Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulacije??

Post Reply
4L0n3

#5026 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by 4L0n3 »

Lincoln-Burrows wrote:
Kikibombona wrote:
Podrska za porodicu Memic je veoma slabasna i vlast u Sarajevu ne osjeca uznemirenost kao vlast u Banjaluci.
Meni je misterija kako je ovolika zainteresiranost za slučaj Davida a Dženana se malo spominje,
čak nema ni tema. Čak je kod Bošnjaka veća zainteresiranost za slučaj Davida nego kod samih Srba,
Hrvate ne vidim da ovo pretjerano zanima. Kao što sam i rekao misterija.
mislim da je razlika u nacinu na koji davor i muriz hoce da izvrse svoj cilj (da se procesuiraju ljudi koji imaju veze sa ubistvom njihove djece i zataskavanjem istog).
Davor zna (ili barem tako misli) da ne moze nista legalnim putem napraviti, kroz institucije, vec mu se citava prica zasniva na organizovanju jednog pokreta tj. pzd i kroz proteste probati nesto rijesiti.
Muriz ima drugaciji pristup, on je uspio preko suda izganjati svasta nesto pozitivno i tako je dokazao da taj slucaj nije bas cist kao sto to vlasti predstavljaju. On ganja preko institucija i tu mu je vecinski fokus, kako sam ja mogao zakljuciti. Evo i kcerka mu je u politiku usla, nadam se radi tog cilja barem izmedju ostalog :D

A na stranu ovo sve, davor je vise harizmaticna osoba i mislim da ima kvalitete nekog vodje koje muriz ne posjeduje, barem u govornistvu i animiranju mase. A obojici svaka cast prije svega.
biscanka2

#5027 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by biscanka2 »

Lincoln-Burrows wrote:
Kikibombona wrote:
Podrska za porodicu Memic je veoma slabasna i vlast u Sarajevu ne osjeca uznemirenost kao vlast u Banjaluci.
Meni je misterija kako je ovolika zainteresiranost za slučaj Davida a Dženana se malo spominje,
čak nema ni tema.
Čak je kod Bošnjaka veća zainteresiranost za slučaj Davida nego kod samih Srba,
Nebih rekla - na raznim diskusijama imas temu Dzenan Memic.
Kikibombona

#5028 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Kikibombona »

CPT wrote:
Kikibombona wrote:Ma mi smo svi u velikom problemu, Srbi, Bosnjaci i Hrvati, normalni ljudi koji nisu vezani za politicke stranke ili bolje reci kriminalne kartele.

Ovdje nema mjesta za likovanje. Dodik nije nista veci ili manji kriminalac od bosnjackih i hrvatskih politicara. Isti qrac.

A cijela BiH se prazni, odose mladi - ostaju stari. Prijeti nam potpuni kolaps.
Mi "nismo u velikom problemu", pogotovo ne zbog Davida Dragicevica ili njegove smrti. U Krajini se jos uvijek trazi ogroman broj nestalih iz devedesetih. Ovo je njihova interna stvar koja nema veze sa Bosnjacima ili Hrvatima, sa stanjem u FBIH ili BIH. Jedini razlog da se uopste dopusta sve skupa je cinjenica da je bio pripadnik "VRS". Bas me zanima kako bi prosli roditelji/djeca/rodjaci u da pokusaju isto.

Iz Krajine ljudi odlaze zadnjih 40 godina, usput oboje roditelja je davno otislo iz BIH. Ljudi masovno napustaju SLO, HR, SRB, Kosovo... To su stvari koje opet nemaju veze sa ovom pricom.
Ti kao da imas neku blokadu pa ne mozes ili ne zelis vidjeti. Isti slucaj imamo u Sarajevu. Ubijen je Dzenan Memic, sin pripadnika ABiH. Bosnjacke strukture moci, koje su apsolutno kriminalne, prikrivaju zlocin.

