Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Locked
klixober

#1 Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by klixober »

Na ovu temu me ponukao novi broj SB u kojem je prvih 30 stranica posveceno kritikovanju SDP-a.Ima tu svega...od Josipovica,Pusicke,Angele Merkel,reketiranja itd. itd.
Trenutno Slobodna Bosna izgleda smijesno, kao Dani sto su izgledali prije izbora, prije nego sto su totalno propali i prodati jer Pecaninova hajka na SDP,a zapravo forsiranje SBiH,nije proizvelo zeljene rezultate.SBiH je propala na izborima,samim tim i Pecaninov medijski projekat i hajka.
U SB kao da nisu naucili nista iz Pecaninocog prodavanja kredibiliteta,rade isto kao Dani prije pola godine,mozda cak i gore.
Zar je moguce u drzavi sa toliko problema,fasistima svih boja i vrsta,da jedan medij koji se prodaje za gradjanski,cak 30 stranica posveti kritici SDP-a? Treba svakoga kritikovati ako grijesi,ali ovo sto rade SB,tj. Senad Avdic,je suludo.
Ne znam koji ih interesi vode...finansijski ili licne prirode/animoziteta prema pojedincima iz SDP-a,ali sujeta Senada Avdica ga totalno potkopava i od nekada dobrog novinara polako pocinje da se valja u istom blatu sa Pecaninom i Hadzifejzovicem.
Navescu samo dva primjera koliko su propali Slobodna Bosna i Senad Avdic kao novinar...dok normalni dio balkanskih medija osuduje hajku i ocigledne falsifikate dokumenata Dodikovih medija u kojima se Bakir Hadziomerovic i 60 minuta optuzuju za reketiranje,Slobodna Bosna objavljuje montazu slike Hadziomeroica kao tenisera,sa reketom u ruci.
U uvodu SB,Senad Avdic pise da ga je iz Australije zvao Mate Basic,najbolji prijatelj("ma sta prijatelj,burazer") da ga pita zasto smo u BiH uhapsili hr. branitelja Purdu.Da ne ulazim u razloge poziva,zanimljiva mi je cinjenica ko je Avdicev najbolji prijatelj i burazer...Mate Basic je sljedbenik ustaskog pokreta http://vaseljena.blog.hr/2008/09/162538 ... burgu.html
i redovan forumas na sovinistickom forumu --- NO LINKS --- .Tek nakon sto sam saznao ko mu je najbolji prijatelj("ma sta prijatelj,burazer") mi postaje malo jasnije odakle tolika hajka u SB na SDP i kako je odjednom Senad Avdic postao glavna zvijezda sovinistickih sajtova poskok i hercegbosna.
oldplague

#2 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by oldplague »

Biti sljedbenik ustaškog pokreta u Australiji znači biti brat po mlijeku Blaža Kraljevića, čiji sljedbenici u BiH pak koaliraju sa SDP-om. Pa ne kontam đe sad zapelo.
Dani nisu propali jer su pljuvali po SDP-u, već zbog, radi i glede nekih drugih dugova i talova, a za razliku od Pećanina, Avdić piše ono šta misli i u šta vjeruje, a bratimi se s kim mu prahne, a ne s kim mu čaršija dopusti. Senad Avdić je vaki i naki, pjano i minhauzen, brbljavac i lijevo smetalo, ali je profesionalni novinar. To su, za neupućene, oni koji ne cmizdre po naslovnicama da bi ih neko mogao ubiti, a možda i ne bi mogao, već pišu i dišu. Dok ne crknu od loze ili metka. Kao ljudi.
klixober

