Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Locked
veliki_fabio

#1951 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by veliki_fabio »

Corto Maltese wrote:
klif wrote:
Corto Maltese wrote:
…Shvatam da forum nije mjesto za visoko intelektualnu priču, ali tvoje upinjanje da istorijske činjenice i logiku zamijeniš svojim lijepim željama nameće velika ograničenja u pokušajima ozbiljnog razgovora…
Corto, pokušavam da shvatim koje prigovore ti upućuješ Gorštaku. Koje istorijske činjenice i koju logiku on mijenja za lijepe želje koje ograničavaju ozbiljan razgovor?
Sve ovo što je napisao o ulozi MZ je netačno, i te netačnosti sam opisao u prethodnom postu, od kojega si ti citirao samo naslov. Ima ispod naslova dosta teksta, vrijednijeg za citiranje.
Milošević nikada nije imao podršku međunarodne zajednice, (mislim na aktivni dio na čelu sa SAD i EU) jer MZ nije interesovala Velika Srbija kao faktor nestabilnosti, nego samo Jugoslavija kao faktor stabilnosti. Zadnji igrač koji je imao podršku za spasavanje Jugoslavije je bio Ante Marković, i kada je on pao MZ je odustala od pokušaja da sačuva Jugoslaviju i prešla na pokušaje što manje krvavog razvoda. Na žalost, nisu bili uspješni u tome.
Nije Gorštaku ni prvi ni zadnji put da činjenice zamjenjuje svojim projekcijama i na osnovu tih projekcija izvlači neke zaključke. Na osnovu krivih pretpostavki se izvlače isključivo krivi zaključci.

te projekcije su rezultat mita o ratu 92-95 koji su bosnjaci stvorili i na cemu se bazira novi velikobosanski nacionalizam tako da o tome ne vrijedi raspravljati.
Komrad

#1952 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Komrad »

veliki_fabio wrote:
Sve ovo što je napisao o ulozi MZ je netačno, i te netačnosti sam opisao u prethodnom postu, od kojega si ti citirao samo naslov. Ima ispod naslova dosta teksta, vrijednijeg za citiranje.
Milošević nikada nije imao podršku međunarodne zajednice, (mislim na aktivni dio na čelu sa SAD i EU) jer MZ nije interesovala Velika Srbija kao faktor nestabilnosti, nego samo Jugoslavija kao faktor stabilnosti. Zadnji igrač koji je imao podršku za spasavanje Jugoslavije je bio Ante Marković, i kada je on pao MZ je odustala od pokušaja da sačuva Jugoslaviju i prešla na pokušaje što manje krvavog razvoda. Na žalost, nisu bili uspješni u tome.
Nije Gorštaku ni prvi ni zadnji put da činjenice zamjenjuje svojim projekcijama i na osnovu tih projekcija izvlači neke zaključke. Na osnovu krivih pretpostavki se izvlače isključivo krivi zaključci.

te projekcije su rezultat mita o ratu 92-95 koji su bosnjaci stvorili i na cemu se bazira novi velikobosanski nacionalizam tako da o tome ne vrijedi raspravljati.[/quote]

haha :D i dokle idu granice velike bosne?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1953 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Chmoljo »

veliki_fabio wrote:

te projekcije su rezultat mita o ratu 92-95 koji su bosnjaci stvorili i na cemu se bazira novi velikobosanski nacionalizam tako da o tome ne vrijedi raspravljati.
de nam reci u čemu se sastoji taj mit... insistiram.
Nass

#1954 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Nass »

Chmoljo wrote:
veliki_fabio wrote:

Predosjecam da je veliki fabio neki mali fabio, to jeste relativno mlad decko koji se naslusao prica od ultra-nacionalista u svojoj blizini. Porucujem fabiu - nacionalizam djeluje retardirajuce na mozak, bjezi od toga, decko.
veliki_fabio

#1955 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by veliki_fabio »

Chmoljo wrote:
veliki_fabio wrote:

