Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Locked
klixober

#1826 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by klixober »

Banksy wrote:
Ne, ne bi moglo. Teme koje se otvore s ciljem s kojim si ti otvorio ovu, obično se brzo i zatvore.
Slobodna Bosna ne provodi hajku. Slobodna Bosna je politički magazin koji obrađuje političke teme koje se tebi, iz nekog razloga, u posljednje vrijeme ne dopadaju.
Pa si stoga otvorio temu ne o onome što piše, već o ONOME ko piše (slično tvom forumskom pristupu), u pokušaju da autora privatno diskvalifikuješ pripisujući mu raznorazne budalaštine, neistine, prijatelje ustaše, alkohol i koješta još, umjesto da razgovaramo o onome što je napisano. Uglavnom, kvalitetno si se isprovaljivao, ukratko.

Da, ulazi on svuda, ali s imenom i potpisom, gdje ga za svaku laž možeš tužiti i dobiti. Za laži i mahalanja o njemu na forumu ti ni na koji način nećeš odgovarati, zato ne poredi neusporedivo. I inače, ne poredi se s Avdićem, pobogu ...

Bilo bi pametnije i produktivnije da si taj jed, kojeg si pun jer eto Senči više nije Zlatkov drug, usmjerio na konstruktivnu kritiku i razmišljanje zašto više NIKO nije Zlatkov drug.

E, vidiš, to bi bila odlična tema, za razliku od ovih koznakoliko strana uglavnom bljuvotina.

edit: I nastavi bez mene , tema više zaista nema veze s mozgom ...
Po čemu je to pripisivanje alkohola Senadu Avdiću laž i budalaština? Ok, vidim oprostila si se od teme, pa ne očekujem odgovor.
Ti sad zadireš u suštinu postojanja foruma i možeš slobodno nastaviti pa ćemo doći do pitanja "ko smo mi, koja je svrha postojanja, kuda sve to ide, kako je nastao univerzum..." . Ja nisam izmislio forum, tako je kako je, diskutuje se o svemu i svačemu, anonimno, pravila vrijede ista za sve - za tebe, za mene, za Senada Avdića. Senad Avdić može legalno i legitimno da pokreće teme na forumu, baš kao bilo ko od nas i da diskutuje o njima. Može se priključiti javno pod svojim imenom i negirati argumente, ili anonimno kao bilo ko od nas.
Baš me boli briga je li Senad Zlatkov drug, nebitni su mi obojica. O Senadovom piskaranju ne bih riječi trošio, da me se direktno ne tiče, da i moja budućnost ne ovisi od buduće vlasti i političkih kretanja.
Onaj ko ne vidi da je guranje HDZ-a u vlast štetno po BiH(ne kažem da će bez HDZ-a biti bajno, ali treba pokušati nešto novo) jednostavno je kratkovidan.
hercegovac_pravi

#1827 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by hercegovac_pravi »

Control panel wrote:
-LIBERO- wrote:Je l' ima gdje kakav link za te "pohvale" upucene forumasima? :D

MOGU]A PLATFORMA
ZA TRAJNI MIR

Mislim i uopće nemam problema s tom heretičkom idejom, da
cjelokupan naš društveni i socijalni dijalog treba temeljito
preispitati i redefinirati, pa i redizajnirati. Kako bi mene gotivili
emancipirani jahači interneta samo da sam napisao da je moj
omiljeni Hrvat Željko Komšić

