niti znam, niti me interesuje, iskreno. samo opet pitam Vječitog, šta će mi reći ako Slaviša ipak bude u Parlamentu? možda sam pogrešno čuo, ali ja imam drugačiju informaciju od one koju je on pročitao i odmah dotrčao da pljune.rahmanjin wrote: Glasao sam za federalni parlament za SDP, pa mogu ovo komentarisati. Ocigledno je da si upucen u unutrasnje stvari SDP-a, u mnogim se stvarima i slazemo ali ne znam sto nisi malo vise kritican u nekim situacijama. Ti vrlo dobro znas sto je Mesihovic 3. a Sucur 9. na listi.
Sistem otvorenih lista
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#26 Re: Sistem otvorenih lista
-
klixober
#27 Re: Sistem otvorenih lista
Po cijeli dan visis na forumu i trazis dlaku u jajetu SDP-u.Hajde priznaj sto si izbacen iz strankeVjecitiStudent wrote:Zivi bili pa vidjeli.Chmoljo wrote:uopšte ne mora značiti. stvar je umijeća kandidata da zadobije povjerenje glasača i on će proći taman da je zadnji.VjecitiStudent wrote:
Medjutim, i sadasnji sistem ostavlja gazdama mogucnost da itekako utjecu na izbor kandidata, jer vecina glasova dolazi od stranackih vjernih glasaca koji uglavnom zaokruze samo naziv stranke.
Onda plasman na kraju ide po rasporedu kojeg su gazde napravile, jerbo ovi sa zacelja liste imaju tek teoretske sanse da prodju.
desilo se i na ovim izborima, a i sam ćeš to vidjeti
Tek sad vidjeh, Slavisu Sucura staviste na 9. mjesto????????
-
VjecitiStudent
#28 Re: Sistem otvorenih lista
To svakako nece biti zasluga onih koji su krojili liste.Chmoljo wrote:nego, ako Slaviša ipak bude u parlamentu šta ćeš onda reći?VjecitiStudent wrote:
Nikakve, to su dvije potpuno neuporedive biografije, na svaki moguci nacin.
-
rahmanjin
#29 Re: Sistem otvorenih lista
Volio bi da prodje Sucur, dobio je moj glas. Ali malo se lakse prolazi sa 3. nego sa 9. mjesta.Chmoljo wrote:niti znam, niti me interesuje, iskreno. samo opet pitam Vječitog, šta će mi reći ako Slaviša ipak bude u Parlamentu? možda sam pogrešno čuo, ali ja imam drugačiju informaciju od one koju je on pročitao i odmah dotrčao da pljune.rahmanjin wrote: Glasao sam za federalni parlament za SDP, pa mogu ovo komentarisati. Ocigledno je da si upucen u unutrasnje stvari SDP-a, u mnogim se stvarima i slazemo ali ne znam sto nisi malo vise kritican u nekim situacijama. Ti vrlo dobro znas sto je Mesihovic 3. a Sucur 9. na listi.
- Chmoljo
#30 Re: Sistem otvorenih lista
VjecitiStudent wrote:
To svakako nece biti zasluga onih koji su krojili liste.
ništa, vidim da i tebi treba

- Chmoljo
#31 Re: Sistem otvorenih lista
uopšte ne mora značitirahmanjin wrote:
Volio bi da prodje Sucur, dobio je moj glas. Ali malo se lakse prolazi sa 3. nego sa 9. mjesta.
- BSn
#32 Re: Sistem otvorenih lista
onaj ko ne moze da se snadje, ne zasluzuje ni pravo glasa. problem demokratije kao sistema i jeste sto svako moze glasati, a nit zna za koga glasa, nit sta taj njegov glas znaci, a ni (sto bi rambo rek'o) objasnit izborni kolac.
a zatvoriti liste - samo nam jos to treba u ovoj indijanskoj drzavi (ispricavam se indijancima, nije na ksenofobicnoj osnovi, nego tradicionalno-leksickoj).
a zatvoriti liste - samo nam jos to treba u ovoj indijanskoj drzavi (ispricavam se indijancima, nije na ksenofobicnoj osnovi, nego tradicionalno-leksickoj).