1. da zlocin u srebrenici nema presedana. (zlocini iz drugog svijetskog rata su bili po obimu neouporedivo veci i nisu ukljucivali samo zarobljenike vec zene i djecu)

2. da je medjunarodna zajednica bila listom na strani srba (upravo je suprotno istina)

3. da se radi o cistoj agresiji bez mrvice ikakvog gradjanskog rata (smjesno je i pricati o tome)

4. da je stradalo 200 000 ljudi uglavnom bosnjaka. iako su medju stradalima bili vecina bosnjaci zvanicko istrazivanje koje potpisuje haag na kojeg se stalno pozivamo, je Stradao 68.101 Bosnjak, 22.779 Srba, 8.858 Hrvata i 4.995 ostalih!

http://www.camo.ch/hag_broj_zrtava_bih.htm

5. da bi rata bilo sve i da nije bilo referenduma o nezavisnosti bih

i tako dalje
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1956 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by plain vanilla »

ti dosao truniti o Srebrenici?

Kako te bolan nije sramota?
veliki_fabio

#1957 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by veliki_fabio »

Nass wrote:
Chmoljo wrote:
veliki_fabio wrote:

Predosjecam da je veliki fabio neki mali fabio, to jeste relativno mlad decko koji se naslusao prica od ultra-nacionalista u svojoj blizini. Porucujem fabiu - nacionalizam djeluje retardirajuce na mozak, bjezi od toga, decko.
po cemu sam veci nacionalista od tebe i koji je to moj nacionalizam? mene zaboli neka stvar za sve narode i drzave ovog svijeta. gledam nepristrasno na svakoga.
veliki_fabio

#1958 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by veliki_fabio »

plain vanilla wrote:ti dosao truniti o Srebrenici?

sta sam slagao ili trunio.
plain vanilla

#1959 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by plain vanilla »

veliki_fabio wrote:

Da ti trazis kosti svoga oca ili djeteta, ne bi na temi o Slobodnoj Bosni i Senadu Avdicu potezao Srebrenicu.
1. da zlocin u srebrenici nema presedana. (zlocini iz drugog svijetskog rata su bili po obimu neouporedivo veci i nisu ukljucivali samo zarobljenike vec zene i djecu)
Uopste necu da se upustam u ovu vrstu rasprave na ovoj temi, a i tebe bih zamolila da to lijepo zaobidjes
Alfa_Ze

#1960 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Alfa_Ze »

veliki_fabio wrote: 1. da zlocin u srebrenici nema presedana. (zlocini iz drugog svijetskog rata su bili po obimu neouporedivo veci i nisu ukljucivali samo zarobljenike vec zene i djecu)

2. da je medjunarodna zajednica bila listom na strani srba (upravo je suprotno istina)

3. da se radi o cistoj agresiji bez mrvice ikakvog gradjanskog rata (smjesno je i pricati o tome)

4. da je stradalo 200 000 ljudi uglavnom bosnjaka. iako su medju stradalima bili vecina bosnjaci zvanicko istrazivanje koje potpisuje haag na kojeg se stalno pozivamo, je Stradao 68.101 Bosnjak, 22.779 Srba, 8.858 Hrvata i 4.995 ostalih!

i tako dalje
I sada nam jos samo napisi koliko su godina robije osudjeni SRBI, HRVATI i BOSNJACI pred Medjunarodnim sudom u Hagu ??
Nemoj samo majke ti govoriti o ''uroti medjunarodne zajednice'' protiv Srba i Hrvata !!
veliki_fabio

#1961 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by veliki_fabio »

plain vanilla wrote:
veliki_fabio wrote:

Da ti trazis kosti svoga oca ili djeteta, ne bi na temi o Slobodnoj Bosni i Senadu Avdicu potezao Srebrenicu.
Uopste necu da se upustam u ovu vrstu rasprave na ovoj temi, a i tebe bih zamolila da to lijepo zaobidjes

chmoljo je INSISTIRAO na odgovoru.

ja zlocin u srebrenici nisam negirao. to je genocid i to najveci u evropi od 1945.