Pustio sam mjesec-dva fore svakom avanturisti koji se
anonimno okura`io da mi na nekom ovda{njem internetskom
portalu sva{ta nagovori, da me nalijepi, izvrije|
a, ponizi, pojeftini toliko da mi nakon te hrabre tirade
obraz pet para ne vrijedi. Danima je trajala ta redaljka anonimnih
degustatora tu|ih `ivota i sudbina nad ovim potpisnikom.
Ne postoji ni{ta u mom oskudnom `ivotu i javnom
djelovanju {to mi ta samozatajna bagra, nahajcani blogeri
nisu nabili na nos. Otkrio je taj dokoni, besposli~arski,
parazitski polusvijet kako, pored ostalih te{kih krimena koji
mi se na du{u mogu staviti, imam i druga u Australiji, {to je
za po~etak prihvatljivo. Neprihvatljivo je to {to je taj moj
drug iz Australije Hrvat, dakle, da ne okoli{amo, “usta{a“.
Taj internetski portal zami{ljen je kao “glas gra|anske
javnosti“, ta od pameti usamljena gomila, neproduktivna i
neradni~ka “cyber javnost“, bi ne{to da pametuje, dr`i lekcije,
upozorava na nepravilnosti.
O~itovao se, javio se, unilateralno, pro{le hefte, nedjelje,
tjedna... onaj moj drug iz Australije, M
se zove, u Imotskom je ro|en, u Sidnayu `ivi
godinama. Napisao Ba{i} poduga~ak tekst u moju
odbranu, tek da me malkice za{titi i drugarski po{tedi od
histeri~nog internetskog nasilja ~ija sam bio `rtva. I da
izo{tri brbljivim foruma{ima {ta je jako prijateljstvo, da
bratstvo i jedinstvo nisu komunisti~ke floskule i tlapnje
nego da imaju pokri}e u konkretnim `ivotima i sudbinama.
To podrazumijeva i odgovoran, vite{ki, prijateljski
~in: kada je Matu prije dvadeset godina neki majmun
(ro|en u Bosanskoj Dubici) iskasapio no`em u Zagrebu,
iste sekunde sam kupio povratnu `eljzni~ku kartu
Sarajevo - Zagreb da ranjenog druga, Ba{i}a, obi|em u
bolnici. A ‘93-’94., dabogda da je u to vrijeme iko od ovih
internetskih foruma{a koji mi krv na slam~icu piju bio
ro|en, mojojoj materi su uredno stizale neophodne
inzulinske doze. “
, pisalo je u popratnom pisamcetu
~ijeg sam pisca isprve prepoznao - Mate Ba{i}, samo
se on tako zna igrati rije~ima i zajebavati se sa smrtno
ozbiljnim stvarima.
A kako je, u osnovi po~ela, poku{avam se (pri)sjetiti
cijela pri~a? Kako se uop}e zakolutala i nastavila `ivjeti
svoj virtualni agresivni multimedijalni pohod na mene ta
besmislena lavina nepismenih mailova, histeri~nih impresija,
“odjeka i reagovanja“? Nekada sam ovdje, na istom
mjestu, pribilje`io kako me ne zanima ni ova ni ona vlast,
ni lijeva ni desna, ni nacionalisti~ka ni gra|anska - ovoj je
zemlji prioritet efikasna, funkcionalna, odgovorna vlast.
Ni vi{e a, Boga mi, ni manje gra|ani ove zemlje, bira~i
nisu o~ekivali od svojih legitimno izabranih zastupnika.
^ime sam prizvao, kako sam “osigurao“ taj neselektivni
lin~ koji anonimni, principijelni dokoli~ari,
tradicionalno ubleha{ki spektar, dobro potko`eni
nehljebovi}i sa internetskih portala dozivaju i pri`eljkuju?
Za kakve vrijednosti navijaju? Napisao sam, ~ini mi
se, da cijelu ovu na{u bosanskohercegova~ku dramu
jedino, i isklju~ivo, mo`e raspetljati `iv, otvoren,
ponekad i po~esto te`ak i bolan dijalog, Da, ako se ova
zemlja namjerava spasiti, ako nam spasa uop}e ima,
mo`emo isklju~ivo i jedino zajedno, ali kroz trnovit,
zeznut, neprijatan, bolan kompromis pro}i, Za po~etak
toga procesa je dovoljna dobronamjernost i vjerodostojnost,
iskrenost.
Bijes i odmazdu napaljenih internetskih ilegalacadiverzanata
(to bi kao trebala biti javnost u {irem i
u`em smislu) mogu razumjeti i ovako i onako. Ja
taj spektakularno koordinirani bljesak anonimne osobne
hrabrosti, na`alost, uop}e ne razumijem. Prije skoro petnaest
godina, odmah nakon Daytona ove smo novine,
Slobodnu Bosnu, uspjeli distribuirati u Banjoj Luci. Taj,
za nas revolucionaran i na svaki na~in va`an ~in
nacionalni nedjeljnik Ljiljan {eretski je prokomentirao:
“^ega se pametan stidi, budala se time ponosi“. Urednik
koji je reagirao tako vidovito i duhovito, priznajem, danas
je ravnatelj neke lokalne televizije, koju ne gledam, ali,
ka`u, ima odre|eni utjecaj na javnost.
Mislim i uop}e nemam problema s tom hereti~kom
idejom, da cjelokupan na{ dru{tveni i socijalni dijalog
treba temeljito preispitati i redefinirati, pa i redizajni-
rati. Kako bi mene gotivili emancipirani jaha~i interneta samo
da sam napisao da je moj omiljeni Hrvat @ . A nije:
dra`i mi je Mate Ba{i}. Mate mi je otkrio P , prevodio
mi S s francuskog na na hrvatsko-bosanski jezik i
jo{ sva{ta ne{to. Sa Kom{i}evom politi~kom fiilozofijom u
cijelosti se sla`em, sa Ba{i}evom prava{ko-bobanovskom ni
sekunde nemam doticaja. Recimo, plasti~an, opipljiv, provjeriv
primjer: u finalu prvog ovogodi{njeg Grand Slam teniskog
turnira u Australiji igra N protiv Britanca
. Ne postoji nijedan razlog zbog kojeg bi se za tog
u{togljenog {trebera Murrayja trebalo navijati a protiv Noleta
\okovi}a.
Sjedio sam onomad, nakon televizijske emisije na Pinku sa
de~kom, zastupnikom Srpske demokratske stranke u
stanovitoj zakonadavnoj vlasti. Svi se oko nas potrudili da
ne bude konflikta. Nema {anse, ba{ smo se fino ispri~ali i niu~em
slo`ili. Ve}inski se on sa mnom ne sla`e, manjinski se ja s njim
ne rimujem, ali ostade fin dojam - vi{e pri~asmo nego {to razgovarasmo!
Dobar momak, inteligentan, bistar, lucidan, nije ni
zlonamjeran. Nijedne ru`ne, niti jedne nepristojne rije~i nismo
razmijenili. On svoje, ja svoje, ostali na po~etnim polo`ajima;
niti je on mene ubijedio “iu{ta“, niti sam ja njemu nudio “gotova
rje{enja“.
Htjeli mi to priznati ili ne, dopadalo nam se ili ne, svaki razgovor,
dogovor o budu}nosti ove zemlje, i nas u njoj, mora
uklju~iti sve razlike koje nas spajaju! Svaka isklju~ivost, nadmena
majorizacijska, integralisti~ka “dobronamjernost“ ovu
zemlju vodi u nepovratnu propast. [to to prije to shvatimo, bit }e
nam lak{e i ugodnije. Oprobane, na `alost izlizane matrice i
stereotipije, ~ak i da su ta~ne, ne}e nam ni{ta pomo}i, niti i{ta
raspetljati...
Majko rođena pa Senad još živi u 83-ćoj. Idealizam koji se graniči sa utopijom "kipti" na sve strane....hajde da probamo ovako odnosno da pogledamo stvari iz drugog ugla..
Šta nas je dovelo u ovakvu paradoxalnu situaciju gdje su zakleti ljevičari natjerani da biraju nacionaliste? lahko je "tućim hurcem lupat po smrijeku, de malo mlatno svojim pa da vidiš kako je".. Liječiti posljedicae a uzroke zanemariti nemnovno će dovesti do istih posljedica.
Dok mu rade o glavi on mi prosipa šuplju o tome kako je nekad bilo fino a danas ga svi "pljuju"
Ukratko, što neko već napisa... odrasti i pogledaj oko sebe. Znam da je nekad bilo fino sa rajom na kaficu i konjak ali više nit ima one raje nit ima onog konjaka.
1gorstak

