Škola simboličnog imena!

Post Reply
liquidhorse

#201 Re: Škola simboličnog imena!

Post by liquidhorse »

eto kakva je zemlja bosna i hercegovina.

politicari izmisle razlog pred izbore da naloze narod putem nacionalizma kako bi ovi opet glasali za njih a oni mogli nastaviti da kradu.

sad je to evo skola. super za dodika, super za silajdzica. narod se jako lako lozi. uskacu i tzv. gradjanske stranke poput sdp-ea da uberu koji nacionalisticki poen.

odmah pocinje rasprava o tome ko koga provocira, ugrozava, ko je kome duzan, ko je prvi poceo itd. cak i neki forumasi koji se pitaju "do kad ce narod da ispasta" puse foru iz prve. mediji snose ogromnu odkovornost, kao da jedva cekaju da ljude naloze.

ljudi, zasto ste glupi? narod se izgleda zbilja mrzi i ne moze skupa kad je dovoljno samo ime jedne skole da vas toliko iznervira. zar ne bi bilo pametnije to izignorisati, uhapsiti ove sto su krali u terminalu u plocama na primjer.

prvo treba pohapsiti lopove, sasjeci korupciju, pokrenuti proizvodnju. zajebite utakmice reprezentacija, imena skola, boje trotoara, trase autoputa koji se nikad sa ovakvom vlasti nece ni praviti... sve je to sekundarno i nebitno za vas standard. zasto ste glupi i ostrasceni.
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#202 Re: Škola simboličnog imena!

Post by Toto »

Aferim!
----------------------------------------------
addem wrote:Florida boy ponosno iznosi kako Srbija gradi skolu a Turci grade dzamije po BiH. Smetaju mu zeleni trotoari u Sarajevu i broj dzamija. Da opet ponovim posto vidim da se cinjenice totalno ignorisu.

1. Srbija nije izgradila skolu na Palama, sve sto je do sada izgradjeno izgradila je vlada RS novcem poreskih obaveznika. Tadic je dosao samo da se slika, i obecao da ce izgraditi sportsku dvoranu u sklopu skole. Dakle Srbija nije jedne KM ulozila do sada u tu skolu.
2. Turska gradi moderni internacionalni kampus na Ilidzi vrijedan 60 miliona KM u cijem sklopu ce biti vise razlicitih fakulteta. Od tog novca bi se moglo izgraditi skoro 30 ovakvih skola kakve je izgradila vlada Milorada Dodika (sama bez Srbije). Dakle Turci ne grade samo dzamije po BiH vec i obrazovne ustanove. O velicini investicija smijesno je samo na ovom banalnom primjeru i raspravljati.
3. Zelena boja nije muslimanska. Muslimani vole svaku boju, a islamska zastava poslanika Muhammeda bila je crne boje. Zelena zastava sa polumjesecom i zvijezdom bila je i zastava Bosne i Hercegovine. (danas slicnu zastavu koristi islamska zajednica BiH).

Ovoj zemlji trebaju Skole i ogromna ulaganja u obrazovanje. Ova zemlja, tacnije porezni obaveznici ove zemlje ne grade dzamije, dzamije grade donatori (kojih hvala Bogu ima koliko hocete). Graditi dzamiju za muslimana predstavlja dobro djelo koje traje i nakon njegove smrti. Nemojte bezveze mijesati gradnju dzamija i skola jer ih ne grade iste institucije. Osim ako mozda ne mislite da Islamska zajednica ne treba poceti sama da gradi javne institucije u ovoj zemlji.
addem

#203 Re: Škola simboličnog imena!

Post by addem »

Miki sine tek si doso na forum a vec si za bana. Kultura sine se u porodici uci.
zemomak

#204 Re: Škola simboličnog imena!

