Sirota Matija

nash

Post by nash »

osa wrote:A ta matija ne bi li to trebalo biti muško ime.
moze biti i musko i zensko samo zavisi sta je u gacama :-D sala na stranu...ja mislim da je matije musko
nezeljeni nadimak

Post by nezeljeni nadimak »

Vi se ovdje sprdate, a u pitanju su osjecanja nacionalne ugrozenosti, a to su dragi moji osjecanja sa najjacim intenzitetom koje ljudsko bice moze podnijeti.

Odmah da se ogradim, nije vezano za nacionalno, vise za licno, tj. osobno... necu da ulazim u raspravu da li je ime doticne osobe musko, vec hocu samo da primijetim da doticna osoba koji za koju sam prvi put cuo i vidio je veceras na dnevniku FRV-a i lici na musko, tacnije receno meni najvise lici na kakvog kamiondziju.

No, vratimo se ovom "protiv svega sto je hrvatsko" cinu FTV-a...

Saopstenje za javnost FTV, kao i cijeli snimak.

http://www.rtvfbih.ba/loc/template.wbsp?wbf_id=95
bigbrother

Post by bigbrother »

pa kada je to normalno da se doticna osoba zagrce svojom zastavom u BiH, i kada se pravi toliki patriota neka se zagrne u Beogradu tom zastavom........
, i neka odu svi oni koji opravdavaju taj gest i neka se zagrcu istom zastavom ako su patrijoti...........
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

zaista je smjesno oblacenje vlastite zastave nazvati "skandalom". Skandal moze biti paljenje zastave, kao sto je to prosle godine radjeno u Sarajevu. Matija nije prva pjevacica koja se oblaci u svoju zastavu. Bas me zanima da li bi skandal bio da su se Spice klix pojavile u Neumu obucene u Union Jack

Image
basta sljezove boje

evo slike sa nastupa

http://www.24sata.hr/index.php?cmd=show ... t_id=26263

skandal je sto zenska pjeva "Ljubim kamen tvoj" i drzi hrvatsku zastavu? :lol:

isto ovako je Rakitic prihvatio hrvatsku zastavu na svojoj prvoj utakmici u Bundesligi u Stuttgartu. Ne da niko nije protestirao vec je ljudima bilo simpaticno. Ocito Neum nije internacionalni vec jednonacionalni festival
visby

Post by visby »

Podsjeti me ovo na krivicne prijave za postavljanje srpske i hrvatske zastave u Kninu i BL. :lol:
frkimrki

Post by frkimrki »

zoom66 wrote:
AOPĆENJE ZA JAVNOST

RTVFBiH već šest godina snima, promovira i emitira hrvatski glazbeni Etnofestival u Neumu. Ovim putem ističemo veliki angažman ekipa RTVFBiH u realizaciji ovog velikog programa, kao i dobru suradnju sa organizatorima Festivala, lokalnom zajednicom u Neumu, kao i drugim prijateljima i suradnicima festivala.

Programska misija RTVFBiH u realizaciji ovog TV programa ogledala se upravo u potrebi afirmacije muzičkog i kulturnog identiteta Hrvata u BiH, kao i razvijanju dobrosusjedskih odnosa sa prijateljskom Republikom Hrvatskom.

Zbog toga smo i podražavali koncepciju festivala koji je u najvećoj mjeri nacionalan, gdje najveći dio učesnika dolazi Hrvatske, gdje su voditelji također iz Hrvatske. Međutim, RTVFBiH neće dozvoliti nikome, naročito ne jednoj pjevačici, kao ni dijelu zlonamjerne javnosti iz susjedne države, da uređuju ili namjernim izazivanjem skandala dezauviraju program javne radio televizije u BiH.

