Slučaj Varje Nikolić

FFC

#1 Slučaj Varje Nikolić

Post by FFC »

Da li slabašna reakcija "multietničkog" Sarajeva na fašističke pozive, klevete i nacionalnu diskriminaciju u ovom slučaju dokazuje kako su Bošnjaci bili samo jedna od strana u vjerskom ratu a ne žrtva kako tvrdi njihova propaganda od 1992 do danas? Očito je da je SDA dobila komad Bosne i Sarajevo po svojoj mjeri te se stoga nameće pitanje da li su u pravu oni koji tvrde da je Alija bio samo egzekutor iste politike kao Karadžić?

Sve u svemu ono što zabrinjava nije šovinizam, već upravo što ovaj kolektivni mit o žrtvi koji služi kao paravan za diskriminaciju jer žrtva uvijek ima pravo da se sveti, podržavaju praktično svi osim par novinara.
T-Rexx

#2 Re: Slučaj Varje Nikolić

Post by T-Rexx »

O cemu ti konkretno govoris??

P.S. Ne stavljaj Radovana i Aliju u istu recenicu.
kox

#3 Re: Slučaj Varje Nikolić

Post by kox »

Dakle, 'slabašna reakcija' (kako ti pišeš) nekakvog multietničkog Sarajeva (šta god pod tim podrazumijevao) na saopštenja dva udruženja građana u vezi sa izborom Varje Nikolić je opravdanje za genocid i zločine protiv čovječnosti
počinjene od strane vojnih i policijskih snaga Republike Srpske prije 20 godina - jer to je ono čega su prvenstveno Bošnjaci ali i ostali građani BiH bili žrtve prema presudama medjunarodnog suda u Hagu a ne mitologiji ?
Znači, Batko i dva saopštenja - to je tu negdje ? Bravo genije.
BTW, Varja Nikolić je za vijećnicu izabrana glasovima građana Sarajeva a ne Marsovaca. Za predsjedavajuću opštinskog vijeća izabrana je i glasovima SDA sa kojom Naša Stranka sada čini većinu.
A šta sama Varja Nikolić kaže:
' - Spominjanje moga brata kao "vojvode" je insinuacija. Općinska većina, u kojoj se nalaze mnogi organizatori i heroji odbrambenog rata, tajnim glasanjem meni je povjerila mandat predsjedavajuće i na tome sam im zahvalna. U svom daljnjem radu neću se osvrtati na ovo, nego ću pokušati zajedno sa svim vijećnicima vratiti dostojanstvo tijelu na čijem sam čelu i stvoriti atmosferu u kojoj ćemo moći raditi u interesu građana koji su nas izabrali - kazala je Nikolić. '
(Dnevni avaz).
GandalfSivi

#4 Re: Slučaj Varje Nikolić

Post by GandalfSivi »

Obicno kada se neko frisko registruje, napravi par postova, pa odmah otvori temu, volim provjeriti postove te osobe prije nego sto udjem u raspravu. I tako, malo protabirih kad ono, siiiiiiineeeeeeeeeeee, ti si pravo negdje ograjis'o... Ne mogu ni odgovoriti na temu vise, ali eto fino ti Kox objasni...
kakavdanakneiskustvu

#5 Re: Slučaj Varje Nikolić

Post by kakavdanakneiskustvu »

.
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#6 Re: Slučaj Varje Nikolić

Post by prljavi Hare »

Alija,Alija,gdje će ti duša Alija? :oops:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#7 Re: Slučaj Varje Nikolić

Post by JoseMujica »

"slučaj Varje Nikolić" pokazuje koliki "sluĆajevi" žive u Sarajevu dok su od Varje napravili slučaj :-)

nadam se da ćete jednoga dana odrasti i skontati da svako od nas živi samo svoj život i odgovara samo za svoje postupke i isto tako drugi ljudi nas trebaju posmatrati samo kroz to a ne kroz neke umišljene propagandne konstrukcije.

dok je prvo Finci slučaj, pa sad Varja slučaj....pokazuje da je šteta što u BiH nije uveden puni protektorat i prisilna lustracija kao u nacističkoj Njemačkoj
sinuhe

#8 Re: Slučaj Varje Nikolić

Post by sinuhe »

Kako vidim radi se o nekom politickom dobacivanju jer takva je politicka kultura. Koji slucaj?
FOČANSKI PROPISI

#9 Re: Slučaj Varje Nikolić

Post by FOČANSKI PROPISI »

Po meni veći je slučaj Sulejman Tihić.
Preko srpskih (srbijanskih) logora i Fikreta Abdića,direktno na čelo SDA i države.
memić memo

#10 Re: Slučaj Varje Nikolić

Post by memić memo »

