A sad Teheran zamjeni sa Rijad i Site zamjeni sa sunitima?hocu ja da dijelim wrote:šije su, još od dolaska Homeinija na vlast, izutetno rado slali sunitima oružje ali samo pod uslovom da suniti ratuju za šiitske interese.insomnia78 wrote:Ne znam kako imate srca tako pricati o narodu Irana.
Za vrijeme naseg rata dok su sunitska "braca" slala hurme i ilmihale i mrtvi hladni gledali kako nas kolju, ne cineci nista da to pokusaju sprjeciti, isti ti "sitski psi", (cuj psi, to prevod sa arapskog?) kako ih vi nazivate, nepogrjesivo su poslali ono sto nam najvise treba u nasoj situaciji, a to je protivtenkovsko oruzje.
I sto se mene tice mogu vjerovati u kornjace sa pet planeta za mene su zlatni.
s' moje sokoćalo
Zamisli da je Teheran uspio u svom naumu i da je uspio napraviti još jedan Hezbolah ali, Hezbolah u Europi, ovaj put!
Zamisli još da Bošnjaci jedu iz ruke teheranskim ajatolasima, da im se dive i da rade sve što ajatolasi požele...
Djeluje li ti ovakav scenario nemoguć?
I realno sitski uticaj se nesto bas i ne primjeti u BiH za razliku od sunitskog.
Nemoze 100 ajatolaha i sejhova meni zamjeniti rostilj i 'ladno pivo
A u situaciji kad me napadne pet dobro naoruzanih neprijatelja svaki onaj ko mi doturi oruzje a ne hurmu i ilmihal je moj prijatelj pa makar obozavao crnog djavola
s' moje sokoćalo