Post by zemomak »

Miki222 wrote:Pita jedan Balija drugog: "Za koga navijas na pretstojecoj utakmici Bih-Turska".. a ovaj mu odgovara:"To je isto ko da me pitas jel vise volim mamu ili tatu"... hahaha prava slika Balija i njihovog Balistana (fbih).
"Turska je nasa mati", M. Ceric...
"Ovdje moramo biti jedno, ne možemo dvoje i zato predlažem da svi mi ovdje budemo Turci.
I mi jesmo Turci, po našem povijesnom sjećanju, povijesnom određenju, identitetu islama koji su nam Turci donijeli. Ali smo i "bosnjaci". M Ceric
Svi koji su nešto važnije napravili u Srbiji nisu bili Srbi.

Jedini pravi Srbin je bio Miloš Obrenović, koji je kao trgovac sa svinjama i nepismen, postavljen za vođu Srba. :P
Geronimo81

#205 Re: Škola simboličnog imena!

Post by Geronimo81 »

essex wrote:
Geronimo81 wrote:Koji ti gluposti valjas :):):):) razocara me bolan kakvi bogumili .Odkada bogumili krizeve stuju,evanđela i svece :)
sta ti nije jasno po pitanju bogumila?
ma meni je sve jasno o bogumilima i CB a ako tebe interesuje javi se PM ili idi na historija/povjest pacemo da kuckamo da ovdje ne spamamo.
Toto

#206 Re: Škola simboličnog imena!

Post by Toto »

addem wrote:Miki sine tek si doso na forum a vec si za bana. Kultura sine se u porodici uci.
ne treba ti se trudit
od ovoga nema selameta
samo svilen gajtan
essex

#207 Re: Škola simboličnog imena!

Post by essex »

Miki222 wrote:Pita jedan Balija drugog: "Za koga navijas na pretstojecoj utakmici Bih-Turska".. a ovaj mu odgovara:"To je isto ko da me pitas jel vise volim mamu ili tatu"... hahaha prava slika Balija i njihovog Balistana (fbih).
"Ovdje moramo biti jedno, ne možemo dvoje i zato predlažem da svi mi ovdje budemo Turci.
I mi jesmo Turci, po našem povijesnom sjećanju, povijesnom određenju, identitetu islama koji su nam Turci donijeli. Ali smo i "bosnjaci". M Ceric
evo, namjerno sam sacuvao (ako ne nestane by zoom-zoom...) za sve one sto mi kazu da je rat proslo vrijeme...pogledaj majmuna, ovaj se samo otrgao sa uzice a vecina samo ceka na vozdove pa da isto pocnu pljuvati...ma kava tri naroda, postoje samo velenebulozni i normalni narod a ovaj je velik u svoj svojoj velikosrpskoj trpeljivosti i razumjevanju...
majmune, mars za beograd ili pod karpate, nisi ti za evrope...
Geronimo81

#208 Re: Škola simboličnog imena!

Post by Geronimo81 »

liquidhorse wrote:eto kakva je zemlja bosna i hercegovina.

politicari izmisle razlog pred izbore da naloze narod putem nacionalizma kako bi ovi opet glasali za njih a oni mogli nastaviti da kradu.

sad je to evo skola. super za dodika, super za silajdzica. narod se jako lako lozi. uskacu i tzv. gradjanske stranke poput sdp-ea da uberu koji nacionalisticki poen.

odmah pocinje rasprava o tome ko koga provocira, ugrozava, ko je kome duzan, ko je prvi poceo itd. cak i neki forumasi koji se pitaju "do kad ce narod da ispasta" puse foru iz prve. mediji snose ogromnu odkovornost, kao da jedva cekaju da ljude naloze.

ljudi, zasto ste glupi? narod se izgleda zbilja mrzi i ne moze skupa kad je dovoljno samo ime jedne skole da vas toliko iznervira. zar ne bi bilo pametnije to izignorisati, uhapsiti ove sto su krali u terminalu u plocama na primjer.

prvo treba pohapsiti lopove, sasjeci korupciju, pokrenuti proizvodnju. zajebite utakmice reprezentacija, imena skola, boje trotoara, trase autoputa koji se nikad sa ovakvom vlasti nece ni praviti... sve je to sekundarno i nebitno za vas standard. zasto ste glupi i ostrasceni.
Jedini pravi komentar na ovih 9 stranica.
essex

#209 Re: Škola simboličnog imena!

