Upravo tako @trofej!trofej wrote:Danas, na Svjetski dan pismenosti, Tadić bi morao znati, u osnovi ćiriličnog pisma je Bosančica, preko Ćirila i Metodija stigla i do Srba. Također, Bosanski jezik je u osnovi Vukove reformacije Srpskog jezika. Znači, kao Bosanski Srbin, Tadić je ovakvo slovo morao održati na Terazijama, otvarajući školu "Bosna", kao izraz samopoštovanja i, potom, zahvalnosti Srbiji za učinjeno mu gostoprimstvo."Veliko je zadovoljstvo i za nas u Srbiji da imate modernu školu u kojoj ćete učiti naš jezik i kulturu i vaša je obaveza da to prenesete i na sljedeće generacije", rekao je Tadić.
"Odgovornost je Srbije da vodi računa o našem narodu gdje god se on nalazio", ocijenio je Tadić.
Bosanski Srbi nisu nacionalna manjina da bi Srbija morala voditi računa o njima. Ukoliko se srbijanska vlast nastavi ponašati po Slobodanovoj: "Osjećajte se predsjedniče Tadiću danas ovdje kao da ste kod kuće, jer mi se tako osjećamo kada smo u matici Srbiji", po svemu sudeći bit će manjina i, najvjerovatnije, završiti kao što su završili u Hrvatskoj i na Kosovu. Na sreću ili na nesreću - ne znam, jer ničije jednoumlje mi ne priliči. I nikako, ukoliko mu prethodi nasilje i destrukcija.
Kako su krenuli velikosrbi ce bh Srbima oduzeti konstitutivnost.