- felipe kajetano
#33 Re: Sistem otvorenih lista
@chmoljo, jes ti prosao
?
Hocel biti sad kreda stambena
?
Hocel biti sad kreda stambena
- Chmoljo
#34 Re: Sistem otvorenih lista
ja nisam ni bio na listi. iskreno, ne leži mi taj fah. i ne volim preveliku odgovornost. ja vodim drugačije bitke. i ne treba mene SDP hranitifelipe kajetano wrote:@chmoljo, jes ti prosao?
Hocel biti sad kreda stambena?
-
rahmanjin
#35 Re: Sistem otvorenih lista
znas da nije tako.Chmoljo wrote:uopšte ne mora značitirahmanjin wrote:
Volio bi da prodje Sucur, dobio je moj glas. Ali malo se lakse prolazi sa 3. nego sa 9. mjesta.![]()
pogotovo na ovoj listi
Malo o temi. Mislim da je sistem otvorenih listi dobar. Moj je rezon da glasam za za ljude,tako sam i sad uradio, glasao sam za ljude iz razlicitih stranaka na razlicitim nivoima vlasti. Mada imam jedan princip da taj kandidat mora biti iz nenacionalne partije.
- Chmoljo
#36 Re: Sistem otvorenih lista
jeste tako. ja znam da nikad ne bih volio biti u sredini liste, nego uvijek na kraju, po mogućnosti zadnjirahmanjin wrote: znas da nije tako.
Malo o temi. Mislim da je sistem otvorenih listi dobar. Moj je rezon da glasam za za ljude,tako sam i sad uradio, glasao sam za ljude iz razlicitih stranaka na razlicitim nivoima vlasti. Mada imam jedan princip da taj kandidat mora biti iz nenacionalne partije.
a što se tiče Šućura konkretno, znam ja da bi Vječiti i njemu našao neku manu da je prošao (a ja opet kažem da sam čuo da jeste). ali sada može trubiti o "nepravdama".
možda da ga pitam je li glasao za Ferida Buljubašića? čovjeka koji je rame uz rame sa rahmetli Imamovićem odbranio Goražde? bar mi tako kažu ljudi koji su tamo bili.
vidi, uopšte, glupo je raspravljati zašto je neko na tom i tom mjestu na listi uopće jer, niti ja poznajem Slavišu tako da mogu znati to, niti sam bio na Kadrovskoj kada se to određivalo. ovo me podsjeća na priču o koaliciji sa SBB-om, nagađanja, pretpostavke i nasumični zaključci koji imaju svrhu da oblate SDP - baš ono kako je izgledala kampanja Naše Stranke...
-
rahmanjin
#37 Re: Sistem otvorenih lista
Za suprostavljanje simpatizera NS i SDP-a sam govorio da je nepotrebno, i to i pisao na temi o NS prije izbora. Na kraju, glasao sam za obje stranke ( odnosno pojedince iz stranaka ).Chmoljo wrote:jeste tako. ja znam da nikad ne bih volio biti u sredini liste, nego uvijek na kraju, po mogućnosti zadnjirahmanjin wrote: znas da nije tako.
Malo o temi. Mislim da je sistem otvorenih listi dobar. Moj je rezon da glasam za za ljude,tako sam i sad uradio, glasao sam za ljude iz razlicitih stranaka na razlicitim nivoima vlasti. Mada imam jedan princip da taj kandidat mora biti iz nenacionalne partije.ne bi vjerovao koliko kandidati samo zbog toga dobiju puno glasova
![]()
a što se tiče Šućura konkretno, znam ja da bi Vječiti i njemu našao neku manu da je prošao (a ja opet kažem da sam čuo da jeste). ali sada može trubiti o "nepravdama".
možda da ga pitam je li glasao za Ferida Buljubašića? čovjeka koji je rame uz rame sa rahmetli Imamovićem odbranio Goražde? bar mi tako kažu ljudi koji su tamo bili.
vidi, uopšte, glupo je raspravljati zašto je neko na tom i tom mjestu na listi uopće jer, niti ja poznajem Slavišu tako da mogu znati to, niti sam bio na Kadrovskoj kada se to određivalo. ovo me podsjeća na priču o koaliciji sa SBB-om, nagađanja, pretpostavke i nasumični zaključci koji imaju svrhu da oblate SDP - baš ono kako je izgledala kampanja Naše Stranke...
