Ovo je za antologije...1gorstak wrote:
I jedni i drugi su prihvatili da igraju po tebi i meni prihvatljivim pravilima (usaglasena programska platforma). Milo Djukanovic je bio tockic u velikosrpskoj masineriji ali je promjenio plocu i sada nam je prihvatljiv. Jel' treba odbaciti njegovu konstruktivnu ulogu u slabljenju velikosrpstva jer se u proslosti nisi slagao sa njim ?
I umjesto da se radujes jer je SDP za multietnicku BiH pridobio HSP i SDA, da na to gledas kao na uspjeh, tebi je to razlog da kritikujes SDP. Nevjerovatno.
Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
-
uroborus
#501 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
-
rahmanjin
#502 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
Ne mozes praviti vecinu sa nekim ko nije presao prag, ali imaj malo politickog morala pa nemoj praviti koaliciju sa dojucerasnjim ljutim protivnicima i nekim ko je skroz druga politicka opcijaelSaik wrote:Jednostavno, SDA je potpisala platforum, a HDZ nije.rahmanjin wrote:Imas neke stranke centra i lijeve stranke, ali su one veoma male i nemaju izborni legitimitet.elSaik wrote:A sem SDPa koliko to još lijevih, ili bolje reći nedesnih stranaka ima?
Ali hajde onako posteno, kako ces nekom Hrvatu iz Hecegovine objasniti da SDP hoce u vlast sa SDA a nece sa HDZ?
Dakle, ti, da se vratim na tvoj prethodni post, bi parlamentarnu većinu pravio sa strankama koje nisu prešle izborni prag?
- ultima_palabra
#503 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
Sreća pa ti nisi odlučivao 1992.uroborus wrote:Ja sam jedino svjestan slijedečeg: BiH nije moguča bez Dodika i Čovića, kako će se sa njima nagodit Lagumdžija-samo je to pitanje!
- Mali_Vuk
#504 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
Moguća je BiH i bez tebe i bez Dodika i bez Ćovića, ko ti je rekao da nije tako, opasno te slagao. Samo gledajuroborus wrote:Ja sam jedino svjestan slijedečeg: BiH nije moguča bez Dodika i Čovića, kako će se sa njima nagodit Lagumdžija-samo je to pitanje! U suštini, ne treba mi ni tvoja ni Zlajina Zapadna BiH na nekih ca 25% , etnotor-protiv kojeg se evo dvadeset godina taj isti Zlatko bori. Takvu "državu za čovjeka" je Alija davno mog'o potpisati, al', eto, nije.Mali_Vuk wrote:
Evo ga, tu smo, spade knjiga na dva slova. Ipak je riječ samo o tome da je Zlaja papak jer ne želi da skine gaće i načuli se Čoviću, pa mu nakon toga prizna da BiH, građanska ili bilo kakva druga nije moguća. A zašto misliš da je moguća onakva kakvu zamišljate ti Dodik i Čović? Takva neka bi kao bila moguća, jel?
-
palermo
#505 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
ultima_palabra wrote:Sreća pa ti nisi odlučivao 1992.uroborus wrote:Ja sam jedino svjestan slijedečeg: BiH nije moguča bez Dodika i Čovića, kako će se sa njima nagodit Lagumdžija-samo je to pitanje!
- Bosnolog
#506 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
rahmanjin wrote:Aha a HSP je bastinik koje politcke opcije iz II svjetskog rata?Slavko2 wrote:Molim vas da prestanete o "proustaškom HSP-u". Propaganda Smiljka Šagolja, HDZ-a, Večernjeg lista i svih vas koji nasjedate na takve priče je zapravo pravi fašizam, a ne HSP. Ali što god bilo uzalud vam trud svirači:
http://www.oslobodjenje.ba/index.php?id=12772Raskol u HDZ-u 1990 neminovan?: Stjepan Krešić prešao u HSPBiH
Ovih dana dosta mi je članova Predsjedništva HDZ-a 1990 i predsjednika stranačkih organizacija na nižim razinama dalo podršku, tvrdi novi pravaš Krešić
Stjepan Krešić, predsjedatelj Doma naroda Federacije BiH, novi je član HSP-a BiH. Naime, Krešić je u petak u centrali HSP-a u Mostaru održao konferenciju za medije na kojoj je kazao kako neće sazivati sjednicu Doma naroda FBiH, te kako će visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko potvrditi odluku Parlamenta FBiH o privremenom financiranju Federacije.
