeznutljivo pričaju nije ništa drugo, nego da sve to radi jedan baja bez ikoga drugog.
u ovom dijelu mi smo velikim dijelom u istom košu htio to neko priznati ili ne. kod nas više hinjavo, a manje nasilno ali princip što se ovih događaja tiče je isti. i trolovi su isti, mene slučaj ne zanima ali me zanima smije li advokat ovako agresivno tražiti da se nešto uradi. i političko jedinstvo o kojem neki čeznutljivo pričaju nije ništa drugo, nego da sve to radi jedan baja bez ikoga drugog.
-
Iskreni pomiritelj
#5320 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Pa dobro,zašto baš o Davidu koji se vjerovatno pijan spotakao i pao u rijeku a ne o Srbima koji su ubijeni u Sarajevu ? Zašto oni ne zaslužuju pravdu,zašto samo David ?JThomas wrote:bošnjaci trebaju šutiti o davidu jer je srbin,
- SaraFina
#5321 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Iskreni pomiritelj wrote:Pa dobro,zašto baš o Davidu koji se vjerovatno pijan spotakao i pao u rijeku a ne o Srbima koji su ubijeni u Sarajevu ? Zašto oni ne zaslužuju pravdu,zašto samo David ?JThomas wrote:bošnjaci trebaju šutiti o davidu jer je srbin,
Datum registracije 10.01. I svi postovi na ovoj temi
- JThomas
#5322 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
ništa, najbolje da ukinemo mirnodopske sudove i tužilaštva dok se svi ratni zločini ne riješe. pa ko jači kači, ili moderno rečeno jebe ne vadi. i trolovi bi mogli odahnuti, ne bi morali minirati svaku temu o mirnodopskim zločinima podsjećanjem na ratne.
-
Iskreni pomiritelj
#5323 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Najbolje da se sudski i svi drugi postupci izmjeste iz institucija i da ih rješavaju građani na ulici.Ako se na na primjer dvojica seljaka parniče oko međe,i jedan i drugi treba da okupe svoju rodbinu i ostale koje mogu pa da pa naprave odvojene demontracije.Čiji skup bude masovniji i bučniji taj treba da pobijedi u sporu.
- Maraschino
#5324 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Dobro pretucen i iscrpljen prije no su ga bacili u korito rijeke. Ubice su tu stojale i povremeno mu onemugucile izlazak dok se nije utopio.Iskreni pomiritelj wrote: Samoubistvo i zadesna smrt u takodje oblici nasilne smrti.Covjek koji se spotakne ,padne u rijeku i udavi se, nasilno je izgubio zivot uslijed djelovanja sile zemljine teze.Ista stvar je i sa samoubistvom.
Ubistvoje lisenje zivota drugog.Jasno je da je svako ubistvo takodje nasilno.Suprotnost nasilnoj smrti je prirodna smrt do koje dolazi uslijed prirodne bolesti.
Iz istog clanka wikipedie pejstovacu ovaj dio : "U tužilačkoj naredbi se dalje navodi da je prema nalazima obdukcije dr Željka Karana iz Banje Luke i reobdukcije dr Ivice Milosavljevića iz Beograda, kao i nalaza i mišljenja tima vještaka iz Zagreba, utvrđeno da je uzrok Davidove smrti utapanje u vodi. Zaživotne povrede na tijelu su nastale djelovanjem tupe mehaničke sile slabog do srednjeg intenziteta na površinu tijela i mogle su nastati u okolnostima pada i to upravo niz korito rijeke Crkvene jer se radi o zidovima korita koji formiraju strmu kosinu."
Ovako mi lici na zadesnu smrt ili samoubistvo.
-
Iskreni pomiritelj
#5325 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Povrede na tijelu nastradalog ne upućuju na zaključak da je pretučen.Prema mišljenju vještaka te povrede "su mogle nastati u okolnostima pada niz korito rijeke " Moguće je da ga neko gurnuo ili da ga je više lica bacilo u rijeku ali ako nema svjedoka a počinioci se ne odaju,onda je nemoguće doći do ubice.Ipak je mnogo veća vjerovatnoća da je pao ili izvršio samoubistvo s obzirom na stanje alkoholisanosti.Maraschino wrote:Dobro pretucen i iscrpljen prije no su ga bacili u korito rijeke. Ubice su tu stojale i povremeno mu onemugucile izlazak dok se nije utopio.Iskreni pomiritelj wrote: Samoubistvo i zadesna smrt u takodje oblici nasilne smrti.Covjek koji se spotakne ,padne u rijeku i udavi se, nasilno je izgubio zivot uslijed djelovanja sile zemljine teze.Ista stvar je i sa samoubistvom.
Ovako mi lici na zadesnu smrt ili samoubistvo.