Post by essex »

Geronimo81 wrote:
essex wrote:
Geronimo81 wrote:Koji ti gluposti valjas :):):):) razocara me bolan kakvi bogumili .Odkada bogumili krizeve stuju,evanđela i svece :)
sta ti nije jasno po pitanju bogumila?
ma meni je sve jasno o bogumilima i CB a ako tebe interesuje javi se PM ili idi na historija/povjest pacemo da kuckamo da ovdje ne spamamo.
dobro, bitno je da si upoznat, mozda malo zbunjen...
oksigen

#210 Re: Škola simboličnog imena!

Post by oksigen »

Bosnolog wrote:
Treba razgovarati o nacinu povatka povjerenje medu BH narodima i gradanima. Da li je to mogiuce nakon svega ucinjenog prema BiH i onog sto se i danas cini istoj i gdje je problem i ko su izvori svih problema i ko stoji iza istih?

Ne mozemo u buducnost dok ne rascistimo sa prosloscu,jer je proslost i sadasnjost posljedica zla koje se zeli pomesti u zaborav i nastaviti zivjeti sa posljedicama genocidno hegemonisticke ideologije o kojoj bi da se zaboravi i nr zele da se iznose nepobitne cinjenice posljedica svih danasnjih problema , jer toboze uznemiruje ljubitelje i cuvare djela SANU ideologa.

Isto zlo SANU deologije sve godine nakon rata radi na disoluciji BiH ,samo sto ne mogu slati genocidne horde u pljackarsko agresivne pohode vec to rade mnogo perfidnije kroz institucije sistema ,opstrukcije blokade i podrske destruktivno kriminalnim antidrzavnim snagama iza koje stoji Srbija sve godine, frustrirana gubitkom Kosova i izgubljenim ratovima 90 tih godina.

Da bi imali buducnost za nju se trebamo i moramo boriti svim sredstvima i metodama,sada politicki promotivno,radno edukacijski i obrazovno vaspitno a ovaj forum je jedan od nacina borbe za BiH iznosenjem cinjenica i suceljavanjem misljenja , stavova i analiza dokaza iz nedavne proslosti kao i svega sto se desava ovih dana pa i ovaj posljednji dogadaj.

Za buducnost i opstanak BiH moramo se boriti do kraja uz pomoc nasih prijatelja i saveznika u svijetu ,pravdu i slobodu nam niko nece pokloniti.Sukob dobra i zla u BIH dalje traje kao i regionu,koje ce pobjediti ne sumnjam u ishod pravde iako je cesto spora ipak ce preovladati kad tad.
Zbog onih koji su dali svoje zivote braneci BiH i odbranu prava na Bioloski opstanak i odbranu neovisne i medunarodno priznate BiH kao i za sve nevine zrtve zla i zbog buducnosti nasih i buducih generacija ovo zlo ne smije ostvariti svoje bolesne nakane ma kakva cijena odbrane bila, jer mi jednostavno nemamo izbora.

Provokativno otvaranje skole na Palama u brlogu genocidnog zla,upada naoruzane predhodnice neprijateljske zemlje Srbije to jest ignorisanja suveriniteta nase drzave uz folklor koji je pratio i cinizma imena skole je samo je jos jedan razlog da se otvore oci svima pa i onim naivnim i uspavanima da nam slijede turbolentna vremena mnogo brze nego sto mnogi misle .Casa zvana BIH je sve punija.Srbija u svojoj nakani rusenja BiH nece stati i promjeniti svoje planove niti ce biti napretka dok se posljedice i rezultati te iste politike 90 tih ne poniste ili vojno poraze .Licno ne vidim nikakve nade razuma i pokajanja zbog svega sto je uradzeno u BiH od strane istih SANU mentora koji su danas samo promjenili izvrsioce iste ideologije dok je cilj ostao isti.