#1828 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by 1gorstak »

To sto je Senad sjedio sa kadrom SDS-a, koji je jel' "dobar momak, inteligentan, bistar, lucidan", a mrtva glava nije pala, moze posluziti kao dokaz da je dijalog moguc, ali samo ako se svi kolektivno dignemo sintelanom u visine sa kojih se Senad ocigledno sve rjedje spusta.

On je mogao sa tim likom tako mirno cakulati samo zato sto taj SDS-ovac nije imao silu kojom bi Senada sproveo do bodljikavom zicom opasanog objekta negdje na Manjaci. Koji smo se klinac uopste borili protiv Krajisnikovih koljaca kada se sve moglo rijesiti dijalogom, eto Izetbegovicu je ta zvijer dala na poklon nalivpero, zar tu idilu treba da kvari sitnica poput visedecenijske zatvorske kazne za ratne zlocine ....
Svaka iskljucivost, nadmena majorizacijska, integralisticka “dobronamjernost“ ovu zemlju vodi u nepovratnu propast.
Ne moze se naci kompromis izmedju suzivota i etnicke podjele .... ili se zalazemo za prvo ili za drugo i tu nema nista izmedju, jedna strana mora popustiti. A drzavu u nepovratnu propast vodi samo popustanje na politickom polju onim faktorima koji svoje ciljeve nisu uspjeli ostvariti vojnim sredstvima. Covicu treba ponuditi jasan izbor, stavljanje HDZ-a u karantin ili otklon HDZ-a od projekta etnicke podjele. On je taj koji treba da pokaze zasto bi ga se trebalo tretirati kao ravnopravnog partnera. Sama podrska naroda nije dovoljna, to je i Hitler imao.

