Slikajmo plakate ili skidajmo ih !

Post Reply
Control panel

#176 Re: Slikajmo plakate ili skidajmo ih !

Post by Control panel »

PipiDugaDevetka wrote:[ Da ŽIVI SLOBODNA REPUBLIKA BIH!
:bih:
BPS :D
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#177 Re: Slikajmo plakate ili skidajmo ih !

Post by PipiDugaDevetka »

Control panel wrote:
PipiDugaDevetka wrote: Da ŽIVI SLOBODNA REPUBLIKA BIH!
sdp! bez Z. Lagumdžije i Suade Hadžović, te bez još ponekih koji su stariji od 45 godina!
ljubav_aha

#178 Re: Slikajmo plakate ili skidajmo ih !

Post by ljubav_aha »

PDD,nisma znala da toliko volis gospon Lagumbdjiju :D
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#179 Re: Slikajmo plakate ili skidajmo ih !

ljubav_aha wrote:PDD,nisma znala da toliko volis gospon Lagumbdjiju :D
Nije u pitanju voljeti ili mrziti,...Nego, jednostavno, nije po mom kriterijumu (Ionako će biti u izvršnoj vlasti kada pobijedi).
ljubav_aha

#180 Re: Slikajmo plakate ili skidajmo ih !

Post by ljubav_aha »

PipiDugaDevetka wrote:
ljubav_aha wrote:PDD,nisma znala da toliko volis gospon Lagumbdjiju :D
Nije u pitanju voljeti ili mrziti,...Nego, jednostavno, nije po mom kriterijumu (Ionako će biti u izvršnoj vlasti kada pobijedi).
ma tip je nekad bilo lijep,magnet za zene :lol: i to je too :mrgreen: jeste pametan,ali za svoje dupence :dance:
udrch

#181 Re: Slikajmo plakate ili skidajmo ih !

Post by udrch »

sarajevo63 wrote:
udrch wrote:Ovi Tornjakovi majmuni su mi jutros zalijepili plakate na zidu oko kuće..a ja zid proljetos obložio, košto nas tri milje..plakate sam skino, ali ne mogu da skinem onaj lijepak..nabijem ga na kurac..
ALi ja sam dobro prošo, kad sam vidio danas onaj dio od Otoke do Televizije, svaki grm zagrnut u Fahrino đube..
Bolja budućnost - malo sutra..
Čovječe zašto si skidao to, ako si u privatnoj kući? Zašto nisi sve prijavio lijepo, islikao, priložio račun koji si proljetos platio? Ovdje je skoro nemoguće doći do pravde, ali nije nemoguće. Sve dok mi ne reagujemo oni će raditi ko šta hoće.
Jeste privatna kuća, ali ti očito ne znaš kako se kod nas radi i zašto se plakati lijepe gdje god stignu..
Imaš tipove koji pred izbore otvore firmu samo radi ovih plakata..stranke dogovore poslove sa njima i u ugovoru se ograde od ovakvih stvari..sva pravna odgovornost padne na ove firme koje se poslije izbora samo odjave i onda niti možeš tužiti firmu niti stranku..
Control panel

#182 Re: Slikajmo plakate ili skidajmo ih !

Post by Control panel »

Image

nije plakat ali mi je bas zasmetalo kada sam ovo nasao u p. sanducetu.
nisam ocekivao da u ovoj stranci rade one nepopularne metode koje primjenjuju u onim primitivnim strankama, gdje jedan protiv drugog lobiraju, smjestaju, saplicu...
jesu li ovo uradili clanovi iz NS ili ovi Krsmanovicevi, jer nazad na letku pise NSP...
jeli ovo ima nekih unutarkoalicijskih nesuglasica i prije izbora.
cyprus

#183 Re: Slikajmo plakate ili skidajmo ih !