Njemacki Nacizam i Holkaoust su vojno porazeni u WWII uz milionske zrtve i ogromna materijalan razaranja ali je pravda na kraju zadovoljena .SANU genocidni Srbizam je samo stavljen u karantin NATO-vim avio udarima ali nazalost nije porazen i on ce se vratiti ponovo cekajuci povoljnijie okolnosti u rasporedu snaga svijetu a posebno Evropi.Srbija je izolovana i karantirinana kao i njen genocidni projekat .Deyton je bio samo pokusaj da se tim mirovnim sporazumom pokusa zaustaviti nepotrebni ljudski gubici i materijalna razaranja.Sve ove godine nakon Deytona smo svjedoci opstrukcija BiH jer je velikosrbima trebala pauza i Deyton kako bi ih spasio od potpunog vojnog i moralnog poraza .Ovo sto smo imali nakon svega je nastavka iste ideologije samo u drugoj formi ciji smo svakodnevni svjedoci.

Pitanje je vremana kada ce MZ dozvoliti da se zauvijek porazi karantininani SANU velikosrpski projekat u BiH jer jednostavno nemamo drugu alternativu.
Sva demokratska sredstva i metode si iscrpljene kroz ranije smejene u genocitetu,onih koji su bili eksremni i antidrzavno nastorjeni kocnicari BiH.Dans je MZ shvatila nakon svih postedejtonskih godina i milijardi ulozenog novca da se sa zlom SANU ideologa ne moze demokratski rjesavati buducnost BiH.

Frustracija izgubljenim ratovima i gubitak Kosova je hrana kojom se hrani velikosrbizam kao i ucjene ignorisanja medunarodnih obaveza iste daje laznu nadi Srbiji da ce dobiti dio BiH u zamjenu za gubitke propale ideologije zla. :roll:
Tvoja prva recenica je u apsolutnoj suprotnosti sa ostatkom tvog komentara.
Ako samo malo realnije sagledamo stvari, a na neki nacin tvoj komentar nam to i bez tvoje namjere, simbolicno simbolicno dokazuje, shvaticemo da se za Bosnu i Hercegovinu i nije borio niko . Ili gotovo niko. Ni devedesetih ni sad.
Srbi i njihova politika tih ratnih godina su bili su skoncentisani na pokusaj secesije i pripajanja matici , sa kojom su i bili u istoj drzavi 70 godina .
Hrvati su vise pratili desavanja u Hrvatskoj i vise se brinuli za nju nego za BiH. Nadajuci se da ce jednom uz pomoc iste , a tadasnja Hrvatska je to i obecavala, za sebe izvuci najpovoljnije rjesenje .
A politika Muslimana , danasnjih Bosnjaka ,je bio pokusaj da se stvori drzava sa njihovom dominacijom , kakvu imaju recimo Srbi u Srbiji ili Hrvati u Hrvatskoj . A drzava tako uredjena ne bi vise bila Bosna i Hercegovina . Da karikiram bez namjere da vrijedjam, prije bi se mogla zvati Bosnjakija .

Kao i u ratu, slicne politike se nastavlja i u miru , svako i dalje gura vodu na svoj mlin .Ali jedno je sigurno i toliko ocIgledno, i bosnjacka politika ( politika koju bosnjacki narod podrzava na izborima )je takodje nacionalisticka ,i na svoj nacin antidrzavna ili antibosanskohercegovacka .
Drzava BiH joj je samo paravan.

Kada iz tog ugla sagledamo stvari , doci cemo do zakljucka, da je cjelokupnost BiH sacuvala, i jos uvjek cuva, upravo nekakav interes MZ .A ne Bosnjaci kao sto se cesto ''prodaje''.

Ovaj tvoj komentar kao i vecinu koje si napisao, takodje smatram uvredljivim nacionalistickim pamfletom .
Da li mislis da ti to sto si predpostavljam Bosnjak daje nekakav imunitet?
PS.
Zasto ti je toliko stalo da BiH prizna Kosovo ? Vidim i temu si otvorio sa takvim prijedlogom .
Komsiji u inat , ili su te shiptari necim zaduzili?