ali u drugom svjetskom ratu je bilo masovnijih zlocina. dakle nije presedan.

sve sto sam rekao su povjesne cinjenice prema tome nista nisam slagao. sramota treba da bude one koji ovakav zlocin potezu u dnevnopoliticke svrhe.
plain vanilla

#1962 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by plain vanilla »

veliki_fabio wrote:

chmoljo je INSISTIRAO na odgovoru.

ja zlocin u srebrenici nisam negirao. to je genocid i to najveci u evropi od 1945.

ali u drugom svjetskom ratu je bilo masovnijih zlocina. dakle nije presedan.

sve sto sam rekao su povjesne cinjenice prema tome nista nisam slagao. sramota treba da bude one koji ovakav zlocin potezu u dnevnopoliticke svrhe.
Ti si iskoristio ovo za forum..nije li to jadno?
a treba svim majkama koje traze kosti i cija su djeca ubijena javiti da Srebrenica nije presedan, mislim da ce im to mnogo znaciti

razmisli malo prije nego kliknes "posalji"
zavrzlama

#1963 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by zavrzlama »

evropa je bila na strani velikosrba sve do trenutka kad su shvatli da "cetnici" ne mogu da odrade posao kako treba" i kad su shvatili"da se ARBIH toliko opremila,organizacijski ojacala da je krenula u oslobadjanje BIH"

ista situacija danas...evropa podrzava rs iz razloga gusenja bosnjaka moralno,ekonomski i politicki...samo sto postoji jedna prepreka tom planu..."srbima nije cilj gusenje bosnjka pod uslovom da trajno ostanu u BIH...jer nemaju demografiju,imaju pojacano iseljavanje iz BIH i traumu konstantnog branjenja zla i bolesnih ideja,sto stvara ulazak cijelog jednog naroda u moralno blato i zivot ispod svakog civilizacijskog kodeksa ponasanja..

sad opletite po SDP-u...to je tema koliko vidim :D
Nass

#1964 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Nass »

veliki_fabio wrote:
Nass wrote:Predosjecam da je veliki fabio neki mali fabio, to jeste relativno mlad decko koji se naslusao prica od ultra-nacionalista u svojoj blizini. Porucujem fabiu - nacionalizam djeluje retardirajuce na mozak, bjezi od toga, decko.
po cemu sam veci nacionalista od tebe i koji je to moj nacionalizam? mene zaboli neka stvar za sve narode i drzave ovog svijeta. gledam nepristrasno na svakoga.
Ah.... nemoj me uporedjivati sa sobom, decko. Ti i ne znas razliku izmedju nacionalizma i anti-nacionalizma. Vidi se da rata nisi ni vidio, vec ponavljas propagandu koja se namnozila u tonama nakon rata, jer rat nije istinski zavrsen niti je pravda pobijedila. Samo ti jos jednom porucujem: bjezi od nacionalizma ako zelis ostati psihicki zdrav. I posto nista ne znas iz prve ruke, preporucujem ti dobronamjerno da jos uvijek malo vise slusas, a manje govoris....

I jos da kazem: za Srebrenicu nikad niko nije tvrdio da je presedan u istoriji covjecanstva. Ako mislis da Bosnjaci to misle, opet ti kazem, previse slusas ultra-nacionaliste u svojoj blizini. Srebrenica je presedan utoliko sto se desio u Evropi nakon drugog svjetskog rata, nakon objave evropskih celnika : "NIKAD VISE", i u prisustvu medjunarodnih evropskih snaga na terenu koje su trebale zastititi taj narod upravo od onoga sto mu se desilo.
klixober