Avdic se ovdje opasno priblizava liniji nakon koje ce postati Abdic, jer pravdati poteze neprijatelja drzave majorizacijom odjekuje kao eho onog pravdanja agresije na BiH preglasavanjem veceg dijela Srba koji su se protivili nezavisnoj BiH. Ustavni sud BiH je nametnuto rjesenje, treba li ga radi mira u kuci ugasiti ? SIPA takodje. Tuzilastvo BiH .... zastava, Distrikt .... sve su to nametnuta rjesenja kojim su se neprijatelji drzave grcevito suprotstavljali, a rat ipak nisu izazvali samo zato sto nemaju silu (a ne zato sto su "dobri, inteligentni, bistri, lucidni"). Kako da gradimo funkcionalnu drzavu kroz dijalog sa politickim elementima koji ne zele da ta drzava uopste postoji ?

Sutra ako OHR odluci nametnuti odluku o formiranju Vrhovnog suda BiH, hoce li Avdic podrzati Dodika ? Sutra ako Ustavni sud BiH donese odluku preglasavanjem predstavnika dva naroda (kao sto je to npr. bila odluka o konstitutivnosti naroda), hoce li Avdic i to kritikovati ?
saturn

#1829 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by saturn »

Pa treba razumijeti i neke druge,recimo neke koji nisu nacionalnosti koja je domicilna u kraju u kojem zive,dakle nesto kao "NACIONALNA MANJINA",razmljivo je njihovo zalaganje po cijenu zivota za SDP,jer to je jedino sto im preostaje,a sad tamo neki Senad se nasao kvariti tu grcevivtu borbu,Senade,jarane,lako je biti krava u Indiji,hajd budi odojak u Teheranu :)
1gorstak

#1830 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by 1gorstak »

saturn wrote:Pa treba razumijeti i neke druge,recimo neke koji nisu nacionalnosti koja je domicilna u kraju u kojem zive,dakle nesto kao "NACIONALNA MANJINA",razmljivo je njihovo zalaganje po cijenu zivota za SDP,jer to je jedino sto im preostaje,a sad tamo neki Senad se nasao kvariti tu grcevivtu borbu,Senade,jarane,lako je biti krava u Indiji,hajd budi odojak u Teheranu :)
Tu se radi o dosljednosti, ostalo se na strani suzivota u jako teskim vremenima, a danas je cak puno lakse biti covjek (npr. i zbog sudjenja Prlicu i kompaniji). Vikicu se milione nudilo da izadje ali nije upravo zbog te dosljednosti. I sada dodje zvaljo Senad, nesto se zakacio sa Zlajom i zeleci braniti HDZ od SDP-a popljuje Hrvate koji su jos devedeset druge odbacili sovinisticke ciljeve HDZ-a.
ultima_palabra

#1831 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by ultima_palabra »

1gorstak wrote:
saturn wrote:Pa treba razumijeti i neke druge,recimo neke koji nisu nacionalnosti koja je domicilna u kraju u kojem zive,dakle nesto kao "NACIONALNA MANJINA",razmljivo je njihovo zalaganje po cijenu zivota za SDP,jer to je jedino sto im preostaje,a sad tamo neki Senad se nasao kvariti tu grcevivtu borbu,Senade,jarane,lako je biti krava u Indiji,hajd budi odojak u Teheranu :)
Tu se radi o dosljednosti, ostalo se na strani suzivota u jako teskim vremenima, a danas je cak puno lakse biti covjek (npr. i zbog sudjenja Prlicu i kompaniji). Vikicu se milione nudilo da izadje ali nije upravo zbog te dosljednosti. I sada dodje zvaljo Senad, nesto se zakacio sa Zlajom i zeleci braniti HDZ od SDP-a popljuje Hrvate koji su jos devedeset druge odbacili sovinisticke ciljeve HDZ-a.
Pa Avdić je ismijavao i proteste nakon ubistva Denisa Mrnjavca, samo zato što ih je Pećanin podržao i dijelio pištaljke...a njih dvojica su tad bili u velikoj zavadi :-)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1832 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Chmoljo »