#3 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by klixober »

oldplague wrote:Biti sljedbenik ustaškog pokreta u Australiji znači biti brat po mlijeku Blaža Kraljevića, čiji sljedbenici u BiH pak koaliraju sa SDP-om. Pa ne kontam đe sad zapelo.
Dani nisu propali jer su pljuvali po SDP-u, već zbog, radi i glede nekih drugih dugova i talova, a za razliku od Pećanina, Avdić piše ono šta misli i u šta vjeruje, a bratimi se s kim mu prahne, a ne s kim mu čaršija dopusti. Senad Avdić je vaki i naki, pjano i minhauzen, brbljavac i lijevo smetalo, ali je profesionalni novinar. To su, za neupućene, oni koji ne cmizdre po naslovnicama da bi ih neko mogao ubiti, a možda i ne bi mogao, već pišu i dišu. Dok ne crknu od loze ili metka. Kao ljudi.
Ti zelis reci da su prijatelj("ma sta prijatelj,burazer") i koalici0ni partner isto?
Pogresno....prijatelji se("ma sta prijatelji,burazeri") biraju prema afnitetima,prema zajednickim osobinama,slobodnom voljom,dok politicki saradivati mozes s nekim i s kim nisi niti bi ikad bio prijatelj.
oldplague

#4 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by oldplague »

komeba wrote:
oldplague wrote:Biti sljedbenik ustaškog pokreta u Australiji znači biti brat po mlijeku Blaža Kraljevića, čiji sljedbenici u BiH pak koaliraju sa SDP-om. Pa ne kontam đe sad zapelo.
Ti zelis reci da su prijatelj("ma sta prijatelj,burazer") i koalici0ni partner isto?
Pogresno....prijatelji se("ma sta prijatelji,burazeri") biraju prema afnitetima,prema zajednickim osobinama,slobodnom voljom,dok politicki saradivati mozes s nekim i s kim nisi niti bi ikad bio prijatelj.
Tim gore druškane. Kad s nekim prijateljuješ u najgorem slučaju možeš dobit šljivu ili cirozu, a kad koaliraš možeš svima općiti s precima.
Osim toga, varam li se ja ili se ovdje, baš ovdje, redovito rone suze za Blažem do Drine? Pa eto vam Mate do Antarktika, kojeg se, takvog crnokošuljastog i hercegbosnastog Avdić ne stidi do podne, a od podne...
klixober

#5 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by klixober »

I zaboravio sam jos nesto dodati...o intervju-u Dodika za RTRS je brujilo pola Balkana,toliko satiricnih tekstova je napisano,te je intervju ismijan,dok u SB o tome nije napisana ni rijec.
Medjutim intervju Lagumdzije za FTV koji se ni po cemu ne moze mjeriti sa Dodikovim(Dodikov je milion puta ludji) je posvecen cak uvod zadnjeg broja SB.
oldplague

#6 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by oldplague »

komeba wrote:I zaboravio sam jos nesto dodati...o intervju-u Dodika za RTRS je brujilo pola Balkana,toliko satiricnih tekstova je napisano,te je intervju ismijan,dok u SB o tome nije napisana ni rijec.
Medjutim intervju Lagumdzije za FTV koji se ni po cemu ne moze mjeriti sa Dodikovim(Dodikov je milion puta ludji) je posvecen cak uvod zadnjeg broja SB.
Možda je baš u tome problem, što je o Dodinom intervjuu brujalo pola Balkana, a o Zlajinom ni pola mahale. Avdić generalno bruji o onome o čemu drugi šute. Protiv uroka.
Bosnolog

#7 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Bosnolog »

HDZ je anti BH stranka za raziku HSP stranke koja vidi svoje interese i interese hrvaskog naroda do Drine,za razluku zapadnohercegovackih kamenjra kojih ne nteresuju Hrvati van jihovih kamenih vukohebina i zamisljene Banovine,.....Blaz Krlajevic je ubijen od strane HDZ-krimosa 1992 kada je rekao da im je RBiH domovina a predsjednistvo BiH vrhovna komanda,....

Izmedu ostalog evo kako vide uredenje BiH,.....