Stegovni postupak
- Ovih dana dosta mi je članova Predsjedništva HDZ-a 1990 i predsjednika stranačkih organizacija na nižim razinama dalo podršku. Zbog nedemokratskih poteza u mojoj bivšoj stranci neću govoriti o imenima. Ako netko želi krenuti mojim putem, dobro je došao. Zasigurno u HDZ-u 1990 ima nezadovoljnika, zaključio je Krešić.
Podsjećamo kako je protiv Krešića rukovodstvo devedesetke bilo pokrenulo stegovni postupak i to "zbog nepoštivanja odluka stranačkih organa". Predsjednik HDZ-a 1990 Božo Ljubić ga je bio razriješio svih dužnosti u stranci, a isti dan Krešić je bio objavio kako napušta HDZ 1990.
HDZ se pokazao i dokazao da je etnosegregacijska i zlocinacka stranka,..to su odlicno potvrdili 1992-1995,
Nakon rat su nastavili sa svojim etnoapatrhejdizmom i anti drzavim surovanjem s cetnicima ovo sto radi Covic nije nista novo to je uvijek tako bilo iako je na stotine bosnaskih Hrvata pocisceno iz genocidne tvorevine kome Covic ljubi skute i Josipovic ide na noge najvecem fasisti Svijeta.
SDS=HDZ a Boban je bio kopija Karadzica,.....
HSP je hrvatsko bosanskohercegovacka patriotska stranka veca i prihvatljivoja od vecine otvorenih anti BH stranaka ukljucujuci i oba HDZ-a stoga zasluzuje podrsku i respekt sto se bore za jednaka prava Hrvata na cijeloj BiH i vide Bosnu do Drine za razliku Covica i HDZ jastrebove koje je intersovao samo dio BiH do Neretve (Banovina) Blaz Kraljevic je ubijen kada je rekao da mu je vrhovna komanda u Sarajevu i kreno prema Nevesinju i Trebinju jer se ocinto nije ukplapao u dogovor iz Karadordeva,....
Po kakvoj logici su SDS i drugi srpski kokardasi prihvatljiviji za vlast, ukljucujuci i cetnicko kokardasku Srbiju koja je jos legalizovala cetnicki fasisticki pokret,....
Cemu licimjerje i dvostruki standardi,?????.....
HSP je stranka koja zagovara opstanak i odbranu BiH do Drine,.....niti je neko njihov od stranackih politicara zavrsio u Hagu za razliku HDZ-a,.......
Last edited by Bosnolog on 22/01/2011 21:36, edited 1 time in total.
