Slavo Kukić novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH?

Post Reply

Tko bi trebao biti predjedavajući Vijeća ministara BiH

Slavo Kukić
116
64%
Mladen Ivanković Lijanović
8
4%
Borjana Krišto
22
12%
Nitko od navedenih
36
20%

Total votes: 182

JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#251 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by JoseMujica »

Skijash :thumbup: ledolomac :thumbup:
Laus

#252 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by Laus »

Mi ko da zivimo na drugom planetu a ne jedni pored drugih. Zar vi stvarno mislite da ljude u RS zanima omjer zaposlenih u Sarajevu, grb opstine Hadzici, sjediste SDA i SDP i neki Slavo Kukic ?
Šef

#253 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by Šef »

nosara wrote:
Otkako him je onaj slonto "kome, ba, da se mi, ba, prilagodjavamo, ba" postao vazniji od mene, malo su mi se ogadili...

A sta se to tebe smatra...?
Zato što sam ja o tome govorio a ti se tada našao da ih braniš i napadaš i mene i sve druge. Sad odjednom druga priča. Ali nema veze bitno je da si shvatio pa makar i sa naknadnom pameću.
nosara

#254 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by nosara »

Šef wrote:
nosara wrote:
Otkako him je onaj slonto "kome, ba, da se mi, ba, prilagodjavamo, ba" postao vazniji od mene, malo su mi se ogadili...

A sta se to tebe smatra...?
Zato što sam ja o tome govorio a ti se tada našao da ih braniš i napadaš i mene i sve druge. Sad odjednom druga priča. Ali nema veze bitno je da si shvatio pa makar i sa naknadnom pameću.

Drzi se teme i odjebi od mene... Ono je govorilo... :-)
Skijaš

#255 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by Skijaš »

Laus wrote:Mi ko da zivimo na drugom planetu a ne jedni pored drugih. Zar vi stvarno mislite da ljude u RS zanima omjer zaposlenih u Sarajevu, grb opstine Hadzici, sjediste SDA i SDP i neki Slavo Kukic ?
Pa to i nema veze sa tobom nego bi služilo kao dodatno ohrabrenje za one Srbe i Hrvate koje ste prijetnjama ušutkali. Na vas koji branite koncept etničke podjele i ne računam, vas treba pobjediti i totalno razvaliti.
Laus

#256 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by Laus »

zagazaga wrote:Lauš, ako ''vas'' ne zanima zašto pratiš teme na ovom forumu i jesi li ti tu u ime svih ljudi u RS?
Nisam rekao da mene ne zanima ali znam kako izgleda svijet oko mene pa vam samo prenosim zapazanja koja mozete provjeriti posjetom RS. Ako smeta necu vise, mogu ja da i ne komentarisem.
kv99

#257 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by kv99 »

Laus wrote:
zagazaga wrote:Lauš, ako ''vas'' ne zanima zašto pratiš teme na ovom forumu i jesi li ti tu u ime svih ljudi u RS?
Nisam rekao da mene ne zanima ali znam kako izgleda svijet oko mene pa vam samo prenosim zapazanja koja mozete provjeriti posjetom RS. Ako smeta necu vise, mogu ja da i ne komentarisem.
Ti ne govoris kako izgleda svijet oko tebe vec kako bi volio da izgleda a to je ipak velika razlika. Da je onako kako ti tvrdis da jeste ne bi vec 5-u godinu davali podrsku krkanu koji zagovara rat i sukobe, da je situacija kako tvrdis i da vam Dejton odgovara ne bi ga danas negirali i krsili itd-itd . Djela pokazuju vise od rijeci ;-)
Last edited by kv99 on 19/06/2011 11:57, edited 1 time in total.
Laus

#258 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by Laus »

Skijaš wrote:
Laus wrote:Mi ko da zivimo na drugom planetu a ne jedni pored drugih. Zar vi stvarno mislite da ljude u RS zanima omjer zaposlenih u Sarajevu, grb opstine Hadzici, sjediste SDA i SDP i neki Slavo Kukic ?
Pa to i nema veze sa tobom nego bi služilo kao dodatno ohrabrenje za one Srbe i Hrvate koje ste prijetnjama ušutkali. Na vas koji branite koncept etničke podjele i ne računam, vas treba pobjediti i totalno razvaliti.
:-D Kakvo ohrabrenje ? Virtuelni zivot je jedno, stvarnost drugo. Davno je prosao rat, osvjestite se ljudi. Ako vec ne mozes dalje od ekrana pogledaj naslovnicu.
http://www.sarajevo-x.com/showtime/muzi ... /110619001

Zanimljivo je da su, uz Banjalučane, koncertu prisustvovali i fanovi Valjka iz drugih gradova BiH i regiona.To potvrđuje činjenica da su se u gradu na Vrbasu tokom popodneva i večeri mogle vidjeti majice sa natpisima "Aki, voli te Sarajevo" i "Gdje je Valjak tu je Tuzla".
Boli briga ljude u BL odakle je ko, to sto ponekad neki pijanac naparavi incident ili sto navijaci rade ono sto navijaci obicno rade a to je provociraju je dugi kraj opanaka. Da ne ispadne kako uljepsavam, tacno je da ovdje ljudi ne vole BiH, Bosnjake, Hrvate ali ne vole ni Amerikance, Albance. To je sve nekako generalno i daleko od mrznje iz 90-ih, pribliznije ignorisanju. Pojedince niko ne dira, mogu pricati sta hoce i ziviti normalno. Uostalom bar na izborima nije potrebna hrabrost, anonimno se glasa.