#1965 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by klixober »

veliki_fabio wrote:
Chmoljo wrote:
veliki_fabio wrote:

i tako dalje
1.Nikad nisam čuo da neko tvrdi da je genocid u Srebrenici najveći zločin u istoriji čovječanstva.Uvijek se govorilo - najveći zločin u Evropi poslije 2. svj. rata, što je istina.
2.To opet niko ne tvrdi(da je bila isključivo na strani Karadžića)
3.Opet lažeš da to neko tvrdi. Agresija ne isključuje i druge karaktere sukoba. To što je bila agresija na BiH od strane Srbije i djelimično Hrvatske, ne isključuje i mnoge druge karaktere rata - međuetnički, građanski, vjerski. istoetnički itd.
4. To je jedini mit koji nisi izmislio, iako ni taj broj nije konačan
5. To nije mit. Rat je već buktao...u Sloveniji, pa u Hrvatskoj. BiH nije mogla biti neutralna.
veliki_fabio

#1966 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by veliki_fabio »

Nass wrote:
veliki_fabio wrote:
Nass wrote:Predosjecam da je veliki fabio neki mali fabio, to jeste relativno mlad decko koji se naslusao prica od ultra-nacionalista u svojoj blizini. Porucujem fabiu - nacionalizam djeluje retardirajuce na mozak, bjezi od toga, decko.
Ah.... nemoj me uporedjivati sa sobom, decko. Ti i ne znas razliku izmedju nacionalizma i anti-nacionalizma. Vidi se da rata nisi ni vidio, vec ponavljas propagandu koja se namnozila u tonama nakon rata, jer rat nije istinski zavrsen niti je pravda pobijedila. Samo ti jos jednom porucujem: bjezi od nacionalizma ako zelis ostati psihicki zdrav. I posto nista ne znas iz prve ruke, preporucujem ti dobronamjerno da jos uvijek malo vise slusas, a manje govoris....

I jos da kazem: za Srebrenicu nikad niko nije tvrdio da je presedan u istoriji covjecanstva. Ako mislis da Bosnjaci to misle, opet ti kazem, previse slusas ultra-nacionaliste u svojoj blizini. Srebrenica je presedan utoliko sto se desio u Evropi nakon drugog svjetskog rata, nakon objave evropskih celnika : "NIKAD VISE", i u prisustvu medjunarodnih evropskih snaga na terenu koje su trebale zastititi taj narod upravo od onoga sto mu se desilo.
ja nisam rekao bonjaci vec velikobosanski nacionalisti i ideolozi bosnjackog nacionalizma. mlade generacije se odgajaju na tome sto znam iz prakse pa i sa ovog foruma a ti kazes "nikad niko"?!.

cuj, meni drzave i narodi nista ne znace. pa kako da budem nacionalista? bosna mi je jednako bitna kao i banglades ali to me moze ciniti nacionalistom samo u ocima nacionalista. isto mislim i za hrvatsku srbiju.

za mene postoji samo jedna planeta i jedno covjecanstvo a to nije nacionalizam vec kozmopolitizam.

ti si ociti patriota i nacionalista jer patriotizam je samo usminkani nacionalizam. i naravno da se ne mogu porediti sa tobom jer sam u svemu nepristrasan i gledam samo gole cinjenice.
klixober

#1967 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by klixober »

@veliki_fabio
Si čuo za kvaziintelektualizam? Ubleharenje? Šupljiranje?
veliki_fabio

#1968 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by veliki_fabio »

komeba wrote:@veliki_fabio

ideaolozi velikobosnaskog nacionalizma ne kazu "srebrenica je najveci zlocin u historiji covjecanstva" niti sam ja to ikada tvrdio ali uzimaju godinu popisa 1991 kao temeljnu za bilo kakve pregovore o uredjenju bih jer se nakon 1991 desilo etnicko ciscenje te je stoga preustroj na osnovu etnickog ciscenja nepravedan.

ono sto ti ideolozi ne spominju je da se u periodu od 1941 - 1945 takodje desio genocid i to vecih razmjera ali nikome ne pada na pamet da predlozi prvu godinu popisa stanovnista pred drugi svetski rat kao polaznu tacku bilo kakvih pregovora. kao da, prema tome, zlocini iz zadnjeg rata nemaju presedana. a imaju ga u bosni i hercegovini i to u drugom svjetskom ratu i u prvom svjetskom ratu. jesam li u pravu ili ne?