-
rahmanjin
#507 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
Ma daj jel ti stavrno vjeurjes u ovo sto si napisao? HSP se promjenio, pa pogledaj kakav im je bio plakat za nacelnika Capljine i koja poruka. SDA za multietnicku BiH? Jest sa Arzijom, sa Dzaferovicem i ostalom kompanijom. Nemoj molim te. U pitanju je samo vlast i nista vise. HSP ce dobiti najvise mjesta u ovoj koaliciji, da je isao sa HDZ-ovima dobio bi samo mrvice. SDA igra mudro, pusta odgovornost SDP-u kao izbornom pobjedniku i kazu da SDP formira vlast. I nema skoro nikakvu odgovornost a sva zvona su na SDP-u. A samo pogledaj koliko su uzeli u kantonima ministarstava.Naucili su nesto iz saveznistva sa SBiH.1gorstak wrote:I jedni i drugi su prihvatili da igraju po tebi i meni prihvatljivim pravilima (usaglasena programska platforma). Milo Djukanovic je bio tockic u velikosrpskoj masineriji ali je promjenio plocu i sada nam je prihvatljiv. Jel' treba odbaciti njegovu konstruktivnu ulogu u slabljenju velikosrpstva jer se u proslosti nisi slagao sa njim ?rahmanjin wrote:Da se razumijemo, ja sam protiv HDZ-a u vlasti1gorstak wrote:Ovi koji brane pravo HDZ-a da udje u vlast jer je isti dobio podrsku vecine jednog od tri naroda, je jednako bolesno koliko i odbrana poteza SDS-a tokom devedesetih, posto je i SDS tih dana navodno djelovao u skladu sa "voljom naroda".
"Volja naroda" je floskula, HDZ treba zgaziti jednako kao i SNSD ili neku trecu stranku koja forsira projekat etnicke podjele. Drzava, multietnicka drzava bez etnickih podjela, ima prioritet nad postivanjem "prava" Dodikovih saveznika.
Uostalom, kakvu se poruku salje Hrvatima koji su podrzali zajednicku drzavu, koji su rat proveli u ARBiH, ako ih i Sarajevo pocne tretirati kao izdajice i izrode a kao legitimno lice hrvatskog naroda prihvata sovinizam HDZ-a ? Sta smo trebali, svrstati se na stranu HVO-a, zamijeniti stan sa nekim Bosnjakom u zapadnom dijelu Mostara i brljati o nemogucnosti suzivota ?
Jadno je kako su nisko pale nekadasnje perjanice nezavisnog novinarstva, pa ih svaki osrednje jak lobi moze kupiti kao vrecu krompira. Ono, udjes u granap, kupis jogurt, dva Senada i caj od kamilice. Recesija izgleda pogadja i nezavisno novinarstvo.
Govoris da multietnicka drzava ima prioritet, i tu se slazem, ali sa proustaskim HSP-om e kako to napraviti.U kolaciji imas i SDA valjda ne moram ti govoriti o njenim aferimima.
I umjesto da se radujes jer je SDP za multietnicku BiH pridobio HSP i SDA, da na to gledas kao na uspjeh, tebi je to razlog da kritikujes SDP. Nevjerovatno.
- 1gorstak
#508 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
Naravno da jeste moguca ... a ako ju se ponovo pokusa ugroziti, zavrsice kao Karadzic (iza resetaka), Koljevic (samoubistvo) ili Mladic (u bijegu). Ova je zemlja prezivjela puno opasnije i puno naoruzanije likove.uroborus wrote:Ja sam jedino svjestan slijedečeg: BiH nije moguča bez Dodika i ČovićaMali_Vuk wrote:
Evo ga, tu smo, spade knjiga na dva slova. Ipak je riječ samo o tome da je Zlaja papak jer ne želi da skine gaće i načuli se Čoviću, pa mu nakon toga prizna da BiH, građanska ili bilo kakva druga nije moguća. A zašto misliš da je moguća onakva kakvu zamišljate ti Dodik i Čović? Takva neka bi kao bila moguća, jel?