Isto kao u Banjaluci u slucaju Davida Dragicevica. Potpuno isto.

Ja sam iz Zenice. Ne pamtim da je ikada bilo ovakvo iseljavanje, a ne pamte ni moji roditelji i rodbina, takodje Zenicani. Zavladala je totalna apatija, ljudi misle da ovdje nikad nece biti normalnog zivota.

20 godina lajanja sa lanca. Nista konkretno. Strasno nepismen i zatucan narod. Sistem vrijednosti totalno urusen. Lajemo jedni na druge a u vlastitom dvoristu deponija smeca.

Slucajevi Dragicevic i Memic su dokazali da zivimo u kriminalnoj drzavi. Dokazali su da je narod sludjen i apatican. Ovo je bila prilika, njima u Sarajevu i njima u Banjaluci, te svima nama u BiH, da se obracunamo sa kriminalcima i procistimo institucije. Odlucili smo da nas boli qrac. Bosnjake boli za Memicem a Srbe za Dragicevicem. Hrvati gledaju uz kokice. Ostali ne nista ne pitaju. Jadno.
Kaligrafija

#5029 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Kaligrafija »

Lincoln-Burrows wrote:
Kikibombona wrote:
čak nema ni tema. Čak je kod Bošnjaka veća zainteresiranost za slučaj Davida nego kod samih Srba,
Kakva laz, to sto ti ne pratis forum, to je druga prica...Tema o rahmetli Dzenanu Memicu, postoji od 6.2017. godine...Ova je svjezija, pa se malo vise prati i ovde su umijesani malo jaci politicari, pa je malo propracenija jer se radi o Miloradu Causesku...!

slucaj-dzenan-memic-t147262.html
Kikibombona

#5030 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Kikibombona »

biscanka2 wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
Kikibombona wrote:
čak nema ni tema.
Čak je kod Bošnjaka veća zainteresiranost za slučaj Davida nego kod samih Srba,
Nebih rekla - na raznim diskusijama imas temu Dzenan Memic.
Ja bih cak rekao da porodica Memic ima vecu podrsku. I tema na Klixu je dokaz tome. 95% forumasa podrzava Memica. Jedino imaju ona 2-3 Bnjudina trola sto razvodnjavaju diskusiju.

S druge strane, vecina Banjalucana na njihovom forumu, koliko sam mogao upratiti prilikom par posjeta, je na strani Dodika. Ismijavaju Dragicevica i segace se sa njegovim gubitkom. Ne znam, mozda je to SNSD forum pa je tako.

Tacno je sto kolega iznad kaze da Davor ima karakteristike vodje i da je zato animirao vise ljudi.

Sarajlije podrzavaju Memica ali ne toliko da bi mijenjali miting podrske sa pivom u kafani. Zalosno sto je tako...
Lincoln-Burrows

#5031 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Lincoln-Burrows »

Kaligrafija wrote:
Kakva laz, to sto ti ne pratis forum, to je druga prica...Tema o rahmetli Dzenanu Memicu, postoji od 6.2017. godine...Ova je svjezija, pa se malo vise prati i ovde su umijesani malo jaci politicari, pa je malo propracenija jer se radi o Miloradu Causesku...!

slucaj-dzenan-memic-t147262.html
Nije namjerno, nisam svraćao na tu temu pa nisam znao.
4L0n3

#5032 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by 4L0n3 »

Kikibombona wrote: Sarajlije podrzavaju Memica ali ne toliko da bi mijenjali miting podrske sa pivom u kafani. Zalosno sto je tako...
Ovo je nazalost tacno, mislim da se radi o tome da se pare slijevaju u Sarajevo, i Sarajevo generalno ima najbolji standard u drzavi. Dosta ljudi u sarajevu imaju dovoljno novaca i jednostavno ih boli k. za protestvovanje, i tako i razmisljaju jer se ne krecu malo po drzavi da vide da smo zapravo bijeda, Sarajevo nije odraz standarda u citavoj drzavi, a ljudi to ne razumiju ili ih jednostavno ne zanima. Jebo to, dok ja imam, dobro je..
vjesticanametli