Nije nacin.
Last edited by oksigen on 12/09/2009 00:21, edited 2 times in total.
essex

#211 Re: Škola simboličnog imena!

Post by essex »

Geronimo81 wrote:

kada postavis drzavu na normalne noge da moze da hoda standard dolazi sam po sebi...ne lozite se na standard bezveze, to je upravo ono sto vam skrece paznju sa problema a problem je upravo i ova skola sa ovim imenom, ne skola kao skola nego odluka da se tako "ponosno" nazove...zamisli jevreje 1950-ih po kubicima u izraelu i njemacka im napravi skolu "deutschland" kao dio reparacije...ma zahebi, treba o ovome raspravljati, ovo je najveci problem, nepostivanje i provociranje od kako je rat poceo i nikada nije stalo a nama se podmece standard kao prioritet...
essex

#212 Re: Škola simboličnog imena!

Post by essex »

Miki222 wrote:
essex wrote:
evo, namjerno sam sacuvao (ako ne nestane by zoom-zoom...) za sve one sto mi kazu da je rat proslo vrijeme...pogledaj majmuna, ovaj se samo otrgao sa uzice a vecina samo ceka na vozdove pa da isto pocnu pljuvati...ma kava tri naroda, postoje samo velenebulozni i normalni narod a ovaj je velik u svoj svojoj velikosrpskoj trpeljivosti i razumjevanju...
majmune, mars za beograd ili pod karpate, nisi ti za evrope...

Ja nisam za evropu a??? Zar vama efendija Ceric nije rekao na kom je kontinentu vasa mati??? Pa ako ne znas da je Turska u Aziji 95% uzmi kartu pa pogledaj
jajane, pogledaj krvolocnost i potrebu za vladanjem nad drugima, pravi potomci otmanlija, bez rada i ratom i porobljavanjem da se zivi... pogledaj muzike na koju se lozite, turska klasika samo balkanski pojacana i preglasna i za same turke...a i vidim da znas odakle si dosao, ako ti se ne svidjaju karpati, vec imas kartu...sretan put!
zemomak

#213 Re: Škola simboličnog imena!

Post by zemomak »

Miki222 wrote:
zemomak wrote:
Svi koji su nešto važnije napravili u Srbiji nisu bili Srbi.

Jedini pravi Srbin je bio Miloš Obrenović, koji je kao trgovac sa svinjama i nepismen, postavljen za vođu Srba. :P
Ti si nasao da mi solis pamet!!!! hahaha... jedini pravi Srbin... ajde da vidim koji je to jedini pravi "bosnjak". Da nije Alija???
ti si isprdak Vuka Karadžića i Garašanina, P O S R B I C O :bih:
essex

#214 Re: Škola simboličnog imena!

Post by essex »

Miki222 wrote: Ti si nasao da mi solis pamet!!!! hahaha... jedini pravi Srbin... ajde da vidim koji je to jedini pravi "bosnjak". Da nije Alija??? Uzgred, znas li odakle je Alija??? Covjek iz Beograda porjeklom... a pronadji mu i rodoslov pa se uvjeri...
E da, jos da te nesto pitam Veliki Bosnjace... kako si se izjasnio 1990 na popisu??? Bio si mundza po opredeljenju... nisi ni naslucivao sta znaci rijec "bosnjak" a kamoli se tako izjasnjavao

PS Nesto ti se prividjaju mnogo svinje momak... hajd dodji na prasetinu necu te tuzit hodzi
a ne, alija je tamo vam ga vas, cak su mu posljednje rijeci mistarskoj delegaciji bile "cuvajte dayton....ah", valjda nije stigao da kaze onu titinu "...kao zjenicu oka svoga" i trebate biti ponosni na ovog muslimana vise nego na svetog savu, ko zna, mozda ce te jednom vi velikosrbi i osnovati djamiju Sv. Alija i svi poceti klanjati, ehamdulila...
Toto

#215 Re: Škola simboličnog imena!