11. Feb. 2011. 00:34 Banned user for reason “krsenje pravila sa-x foruma”
» nosara

30 dana

10. Feb. 2011. 19:56 Banned user for reason “krsenje pravila sa-x foruma”
» Jimmy_The_Saint

30 dana

P.S. zahvalite se zoomu što nisu trajni.
veliki_fabio

#1833 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by veliki_fabio »

1gorstak wrote:To sto je Senad sjedio sa kadrom SDS-a, koji je jel' "dobar momak, inteligentan, bistar, lucidan", a mrtva glava nije pala, moze posluziti kao dokaz da je dijalog moguc, ali samo ako se svi kolektivno dignemo sintelanom u visine sa kojih se Senad ocigledno sve rjedje spusta.

On je mogao sa tim likom tako mirno cakulati samo zato sto taj SDS-ovac nije imao silu kojom bi Senada sproveo do bodljikavom zicom opasanog objekta negdje na Manjaci. Koji smo se klinac uopste borili protiv Krajisnikovih koljaca kada se sve moglo rijesiti dijalogom, eto Izetbegovicu je ta zvijer dala na poklon nalivpero, zar tu idilu treba da kvari sitnica poput visedecenijske zatvorske kazne za ratne zlocine ....
Svaka iskljucivost, nadmena majorizacijska, integralisticka “dobronamjernost“ ovu zemlju vodi u nepovratnu propast.
Ne moze se naci kompromis izmedju suzivota i etnicke podjele .... ili se zalazemo za prvo ili za drugo i tu nema nista izmedju, jedna strana mora popustiti. A drzavu u nepovratnu propast vodi samo popustanje na politickom polju onim faktorima koji svoje ciljeve nisu uspjeli ostvariti vojnim sredstvima. Covicu treba ponuditi jasan izbor, stavljanje HDZ-a u karantin ili otklon HDZ-a od projekta etnicke podjele. On je taj koji treba da pokaze zasto bi ga se trebalo tretirati kao ravnopravnog partnera. Sama podrska naroda nije dovoljna, to je i Hitler imao.

Avdic se ovdje opasno priblizava liniji nakon koje ce postati Abdic, jer pravdati poteze neprijatelja drzave majorizacijom odjekuje kao eho onog pravdanja agresije na BiH preglasavanjem veceg dijela Srba koji su se protivili nezavisnoj BiH. Ustavni sud BiH je nametnuto rjesenje, treba li ga radi mira u kuci ugasiti ? SIPA takodje. Tuzilastvo BiH .... zastava, Distrikt .... sve su to nametnuta rjesenja kojim su se neprijatelji drzave grcevito suprotstavljali, a rat ipak nisu izazvali samo zato sto nemaju silu (a ne zato sto su "dobri, inteligentni, bistri, lucidni"). Kako da gradimo funkcionalnu drzavu kroz dijalog sa politickim elementima koji ne zele da ta drzava uopste postoji ?

Sutra ako OHR odluci nametnuti odluku o formiranju Vrhovnog suda BiH, hoce li Avdic podrzati Dodika ? Sutra ako Ustavni sud BiH donese odluku preglasavanjem predstavnika dva naroda (kao sto je to npr. bila odluka o konstitutivnosti naroda), hoce li Avdic i to kritikovati ?
senad samo upozorava protiv ekstremizma ciji si bas ti ponajveci eksponent jer to ne vodi nicemu osim upravo - etnickoj podjeli.

mislis da se ne vidi kako projektujes vlastiti sovinizam na druge sluzeci se semantikom? majorizacija i hegemonizam jednog notornog fasiste silajdzica (koji ti je neutralan kako rece na drugoj temi) su "suzivot". svaki srbin koji nema zlatni ljiljan je "zvijer" koja bi te zicom odvela to manjace pa makar bio neki klinac iz sds-a ili krajisnik svejedno. taj klinac valjda ne valja jer je iz karadziceve stranke ali zato valja hsp i jurisic koji je iz paveliceve stranke.

onda pricas o nekim ultimatumima koji se imaju postavljat covicu ili dodiku a funkcionalna drzava je eufemizam za ostvarenje bosnjackih nacionalnih snova, dok je zelja za samoopredjeljenjem etnicka podjela.

decko, fasizam se fasizmom ne izbija koliko god ti umisljao da stojis na moralnom pijedestalu u odnosu na one koje fanaticno mrzis samo zato sto im bosna nije bogom dana metafizicka kategorija kao tebi, i to bi valjda trebao da bude jedini ispravi stav ili sta. svi ste vi nacionalisti u 5 deka i jednako veliki problem za ovu zemlju.
veliki_fabio