Ako je dio naše publike ovaj jeftni pokušaj pravljenja skandala putem programa FTV-a shvatio kao uvredu za Hrvate u BiH ili kao pokušaj narušavanja dobrih prijateljskih odnosa između BiH i Hrvatske, onda im ovim putem šaljemo naše iskreno izvinjenje. Ali, naš cilj je upravo suprotan: afirmacija kulturnog i muzičkog identiteta naroda u BiH, u ovom slučaju hrvatskog naroda, kao i daljnje razvijanje prijateljskih odnosa između dviju susjednih država, BiH i Hrvatske.

Press služba RTVFBiH

8) :D
Cudo se nisu potpisali sa Ured za informiranje :D Odvrtna manipulacija u najmanju ruku smijesnim saopćenjem za javnost iz press službe. :D

Jel ovdje neko lud?
Sogan

Post by Sogan »

Zar novinarcici koji su pokusali od ovoga napraviti skandal ne kontaju da upravo ovakvim banalnostima devalviraju osnovanu debatu o polozaju Hrvata u BiH?
basta sljezove boje

Marco-x wrote: A čuj onda ne treba se čuditi i na reakcije od strane predstavnika hrvatskog naroda i događaj relativizirati.
Kad se vrati jedan državljanin BiH sa hrvatske granice zbog trivijalnih razloga, ispadne skandal i većina forumaša skoči kao oparena, a na drugoj strani topic sa sličnim događajem se pokušava licemjerno začatati, često i do tebe (ne baš tako davno na ovom forumu).
A puna usta tolerancije i suživota i priča u stilu šta se više oni tamo javljaju.
BiH je daleko od svake tolerancije. Kada je Galatasaray pobijedio u Cupu UEFA u svakom mjestu u Njemackoj su Turci sjeli u automobile, stavili turske zastave i trubili po gradu i apsolutno nikome to nije smetalo, neka se ljudi raduju. Prosle godine kada je Italija pobijedila na WM su u svakom njemackom gradu Talijani pravili ludnicu po gradu, pa je cak i promet bio zatvoren. Kada su Hrvati 1998 pobijedili Njemacku na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj Stuttgart je bio prepun automobila sa hrvatskim zastava. Nijemci koji su upravo izgubili od iste te Hrvatske nisu rekli ni rijec. I nije cudo sto Sarajevu nisu dali organizaciju nove olimpijade jer tone u sve gori i gori primitivizam, kakvog nije bilo ni u sred rata
basta sljezove boje

ovdje se iskljucivo radi o Sarajevu. Bas me zanima sta bi bilo kada bi neko na svojoj radnji istakao stranu zastavu kao sto po Njemackoj ispred grcke taverne visi grcka zastava, na Kebab-Imbissu turska, na pizzerijama talijanska ... zamisli dalmatinska konoba u Sarajevu stavi na ulaz hrvatsku zastavu ili Balkan-Grill srpsku :lol:
basta sljezove boje

bosmen wrote:
basta sljezove boje wrote:ovdje se iskljucivo radi o Sarajevu. Bas me zanima sta bi bilo kada bi neko na svojoj radnji istakao stranu zastavu kao sto po Njemackoj ispred grcke taverne visi grcka zastava, na Kebab-Imbissu turska, na pizzerijama talijanska ... zamisli dalmatinska konoba u Sarajevu stavi na ulaz hrvatsku zastavu ili Balkan-Grill srpsku :lol:
Fakat si smijesna ako tako mislis.
Jel mislis da to mozda moze proci na Palama,Banjaluci,Mostaru,Neumu,Širokom?Nazalost ne moze
Znaci u Sarajevu su primitivci?
Nemas pojma sta pricas
Sarajevo je glavni grad i smjesno da se poredi sa Neumom i Palama umjesto sa Berlinom i Becom
visby

Post by visby »

Sarajevo je glavni grad i smjesno da se poredi sa Neumom i Palama umjesto sa Berlinom i Becom
Upravo tako. Ali hocemo li onda Neum porediti sa Salzburgom? :D
Sogan