Post by cyprus »

Control panel wrote:Image

nije plakat ali mi je bas zasmetalo kada sam ovo nasao u p. sanducetu.
nisam ocekivao da u ovoj stranci rade one nepopularne metode koje primjenjuju u onim primitivnim strankama, gdje jedan protiv drugog lobiraju, smjestaju, saplicu...
jesu li ovo uradili clanovi iz NS ili ovi Krsmanovicevi, jer nazad na letku pise NSP...
jeli ovo ima nekih unutarkoalicijskih nesuglasica i prije izbora.
Ovo im je velik kix, iako je vjerovatno djelo pojedinaca (navedenih) unutar stranke...
Armadaa

#184 Re: Slikajmo plakate ili skidajmo ih !

Post by Armadaa »

PipiDugaDevetka wrote:
Control panel wrote:
PipiDugaDevetka wrote: Da ŽIVI SLOBODNA REPUBLIKA BIH!
sdp! bez Z. Lagumdžije i Suade Hadžović, te bez još ponekih koji su stariji od 45 godina!
kako bez Zlatka kad je on SDP :roll: nazalost

Meni je sanduce svaki dan puno SDP, SDA i fahrinih, nisam znao da je i to kaznjivo
neki

#185 Re: Slikajmo plakate ili skidajmo ih !

Post by neki »

Fahrino smece kojim promovise 'borbu' protiv beznadja :shock: se poslije danasnjeg vjetra razletilo svuda po glavnoj cesti..ko vozi nek obrati dobro paznju jer iz onih dasaka vjerovatno vire i ekseri..
Kod Nedjarica neki momak lijepi na banderu sbb plakate a oko njega razbacane daske sa osnivacem, odradio posao, sjeo u yugu i nastavio dalje...toliko o prici da ce ukloniti svoje ostatke
(ne)forumas

#186 Re: Slikajmo plakate ili skidajmo ih !

Post by (ne)forumas »

Meni je sbb pao na dno dna kada se identifikovao sa kabadahijskim likom iz serije viza za buducnost - Mirvad Kuric - RILE. Shvatam da u ovom drustvu ljudi vole da ih se tuce po usima, ali ne kontam Mirvada kojeg na zalost licno ne znam da je pristao da se za predizbornu kampanju identifikuje sa kabadahijom... to dovoljno govori o kampanji, a i o stranci
cyprus

#187 Re: Slikajmo plakate ili skidajmo ih !

Post by cyprus »

(ne)forumas wrote:Meni je sbb pao na dno dna kada se identifikovao sa kabadahijskim likom iz serije viza za buducnost - Mirvad Kuric - RILE. Shvatam da u ovom drustvu ljudi vole da ih se tuce po usima, ali ne kontam Mirvada kojeg na zalost licno ne znam da je pristao da se za predizbornu kampanju identifikuje sa kabadahijom... to dovoljno govori o kampanji, a i o stranci
Zato ima Crni Gruja da se bori protiv takih :D

PS Rile je bio glavna zvijezda i ekologa E-5 :D . Ne znam jesul se gdje tad probili u kakvu skupštinu... :-)
PipiDugaDevetka

#188 Re: Slikajmo plakate ili skidajmo ih !

Armadaa wrote: kako bez Zlatka kad je on SDP :roll: nazalost

Meni je sanduce svaki dan puno SDP, SDA i fahrinih, nisam znao da je i to kaznjivo
Neću staviti ono x pored njegovog imena. On će svakako biti u izvršnoj vlasti neka fora kada SDP pobijedi ili udje u koaliciju sa SBB.

Moj kriterijum su godine. Sve što je starije od 45 godina, ne glasam za njih. Sa časnim i rijetkim izuzecima.
Samo su mladi zainteresovani da organizuju vlast koja će napraviti sigurno i prosperitetno okruženje, a ovi što su jednom nogom u grobu, mezaru,...Dosta je bilo njihovog!
Pošto je u politici najbolja kombinacija mladi + stari, napraviću najviše dva izuzetka, pa ću dati ta dva glasa i starcima sa SDP liste + obavezni Željko Komšić za predsjednika!

Ubacivanjem neadresirane pošte, reklama, izborno-propagandnog materijala čine prekršaj po Zakonu o prekršajima. Vidi nekoliko postova iznad, citirao sam Odluku o kućnom redu za Grad Sarajevo.
Control panel

#189 Re: Slikajmo plakate ili skidajmo ih !