- 1gorstak
#509 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
Bitno je da su u tvom taboru, da su prihvatili tebi prihvatljiva pravila igre. A ostalo (lokalni nivo, plakati, Arzije...) ce se rjesavati po inerciji.rahmanjin wrote:Ma daj jel ti stavrno vjeurjes u ovo sto si napisao? HSP se promjenio, pa pogledaj kakav im je bio plakat za nacelnika Capljine i koja poruka. SDA za multietnicku BiH? Jest sa Arzijom, sa Dzaferovicem i ostalom kompanijom. Nemoj molim te. U pitanju je samo vlast i nista vise. HSP ce dobiti najvise mjesta u ovoj koaliciji, da je isao sa HDZ-ovima dobio bi samo mrvice. SDA igra mudro, pusta odgovornost SDP-u kao izbornom pobjedniku i kazu da SDP formira vlast. I nema skoro nikakvu odgovornost a sva zvona su na SDP-u. A samo pogledaj koliko su uzeli u kantonima ministarstava. Naucili su nesto iz saveznistva sa SBiH.1gorstak wrote:I jedni i drugi su prihvatili da igraju po tebi i meni prihvatljivim pravilima (usaglasena programska platforma). Milo Djukanovic je bio tockic u velikosrpskoj masineriji ali je promjenio plocu i sada nam je prihvatljiv. Jel' treba odbaciti njegovu konstruktivnu ulogu u slabljenju velikosrpstva jer se u proslosti nisi slagao sa njim ?rahmanjin wrote:Da se razumijemo, ja sam protiv HDZ-a u vlasti
Govoris da multietnicka drzava ima prioritet, i tu se slazem, ali sa proustaskim HSP-om e kako to napraviti.U kolaciji imas i SDA valjda ne moram ti govoriti o njenim aferimima.
-
uroborus
#510 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
Nek' si ti! Zato smo u govnima do guše, predpostavljam!ultima_palabra wrote:Sreća pa ti nisi odlučivao 1992.uroborus wrote:Ja sam jedino svjestan slijedečeg: BiH nije moguča bez Dodika i Čovića, kako će se sa njima nagodit Lagumdžija-samo je to pitanje!
-
rahmanjin
#511 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
Ma koji tabor? Tu su samo radi vlasti, a da su htjeli rjesavati to po inerciji ne bi doveli do ovoga stanja. Vlast je cudo.1gorstak wrote:Bitno je da su u tvom taboru, da su prihvatili tebi prihvatljiva pravila igre. A ostalo (lokalni nivo, plakati, Arzije...) ce se rjesavati po inerciji.rahmanjin wrote:Ma daj jel ti stavrno vjeurjes u ovo sto si napisao? HSP se promjenio, pa pogledaj kakav im je bio plakat za nacelnika Capljine i koja poruka. SDA za multietnicku BiH? Jest sa Arzijom, sa Dzaferovicem i ostalom kompanijom. Nemoj molim te. U pitanju je samo vlast i nista vise. HSP ce dobiti najvise mjesta u ovoj koaliciji, da je isao sa HDZ-ovima dobio bi samo mrvice. SDA igra mudro, pusta odgovornost SDP-u kao izbornom pobjedniku i kazu da SDP formira vlast. I nema skoro nikakvu odgovornost a sva zvona su na SDP-u. A samo pogledaj koliko su uzeli u kantonima ministarstava. Naucili su nesto iz saveznistva sa SBiH.1gorstak wrote: I jedni i drugi su prihvatili da igraju po tebi i meni prihvatljivim pravilima (usaglasena programska platforma). Milo Djukanovic je bio tockic u velikosrpskoj masineriji ali je promjenio plocu i sada nam je prihvatljiv. Jel' treba odbaciti njegovu konstruktivnu ulogu u slabljenju velikosrpstva jer se u proslosti nisi slagao sa njim ?
- ultima_palabra
#512 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
Nisam ni ja... ali tad smo bili 3 gola u minusu, pa smo se vratili. Ti sad kod neriješenog rezultata izlaziš sa stadiona zato što smo promašili jednu šansu ili što ti se ne sviđa kakvu frizuru ima jedan naš igrač.uroborus wrote:Nek' si ti! Zato smo u govnima do guše, predpostvljam!ultima_palabra wrote:Sreća pa ti nisi odlučivao 1992.uroborus wrote:Ja sam jedino svjestan slijedečeg: BiH nije moguča bez Dodika i Čovića, kako će se sa njima nagodit Lagumdžija-samo je to pitanje!