Post by Sogan »

basta sljezove boje wrote:
bosmen wrote:
basta sljezove boje wrote:ovdje se iskljucivo radi o Sarajevu. Bas me zanima sta bi bilo kada bi neko na svojoj radnji istakao stranu zastavu kao sto po Njemackoj ispred grcke taverne visi grcka zastava, na Kebab-Imbissu turska, na pizzerijama talijanska ... zamisli dalmatinska konoba u Sarajevu stavi na ulaz hrvatsku zastavu ili Balkan-Grill srpsku :lol:
Fakat si smijesna ako tako mislis.
Jel mislis da to mozda moze proci na Palama,Banjaluci,Mostaru,Neumu,Širokom?Nazalost ne moze
Znaci u Sarajevu su primitivci?
Nemas pojma sta pricas
Ja se slazem sa bastom... za razliku od mnogih evropskih gradova uporedive velicine i statusa, Sarajevo ima zavidnu multikulturalnu istoriju i to se da primjetiti na skeletu grada... kakva mu je buducnost ne znam... medjutim, mogu biti siguran da ce za nekoliko generecija ovi evropski gradovi iz komparacije biti saroliki kao nekad Sarajevo...
darius_maximus

Post by darius_maximus »

frkimrki wrote:
darius_maximus wrote:@frkimrki

da ne citiram sve...

Nije nikakva pamet raspravljati se, a suplju prosipati...
Ako uzimas utakmice kao primjer, i tamo se zna kad je nesto "visokog rizika", isto kao sto svak' pametan zna kakva je situacija sirom BiH, sto se zastava tice...

Uredu je, ja sam nacionalista, zato sto govorim da nam ovakva podjebavanja ne trebaju, isto kao sto nam ne treba sva ona prica oko prijateljske sa Hrvatskom, ali neka bude...

Je li tebi prihvatljivo da hercegovci masu zastavama Hrvatske kad gostuje rukometna reprezentacija Hrvatske? Jeste, naravno da jeste, samo da se ne mase bosanskom zastavom, sve je ostalo uredu...
Zato, molim te nemoj meni prodavati maglu, jer doci ce vrijeme kada ces ti shvatiti da se tako ne gradi suzivot, na koji se ti toliko zalis...
Ovo je vec etiketiranje. Nije mi jasno na osnovu cega me etiketiras kao antibosnaca koji potencira hrvatsko iznad svega???
Moj komentar je bio vise nego objekativan, nazalost i bolno realan. Iz jednog takvog komentara ti izvlacis pretpostavku da je meni hrvatsko iznda bosanskohercegovackog!?

Naravno da nije prihvatljivo da ja kao rodjeni sarajlija, hrvat u narednoj utakmici BiH-HR navijam za Hrvatsku kao sto nije prihvatljivo da hercegovci masu hrvatskim zastavama na rukometnoj utakmici BiH-RH, i NIKADA NECE BITI PRIHVATLJIVO, ako mene pitas.

Ja sam djete sa sarajevskog asfalta i ne pusim price kvazi patriota za koje zargonski ineterno medju rajom kazemo "ne znaju dje gone". Prosao sam ja sa rajom tu skolu koju ti moderno nazivas suzivot a ja druzenje.

I za kraj, za moj cejf CITIRAJ dio komentara ili komentar gdje se ja zalim zato sto sam kao hrvat ugrozen!? Mozes ici i godinama unazad od frkimrkija, preko jonxa sve do taurusa...
Cekam citat s nestrpljenjem, a onda cu ti obrazli spucati jednu verbalnu vaspitnopopravnu sljagu zbog laprdanja u suplje....

Ti patriota!? Ne vuci me za jezik....

Bio sam vani, gledao "Žive i Mrtve", posto ja ne volim nista sto nije moje, samo da objasnim sto me nije bilo...

Moram ti reci da si ti plaho nesto opasan, kao da sam ja poceo tabe nesto zajebavati, a ne kao da si ti mene prvi poceo licno prozivati i etiketirati...

"Ti si ta konzerva u koju pakujemo sranje pod bosansko a onda se cudimo sto nam prodaja ne ide, sto nam radnici nemaju para."

Hajd' da se vratim na tvoj zadnji post.

