Škotski referendum

Post Reply
Steph

#76 Re: Škotski referendum

Post by Steph »

Kakvi smo paćenici, mi bi odabrali "ne". :D
amoninan

#77 Re: Škotski referendum

Post by amoninan »

poraženi uvijek pričaju o muljaži :)
Nomo

#78 Re: Škotski referendum

Post by Nomo »

cyprus wrote:Naravno, i ja bih da pozdravim civiliziranost u cijeloj ovoj priči :thumbup: i to je valjda najvažnije od svega - sigurno je da neće pasti niti jedna mrtva glava kakav god ishod referenduma bio...

A podržavam logičnoo opciju NO... Prvenstveno zato što smatram da će to biti fin udarac svim nacionalnim romatičarima širom Evrope i pobjeda razuma nad nacionalnim zanosom.
.. Ako pogledamo objektivno, Škotima realno ne treba avantura zvana nezavisnost... Ne smatram ja da bi Škoti začas bankrotirali kad se otcjepe, ali ne vidim ni kako bi se usrećili... Uostalom, odavno već imaju fudbalsku reprezentaciju, ne znam zašto bi nekome trebao još neki znak nezavisnosti :mrgreen:
bas sam se pitao ko ce prvi i kada skrenuti s teme i uvesti nam rs u temu .
cyprus

#79 Re: Škotski referendum

Post by cyprus »

Nomo wrote:
cyprus wrote:Naravno, i ja bih da pozdravim civiliziranost u cijeloj ovoj priči :thumbup: i to je valjda najvažnije od svega - sigurno je da neće pasti niti jedna mrtva glava kakav god ishod referenduma bio...

A podržavam logičnoo opciju NO... Prvenstveno zato što smatram da će to biti fin udarac svim nacionalnim romatičarima širom Evrope i pobjeda razuma nad nacionalnim zanosom.
.. Ako pogledamo objektivno, Škotima realno ne treba avantura zvana nezavisnost... Ne smatram ja da bi Škoti začas bankrotirali kad se otcjepe, ali ne vidim ni kako bi se usrećili... Uostalom, odavno već imaju fudbalsku reprezentaciju, ne znam zašto bi nekome trebao još neki znak nezavisnosti :mrgreen:
bas sam se pitao ko ce prvi i kada skrenuti s teme i uvesti nam rs u temu .
I nisi mogao dočekat, pa je ti uvede? :-D
Nomo

#80 Re: Škotski referendum

Post by Nomo »

amoninan wrote:Pa reče Dodo, RS ej sljedeća :D

evo ga , samo je bilo pitanje minute kada kada ce dodikovi i tudjamnovi pitbulterijeri da pokazu svoje polomljene i krnjave zube iz krvavih usta .
amoninan

#81 Re: Škotski referendum

Post by amoninan »

Nomo wrote:
amoninan wrote:Pa reče Dodo, RS ej sljedeća :D

evo ga , samo je bilo pitanje minute kada kada ce dodikovi i tudjamnovi pitbulterijeri da pokazu svoje polomljene i krnjave zube iz krvavih usta .
aman - čest usklik u sevdalinkama

sarkazam
bull21

#82 Re: Škotski referendum

Post by bull21 »

'oćel više preliminarni rezultati? Oni rekoše u 2... bem ti CNN!
skenderija04

#83 Re: Škotski referendum

Post by skenderija04 »

amoninan wrote:poraženi uvijek pričaju o muljaži :)
Izgleda da se istrazuju neki lazni listici. Nismo jedini gdje se ovakve stvari desvaju :D

Image
It_is_a_Leclerc

#84 Re: Škotski referendum

Post by It_is_a_Leclerc »

Yes strana pokušala varati u Glasgowu. No promatrači digli buku, došla policija. :D

Kažu na Sky News.
amoninan

#85 Re: Škotski referendum

Post by amoninan »

skenderija04 wrote:
amoninan wrote:poraženi uvijek pričaju o muljaži :)
Izgleda da se istrazuju neki lazni listici. Nismo jedini gdje se ovakve stvari desvaju :D

Image
ko biva da se utješimo. :D

eh, još da imamo Scotland Yard :)
Butmiran

#86 Re: Škotski referendum

Post by Butmiran »

Halalite, fakat sam neupućen. I ako izglasaju nezavisnost kraljica je i dalje šef države? Šta Škotska dobija tačno otcjepljenjem?
jefferson

#87 Re: Škotski referendum

Post by jefferson »

It_is_a_Leclerc wrote:Yes strana pokušala varati u Glasgowu. No promatrači digli buku, došla policija. :D

Kažu na Sky News.
Hocel biti rata? :lol:
rajv0sa

#88 Re: Škotski referendum

Post by rajv0sa »

Samo Bošnjo može povezat hiljadugodišnju tradiciju škotske i nakaradne 49 % tvorevine , i ono što primjećujem da se svaki pokret za nezavisnost u Europi ne podržava, jer odmah ide ona "bil' ti da ti se rs odcjepi" , glupi Bošnjo strikes again.
I da , YES!
cyprus

#89 Re: Škotski referendum

Post by cyprus »

Butmiran wrote:Halalite, fakat sam neupućen. I ako izglasaju nezavisnost kraljica je i dalje šef države? Šta Škotska dobija tačno otcjepljenjem?
Kraljica je šef države i u Kanadi, Australiji i još tuce država, pa to nema puno veze sa njihovom nezavisnošću... Međutim, pitanje je dobro: šta Škoti dobivaju sa nezavisnošću? Samo ga treba izvaditi iz konteksta u koji si ga ti stavio...