Post by Control panel »

PipiDugaDevetka wrote:
Armadaa wrote: kako bez Zlatka kad je on SDP :roll: nazalost

Neću staviti ono x pored njegovog imena. On će svakako biti u izvršnoj vlasti neka fora kada SDP pobijedi ili udje u koaliciju sa SBB.

Moj kriterijum su godine. Sve što je starije od 45 godina, ne glasam za njih. Sa časnim i rijetkim izuzecima.
Samo su mladi zainteresovani da organizuju vlast koja će napraviti sigurno i prosperitetno okruženje, a ovi što su jednom nogom u grobu, mezaru,...Dosta je bilo njihovog!
Pošto je u politici najbolja kombinacija mladi + stari, napraviću najviše dva izuzetka, pa ću dati ta dva glasa i starcima sa SDP liste + obavezni Željko Komšić za predsjednika!

Ubacivanjem neadresirane pošte, reklama, izborno-propagandnog materijala čine prekršaj po Zakonu o prekršajima. Vidi nekoliko postova iznad, citirao sam Odluku o kućnom redu za Grad Sarajevo.
ma ko da ih kazni. CIK ih jos i nagradi ili ih ohrabri sa onim kaznama.
leyna

#190 Re: Slikajmo plakate ili skidajmo ih !

Post by leyna »

Juce gledam plakate SDA na vrticu "Djeca Sarajeva" koji je javna ustanova, na ulazu, s unutrasnje strane naravno. Je li plakatiranje tu uopste dozvoljeno? Ne podrzavam nijednu stranku, ali mi je ovo nekako bezze. Prijaviti, da, ne, kome ako da, ima li svrhe?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#191 Re: Slikajmo plakate ili skidajmo ih !

Post by pici »

leyna wrote:Juce gledam plakate SDA na vrticu "Djeca Sarajeva" koji je javna ustanova, na ulazu, s unutrasnje strane naravno. Je li plakatiranje tu uopste dozvoljeno? Ne podrzavam nijednu stranku, ali mi je ovo nekako bezze. Prijaviti, da, ne, kome ako da, ima li svrhe?
PRESS KONFERENCIJE CENTRALNE IZBORNE KOMISIJE BOSNE I HERCEGOVINE

3) postavljanje štampanog, pisanog ili bilo kojeg drugog materijala u vezi sa izbornom kampanjom unutar ili na zgrade u kojima su smješteni organi vlasti na svim nivoima, javna preduzeća, javne ustanove i mjesne zajednice, kao i na vjerskim objektima, javnim putevima i javnim površinama, odnosno, dozvoljeno je samo na onim mjestima predviđenim za plakatiranje i oglašavanje;

Odluka o kućnom redu je donesena u instituciji zvanoj Grad Sarajevo: Nadzor nad provođenjem odluke vrši gradonačelnik/ca (član 19 o o k r) putem službe za komunalne poslove

Gradska služba za komunalne poslove

Tel: 033 221 084 begin_of_the_skype_highlighting 033 221 084 end_of_the_skype_highlighting
e-mail: [email protected]
Control panel

#192 Re: Slikajmo plakate ili skidajmo ih !

Post by Control panel »

jao onih plakat Hamze raznatovica i nekih drugih likova. pa ovo je cirkus od izborne kampanje. sto seljackije, sto gore, to si valjda blizi puku.
8. sekretar SKOJ-a

#193 Re: Slikajmo plakate ili skidajmo ih !

Post by 8. sekretar SKOJ-a »