- Mali_Vuk
#513 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
Pa i jeste, vjerujem, malo smo vam poremetili planove ovakvi kao ja i ultima. Nemoj misliti da nećemo ponovouroborus wrote:Nek' si ti! Zato smo u govnima do guše, predpostavljam!ultima_palabra wrote:Sreća pa ti nisi odlučivao 1992.uroborus wrote:Ja sam jedino svjestan slijedečeg: BiH nije moguča bez Dodika i Čovića, kako će se sa njima nagodit Lagumdžija-samo je to pitanje!
-
Nass
#514 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
Rahmanjinu je bolji partner HDZ od HSP-a. haha A cijelo ratno rukovodstvo HDZ-a sjedi u Haagu za teske ratne zlocine, Covic nas pozdravlja iz stolnog grada, Kristo prica o mirnom razdruzivanju, ali to nije vazno, vazno je kakav je plakat HSP imao. Znas li sta je najvaznije? Najvaznije je sta je ko potpisao i na sto se obavezao. Sve ostalo je irelevantno. Ove price da je SDP trebao birati sebi blize partnere, ako to znaci da bi mu blizi partner trebao biti HDZ od HSP-a, zasto onda HDZ nije potpisao platformu i zalozio se za ravnopravnost svih naroda na cijelom teritoriju BiH? Ja za sada dajem svim potpisnicima platforme vrijeme da pokazu da su zaista ozbiljno taj dokument potpisali. Ako se ne budu tako ponasali onda cemo ih napadati. A HDZ dok god ne potpise, i dok ne prestane sa ucjenama, blokadama, zastrasivanjima i potkupljivanjima, nije nikome dobar partner.
-
Hodidid
#515 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
Neko spomenu Lagumdzijino isporucivanje alzirske grupe amerima. Meni osobno je to jedan od njegovih vecih promasaja u politickoj karijeri. Previse je bio pozurio sa isporucivanjem tih ljudi a zauzvrat nije bio dobio u biti nista.
Osim toga koliko je meni poznato optuzbe nisu imale pravno utemeljenje.
To sa alzirskom grupom je odradio do zlaboga amaterski.
-
rahmanjin
#516 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
Sto ne mogu ovakvih pamfleta. Nađi mi prvo gdje sam rekao da sam da HDZ bude partner pa cemo nastaviti konverzaciju.Nass wrote:Rahmanjinu je bolji partner HDZ od HSP-a. haha A cijelo ratno rukovodstvo HDZ-a sjedi u Haagu za teske ratne zlocine, Covic nas pozdravlja iz stolnog grada, Kristo prica o mirnom razdruzivanju, ali to nije vazno, vazno je kakav je plakat HSP imao. Znas li sta je najvaznije? Najvaznije je sta je ko potpisao i na sto se obavezao. Sve ostalo je irelevantno. Ove price da je SDP trebao birati sebi blize partnere, ako to znaci da bi mu blizi partner trebao biti HDZ od HSP-a, zasto onda HDZ nije potpisao platformu i zalozio se za ravnopravnost svih naroda na cijelom teritoriju BiH? Ja za sada dajem svim potpisnicima platforme vrijeme da pokazu da su zaista ozbiljno taj dokument potpisali. Ako se ne budu tako ponasali onda cemo ih napadati. A HDZ dok god ne potpise, i dok ne prestane sa ucjenama, blokadama, zastrasivanjima i potkupljivanjima, nije nikome dobar partner.