#1834 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by veliki_fabio »

komeba wrote:
Banksy wrote:
Ne, ne bi moglo. Teme koje se otvore s ciljem s kojim si ti otvorio ovu, obično se brzo i zatvore.
Slobodna Bosna ne provodi hajku. Slobodna Bosna je politički magazin koji obrađuje političke teme koje se tebi, iz nekog razloga, u posljednje vrijeme ne dopadaju.
Pa si stoga otvorio temu ne o onome što piše, već o ONOME ko piše (slično tvom forumskom pristupu), u pokušaju da autora privatno diskvalifikuješ pripisujući mu raznorazne budalaštine, neistine, prijatelje ustaše, alkohol i koješta još, umjesto da razgovaramo o onome što je napisano. Uglavnom, kvalitetno si se isprovaljivao, ukratko.

Da, ulazi on svuda, ali s imenom i potpisom, gdje ga za svaku laž možeš tužiti i dobiti. Za laži i mahalanja o njemu na forumu ti ni na koji način nećeš odgovarati, zato ne poredi neusporedivo. I inače, ne poredi se s Avdićem, pobogu ...

Bilo bi pametnije i produktivnije da si taj jed, kojeg si pun jer eto Senči više nije Zlatkov drug, usmjerio na konstruktivnu kritiku i razmišljanje zašto više NIKO nije Zlatkov drug.

E, vidiš, to bi bila odlična tema, za razliku od ovih koznakoliko strana uglavnom bljuvotina.

edit: I nastavi bez mene , tema više zaista nema veze s mozgom ...
Po čemu je to pripisivanje alkohola Senadu Avdiću laž i budalaština? Ok, vidim oprostila si se od teme, pa ne očekujem odgovor.
Ti sad zadireš u suštinu postojanja foruma i možeš slobodno nastaviti pa ćemo doći do pitanja "ko smo mi, koja je svrha postojanja, kuda sve to ide, kako je nastao univerzum..." . Ja nisam izmislio forum, tako je kako je, diskutuje se o svemu i svačemu, anonimno, pravila vrijede ista za sve - za tebe, za mene, za Senada Avdića. Senad Avdić može legalno i legitimno da pokreće teme na forumu, baš kao bilo ko od nas i da diskutuje o njima. Može se priključiti javno pod svojim imenom i negirati argumente, ili anonimno kao bilo ko od nas.
Baš me boli briga je li Senad Zlatkov drug, nebitni su mi obojica. O Senadovom piskaranju ne bih riječi trošio, da me se direktno ne tiče, da i moja budućnost ne ovisi od buduće vlasti i političkih kretanja.
Onaj ko ne vidi da je guranje HDZ-a u vlast štetno po BiH(ne kažem da će bez HDZ-a biti bajno, ali treba pokušati nešto novo) jednostavno je kratkovidan.

diskreditacija s avdica zbog sklonosti alkoholu nije fer kao ni diskreditacija z komsica zbog niskog koeficijenta inteligencije.

cak i kad je vaznije da clan predsjednistva moze da misli svojom glavom nego da neki novinar bude trijezan.
Last edited by veliki_fabio on 11/02/2011 01:22, edited 1 time in total.
klixober

#1835 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by klixober »

To je samo tvoje mišljenje.
1gorstak

#1836 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by 1gorstak »

veliki_fabio wrote:
1gorstak wrote:To sto je Senad sjedio sa kadrom SDS-a, koji je jel' "dobar momak, inteligentan, bistar, lucidan", a mrtva glava nije pala, moze posluziti kao dokaz da je dijalog moguc, ali samo ako se svi kolektivno dignemo sintelanom u visine sa kojih se Senad ocigledno sve rjedje spusta.

senad samo upozorava protiv ekstremizma ciji si bas ti ponajveci eksponent jer to ne vodi nicemu osim upravo - etnickoj podjeli.

mislis da se ne vidi kako projektujes vlastiti sovinizam na druge sluzeci se semantikom? majorizacija i hegemonizam jednog notornog fasiste silajdzica (koji ti je neutralan kako rece na drugoj temi) su "suzivot". svaki srbin koji nema zlatni ljiljan je "zvijer" koja bi te zicom odvela to manjace pa makar bio neki klinac iz sds-a ili krajisnik svejedno. taj klinac valjda ne valja jer je iz karadziceve stranke ali zato valja hsp i jurisic koji je iz paveliceve stranke.