T-Rexx wrote:O cemu ti konkretno govoris??
Image
rajvosa1

#11 Re: Slučaj Varje Nikolić

Post by rajvosa1 »

sav slucaj je u tome sto je SDA usla u koaliciju sa NS, pa sada rafalaju SBB i SDP. Da je obratno, udarala bi SDA. Tacka i kraj.
udrch

#12 Re: Slučaj Varje Nikolić

Post by udrch »

FOČANSKI PROPISI wrote:Po meni veći je slučaj Sulejman Tihić.
Preko srpskih (srbijanskih) logora i Fikreta Abdića,direktno na čelo SDA i države.
koji si ti paćenik..poludićeš do sljedećih izbora na kojima ćeš dobiti potvrdu sa lokalnih izbora da pripadaš marginalanoj političkoj opciji za koju ne galsaju ni svi kandidati stranke..
FOČANSKI PROPISI

#13 Re: Slučaj Varje Nikolić

udrch wrote:
koji si ti paćenik..poludićeš do sljedećih izbora na kojima ćeš dobiti potvrdu sa lokalnih izbora da pripadaš marginalanoj političkoj opciji za koju ne galsaju ni svi kandidati stranke..
Mene ne zanima ni jedna politička opcija, nego istina.
Istina je da je predsjednik SDA boravio u štabu (po špijunskom zadatku) Fikreta Abdića (Osuđenog ratnog zločinca) prije nego ga je Alija doveo na čelo SDA.
udrch

#14 Re: Slučaj Varje Nikolić

Post by udrch »

FOČANSKI PROPISI wrote:
udrch wrote:
Mene ne zanima ni jedna politička opcija, nego istina.
Istina je da je predsjednik SDA boravio u štabu (po špijunskom zadatku) Fikreta Abdića (Osuđenog ratnog zločinca) prije nego ga je Alija doveo na čelo SDA.
čvrsto vjerujem da ti sam više ne znaš šta pričaš..mjenjaš iskaze ko Dževad Galijašević..
FOČANSKI PROPISI

#15 Re: Slučaj Varje Nikolić

udrch wrote: čvrsto vjerujem da ti sam više ne znaš šta pričaš..mjenjaš iskaze ko Dževad Galijašević..
Istina je da je Sulejman Tihić kukavičje jaje podmetnuto bošnjačkom narodu,a neistina je da ja mijenjam mišljenje.
Last edited by FOČANSKI PROPISI on 29/12/2012 13:36, edited 1 time in total.
Ugljesa_

#16 Re: Slučaj Varje Nikolić

Post by Ugljesa_ »

FFC wrote:Da li slabašna reakcija "multietničkog" Sarajeva na fašističke pozive, klevete i nacionalnu diskriminaciju u ovom slučaju dokazuje kako su Bošnjaci bili samo jedna od strana u vjerskom ratu a ne žrtva kako tvrdi njihova propaganda od 1992 do danas? Očito je da je SDA dobila komad Bosne i Sarajevo po svojoj mjeri te se stoga nameće pitanje da li su u pravu oni koji tvrde da je Alija bio samo egzekutor iste politike kao Karadžić?

Sve u svemu ono što zabrinjava nije šovinizam, već upravo što ovaj kolektivni mit o žrtvi koji služi kao paravan za diskriminaciju jer žrtva uvijek ima pravo da se sveti, podržavaju praktično svi osim par novinara.
Jok eto nije. Alija je ovaj rat pretvorio iz rata za nezavisnost iz agresije na BiH u stranacki rat izmedju konfesija, tuzno ali istinito.
Koliko sam puta samo cuo price u svojoj mahali o ratu gdje ljudi pricaju o cistkama u svojim cetama, gdje se cistilo sve sto nije muslimansko, gdje se na silu uvodio selam alejkum i tekbir.
Uvijek ce mi biti smijesna prica jednog diverzanta ARBIH koji je bio momak u taj vakat, pa kad su se pojavili ovi s tekbirima on mislio da su ih od nekud rusi napali. Smijesno al pokazuje sta je taj rat zapravo bio, i koliko smo budalasti bili tad i koliko smo sad jer vjerujemo da smo se borili za cjelovitost, nezavisnost i ostale gluposti...
palermo

#17 Re: Slučaj Varje Nikolić

Post by palermo »

Ugljesa_ wrote: Jok eto nije. Alija je ovaj rat pretvorio iz rata za nezavisnost iz agresije na BiH u stranacki rat izmedju konfesija, tuzno ali istinito.
Koliko sam puta samo cuo price u svojoj mahali o ratu gdje ljudi pricaju o cistkama u svojim cetama, gdje se cistilo sve sto nije muslimansko, gdje se na silu uvodio selam alejkum i tekbir.
Uvijek ce mi biti smijesna prica jednog diverzanta ARBIH koji je bio momak u taj vakat, pa kad su se pojavili ovi s tekbirima on mislio da su ih od nekud rusi napali. Smijesno al pokazuje sta je taj rat zapravo bio, i koliko smo budalasti bili tad i koliko smo sad jer vjerujemo da smo se borili za cjelovitost, nezavisnost i ostale gluposti...

