mislim da je razlika u nacinu na koji davor i muriz hoce da izvrse svoj cilj (da se procesuiraju ljudi koji imaju veze sa ubistvom njihove djece i zataskavanjem istog).Lincoln-Burrows wrote:Meni je misterija kako je ovolika zainteresiranost za slučaj Davida a Dženana se malo spominje,Kikibombona wrote:
Podrska za porodicu Memic je veoma slabasna i vlast u Sarajevu ne osjeca uznemirenost kao vlast u Banjaluci.
čak nema ni tema. Čak je kod Bošnjaka veća zainteresiranost za slučaj Davida nego kod samih Srba,
Hrvate ne vidim da ovo pretjerano zanima. Kao što sam i rekao misterija.
Davor zna (ili barem tako misli) da ne moze nista legalnim putem napraviti, kroz institucije, vec mu se citava prica zasniva na organizovanju jednog pokreta tj. pzd i kroz proteste probati nesto rijesiti.
Muriz ima drugaciji pristup, on je uspio preko suda izganjati svasta nesto pozitivno i tako je dokazao da taj slucaj nije bas cist kao sto to vlasti predstavljaju. On ganja preko institucija i tu mu je vecinski fokus, kako sam ja mogao zakljuciti. Evo i kcerka mu je u politiku usla, nadam se radi tog cilja barem izmedju ostalog
A na stranu ovo sve, davor je vise harizmaticna osoba i mislim da ima kvalitete nekog vodje koje muriz ne posjeduje, barem u govornistvu i animiranju mase. A obojici svaka cast prije svega.