-
Nass
#517 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
Pa onda se zalazes da SDP ide u opoziciju?rahmanjin wrote:Sto ne mogu ovakvih pamfleta. Nađi mi prvo gdje sam rekao da sam da HDZ bude partner pa cemo nastaviti konverzaviju.Nass wrote:Rahmanjinu je bolji partner HDZ od HSP-a. haha A cijelo ratno rukovodstvo HDZ-a sjedi u Haagu za teske ratne zlocine, Covic nas pozdravlja iz stolnog grada, Kristo prica o mirnom razdruzivanju, ali to nije vazno, vazno je kakav je plakat HSP imao. Znas li sta je najvaznije? Najvaznije je sta je ko potpisao i na sto se obavezao. Sve ostalo je irelevantno. Ove price da je SDP trebao birati sebi blize partnere, ako to znaci da bi mu blizi partner trebao biti HDZ od HSP-a, zasto onda HDZ nije potpisao platformu i zalozio se za ravnopravnost svih naroda na cijelom teritoriju BiH? Ja za sada dajem svim potpisnicima platforme vrijeme da pokazu da su zaista ozbiljno taj dokument potpisali. Ako se ne budu tako ponasali onda cemo ih napadati. A HDZ dok god ne potpise, i dok ne prestane sa ucjenama, blokadama, zastrasivanjima i potkupljivanjima, nije nikome dobar partner.
-
rahmanjin
#518 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
Bolje opozicija nego ne principijelna koalicija sa strankama za koje znas da sa njima ne mozes ispuniti svoja predizborna obecanja.Nass wrote:Pa onda se zalazes da SDP ide u opoziciju?rahmanjin wrote:Sto ne mogu ovakvih pamfleta. Nađi mi prvo gdje sam rekao da sam da HDZ bude partner pa cemo nastaviti konverzaviju.Nass wrote:Rahmanjinu je bolji partner HDZ od HSP-a. haha A cijelo ratno rukovodstvo HDZ-a sjedi u Haagu za teske ratne zlocine, Covic nas pozdravlja iz stolnog grada, Kristo prica o mirnom razdruzivanju, ali to nije vazno, vazno je kakav je plakat HSP imao. Znas li sta je najvaznije? Najvaznije je sta je ko potpisao i na sto se obavezao. Sve ostalo je irelevantno. Ove price da je SDP trebao birati sebi blize partnere, ako to znaci da bi mu blizi partner trebao biti HDZ od HSP-a, zasto onda HDZ nije potpisao platformu i zalozio se za ravnopravnost svih naroda na cijelom teritoriju BiH? Ja za sada dajem svim potpisnicima platforme vrijeme da pokazu da su zaista ozbiljno taj dokument potpisali. Ako se ne budu tako ponasali onda cemo ih napadati. A HDZ dok god ne potpise, i dok ne prestane sa ucjenama, blokadama, zastrasivanjima i potkupljivanjima, nije nikome dobar partner.
-
palermo
#519 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
Ma ima Zlaja stotinu aferima.....al kad vidiš ovu ekipu koja se skupila za borbu protiv njega, i vidiš argumente kojima se razbacuju, nekako sam sretan što sam nakon određenog izbivanja ovaj put bio opet glasač SDP-a.Hodidid wrote:Neko spomenu Lagumdzijino isporucivanje alzirske grupe amerima. Meni osobno je to jedan od njegovih vecih promasaja u politickoj karijeri. Previse je bio pozurio sa isporucivanjem tih ljudi a zauzvrat nije bio dobio u biti nista.
- 1gorstak
#520 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
Moguce. Ali nemamo luksuz da dovodimo u pitanje motiv onih koji jesu spremni da igraju u nasem timu. Opcije nisu neogranicene, moze se ...rahmanjin wrote:Ma koji tabor? Tu su samo radi vlasti...1gorstak wrote:Bitno je da su u tvom taboru, da su prihvatili tebi prihvatljiva pravila igre. A ostalo (lokalni nivo, plakati, Arzije...) ce se rjesavati po inerciji.rahmanjin wrote:
Ma daj jel ti stavrno vjeurjes u ovo sto si napisao? HSP se promjenio, pa pogledaj kakav im je bio plakat za nacelnika Capljine i koja poruka. SDA za multietnicku BiH? Jest sa Arzijom, sa Dzaferovicem i ostalom kompanijom. Nemoj molim te. U pitanju je samo vlast i nista vise. HSP ce dobiti najvise mjesta u ovoj koaliciji, da je isao sa HDZ-ovima dobio bi samo mrvice. SDA igra mudro, pusta odgovornost SDP-u kao izbornom pobjedniku i kazu da SDP formira vlast. I nema skoro nikakvu odgovornost a sva zvona su na SDP-u. A samo pogledaj koliko su uzeli u kantonima ministarstava. Naucili su nesto iz saveznistva sa SBiH.