Last edited by Bosnolog on 20/01/2011 18:52, edited 1 time in total.
JBT

#8 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by JBT »

Pa pogledaj ko oglasava u SB i sve ce ti biti jasno.
klixober

#9 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by klixober »

oldplague wrote:
komeba wrote:
Tim gore druškane. Kad s nekim prijateljuješ u najgorem slučaju možeš dobit šljivu ili cirozu, a kad koaliraš možeš svima općiti s precima.
Osim toga, varam li se ja ili se ovdje, baš ovdje, redovito rone suze za Blažem do Drine? Pa eto vam Mate do Antarktika, kojeg se, takvog crnokošuljastog i hercegbosnastog Avdić ne stidi do podne, a od podne...
Ne znam da li ti poznajes politicki sistem BiH,ili se samo pravis lud/a.U BiH se ne moze stvoriti koalicija poliicki srodnih stranaka,vlas se mora formirati ili sa HSP-om ili HDZ-om,pri cemu HSP nista gori od HDZ-a po idelogiji nije,naprotiv,nije HSP formirao silne logore po H-B.
Prijateljstvo se na drugoj strani ne mora formirati s onim s kojim politicki i misaono nisi blizak.
I na kraju...u platformi SDP-a je potpisana i stavka o zabrani fasistickih organizacija.
JBT

#10 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by JBT »

Lagumdzija rece: "Ostadose ovi producenti "afere reket" i bez reketa i bez terena."

:)
klixober

#11 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by klixober »

oldplague wrote:
komeba wrote:I zaboravio sam jos nesto dodati...o intervju-u Dodika za RTRS je brujilo pola Balkana,toliko satiricnih tekstova je napisano,te je intervju ismijan,dok u SB o tome nije napisana ni rijec.
Možda je baš u tome problem, što je o Dodinom intervjuu brujalo pola Balkana, a o Zlajinom ni pola mahale. Avdić generalno bruji o onome o čemu drugi šute. Protiv uroka.
O Dzeki je brujala cijela Evropa,pa i SB.Ocito to nije kriterij za (ne)objavljivanje necega.
Last edited by klixober on 20/01/2011 23:42, edited 1 time in total.
BolanBolan
Location: "Get the fuck out of London, you dumb fucks. Get to Bruges."

#12 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by BolanBolan »

Baš sam namjeravao da otvorim sličnu temu. I, nije to samo ovaj broj, već i svi prethodni - konstanto je napadan SDP, pa sam se baš pitao ko stoji iza SB-a. Mada me zanima i ko stoji iza ostalih, npr.: Dani, Start itd.
Mali_Vuk

#13 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Mali_Vuk »

Image

Noćas spaljujemo iluzije. :lol: :lol:
Nass

#14 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Nass »

Napokon da neko otvori temu o Slobodnoj Bosni. Vec odavno SB promovise HDZ propagandu i stavove. Slicno radi i TV1. Cini mi se da se u svemu tome radi o nekim cudnim talovima, jer se izgleda tu mijesa novac SBiH energetske mafije i HDZ fondova, a mozda cak i Dodikovih. Ja svakako primjecujem vec godinu dana da neko ulaze ogromne novce u bh medije da se promovise HDZ prica, i gledam kako sve jedan po jedan medij 'prelazi' na HDZ stranu. Avdic je cak gostovao kod Vrankica u Mostaru sa najvecim pocastima (a zna se sta to znaci), a pisao je i da mu je vrlo drag prijatelj Marin Topic, stari ratni suludi ustasa.
Nass

#15 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Nass »

oldplague wrote:
komeba wrote:
Ih, suplje price. Koaliranje na bazi programa a ne medjusobnog svidjanja je ok, jer je bitno na sta se neka stranka obavezala po programu, a ne je li nekad u proslosti radila ovo ili ono. Prijateljstvo je nesto sasvim drugo, jer sa 'najboljim' prijateljima ne sklapamo programe iz interesa, vec se s njim druzimo zato sto smo slicnih stavova i pogleda na svijet.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#16 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Chmoljo »

juznije wrote:Nevjerojatno. Novinar koji je godinama derao guzove sda-hdz-sds. Najostrije pero socijaldemokratske i gradjanske ideje u BiH. Duhovni otac ekipe iz 60 minuta. Covjek kojemu su prijetili svi kriminalci u drzavi a nije od toga pravio zabavu za mase da sludjeni gledatelji kukaju nad njihovom sudbinom. Nikad od sebe nije pravio zvjezdu ali je lucidnim kolumnama drzao novinu i kad u njoj nista nije bilo.