#5033 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by vjesticanametli »

Point. wrote:Mene brine gdje je forumaš Dževad Gazibara? Nestao je u isto vrijeme kad i Davor a obećavao je.
u SA je ziv i zdrav......radi :mrgreen: zivi
Hos adresu :lol:
Maraschino

#5034 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Maraschino »

Bodkin wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
Ima tema. Mislim dase digla veca prasina, a i neki vide ovo kao priliku da dodik sleti sa vlasti. Uvijek je kod onih preko veca diktatura i mrak nego kod nas :D
Pa normalno je da je tamo veca diktatura. Nadji mi personu u pederaciji koja ima uticaj makar na pola entiteta.
Dodik vedri i oblaci. Odredjuje ko sta i gdje moze ili ne moze.
Janjicar

#5035 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Janjicar »

Kod nas u FBiH teče med i mlijeko samo vi nećete to da vidite
Point.

#5036 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Point. »

vjesticanametli wrote:
Point. wrote:Mene brine gdje je forumaš Dževad Gazibara? Nestao je u isto vrijeme kad i Davor a obećavao je.
u SA je ziv i zdrav......radi :mrgreen: zivi
Hos adresu :lol:
Selami ga.
4L0n3

#5037 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by 4L0n3 »

heal wrote:Jedino rjesenje je ko zuti prsluci u Francuskoj. Sve drugo je suplja.
:thumbup:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#5038 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by KatarinaKosaca »

heal wrote:Jedino rjesenje je ko zuti prsluci u Francuskoj. Sve drugo je suplja.
nemoj bgt. Pocece forumsko kolektivno naricanje nad zgradom predsjednistva... :D
Maraschino

#5039 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Maraschino »

Janjicar wrote:Kod nas u FBiH teče med i mlijeko samo vi nećete to da vidite
Ko je to rekao?
Mi imamo lokalne kriminalce koji nas unistavaju a ovdje govorimo o diktaturi jednog covjeka.
Sanjarko

#5040 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Sanjarko »

Kakve ima veze javasluk tuzilastva i nemogucnost dokazivanja slucaja u vezi Memica sa slucajem Dragicevic. Nidze veze da su ova dva slucaja ista i da smo eto po tome svi isti itd. Veze slucajevi nemaju. U jednom nemogucnost dokazivanja slucaja i javasluka tuzilastva u drugom prikrivanje dokaza, opstrukcije itd.

Ni blizu slucajevi, ali eto isti smo itd.
KatarinaKosaca

#5041 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by KatarinaKosaca »

Vizionar 1985 wrote:Kakve ima veze javasluk tuzilastva i nemogucnost dokazivanja slucaja u vezi Memica sa slucajem Dragicevic. Nidze veze da su ova dva slucaja ista i da smo eto po tome svi isti itd. Veze slucajevi nemaju. U jednom nemogucnost dokazivanja slucaja i javasluka tuzilastva u drugom prikrivanje dokaza, opstrukcije itd.

u oba slucaja policija krila dokaze. Snimke kamera u oba slucaja. Donji ves u slucaju Davida i majica u slucaju Dzenana sakriveni. U oba slucaja sprega rak rane naseg drustva 3 P. Policije, pravosudja, politike.
Sanjarko

#5042 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Sanjarko »

KatarinaKosaca wrote:
Vizionar 1985 wrote:Kakve ima veze javasluk tuzilastva i nemogucnost dokazivanja slucaja u vezi Memica sa slucajem Dragicevic. Nidze veze da su ova dva slucaja ista i da smo eto po tome svi isti itd. Veze slucajevi nemaju. U jednom nemogucnost dokazivanja slucaja i javasluka tuzilastva u drugom prikrivanje dokaza, opstrukcije itd.