Izvinjavam se na offtopicu ali morao sam odgovoriti.
opa22

#259 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by opa22 »

:lol: zagazaga sve do sada sam mislio da si musko XD ma kakvo razdruzivanje sad ce majka amerika uzeti stvar u svoje ruke, gospon Kukica ce progurati na mjesto predsjedavajuceg, a gospon Dodiku nogu :D
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#260 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by prljavi Hare »

opa22 wrote::lol: zagazaga sve do sada sam mislio da si musko XD ma kakvo razdruzivanje sad ce majka amerika uzeti stvar u svoje ruke, gospon Kukica ce progurati na mjesto predsjedavajuceg, a gospon Dodiku nogu :D

To ja na raznim temama pišem već dva dana,IDU KOMUNALNI RADOVI U BiH!!!! ;-)

Image :D
manki

#261 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by manki »

Ovo je nažalost tačno, koliko god se nekome nesviđalo...
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#262 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by dr.gog »

manki wrote:
Ovo je nažalost tačno, koliko god se nekome nesviđalo...
:D ...Lauše, "Laki je malo nervozan, umro je Lagumdžija, pardon Pantelija!"

Slavo , neSlavo Kukić, evo kažem da se potpuno slažem sa Laušem- Lik govori po defaultu foruma Politika, a to je nažalost najčešće onaj "torovski" govor množine gdje ničije maslo nije za Ramazana, da se ne foliramo...

Ne znam što ste skočili čovjeku za vrat odmah: Istina je što kaže, kao što je i istina da za to mišljenje nije potrebno forumsko lovljenje vještica.Uz sve to, nije nepristojni fakin kakvim obiluju ti forumi u RS web-u...

Nije mi bilo mrsko, pa se sjetih gdje i šta još piše naš novopristigli forumaš :D :evil: Moja boljka stara...No, da nastavim..

Slavo Kukić je još jedna pojava koja odslikava podjelu BiH. BiH je podjeljena na nacionalnoj osnovi, stanje je zabetonirano u sadašnjem načinu razmišljanja vodećih stranaka i njihovih glasača. Ostrva građana koja ne prihvataju idiotske formulacije raznih republikasrpskih i federacija, mi rijetki (među kojima dosta članova ovoga foruma)koji vidimo da je ta politika besmisleni , sadistički cirkus i manipulacija najgore vrste..nećemo pomoći u priči verbalnim šamaranjem čak i sasvim umjerenih komentatora "drugačije politike"...Nije Slavo Kukić lik dovoljnog kalibra da bi za njega založili toliko forumskog obraza..

Manipulatorska politika i jeftina demagogija kojom SNSD i HDZ-ovi rastaču same pojmove vezane za BiH i državnost ove zemlje nemaju dug vijek života jer su anahrone, nazadne i predstavljaju pokriće za klasičnu vladavinu oligarhija po "ruskom" principu...Ne treba im puhati u krila...
Skijaš

#263 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by Skijaš »

dr.gog wrote:Slavo Kukić je još jedna pojava koja odslikava podjelu BiH. BiH je podjeljena na nacionalnoj osnovi, stanje je zabetonirano u sadašnjem načinu razmišljanja vodećih stranaka i njihovih glasača. Ostrva građana koja ne prihvataju idiotske formulacije raznih republikasrpskih i federacija, mi rijetki (među kojima dosta članova ovoga foruma)koji vidimo da je ta politika besmisleni , sadistički cirkus i manipulacija najgore vrste..nećemo pomoći u priči verbalnim šamaranjem čak i sasvim umjerenih komentatora "drugačije politike"...Nije Slavo Kukić lik dovoljnog kalibra da bi za njega založili toliko forumskog obraza..
100 ljudi podržava Kukića zbog 100 različitih razloga i nema potrebe da se to sve svede na sektaško sljedbeništvo. Nekom Kukić predstavlja mesiju a nekom je tek bolji izbor od Borjane. Kako god, ako je on korak naprijed u odnosu na Špirića ili nekog od Čovićevih ljudi, naša je patriotska obaveza da ga podržimo. Potpuno je nebitno šta je tvoj i moj lični stav o nekoj od stranaka ili političara, interes države je važniji a u ovom se slučaju radi o tom da će Kukić puno bolje braniti taj interes države od Borjane ili ovog Špirića.
Boom71

#264 Re: Slavo Kukić novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH?