Post by Toto »

Miki222 wrote:
Image
I tvoja majcica rusija je azijatka.

Ako je Alijin babo beogradskog porijekla Tadic i Dzjindic su rodjeni u BiH, Jeremicu je majka muslimanka. Seselj je hrvatskog porijekla iz Hercegovine. Vuk Draskovic po rodni list dolazi u BiH. Nemanja Kusturica je osunecen. Predsjednik akademije nauka vam nije rodjen u Srbiji. Brena je bosanka. Srbijom drmaju bosanci i hercegovci. Vece su Srbi poturice od Bosnjaka. 90 % Juzne srbijanske pokrajine su muslimani.
Ja mislim da si ti pogrijesio salter.
essex

#216 Re: Škola simboličnog imena!

Post by essex »

utihnu ovaj miki, utece medjedja...
BHCluster

#217 Re: Škola simboličnog imena!

Post by BHCluster »

osa wrote:ima i opriječnih informacija o ulasku tadićeve pratnje u bih.

Komšić svjesno obmanuo javnost o ulasku Tadićeve pratnje u BiH

SARAJEVO - Granična policija BiH obaviještena je pravovremeno, 7. rujna, aktom Ministarstva vanjskih poslova BiH o posjeti predsjednika Republike Srbije Borisa Tadića, priopćeno je danas.

Priopćenje je izdano radi, kako se navodi, objektivnog i istinitog informiranja javnosti, a u vezi s izjavom predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića u kojoj navodi da je "grupa naoružanih pripadnika sigurnosnih agencija Srbije ušla na teritorij BiH bez odobrenja nadležnih institucija, čime se otvara pitanje odgovornosti Granične policije BiH koja je to dozvolila".

Aktom MVPBiH, u čijem prilogu se nalazila nota Veleposlanstva Republike Srbije, Granična policija BiH zamoljena je da osigura privremene dozvole za nošenje oružja naoružanim pripadnicima osiguranja predsjednika Tadića, nakon čega im je Jedinica granične policije Aerodrom Sarajevo izdala četiri odobrenja za unošenje službenog oružja.

Granična policija BiH je predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića obavijestila o primitku akta MVP-a i note Veleposlanstva Republike Srbije i o izdavanju dozvola za unošenje oružja pripadnicima osiguranja iz pratnje predsjednika Srbije, objašnjeno je u priopćenju.
De se malo informisi bolje... Ako nista onda cinjenice barem jer znam da ti je blacenje svega Bosansko Bercegovackog u cilju nemoras upakivati budi ono sto si...
Nezadovoljan nepreciznim i uopćenim odgovorom na pismo upućeno 9. rujna direktoru Granične policije BiH Vinku Dumančiću, a u kojem je zatražio podatke o najavama i ulasku sigurnosne prethodnice predsjednika Republike Srbije Borisa Tadića u BiH na graničnom prijelazu Karakaj, predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić danas je uputio novo pismo Dumančiću.

Imajući u vidu da se radi o izuzetno osjetljivom pitanju, a koje može imati refleksije na odnose dviju zemalja, ne isključujući grešku domaćih nadležnih organa, Komšić je od Dumančića zatražio odgovor na pitanje je li sigurnosna prethodnica predsjednika Republike Srbije koja je ušla u BiH na GP Karakaj 7. rujna u 13.15 sati bila naoružana?

-Ukoliko jeste, koji je to broj ljudi te koja je količina oružja unesena u BiH, posebno imajući u vidu da je u noti Ambasade Republike Srbije najavljeno da će pripadnici osiguranja unijeti u BiH sedam pištolja, a Vi ste naveli da ste izdali odobrenje za četiri pištolja, stoji u Komšićevom pismu.

Nadalje, Komšić od Dumančića traži i informaciju na osnovu čijeg odobrenja su pripadnici sigurnosne prethodnice predsjednika Republike Srbije službeno ušli na teritorij BiH na GP Karakaj, tri sata i 35 minuta prije zaprimanja službene najave, akta, od MVPBiH, br: 11/1-1-05-14361-1/09.