u oba slucaja policija krila dokaze. Snimke kamera u oba slucaja. Donji ves u slucaju Davida i majica u slucaju Dzenana sakriveni. U oba slucaja sprega rak rane naseg drustva 3 P. Policije, pravosudja, politike.
Ja kako sam shvatio u Memic slucaju dokaza nema itd. Pripadnici Romske narodnosti pocinili ovo nedjelo kako sam shvatio a bas nemoze im se dokazati nedjelo itd. Ni blizu slucajevi kako sam shvatio.
KatarinaKosaca

#5043 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by KatarinaKosaca »

U skucaju Memic policija je unistavala i sakrivala dokaze.
Janjicar

#5044 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Janjicar »

Maraschino wrote:
Ko je to rekao?
Mi imamo lokalne kriminalce koji nas unistavaju a ovdje govorimo o diktaturi jednog covjeka.
Jel Kukić spada u lokalne kriminalce ? Jel Bakir spada u lokalne kriminalce ?

EDIT: Ono je rekao Novalić :D
Maraschino

#5045 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Maraschino »

Janjicar wrote:
Maraschino wrote:
Ko je to rekao?
Jel Kukić spada u lokalne kriminalce ? Jel Bakir spada u lokalne kriminalce ?

EDIT: Ono je rekao Novalić :D
Moze li Kuko nekome nesto narediti u Gorazdu?
Moze li Bakir nesto narediti u Tuzli ili Bihacu?

Mislim da shvatas razliku.
KatarinaKosaca

#5046 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by KatarinaKosaca »

Imamo jednako korumpirane politicare, policajce i pravosudje. I Bakir izvede policiju da tuku borce i ko god je ikad izasao na ulicu. Ne lazimo se...
Nivelacija

#5047 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Nivelacija »

KatarinaKosaca wrote:U skucaju Memic policija je unistavala i sakrivala dokaze.
Ista policija izresatana prije 3 mjeseca u Sarajevu, dva mrtva, nigdje dokaza nigdje nista, istraga se krije, svaku noc pucnjava u Sarajevu..a najaktivnija tema o smrti u Banja Luci.. wtf?.. :roll:
Janjicar

#5048 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Janjicar »

Maraschino wrote:

Slažem se s većinom tvojih postova al mislim da sad nisi upravu.

Mogu itekako mogu. Sve dok imaju svoje Drzavne ili kantonalne tuzitelje mogu.

Kako je Kuko Baketu naredio u Sarajevu da mu ne dira rudnik ?
Maraschino

#5049 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Maraschino »

Janjicar wrote:
Maraschino wrote:

Ne postoji mjesto u manjem entitetu gdje Dodik nema veliki uticaj. Gdje ima ''neposlusnike'' desi mu se DNS ili Doboj.
Imalo jasnije?
U pederaciji tog uticaja nema niko.

Kuko je tipican lokalac, kabadahija i kriminalac kojega jedna demokratska Tuzla spusti na zemlju. Ima on uticaja ali je to minorno da moze vladati kantonom ili entitetom.

...jebat ih sve, necemo vise off
Janjicar

#5050 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci

Post by Janjicar »

Maraschino wrote:
Janjicar wrote:
Maraschino wrote:

Ne postoji mjesto u manjem entitetu gdje Dodik nema veliki uticaj. Gdje ima ''neposlusnike'' desi mu se DNS ili Doboj.
Imalo jasnije?
U pederaciji tog uticaja nema niko.

Kuko je tipican lokalac, kabadahija i kriminalac kojega jedna demokratska Tuzla spusti na zemlju. Ima on uticaja ali je to minorno da moze vladati kantonom ili entitetom.

...jebat ih sve, necemo vise off
Ne možemo se složiti i mislim da potcjenjujes Kuku i njegovu ekipu (njega sam uzeo kao vjerovatno svima poznati primjer. )

Al da ne spamamo vise o tome cemo nekom drugom prilikom :thumbup:
Post Reply