"Nije li ovo onda jos jedan slucaj politicke naravi usmjeren protiv necega sto je hrvatsko, i nije li FTV zaista pod kontrolom bosnjackih politicara a Ismeta Dervoz crni lovac na crnom polju u dugotrajnoj partiji saha u kojoj crni imaju topa vise!?

Nije li onda u ovakvoj partiji logican potez bijelog, hrvatska televizija!?"

Ako ovdje ne govoris o ugrozenosti hrvata u FBiH, onda, molim te, reci mi o cemu ovdje govoris? Narocito ova zadnja recenica, koju si naknadno ubacio?

Realna je hrvatska televizija? Ja kad god upalim FTV, narocito dnevnik, ja vidim samo da se svi slomise da izgleda i zvuci sto "hrvatskije", iako ne razumijem svo to prepucavanje, ali eto, posto se mi medjusobno ne razumijemo, a ustavom postoje ta tri jezika, vidim da se ljudi trude...
Ne znam sta se ocekuje, tj. ne znam sta mogu ocekivati ljudi, koji samo traze, a cak i ne placaju pretplatu, jos je neki grad dobio sudsku tuzbu, jer ih je FTV tuzio za neplacanje pretplate... Bosnjaci, koliko god pljuvali FTV, opet placaju tu pretplatu itd.

"Da li ti je nastup bosanskog navijaca sa BiH zastavom na utakmici u Danskoj neprikladan!?"

Ne znam jesi li ovdje pokusao da opravdas sto je Matija bila ogrnuta u zastavu, ili sto je citava Hercegovina u hrvatskim zastavama? To sto si ti sa sarajevskog asfalta, mene ne tangira puno, moram ti reci, i ja sam, pa ne znam sto je to bitno? Dijete sam iz mijesanog braka, tako da ja uopste ne razmisljam o tome da li neki narod ima pravo da zivi ovdje... Svak' ko je rodjen u BiH, ima pravo da zivi ovdje, ali to ne znaci da se moze bezobrazno ponasati...
I ne kontam kako neki ljudi, koji sebe nazivaju, izmedju redova, opasnima, ne kontaju kakve posljedice imaju potezi kakav je napravila doticna Matija... To mi dodje isto kao kad Dodik kaze, nema veze sto je ukinuta himna RSa, mumljat cu ja u sebi tekst... Kao eto zajebancija, svi smo strasno humoristicni u ovoj drzavi, ali eto kao sta se ima ko vrijedjati...

Za kraj da kazem, da sam trebao davno bosmena poslusati, kada je rekao da je ovo samo laprdanje oko nekoga ko je trazio, a ocito i dobio, medijske paznje i vise nego sto je trazila...
Ipak, morao sam odgovoriti, jer si me sa neke visine prozvao, kao eto da se ja tebi pravdam, jesam li patriota ili nisam...
Ovo nije bilo pravdanje, odgovorio sam ti sta si me pitao, rasprava je sto se mene tice i prije zavrsena, a ti sa gradskog asfalta, sa svojom rajom "druzi" se sa "njihovima", a mene pusti da vjerujem da ova drzava, mozda nekada i opstane normalna, bez obiljezavanja teritorija, i brojanja krvnih zrnaca...

Pozdrav!
basta sljezove boje

visby wrote:
Upravo tako. Ali hocemo li onda Neum porediti sa Salzburgom? :D
Neum ima prema wikipediji ca. 4 000 stanovnika i meni je smjesno kad se govori o "gradu" Neumu. Ne znam kakva je kod nas definicija, ali u nasoj bratskoj Svicarskoj je grad od 10 000 stanovnika. Pale prema istom izvoru ima 30 000 stanovnika. Obzirom da je Pale neko vrijeme bilo glavni grad RS i da ima Univerzitet ne mozemo ga porediti sa Neumom. 4 000 stanovnika ima, recimo, Blato na Korculi ili Komiza na otoku Visu ili Hvar. Ilijas sam ima 25 000 stanovnika, a Matijin rodni Metkovic 15 000. Za Sarajevo je i Salzburg selendra - pisljivih 150 000 stanovnika :-D
visby