U pismu Komšić je naglasio da predmet njegovog upita nisu pripadnici osiguranja predsjednika Republike Srbije koji su u BiH doputovali avionom s predsjednikom Republike Srbije, nego sigurnosna prethodnica koja je ušla na teritoriju BiH na GP Karakaj, posebno imajući u vidu da isti nisu mogli ostvariti suradnju s domaćim sigurnosnim organima i službama bez prethodne službene najave od MVPBiH, priopćeno je iz ureda predsjedavajućeg Komšića.
Last edited by BHCluster on 12/09/2009 00:39, edited 1 time in total.
liquidhorse

#218 Re: Škola simboličnog imena!

Post by liquidhorse »

essex wrote:
Geronimo81 wrote:

kada postavis drzavu na normalne noge da moze da hoda standard dolazi sam po sebi...ne lozite se na standard bezveze, to je upravo ono sto vam skrece paznju sa problema a problem je upravo i ova skola sa ovim imenom, ne skola kao skola nego odluka da se tako "ponosno" nazove...zamisli jevreje 1950-ih po kubicima u izraelu i njemacka im napravi skolu "deutschland" kao dio reparacije...ma zahebi, treba o ovome raspravljati, ovo je najveci problem, nepostivanje i provociranje od kako je rat poceo i nikada nije stalo a nama se podmece standard kao prioritet...

zasto su onda oni koji pricaju o imenu skole kao prioritetu za drzavu od te drzave i naroda pokrali milione? ako njima standard nije prioritet neka ga ustope ratnim invalidima.
Last edited by liquidhorse on 12/09/2009 00:39, edited 1 time in total.
Toto

#219 Re: Škola simboličnog imena!

Post by Toto »

zemomak wrote:
ti si isprdak Vuka Karadžića i Garašanina, P O S R B I C O :bih:
A i Vuk Karadjic mu je fes noso. Isto ko i ovaj Jeremic. :D
Image
essex

#220 Re: Škola simboličnog imena!

Post by essex »

Miki222 wrote:
Ja nisam za evropu a??? Zar vama efendija Ceric nije rekao na kom je kontinentu vasa mati??? Pa ako ne znas da je Turska u Aziji 95% uzmi kartu pa pogledaj
essex wrote: jajane, pogledaj krvolocnost i potrebu za vladanjem nad drugima, pravi potomci otmanlija, bez rada i ratom i porobljavanjem da se zivi... pogledaj muzike na koju se lozite, turska klasika samo balkanski pojacana i preglasna i za same turke...a i vidim da znas odakle si dosao, ako ti se ne svidjaju karpati, vec imas kartu...sretan put!
Nemam potrebe ja igdje ici, ja znam gdje pripadam za razliku od tebe efendija, ups gospodine... Posto ne znas kom narodu pripadas... dal si Musliman ili "bosnjak" dzaba je sa tobom uopste polemisati o istoriji jer vi istoriju uopste i nemate.. nemate nista i sve sto imate ste pokrali.. sve je tudje... elem... radite kako hocete i izjasnjavajte se kako hocete, sto se mene tice mozete se zvati i vevericama i sisarkama, mene to ne dotice.. samo ne mogu da svarim vase fore... te vi ste najstariji narod, te vasi spomenici te ovo te ono... ma stari Egipcani su od vas ucili da prave piramide... vidi ti njih... postadose najstarija evropska civilizacija za cjelih 16 godina (od famoznog uvodjenja tzv. bosnjacke nacije 1993.) Prosto da se covjek upita, kako to nacija postoji milenijumima a tek se '93 godine sjetise da su zapravo "bosnjaci"??? Kako da se toga niste prije sjetili??? Mogao bi pisati do sutra ali mora se i radit nesto pametnije, zato laku noc gospodo Turci... sellam aleykum
misu mali, diskutujes sa bosancem i ja ti samo odgovaram jer si djubre velikosrpstva i nista vise, a da...negiras moju drzavu i moju histroiju ciji je kralj bio i kralj srblja...toliko o nepoznavanju istorije ti smece sa balkana...
Last edited by essex on 12/09/2009 00:40, edited 1 time in total.
BHCluster

#221 Re: Škola simboličnog imena!