http://www.izbori.ba/Opci-Izbori-2010/Prigovori_Zalbe/Obrazac2-BOS.pdf wrote:Na osnovu člana 2.9 stav (1) tačka 16. i člana 6.3 stav (1) Izbornog zakona BiH ("Službeni glasnik BiH", br. 23/01, 7/02, 9/02, 20/02, 25/02, 4/04, 20/04, 25/05, 52/05, 65/05, 77/05, 11/06, 24/06, 32/07, 33/08, 37/08 i 32/10), Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine utvrdila je
OBRAZAC
ZA PODNOŠENJE PRIGOVORA CENTRALNOJ IZBORNOJ KOMISIJI BIH I
IZBORNOJ KOMISIJI 1
1. Naziv: Centralna izborna komisija BiH /
izborna komisija
2. Ime i prezime, odnosno naziv podnosioca prigovora i broj faksa na koji će se dostaviti odluka 2:
3. Datum i sat podnošenja prigovora:
4. Datum, sat i mjesto učinjene povrede:
5. Ko je i na koji način učinio povredu:
6. Kratak opis učinjene povrede:
7. Prilog- dokazi koji potvrđuju navode prigovora:
8. Ime i prezime svjedoka-očevidaca i njihova adresa:
9. Druge eventualne činjenice i dokazi koji su bitni za pravilno odlučivanje po prigovoru:
10.Mjesto, datum, sat i čitak potpis podnosioca prigovora (birača, ovlaštenog predstavnika političkog subjekta 3)
11. Potpis ovlaštenog službenika za prijem prigovora i pečat:
M.P
*mima*

#195 Re: Slikajmo plakate ili skidajmo ih !

Post by *mima* »

Najsmješnija mi bivša kafana Šetalište.......pola kafane u plakatima...........SDA......znaci zelena boja......a pola .....SDP.....crvena boja.............. :lol:
8. sekretar SKOJ-a

#196 Re: Slikajmo plakate ili skidajmo ih !

Pa, prijavi CIK-u,....na obrascu,...u kojem moraš staviti ime prezime, adresu stanovanja,...
:D
GAU 8

#197 Re: Slikajmo plakate ili skidajmo ih !

Post by GAU 8 »

8. sekretar SKOJ-a wrote:
Pa, prijavi CIK-u,....na obrascu,...u kojem moraš staviti ime prezime, adresu stanovanja,...
Jos ako imas dijete u doticnom...
sarajevo63

#198 Re: Slikajmo plakate ili skidajmo ih !

Post by sarajevo63 »

pici wrote:
leyna wrote:Juce gledam plakate SDA na vrticu "Djeca Sarajeva" koji je javna ustanova, na ulazu, s unutrasnje strane naravno. Je li plakatiranje tu uopste dozvoljeno? Ne podrzavam nijednu stranku, ali mi je ovo nekako bezze. Prijaviti, da, ne, kome ako da, ima li svrhe?
PRESS KONFERENCIJE CENTRALNE IZBORNE KOMISIJE BOSNE I HERCEGOVINE

3) postavljanje štampanog, pisanog ili bilo kojeg drugog materijala u vezi sa izbornom kampanjom unutar ili na zgrade u kojima su smješteni organi vlasti na svim nivoima, javna preduzeća, javne ustanove i mjesne zajednice, kao i na vjerskim objektima, javnim putevima i javnim površinama, odnosno, dozvoljeno je samo na onim mjestima predviđenim za plakatiranje i oglašavanje;

Veznao za plakatiranje na nedozvoljenim mjestima... - a nadležna je Općinska izborna komisija na čijem području je učinjeno nedozvoljeno plakatiranje. Zahtjev sa dokazima se dostavlja nadležnim Opštinskim izbornim komisijama kako bi se dalje postupalo po istom.

Te nadležne su smještene pri opštinama.

@ Mima, nema ništa od smijanja, jer sve je to od štampanja plakata, pa do čišćenja koje će uslijediti nakon izbora (ako uslijedi) plaćeno našim novcem.
8. sekretar SKOJ-a

#199 Re: Slikajmo plakate ili skidajmo ih !

GAU 8 wrote:
8. sekretar SKOJ-a wrote:
Jos ako imas dijete u doticnom...
To se zove CATCH 22 = KVAKA 22,...Preostaje samo nasilna promjena vlasti ili revolucija. Nešto što je već vidjeno u ''Beogradskoj oktobarskoj revoluciji''= Skidanje sa vlasti Miloševića, balkanskog kasapina.
leyna

#200 Re: Slikajmo plakate ili skidajmo ih !

Post by leyna »

Slika "mog" vrtica od ponedjeljka, a u utorak su plakate vec bile skinute, vjerovatno se zalilo vise od jednog roditelja.

Image
Post Reply