onda pricas o nekim ultimatumima koji se imaju postavljat covicu ili dodiku a funkcionalna drzava je eufemizam za ostvarenje bosnjackih nacionalnih snova, dok je zelja za samoopredjeljenjem etnicka podjela.

decko, fasizam se fasizmom ne izbija koliko god ti umisljao da stojis na moralnom pijedestalu u odnosu na one koje fanaticno mrzis samo zato sto im bosna nije bogom dana metafizicka kategorija kao tebi, i to bi valjda trebao da bude jedini ispravi stav ili sta. svi ste vi nacionalisti u 5 deka i jednako veliki problem za ovu zemlju.
Hajde ovako;

Ja se zalazem za slabljenje FBiH u korist kantona i ne vidim problem u opstanku manjeg entiteta sa postojecim nadleznostima. Sve sto trazim je da se eliminise etnicki karakter decentralizacije, odnosno da se eliminise diskriminirajuca obiljezja, nazive, krsne slave i ostale praznike kojim se bilo koju od administrativnih jedinica svojata i tretira kao ekskluzivno vlasnistvo samo jednog od naroda.

Za sta se ti zalazes ?
VjecitiStudent

#1837 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by VjecitiStudent »

komeba wrote: ...
- Ovo što pišemo o tebi Senade nije nikakva hajka na tebe, već odgovor na hajku koju ti provodiš nad drugim ljudima
...
Koliko komeba zapravo pise ovdje?
klixober

#1838 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by klixober »

VjecitiStudent wrote:
komeba wrote: ...
- Ovo što pišemo o tebi Senade nije nikakva hajka na tebe, već odgovor na hajku koju ti provodiš nad drugim ljudima
...
Koliko komeba zapravo pise ovdje?
Ako želiš reći da samo ja pišem o Senadu na ovoj temi, pametnije bi ti bilo da se nisi javljao.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1839 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by KatarinaKosaca »

Eno opet Bakir H u udarnom mjestu u Avazu. Možda nam Avaz postane i najbolji dnevni list preko noći :D
Gandalf

#1840 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Gandalf »

KatarinaKosaca wrote:Eno opet Bakir H u udarnom mjestu u Avazu. Možda nam Avaz postane i najbolji dnevni list preko noći :D
Neće pa taman i da Bakir H postane glavni urednik kod fahrA :mrgreen:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1841 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by -LIBERO- »

Kako je meni smijesno,a rekao bih prije tuzno,to rezonovanje nasih medija i politickih frakcija,da neprijetelj moga neprijatelja,je automatski i moj saveznik.

Jedni su sada uz HDZ jer je on u tom taboru protiv SDP-a. Drugi su sada dobri i sa fahrom,jer on daje podrsku u pljuvanju SDA. Dok su ovi treci,u varijanti licnih obracuna,protkanim ogromnom tastinom,i podrzavaju bilo koju politicku opciju samo da je ta opcija protiv pojedinaca koji su im se kao nesto zamjerili.

Sizofrenija politicke scene nase zemlje ,totalna sizofrenija.
Kasips

#1842 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Kasips »

Biće zanimljivo pratiti na forumu diskusije nakon što se ovo ludilo oko formiranja vlasti okonča :D . Sve zaraćene strane će biti nezadovoljne, 100 %. Takva su obično rješenja međunarodne zajednice kad je BiH u pitanju. Malo zadovoljiti ludake i fašiste, malo oraspoložiti unitariste, pa malo ugoditi proevropskim snagama, i to je to... Bosanski lonac na djelu, pa sve ispočetka :lol:

I da, Katarina Kosaca može biti svašta, ali neprijatelj BiH ni u snu. Povucite malo ručnu, jbg :bih:
uroborus

#1843 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by uroborus »

KatarinaKosaca wrote:Eno opet Bakir H u udarnom mjestu u Avazu. Možda nam Avaz postane i najbolji dnevni list preko noći :D

Koliko je samo teški riječi palo između Bakira i Avaza, za sve ove godine, da kad bi sve to ukoričilo po obimu doseglo trotomnu "Hronologiju radničkog pokreta i SKJ 1919-1979"!
Sve u svemu, očigledno je da su se interesi Bakira Hadžiomerovića poklopili sa interesima Fahrudin-baše i njegovemu stranke, tačno onoliko koliko se podudaraju interesi Čovića i Dodika! Nekako mi ova paralela se sama po sebi nameće, bar po pitanju taktike. :evil:
VjecitiStudent