dakle, imamo elemente mitologizacije perioda 1992 - 1995 u velikobosanskom nacionalizmu. u povjesti naroda mitologija je obicno identificirajuci momenat za naciju na osnovu koje se prave i opravdavaju drzavotvorni projekti. velikobosanskim nacionalistima i njihovim simpatizerima ispranog mozga se ne svidja kada tihic kaze da bosnjaci prestanu sa politikom zrtve ili ako se bakir izetbegovic za nesto izvine jer je to dozivljavaju kao skrnavljenje mita.

sad mi fino reci sta sam slagao ili ublehario.
Co0l

#1969 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Co0l »

veliki_fabio wrote:

i tako dalje
Gdje je iko ikad rekao da genocid u Srebrenici nema presedana?Daj nadji tu izjavu tog izmisljenog nekog da je i mi vidimo!
Sto se tice broja poginulih tu je tokom rata bilo raznih spekulacija(ipak neuporedivo manjih od recimo broja stradalih u Jasenovcu),najvise jednostavno zbog toga sto se tad ni nije moglo tacno utvrditi broj stradalih ali nakon rata uglavnom se i barata cifrom od otprilike 100.000 ubijenih tako da to sto si ti cuo i pokusavas da podvalis da je to neka propaganda nekih izmisljenih bosanskih nacionalista je cista izmisljotina.Cak i institut na celu sa Mirsadom Tokacom barata istim brojem stradalih kao i haski tribunal.Znaci ne izmisljaj!
Koliko god da je indikativno to sto je skoro 70% stradalih u protekloj agresiji Bosnjaka toliko je i indikativan podatak da je,na primjer,vecina ubijenih Bosnjaka bila civila dok je velika vecina ubijenih Srba i Hrvata bila vojnika ubijenih na frontu,sa puskom u ruci.To si,naravno,presutio.ne ide u prilog tvojoj tvrdnji,sta li.
Ostale navode ne vrijedi ni komentarisati jer su.blago receno,infantilni.
Co0l

#1970 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Co0l »

veliki_fabio wrote:

ideaolozi velikobosnaskog nacionalizma ne kazu "srebrenica je najveci zlocin u historiji covjecanstva" niti sam ja to ikada tvrdio ali uzimaju godinu popisa 1991 kao temeljnu za bilo kakve pregovore o uredjenju bih jer se nakon 1991 desilo etnicko ciscenje te je stoga preustroj na osnovu etnickog ciscenja nepravedan.

ono sto ti ideolozi ne spominju je da se u periodu od 1941 - 1945 takodje desio genocid i to vecih razmjera ali nikome ne pada na pamet da predlozi prvu godinu popisa stanovnista pred drugi svetski rat kao polaznu tacku bilo kakvih pregovora. kao da, prema tome, zlocini iz zadnjeg rata nemaju presedana. a imaju ga u bosni i hercegovini i to u drugom svjetskom ratu i u prvom svjetskom ratu. jesam li u pravu ili ne?

dakle, imamo elemente mitologizacije perioda 1992 - 1995 u velikobosanskom nacionalizmu. u povjesti naroda mitologija je obicno identificirajuci momenat za naciju na osnovu koje se prave i opravdavaju drzavotvorni projekti. velikobosanskim nacionalistima i njihovim simpatizerima ispranog mozga se ne svidja kada tihic kaze da bosnjaci prestanu sa politikom zrtve ili ako se bakir izetbegovic za nesto izvine jer je to dozivljavaju kao skrnavljenje mita.