Ne znam zašto si se ti borio, ja sam i tada znao kao što i sada nam. But nevermind, off topic.

A što se tiče Varje, svatko ko misli da netko treba da odgovora zbog toga što je netko drugi učinio (makar to bio i brat) ulazi u opasnu igru. Koja se na kraju uvijek vraća onome ko poteže takva pitanja.

Inače,ne čudi (ne)reakcija nevladinog sektora, to je svakako najoportuniji ovog društva . Što niie nimalo lako, konkurencija je jako velika.
Better Man

#18 Re: Slučaj Varje Nikolić

Post by Better Man »

Itekako ih treba staviti u istu rečenicu, jer najveći ideolozi ratnog pokolja i progona građana BiH su bili najveći zagovornici puštanja Alije iz Zatvora, jer im je on trebao da ostvare svoje ciljeve.
luckylaka

#19 Re: Slučaj Varje Nikolić

Post by luckylaka »

udrch wrote:
:thumbup: :thumbup:
mist

#20 Re: Slučaj Varje Nikolić

Post by mist »

Better Man wrote:\
Itekako ih treba staviti u istu rečenicu, jer najveći ideolozi ratnog pokolja i progona građana BiH su bili najveći zagovornici puštanja Alije iz Zatvora, jer im je on trebao da ostvare svoje ciljeve.
Koji si ti.....,znas rekao bih ti nesto ali nisi vrijedan bana. :roll:
agnostic_front

#21 Re: Slučaj Varje Nikolić

Post by agnostic_front »

Better Man wrote:

Kakvo moć logičkog rasuđivanja i zaključivanja. Divim ti se.
SkyLimit

#22 Re: Slučaj Varje Nikolić

Post by SkyLimit »

Znam i ja "slučaj" Srbina,borca Armije BiH,čijem članu uže porodice je žena,izbjeglica tamo iz Srebrenice,Podrinja,od onih koja je izgubila veći dio muškog dijela porodice,psovala "četničku majku".
Žalosno i za svaku osudu,šta uraditi osim obrazovati ljude i naučiti ih da ne generaliziju,i sve ostalo pametno što se može naučiti.

Inače,više mi je dojadila ta konstantna priča o multietničnosti Sarajeva i Bošnjaka,ono jeli to ostali narodi u Bosni i Hercegovini već u startu priznaju da su nacionalisti,rasisti,fašisti i da se samo Bošnjaci moraju pravdati za svaki "slučaj" i dokazivati da su multietnični?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#23 Re: Slučaj Varje Nikolić

Post by KatarinaKosaca »

Meni ovi neoboljševički dvojni standardi nikako nisu jasni. Sa jedne strane se izruguje rulja sa strahom maljoljetnog djeteta i njegovom rečenicom "Tajo, ja se bojim" i nitko ne reagira, nego bahato, primitivno dobiva i nadimak Tajo, sin Nedžada Brankovića se demonizira, a kad se spomene četnički vojvoda ili onaj Malić iz Kanade, e, tad nam nisu bitni ni privatni život ni ostalo. Jadno, da jadnije ne može biti. I od onog ko to kreira i od onog ko to prihvata.
luckylaka

#24 Re: Slučaj Varje Nikolić

Post by luckylaka »

mist wrote:
Better Man wrote:\
Koji si ti.....,znas rekao bih ti nesto ali nisi vrijedan bana. :roll:
Znas onu,,nije bitno sta kaze nego ko kaze,,
Suljaga

#25 Re: Slučaj Varje Nikolić

Post by Suljaga »

Morali bi nauciti pripisivati krivicu za zlocine ljudima a ne grupama, dakle individualna krivica a ne kolektivna. To pridavanje kolektivne krivice mi strasno smeta, iako sam bosanac/musliman/sarajlija koji je sa svojim sugradjanima zivio kroz cetnicki teror, ali znam da je sa mnom kroz to sve zivjelo i srba i hrvata. Za druge muslimane, koji iz svog ocaja od onoga sto su prezivjeli zele da krive svakog srbina, molim vas da se prisjetite da nam Allah kaze da je svako odgovoran za svoje zlo.
I nijedan grješnik neće grijehove drugog nositi; ako grijehovima pretovareni pozove da mu se ponesu, niko mu ih neće ponijeti, pa ni rođak. A ti ćeš opomenuti samo one koji se Gospodara svoga boje, iako ih niko ne vidi, i koji obavljaju molitvu – onaj ko se očisti, očistio se za svoje dobro – a Allahu se sve vraća. (Fatir, 18)
Post Reply