Post by Boom71 »

Ovdje je stvar jasna.
Postoje dva izbora,dva imena.
Jedno je ZA drzavu,a drugo PROTIV.
Romanija

#265 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by Romanija »

Skijaš wrote:100 ljudi podržava Kukića zbog 100 različitih razloga i nema potrebe da se to sve svede na sektaško sljedbeništvo. Nekom Kukić predstavlja mesiju a nekom je tek bolji izbor od Borjane. Kako god, ako je on korak naprijed u odnosu na Špirića ili nekog od Čovićevih ljudi, naša je patriotska obaveza da ga podržimo. Potpuno je nebitno šta je tvoj i moj lični stav o nekoj od stranaka ili političara, interes države je važniji a u ovom se slučaju radi o tom da će Kukić puno bolje braniti taj interes države od Borjane ili ovog Špirića.
Upravo tako nekako, biramo najprihvatljivije i najbolje od najgoreg sto nam je pri ruci.
Murisno1

#266 Re: Slavo Kukić novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH?

Post by Murisno1 »

evo i izdajnički sbb podržo kukića
seln

#267 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by seln »

Zar ti mislis da nas zanima da li njih zanima?
Ako to radimo, radimo zbog sebe samih. I zaboli nas hladno sta o tome misli neki papak s Romanije.
vee-jay

#268 Re: Slavo Kukić novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH?

Post by vee-jay »

Boom71 wrote:Ovdje je stvar jasna.
Postoje dva izbora,dva imena.
Jedno je ZA drzavu,a drugo PROTIV.
Sto je apsurd, Kristo je tolika neznalica da bi Dodiku isla na noge da joj on objasnjava sta i kako ona da radi :-)
vee-jay

#269 Re: SLAVO KUKIĆ NOVI PREDSJEDAVAJUĆI VIJEĆA MINISTARA BiH?

Post by vee-jay »

seln wrote:
Zar ti mislis da nas zanima da li njih zanima?
Ako to radimo, radimo zbog sebe samih. I zaboli nas hladno sta o tome misli neki papak s Romanije.
Uh pa ima papaka i na Lausu :lol:
udrch

#270 Re: Slavo Kukić novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH?

Post by udrch »

Mislim da Kukić neće biti premijer, ne zbog Dodika, već zbog svih stranaka iz PC-a, osim ako Zlatko Tihić nema neku skrivenu taktiku..

A Borjana ako bude premijer jedina dobra stvar jeste što ćemo se moći hvaliti da nam premijer nije više ružan kao Špiroga..a moći ćemo sebi psovati premijerku..
madner

#271 Re: Slavo Kukić novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH?

Post by madner »

Borjana nece moci ove noci.
seln

#272 Re: Slavo Kukić novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH?

Post by seln »

udrch wrote:Mislim da Kukić neće biti premijer, ne zbog Dodika, već zbog svih stranaka iz PC-a, osim ako Zlatko Tihić nema neku skrivenu taktiku..

A Borjana ako bude premijer jedina dobra stvar jeste što ćemo se moći hvaliti da nam premijer nije više ružan kao Špiroga..a moći ćemo sebi psovati premijerku..
Ahbabu, ti si zagorio ko kaubojska tava ako ces OVO psovati

Image
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#273 Re: Slavo Kukić novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH?

Post by JoseMujica »

vidjećemo...ovo je zemlja neograničenih mogućnosti, ako se hadžije rastale do naredne hefte biće Slavo, ako ne onda bog te pito ko će zasjesti. U svakom slučaju vidim li VM BiH sa neSDPovskim mandatarom i Lagumdžijom kao ministrom vanjskih poslova onda ću bar znati da je sve ovo do sad bilo samo farsa i da SDP kao stranka vrijedi kolko i Partija pravog puta.
ultima_palabra

#274 Re: Slavo Kukić novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH?

Post by ultima_palabra »

JoseMujica wrote:vidjećemo...ovo je zemlja neograničenih mogućnosti, ako se hadžije rastale do naredne hefte biće Slavo, ako ne onda bog te pito ko će zasjesti. U svakom slučaju vidim li VM BiH sa neSDPovskim mandatarom i Lagumdžijom kao ministrom vanjskih poslova onda ću bar znati da je sve ovo do sad bilo samo farsa i da SDP kao stranka vrijedi kolko i Partija pravog puta.
Naravno da je farsa... SDP kupuje vrijeme sa Slavom, a u isto vrijeme se predstavlja kooperativan pred strancima. Mislim da je plan da se kaže "sve smo pokušali, ali ne ide", i da se stvari odlože za septembar kada bi Mićko mogao biti kooperativniji, pritisnut ekonomskom agonijom.
madner

#275 Re: Slavo Kukić novi predsjedavajući Vijeća ministara BiH?

Post by madner »

Igraju se igre grube opet, Mico mora da raskine sa Covom kako bi dosao do kredita. Ah, kako je to tuzno. :D
Post Reply