Post by visby »

Zaboga :roll: Sa odgovarajucim mjestom u Austriji, Njemackoj, bilo gdje. Mozel' tako?
darius_maximus

Post by darius_maximus »

Iz tih razloga? Ne bi nista...
basta sljezove boje

bosmen wrote: Da,Sarajevo je za sve mjerilo jel de?
Pa cudi me da onda ne smatras i ostale primitivcima.Ako su u Sarajevu primitivci sta su tek onda ostali.To je tvoja logika a ne moja, a onda se nadje neko i kaze sta Sarajlije imaju protiv provincijalaca .Nemaju nista samo sto dobiju takvu sliku na ocnovu takvih razmisljanja.
Mislio sam da se s tobom moze relano razgovarati ali fakat me sad i ne cude onolike podvezice od zoomketa :D
pazi, nisu Sarajlije primitivci, vec su u Sarajevu primitivci - razlika je drasticna. A sto se tice "provincijalaca", nisu svi isti. Ljudi iz Tuzle i Bihaca dosta napredno razmisljaju
basta sljezove boje

visby wrote:Zaboga :roll: Sa odgovarajucim mjestom u Austriji, Njemackoj, bilo gdje. Mozel' tako?
onda poredimo Sarajevo sa Stuttgartom? :-D
darius_maximus

Post by darius_maximus »

bosmen wrote:Fakat mi se ne da vise raspravljati s nekim ko ima upravo primitivno razmisljanje.A onda poslije ispada kako Sarajlije ne vole nikoga zato jer ih smatraju primitivcima a u stvari takve zakljucke izvedu iz takvih razmisljanja,obicno upravo provincijskih, ia da ne govorim kako bi se svi ukrhali u Sarajevo.
Off :D
Izgleda da ovdje svako svoju muku muci... :D

Pa sto se ti uplita u raspravu, gore sam te citirao, kako si pametno rekao da se ne raspravljamo oko gluposti, i hajd' sto ja, al' sto ti... :D
basta sljezove boje

bosmen, primitivac se ne definira mjestom rodjenja i boravka vec nacinom razmisljanja. Jednom prilikom sam upoznala bivse logorase iz vrlo malih sela oko Prijedora i mogu reci da su svi redom vrlo kulturan i fin svijet i nadasve tolerantan i otvoren prema drugim kulturama
basta sljezove boje

bosmen wrote:Fakat mi se ne da vise raspravljati s nekim ko ima upravo primitivno razmisljanje.A onda poslije ispada kako Sarajlije ne vole nikoga zato jer ih smatraju primitivcima a u stvari takve zakljucke izvedu iz takvih razmisljanja,obicno upravo provincijskih, ia da ne govorim kako bi se svi ukrhali u Sarajevo.
Off :D
ne mozes me ovim uvrijediti, moji su u Sarajevu jos od Turske :-D
Salko sto je u vodu skako

Post by Salko sto je u vodu skako »

zoom66 wrote:more boske pusti mi bashtu, znam da ti se djasvi ali sam je begenis'o prvi...8):D
ko prvi djevojci njegova je 8-) :dance: nisam ni znao da je basta zensko :P :dance: kako mi je to moglo promaci :? :lol: :-)

bosmen wrote:
Salko sto je u vodu skako wrote:
zoom66 wrote:more boske pusti mi bashtu, znam da ti se djasvi ali sam je begenis'o prvi...8):D
ko prvi djevojci njegova je 8-) :dance: nisam ni znao da je basta zensko :P :dance: kako mi je to moglo promaci :? :lol: :-)
Pa ne pise Bastovan sljezove boje Salko :-D :-D :-D
par puta sam se zaletio pa na muske naletio :lol: lose iskustvo :lol: :dance:

bosmen wrote:Al pazi se da ne budes zoomiran :lol: :lol: :lol:
ne jurim ja za udatim zenama :lol: :-) :dance:
Post Reply