#1844 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by VjecitiStudent »

uroborus wrote:

Koliko je samo teški riječi palo između Bakira i Avaza, za sve ove godine, da kad bi sve to ukoričilo po obimu doseglo trotomnu "Hronologiju radničkog pokreta i SKJ 1919-1979"!
Sve u svemu, očigledno je da su se interesi Bakira Hadžiomerovića poklopili sa interesima Fahrudin-baše i njegovemu stranke, tačno onoliko koliko se podudaraju interesi Čovića i Dodika! Nekako mi ova paralela se sama po sebi nameće, bar po pitanju taktike. :evil:
Kada su to padale teske rijeci izmedju Bakira i Radoncica?
uroborus

#1845 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by uroborus »

VjecitiStudent wrote: Kada su to padale teske rijeci izmedju Bakira i Radoncica?
Evo još jednog koji boluje od amnezije! :run:

Pa koga je to Radončićevo glasilo optuživalo za autošovinizam, islamofobiju, i "militantni ateizam"????
abdulah_skretnicar

#1846 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by abdulah_skretnicar »

VjecitiStudent wrote:
uroborus wrote:

Padale su itekako. Bakir je proglašavan islamofobom, Zlajinim potrčkom, jednim od organizatora afere državni udar, dok je Avaz s druge strane bio fašističko glasilo, reketaški medij, Fahro se sumnjičio za prijetnje smrću Bakiru. Ali ako nije niko drugi, barem su šćepo i onaj čije ime ne vrijedi pominjati dokazali da su dosljedni samo u svojoj nedosljednosti.
VjecitiStudent

#1847 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by VjecitiStudent »

uroborus wrote:
VjecitiStudent wrote: Kada su to padale teske rijeci izmedju Bakira i Radoncica?
Evo još jednog koji boluje od amnezije! :run:

Pa koga je to Radončićevo glasilo optuživalo za autošovinizam, islamofobiju, i "militantni ateizam"????
Otkad do kad je trajala svadja? U zadnjih barem godinu dana, na toj liniji tece med i mlijeko.
Prije skoro godinu dana, nakon sto Duska nije objavilo njegovo reagovanje vezano za grafite u sivom domu, Bakirov komentar o tome je izasao, pogodite gdje?
Banksy

#1848 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Banksy »

abdulah_skretnicar wrote:
VjecitiStudent wrote:
uroborus wrote: Koliko je samo teški riječi palo između Bakira i Avaza, za sve ove godine, da kad bi sve to ukoričilo po obimu doseglo trotomnu "Hronologiju radničkog pokreta i SKJ 1919-1979"!

Padale su itekako. Bakir je proglašavan islamofobom, Zlajinim potrčkom, jednim od organizatora afere državni udar, dok je Avaz s druge strane bio fašističko glasilo, reketaški medij, Fahro se sumnjičio za prijetnje smrću Bakiru. Ali ako nije niko drugi, barem su šćepo i onaj čije ime ne vrijedi pominjati dokazali da su dosljedni samo u svojoj nedosljednosti.
Nešto si ti ovdje pobrkao.
U stvari, sve. :D
Adriatic

#1849 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Adriatic »

Evo iz prve ruke: Senčiju pada tiraž vrtoglavo.
Nije mu jasno kako HDZ-ovci neće da kupuju njegov list ,sada kada je došao tobe.
A u novom broju spominje i forumaše u negativnom kontekstu.
E moj Senči, a mogao si biti prvi Superhik našeg novinarstva.
1gorstak

#1850 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by 1gorstak »

Adriatic wrote:A u novom broju spominje i forumaše u negativnom kontekstu.
Ma to je vec razbucano ...

To sto je Senad sjedio sa kadrom SDS-a, koji je jel' "dobar momak, inteligentan, bistar, lucidan", a mrtva glava nije pala, moze posluziti kao dokaz da je dijalog moguc, ali samo ako se svi kolektivno sintelanom dignemo u visine sa kojih se Senad ocigledno sve rjedje spusta.

Sutra ako OHR odluci nametnuti odluku o formiranju Vrhovnog suda BiH, hoce li Avdic podrzati Dodika ? Sutra ako Ustavni sud BiH donese odluku preglasavanjem clanova iz (cak) dva naroda (kao sto je to npr. bila odluka o konstitutivnosti naroda), hoce li Avdic i to kritikovati ?
Locked