a). igrati sa igracima koji jesu spremni da igraju po tebi prihvatljivim pravilima (programska deklaracija)
b). igrati sa igracima koji otvoreno igraju za Dodikovu ekipu
c). predati mec
Sta ti predlazes ?
- kamen spoticanja
#521 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
nisam nikad mislio da cu ovo reci ali istog sam misljenjaultima_palabra wrote: Pa neka pišu o tome tada... standardno je da se u ovoj državi vlast formira u januaru ili februaru, znači još ide po planu. Zanimljivo je kako SBiHovski mediji neće nijednu prozboriti o opstrukcijama HDZ-a u formiranju Doma naroda, što je jedini razlog što nemamo vlasti u Federaciji...
Opstanak ove države se rješavao 92-95, a sad imamo priliku za zaokret u odnosu snaga... inače sam vrlo kritičan prema SDP-u, ali nikad nisam bio zadovoljniji njima nego u zadnjih pola godine... sve su uradili kao da su mene pitali
do sada ide sjajno...i merkelovu su nasekirali
-
Nass
#522 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
On predlaze predaju i odlazak u opoziciju1gorstak wrote:Moguce. Ali nemamo luksuz da dovodimo u pitanje motiv onih koji jesu spremni da igraju u nasem timu. Opcije nisu neogranicene, moze se ...rahmanjin wrote:Ma koji tabor? Tu su samo radi vlasti...
a). igrati sa igracima koji jesu spremni da igraju po tebi prihvatljivim pravilima (programska deklaracija)
c). predati mec
Sta ti predlazes ?
- Mali_Vuk
#523 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
Čuj šta oni predlažu. Predlažu da se kritikuje i satanizuje SDP. Kao da je nešto drugo uopšte i bitno. Kakva BiH, kakav krmak, kakvi bakrači.
Izborni luzeri
Izborni luzeri
-
rahmanjin
#524 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)
Idemo redom:1gorstak wrote:Moguce. Ali nemamo luksuz da dovodimo u pitanje motiv onih koji jesu spremni da igraju u nasem timu. Opcije nisu neogranicene, moze se ...rahmanjin wrote:Ma koji tabor? Tu su samo radi vlasti...1gorstak wrote: Bitno je da su u tvom taboru, da su prihvatili tebi prihvatljiva pravila igre. A ostalo (lokalni nivo, plakati, Arzije...) ce se rjesavati po inerciji.
c). predati mec
Sta ti predlazes ?
a) igraci su samo potpisali deklaraciju, ali zar stvarno mislis da ce sada pljunuti na ono sto su prije radili i odreci se ljudi koji su u samom vrhu stranke i koji su doveli do ovoga stanja? Naravno, mislim na SDA.
b) okreni, obrni moras sa Dodikom na drzavnom nivou jer koliko ja znam bez SNSD-a se ne moze formirati vlast.
c) ne predati mec, ali sa ovim igrama SDP ce izgubiti najvise i potrosice se za kratak period, tako da je bolje i da idu u opoziciju nego da prave skoro pa nemoguce koalicije.
-
Alfa_Ze
#525 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

'''60 minuta'', ma neeeee !! ''Slobodna Bosna'' i Senad Avdic !!
SDP nam danas razvaljuju domovinu, SNSD i Dodik & HDZ i Covic - su provjerene ''patriote'' ove drzave !!
Dole komunjare !!
Zivio Dragan i Mile !!
Last edited by Alfa_Ze on 22/01/2011 22:06, edited 1 time in total.