Nakon desetak tekstova ruganja Bakiru, Zlatku i Zeljku postaje neprijatelj drzave i predmet preispitivanja sdpovih forumskih iaktivista.
Zaboravili ste da je toliko bio blizak vasoj ideji da je sa Sefom bio optuzen za drzavni udar...
Sad kad se covjeku ne da gledati pretvaranje socijaldemokratske stranke u totalirarnu zajednicu obozavatelja Sefa, perjanice lijevog bosanskog nacionalizma, sad vam nevalja. Evo i na forumu ostalo 10 sdp aktivista koji nabacuju na volej jedan drugom i dive se koliko su u pravu.....

Koliko god da zastrani ostaje cinjenica da je uvijek i bez kompromisa stvari u Sarajevu nazivao pravim imenom mjesecima prije svih...
a po Grudama mu aplaudirali na to...
Alfa_Ze

#17 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Alfa_Ze »

zivi bili, pa odavno je Avdic presao medju ''sahiste'' Image ja mislim da i putovnicu ima :D
nezavisni

#18 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by nezavisni »

Jednoumlje je gadna stvar... i obicno to lose zavrsi...

SB :thumbup:
Chmoljo

#19 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Chmoljo »

nezavisni wrote:Jednoumlje je gadna stvar... i obicno to lose zavrsi...

SB :thumbup:
a to u svakom slučaju. :thumbup:

samo bih volio da se iz "suprotnih tabora" počne sa konstruktivnijim kritikama. jer u ovakvim situacijama teško razdvojiti argumentovanu kritiku od pljuvačine.
Mali_Vuk

#20 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Mali_Vuk »

Ma meni je Avdić uvijek bio zakon novinar :thumbup: Čovjek bez dlake na jeziku, oštra pera, ne yebe nikoga. Istina, već neko vrijeme ne čitam SB, kao ni ostale naše novine. Nemam pojma šta se to kači sa Zlajom, ali šta god da je, što neko reče, ne želim i neću da vjerujem da to Senad radi svjesno, na uštrb BiH. Mada opet, lova vrti tamo gdje burgija neće :roll:
Alfa_Ze

#21 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Alfa_Ze »

Image . . . Image . . . Image

U ovim emisijama nastupaju samo ''specijalci'' !! 8-)
ultima_palabra

#22 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by ultima_palabra »

Raspravljao sam sa @Banksyjem o ovome na jednoj temi... SB je sada dio "energetskog klana" i tvrditi drukčije je zatvarati oči. Avdić nezavisan novinar? Pa bio je i Pećanin nekad... svako ima svoju tačku prijeloma :roll:
NightSkyWalker

#23 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by NightSkyWalker »

Sta je problem u kritikovanju SDP-a??
Last edited by NightSkyWalker on 20/01/2011 20:03, edited 2 times in total.
NightSkyWalker

#24 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by NightSkyWalker »

Sta je problem u kritikovanju SDP-a??

Mislim da bi ste se morali naviknuti da SDP vise nije u debeloj hladovini iz koje moze samo pametovati. Ta stranka je sada u vlasti i bolje vam je da se sto prije naviknete na kritike i udarce jer ce toga biti sve vise i vise!

Ako je SDA mogla biti satanizirana cijelu deceniju preko SB i 60 minuta, zasto sada ne bi malo osinuli i po SDP-u. Dovoljno je sto im Bakir progledava kroz prste i ignorise kofere, zar se tako trebaju ponasati i ostali mediji. :wink:
Chmoljo

#25 Re: Slobodna Bosna - politicka pozadina(hajka na SDP)

Post by Chmoljo »

NightSkyWalker wrote:Sta je problem u kritikovanju SDP-a??

Mislim da bi ste se morali naviknuti da SDP vise nije u debeloj hladovini iz koje moze samo pametovati. Ta stranka je sada u vlasti i bolje vam je da se sto prije naviknete na kritike i udarce jer ce toga biti sve vise i vise!

Ako je SDA mogla biti satanizirana cijelu deceniju preko SB i 60 minuta, zasto sada ne bi malo osinuli i po SDP-u. Dovoljno je sto im Bakir progledava kroz prste i ignorise kofere, zar se tako trebaju ponasati i ostali mediji. :wink:
satanizirana :-) :-) :-) :-) :-)
Locked