Sto se tice poretka na listama, znas dobro da onaj kandidat koji je vise na listi lakse prolazi nego onaj koji je nize, ako nista zbog toga sto dosta ljudi glasa samo za stranku i onda se biraju ljudi po redoslijedu liste.
A za Buljubasica, njemu svaka cast za ratne uspjehe ali ne vjerujem puno onima koji predju iz SDA u SDP.
-
VjecitiStudent
#38 Re: Sistem otvorenih lista
Ne, umjesto Slavise, glasacu za Sanka koji je rat proveo u dijaspori.Chmoljo wrote: možda da ga pitam je li glasao za Ferida Buljubašića? čovjeka koji je rame uz rame sa rahmetli Imamovićem odbranio Goražde? bar mi tako kažu ljudi koji su tamo bili.
- Chmoljo
#39 Re: Sistem otvorenih lista
sve to stoji, ali opet ti kažem da je sve to tendenciozno i kao "sram vas bilo, Slaviša je 9."rahmanjin wrote: Za suprostavljanje simpatizera NS i SDP-a sam govorio da je nepotrebno, i to i pisao na temi o NS prije izbora. Na kraju, glasao sam za obje stranke ( odnosno pojedince iz stranaka ).
Sto se tice poretka na listama, znas dobro da onaj kandidat koji je vise na listi lakse prolazi nego onaj koji je nize, ako nista zbog toga sto dosta ljudi glasa samo za stranku i onda se biraju ljudi po redoslijedu liste.
A za Buljubasica, njemu svaka cast za ratne uspjehe ali ne vjerujem puno onima koji predju iz SDA u SDP.
što se tiče Buljubašića, jbg, ja mu vjerujem
- Chmoljo
#40 Re: Sistem otvorenih lista
dobro onda. ne znam što me gnjaviš njim. popij magalox.VjecitiStudent wrote:Ne, umjesto Slavise, glasacu za Sanka koji je rat proveo u dijaspori.
-
rahmanjin
#41 Re: Sistem otvorenih lista
Dobro. Hajmo sad gledati Figure na BHT evo ga DezulovicChmoljo wrote:sve to stoji, ali opet ti kažem da je sve to tendenciozno i kao "sram vas bilo, Slaviša je 9."rahmanjin wrote: Za suprostavljanje simpatizera NS i SDP-a sam govorio da je nepotrebno, i to i pisao na temi o NS prije izbora. Na kraju, glasao sam za obje stranke ( odnosno pojedince iz stranaka ).
A za Buljubasica, njemu svaka cast za ratne uspjehe ali ne vjerujem puno onima koji predju iz SDA u SDP.![]()
što se tiče Buljubašića, jbg, ja mu vjerujem
- Chmoljo
#42 Re: Sistem otvorenih lista
rahmanjin wrote: Dobro. Hajmo sad gledati Figure na BHT evo ga Dezulovic
zašto nisi rekao ranije?
-
rahmanjin
#43 Re: Sistem otvorenih lista
pa ti navalio da raspravljas oko SucuraChmoljo wrote:rahmanjin wrote: Dobro. Hajmo sad gledati Figure na BHT evo ga Dezulovic![]()
zašto nisi rekao ranije?![]()
- Chmoljo
#44 Re: Sistem otvorenih lista
nisam ja. vječitirahmanjin wrote: pa ti navalio da raspravljas oko Sucura
-
rahmanjin
#45 Re: Sistem otvorenih lista
ko zna...Chmoljo wrote:nisam ja. vječitirahmanjin wrote: pa ti navalio da raspravljas oko Sucurajoš me nalijepi ko da sam predsjednik kadrovske...
![]()
![]()
- Chmoljo
#46 Re: Sistem otvorenih lista
rahmanjin wrote: ko zna...