A šta dobivaju? Pretpostavljam da je glavni odgovor većine pristalica YES opcije: pare će umjesto u London ići u Edinburg... Ali onda je pitanje svih pitanja: koliko će tih para bit?
Butmiran

#90 Re: Škotski referendum

Post by Butmiran »

cyprus wrote:
Butmiran wrote:Halalite, fakat sam neupućen. I ako izglasaju nezavisnost kraljica je i dalje šef države? Šta Škotska dobija tačno otcjepljenjem?
Kraljica je šef države i u Kanadi, Australiji i još tuce država, pa to nema puno veze sa njihovom nezavisnošću... Međutim, pitanje je dobro: šta Škoti dobivaju sa nezavisnošću? Samo ga treba izvaditi iz konteksta u koji si ga ti stavio...

A šta dobivaju? Pretpostavljam da je glavni odgovor većine pristalica YES opcije: pare će se umjesto u London ići u Edinburg... Ali onda je pitanje svih pitanja: koliko će tih para bit?
E vidiš jesam glup, ovo sam i sam znao, ne znam što sam pit'o. :D
Bosanski_kralj

#91 Re: Škotski referendum

Post by Bosanski_kralj »

Butmiran wrote:
E vidiš jesam glup, ovo sam i sam znao, ne znam što sam pit'o. :D
Pa valjda zato što si glup. :mrgreen:

Halali morao sam. :D

Hoće li napokon ti rezultati?
Tvrtko II Kotromanić

#92 Re: Škotski referendum

Post by Tvrtko II Kotromanić »

http://www.bbc.com/news/events/scotland-decides/results

ovdje stavljaju rezultate cim ih dobiju
zasad 3 izborne jedinice dostavile rezultate, u njima je "no" dosta ubjediljivo izglasano, mada se radi o najmanjim jedinicama (shetland, orkney i jos neka cije ime nmg ni napisat)

cekaju se veliki gradovi Edinburgh i Glasgow
Cybernetic

#93 Re: Škotski referendum

Post by Cybernetic »

.
Last edited by Cybernetic on 09/10/2015 02:11, edited 1 time in total.
hAZNADAR

#94 Re: Škotski referendum

Post by hAZNADAR »

rajv0sa wrote:Samo Bošnjo može povezat hiljadugodišnju tradiciju škotske i nakaradne 49 % tvorevine , i ono što primjećujem da se svaki pokret za nezavisnost u Europi ne podržava, jer odmah ide ona "bil' ti da ti se rs odcjepi" , glupi Bošnjo strikes again.
I da , YES!
Naravno, kamo srece da RS konacno dobije inspiraciju za odcjepljenje. Skotska se usudila i pocela proces - RS ce nazalost i dalje samo pricati o tome i lafo prijetiti.
Tesla10

#95 Re: Škotski referendum

Post by Tesla10 »

Izgleda da se Škotska neće odvojiti.
mayab

#96 Re: Škotski referendum

Post by mayab »

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#97 Re: Škotski referendum

Post by pici »

Ovo je skotskim nacionalistima udarac i to ko maljem...jebte trebaju da se oCepe a vise od pola protiv...da je jedno 60-70% za nezavisnost pa hajde de...nego ovim su ga autogol zabili i to ko niko...
strong69

#98 Re: Škotski referendum

Post by strong69 »

Veoma zanimljiv clanak na koji sam naisao. Interesovali su me ekonomski aspekti odvajanja Skotske od UK. U ovom clanku govore o hrani.

What would a Scotish vote for independance mean for food?

Code: Select all

http://www.foodnavigator.com/Legislation/Scottish-independence-impact-on-food
I clanak Euromonitora koji obuhvata nesto siri aspekt

Code: Select all

http://blog.euromonitor.com/2014/09/the-potential-impact-of-scottish-independence-on-the-uks-business-and-consumer-landscape.html
Independence could give Scotland greater autonomy to tailor make its policies and direct government spending to where it is needed. This could make its economy more efficient;
Last edited by strong69 on 19/09/2014 07:17, edited 1 time in total.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#99 Re: Škotski referendum

Post by pici »

Škotska ostaje u Velikoj Britaniji!
Prema prvim rezultatima historijskog referenduma za odcjepljenje Škotske od Velike Britanije većina građana je odabrala ostanak u Velikoj Britaniji.
et i ovaj cirkus prodje, bolje da su novce dali za bolnice, skole, invalide, socijalne slucajeve itd itd nego sto su se pajacali po citavom svijetu...
bingov buraz

#100 Re: Škotski referendum

Post by bingov buraz »

Hvalospjevke od bingovog buraza za Skote,razumno razumno :thumbup:
Post Reply