Upravu si,bilo je etnickog ciscenja i u Drugom svjetskom rat,cijela istocna Bosna je bila etnicki ociscena od Muslimana.
Opet ti ponavljam pricas gluposti da je neko rekao nesto u smislu da zlocini u proteklom ratu nemaju presedana a insistiranje na popisu iz 91.-ve to ne sugerisu.Druga je stvar sto ti tako vidis ali ocito je da ti nisi ni sekunde objektivan kako za sebe zelis da kazes.
Ne postoji nesto sto ti zoves velikobosanski nacionalizam jer pod velikodrzavnim projektima se podrazumijeva da ideolozi istih zagovaraju teritorijalnu ekspanziju na susjedne drzave(kao sto su velikosrpski i velikohrvatski ideolozi zagovarali i u vise navrata pokusali da stvaraju veliku srbiju i veliku hrvatsku naustrb prvenstveno BiH).Sa druge strane nikad i nigdje nije zabiljezeno da neko iz Bosne ima teritorijalne pretenzije prema susjednim zemljama.Samim tim,posto ne postoji velikobosanska politika time automatski ni ne postoje velikobosanski ideolozi,koje ti uporno izmisljas(ko su ti ljudi i u cemu se sadrzi ta njihova ideologija ako postoje?)
Ako vec govorimo o mitovima i ptice na granama znaju ko svoju istoriju zasniva na mitovima i legendama,pocev od mita o Kosovu,preko legendi o Kraljevic Marku pa sve do danasnjih mitova o uroti svih protiv Srba.
Prica ti je stvarno infantilna,da ne upotrijebim neki drugi opis te bljuvotine,ali ako vec imas namjeru da se sramotis otvori temu za to,ovo nije tema koja se bavi velikosrpskom mitologijom i pokusajima izjednacavanja krivice u protekloj agresiji na suverenu,nezavisnu i medjunarodno priznatu drzavu BiH!
Nass

#1971 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Nass »

veliki_fabio wrote:

Ja sam anacionalna, sto bi se ovdje reklo: ostali. Patriotizam per se me ne zanima, a ako sam patriota zato sto zelim zivjeti u normalnoj zemlji bez fasizma i nacionalizma, so be it. Toliko o mom patriotizmu i nacionalizmu.
A da te pitam: o kakvom uredjenju BiH govoris, pa dovodis u vezu popis stanovnistva, i pravis nekakvu promasenu paralelu izmedju WWII i posljednjeg rata? Da ne spominjemo ostale propagandne ublehe koje pises. Nije valjda da smatras kako se BiH treba nacionalno podijeliti, jer bi to po tvojim 'kozmopolitskim' nacelima bilo najbolje rjesenje?
Co0l

#1972 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Co0l »

Nass wrote:
veliki_fabio wrote:

Ja sam anacionalna, sto bi se ovdje reklo: ostali. Patriotizam per se me ne zanima, a ako sam patriota zato sto zelim zivjeti u normalnoj zemlji bez fasizma i nacionalizma, so be it. Toliko o mom patriotizmu i nacionalizmu.
A da te pitam: o kakvom uredjenju BiH govoris, pa dovodis u vezu popis stanovnistva, i pravis nekakvu promasenu paralelu izmedju WWII i posljednjeg rata? Da ne spominjemo ostale propagandne ublehe koje pises. Nije valjda da smatras kako se BiH treba nacionalno podijeliti, jer bi to po tvojim 'kozmopolitskim' nacelima bilo najbolje rjesenje?
On zeli da kaze da je drzavno uredjenje zasnovano na etnickom ciscenju ustvari pravedno.
Nass

#1973 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Nass »

@ Co0l
I meni se cini.
Kozmopolitski, nema sto :)
veliki_fabio

#1974 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by veliki_fabio »

Nass wrote:
veliki_fabio wrote:

ti bi rekla da republika srpska nema pravo na referendum o nezavisnosti iz razloga sto je demografska promjena na teritoriji rs rezultat etnickog ciscenja koji bi time bio nagradjen. slazem se.

a jesi li se pitala kada si isla da glasas za nezavisnost bih 1992. godine (posto kazes da nisi dijete kontam da si tada mozda bila punoljetna) da li se i u bih mozda desila demografska promjena kao rezultat genocida za vrijeme ndh i da li bi da toga nije bilo simpatizeri nezavisnosti bih imalo dovoljno glasova da istu izglasaju?
plain vanilla

#1975 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by plain vanilla »

de se stvarno vratite Senadu
dosli ste do NDH i dosta je
Locked