Post by BHCluster »

addem wrote:Florida boy ponosno iznosi kako Srbija gradi skolu a Turci grade dzamije po BiH. Smetaju mu zeleni trotoari u Sarajevu i broj dzamija. Da opet ponovim posto vidim da se cinjenice totalno ignorisu.

1. Srbija nije izgradila skolu na Palama, sve sto je do sada izgradjeno izgradila je vlada RS novcem poreskih obaveznika. Tadic je dosao samo da se slika, i obecao da ce izgraditi sportsku dvoranu u sklopu skole. Dakle Srbija nije jedne KM ulozila do sada u tu skolu.
2. Turska gradi moderni internacionalni kampus na Ilidzi vrijedan 60 miliona KM u cijem sklopu ce biti vise razlicitih fakulteta. Od tog novca bi se moglo izgraditi skoro 30 ovakvih skola kakve je izgradila vlada Milorada Dodika (sama bez Srbije). Dakle Turci ne grade samo dzamije po BiH vec i obrazovne ustanove. O velicini investicija smijesno je samo na ovom banalnom primjeru i raspravljati.
3. Zelena boja nije muslimanska. Muslimani vole svaku boju, a islamska zastava poslanika Muhammeda bila je crne boje. Zelena zastava sa polumjesecom i zvijezdom bila je i zastava Bosne i Hercegovine. (danas slicnu zastavu koristi islamska zajednica BiH).

Ovoj zemlji trebaju Skole i ogromna ulaganja u obrazovanje. Ova zemlja, tacnije porezni obaveznici ove zemlje ne grade dzamije, dzamije grade donatori (kojih hvala Bogu ima koliko hocete). Graditi dzamiju za muslimana predstavlja dobro djelo koje traje i nakon njegove smrti. Nemojte bezveze mijesati gradnju dzamija i skola jer ih ne grade iste institucije. Osim ako mozda ne mislite da Islamska zajednica ne treba poceti sama da gradi javne institucije u ovoj zemlji.
Nije problem skola ali po zakonu niti jedna javana ustanova nesmije imati nacionalni prefiks.
addem

#222 Re: Škola simboličnog imena!

Post by addem »

Moderatori izasli petak je vece. Miki se razletio :)
essex

#223 Re: Škola simboličnog imena!

Post by essex »

liquidhorse wrote:
essex wrote:
Geronimo81 wrote:Jedini pravi komentar na ovih 9 stranica.

zasto su onda oni koji pricaju o imenu skole kao prioritetu za drzavu od te drzave i naroda pokrali milione? ako njima standard nije prioritet neka ga ustope ratnim invalidima.

pa barabi je uvijek standard (licni) ispred svega ostalog....sto ides za barabama?
pazi, jasno je meni sta ti pricas ali mislim da si nasjeo na velikosrpsku propagandu jer stalno dizu frku na lopove a zavrsavaju projekat velikosrpskih expanzija. na to sam mislio...
essex

#224 Re: Škola simboličnog imena!

Post by essex »

addem wrote:Moderatori izasli petak je vece. Miki se razletio :)
ma netrebaju za ovu barabu moderatori, mi smo njega moderilali, ovo ti je kalsicni bombas...ima dvije tri "pametne" i onda zavrsi klasikom "da nema vremena"...on ne konta da je on davno napustio vremensku zonu relanosti a ne on da je ostao bez vremena...
oksigen

#225 Re: Škola simboličnog imena!

Post by oksigen »

addem wrote:Moderatori izasli petak je vece. Miki se razletio :)
Hehe...Djecja posla, moj Ademe, trebalo bi im tetku na pazar. :)
Post Reply