Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Maraschino wrote:Ako se pogleda mreza cesta na kojima si duzan platiti vinjetu, uocava se JEDINA ( obicna) cesta na kojoj se naplacuje vinjeta a to je Maribor - Macelj.
Razumijem da platis koristenje auto cesta ali sporednih, obicnih ( ne brzih) cesta, to je pljacka jer su svjesni da je tu velika frekvencija.
Znaci li ovo da, ako se recimo koristi neki drugi prelaz (a ne Macelj) i koriste lokalni putevi do Hrvatske, da se tada ne mora kupovati vinjeta?
upravo tako,
na samo oznacenim cestama, duzni smo kupiti vinjetu.
poznajuci slovence, ne bi me iznenadilo da je kontrola saobracaja na neoznacenim cestama pojacana u svrsi pritiska na vozace da se vrate na glavne ceste.
Fair Life wrote:@ Vodeni
Ne cicijasi... suti, plati i vozi dalje.
Ama da ti putujes kroz Njemacku skoro 1000 km ONAKVIM putevima i ne platis ni pare a onda da te doceka Janez sa svojom vinjeticom koja kosta 35 eura za ono malo vukojebine koju prodjes, pitao bih ja tebe sta bi radio!
Halalom cu dati prvom koga sretnem pedeset eura samo da ne moram lopovima dati 35. (osim ako nisi TI taj prvi kojeg sretnem! )
moramo ici preko visokog, kakav bi ja patriota bio da preskocim piramide, pa makar morao platiti i putarinu?! (i ascincu kod hadzinice ne smijem zaboraviti)
Fair Life wrote:@ Vodeni
Ne cicijasi... suti, plati i vozi dalje.
Ama da ti putujes kroz Njemacku skoro 1000 km ONAKVIM putevima i ne platis ni pare a onda da te doceka Janez sa svojom vinjeticom koja kosta 35 eura za ono malo vukojebine koju prodjes, pitao bih ja tebe sta bi radio!
Halalom cu dati prvom koga sretnem pedeset eura samo da ne moram lopovima dati 35. (osim ako nisi TI taj prvi kojeg sretnem! )
znachi da pravim cheku na mostu sa kopenhagenshke strane?
MoRe...
Ja cu za to vrijeme prozboriti koju s Hamletom!
callmethebreeeze wrote:moramo ici preko visokog, kakav bi ja patriota bio da preskocim piramide, pa makar morao platiti i putarinu?! (i ascincu kod hadzinice ne smijem zaboraviti)
onda idi preko Kiseljaka, ostace ti vise za ascinice, treba se nahranit nakon iscrpljujuce borbe po Svedskoj...Nadam se da ce avionom da ne placas trajekt za auto ili mostove po Danskoj, covjek se zacas istrosi, pa onda mu Slovenija postane preskupa...
callmethebreeeze wrote:moramo ici preko visokog, kakav bi ja patriota bio da preskocim piramide, pa makar morao platiti i putarinu?! (i ascincu kod hadzinice ne smijem zaboraviti)
onda idi preko Kiseljaka, ostace ti vise za ascinice, treba se nahranit nakon iscrpljujuce borbe po Svedskoj...Nadam se da ce avionom da ne placas trajekt za auto ili mostove po Danskoj, covjek se zacas istrosi, pa onda mu Slovenija postane preskupa...
ma jok, ja to gospodski, jeftina avionska karta do splita u jednom pravcu, i onda povratak iz sarajeva. dodje ti isto kao da kupujes povratnu kartu iz sarajeva.
ma jok, ja to gospodski, jeftina avionska karta do splita u jednom pravcu, i onda povratak iz sarajeva. dodje ti isto kao da kupujes povratnu kartu iz sarajeva.
callmethebreeeze wrote:ma platicu i 15 km putarina samo onu ljepotu da vidim. dzaba sve, ali bosna je bosna. (a nemam vala nista ni protiv hercegovine)
Vodenjak wrote:
Ja cu za to vrijeme prozboriti koju s Hamletom!
cicijo mislish da je jeftinije ici na helsinborg? jes moj balash...
Jasta je nego jeftinije!
Kao prvo, izbjeci cu tebe sa ispruzenom rukom i tu mi je vec 50 eura u dzepu!
A osim toga, brze je...
Ko bi tebe spetljana docekao da mi skvrckas i vratis kusur od 500 eura?
callmethebreeeze wrote:ma platicu i 15 km putarina samo onu ljepotu da vidim. dzaba sve, ali bosna je bosna. (a nemam vala nista ni protiv hercegovine)
Sad se samo vadis!
bome se ne vadim, ja sarajevo i ono okolo najvise volim, bez obzira koliko me sve nerviralo. toliko sam se pozelio bosne da ove godine mozda navratim i do bl.