Sirija

Locked
Challenger__

#9851 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

sarajevoxxxx wrote:
- Amerika, Izrael, Rusija, jedan, što naš narod kaže millet.
Htio si reći Amerika, Evropa, Izrael, zalivske monarhije i salafisti - jedan millet? Slažem se.

To svi događaji potvrđuju.
Last edited by Challenger__ on 08/05/2013 00:08, edited 1 time in total.
obmana

#9852 Re: Sirija

Post by obmana »

matematicar_teski wrote:jel pas okrenuo cijevi ka izraelu :lol: :lol: :lol:

kako providan potez psa da se udruzi sa izraelom, da bi dobio ko neke simpatije
Bitno je da si ti dobio simpatije na svome komentaru :lol: :lol:
Bravo legendo :thumbup:
Sutra isplata :thumbup:
matematicar_teski

#9853 Re: Sirija

Post by matematicar_teski »

obmana wrote:
matematicar_teski wrote:jel pas okrenuo cijevi ka izraelu :lol: :lol: :lol:

kako providan potez psa da se udruzi sa izraelom, da bi dobio ko neke simpatije
Bitno je da si ti dobio simpatije na svome komentaru :lol: :lol:
Bravo legendo :thumbup:
Sutra isplata :thumbup:
:thumbup: :skoljka:
sarajevoxxxx

#9854 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:
sarajevoxxxx wrote:
- Amerika, Izrael, Rusija, jedan, što naš narod kaže millet.
Htio si reći Amerika, Evropa, Izrael, zalivske monarhije i salafisti - jedan millet? Slažem se.

To svi događaji potvrđuju.
Rusija je bitan dio slagalice. Da je nema Zapad bi je morao izmisliti.
Challenger__

#9855 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

sarajevoxxxx wrote: Rusija je bitan dio slagalice. Da je nema Zapad bi je morao izmisliti.
Kakva besmislica, nemam riječi.

Slušaj me Sa'voxe... Imam nadu i za tebe i za @amoninana i još nekoliko mojih dragih mahalaca, omiljenih neistomišljenika. Molim Boga da vam prosvijetli um. Do tada, samo ti vozi svoju priču, ali pažljivo čitaj šta ja pišem.

Pažljivo.
hocu ja da dijelim

#9856 Re: Sirija

Post by hocu ja da dijelim »

Challenger__ wrote:Ukratko:
- prema nepotvrđenim informacijama, Izrael je izložen posrednoj ili neposrednoj prijetnji Kremlja;
opet šiitske preplitke obmane :-)

nakon što su izmislili obaranje izraelskog aviona, šiitski obmanjivači iz Iranskog "kulturnog" centra u Sarajevu sada bacaju još veću novinarsku patku: rusi će braniti bratski šiitski režim u Siriji po cijenu totalnog rata :run:

sada mi je jasno zasšto je Radočić prije par dana rekao da bi trebalo protjerati dvojicu iranskih diplomata!
sarajevoxxxx

#9857 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Imena sela Banijasa u kojima je Kasapin počinio masakr:

1. Re'sul Neba
2. Al Bayda
3. Al Basatin

- Osoba koja je vodila vojnu operaciju režimskih snaga i koja je najodgovornija za masakr je lik koji pripada sekti Alevija a ime mu je Mirađ Avranol iz brigade ''Eskenderon'' video:
http://www.youtube.com/watch?v=NFdL5rQX98M

- Po svjedočenju preživjelih život u Banijsau se odvijao sasvim normalno sve do srijede, a počelo je tako što su režimske snage zabranile prelazak preko vojnog punkta na mostu.

''Bio je samo jedan most i samo jedan punkt, uvukao nam se strah u kosti kada smo osjetili da niko niti može uči niti izači iz sela i kada su nas obavijestili da će svako ko se približi mostu biti ubijen'', govori Ebu Muhamed, jedan od preživjelih.

- ''Situacija se pogoršala u petak, kada je počela vojna operacija, prvo su krenule likvidacije i hladnokrvna ubistva u R'esul Neb'u. Jedan od njih je rekao, jednog po jednog ubijajte, nikoga nemojte ostaviti na životu'', priča Muhamed koji je ostao sakriven u podrumu sahat i pol, a poslije je izašao i po njegovom svjedočenju oko 1000 osoba je stradalo u Banijasu.

Al Arabiye
sarajevoxxxx

#9858 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:
sarajevoxxxx wrote: Rusija je bitan dio slagalice. Da je nema Zapad bi je morao izmisliti.
Kakva besmislica, nemam riječi.

Slušaj me Sa'voxe... Imam nadu i za tebe i za @amoninana i još nekoliko mojih dragih mahalaca, omiljenih neistomišljenika. Molim Boga da vam prosvijetli um. Do tada, samo ti vozi svoju priču, ali pažljivo čitaj šta ja pišem.

Pažljivo.
Ne znam šta vidiš toliko u Rusiji, pa ona samu sebe ne voli. Po korupciji na 140 i nekom mjestu. Putin im 14 godina na vlasti, sa dobrim izgledima da bude još 14. Sravnili sa zemljom Grozni, uništili Afganistan osamdesetih, izumitelji Gulaga, šampioni u preseljavanju i uništavanju cijelih jednih naroda. Previše ih ozbiljno shvataš, i oni kao i svi drugi gledaju samo i isključivo lični interes. Sve se vrti oko novca, bar se oko toga slažemo pobogu.
obmana

#9859 Re: Sirija

Post by obmana »

hocu ja da dijelim wrote:
Challenger__ wrote:Ukratko:
- prema nepotvrđenim informacijama, Izrael je izložen posrednoj ili neposrednoj prijetnji Kremlja;
opet šiitske preplitke obmane :-)

nakon što su izmislili obaranje izraelskog aviona, šiitski obmanjivači iz Iranskog "kulturnog" centra u Sarajevu sada bacaju još veću novinarsku patku: rusi će braniti bratski šiitski režim u Siriji po cijenu totalnog rata :run:

sada mi je jasno zasšto je Radočić prije par dana rekao da bi trebalo protjerati dvojicu iranskih diplomata!
Tema je Sirija :-)
A ti ako mrzis toliko te siite,zato sto ne klanjaju kao ti otvori sebi temu.
Kako te nije sramota,mrziti nekoga sto nije kao ti..aa, da naravno, ti bi da dijelis...nesto :lol:
izvini :skoljka:
Challenger__

#9860 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Kao što sam očekivao: neuspjeh Kerija je shvaćen kao zeleno svjetlo u Damasku i šta se trenutno dešava? Borbe za pozicije uoči mirovne Konferencije krajem maja...

Širom Sirije su prekinute komunikacije,

Image

ugašena struja a SAA udara svom silom na skoro svim pravcima.

______

Ja opet ne vjerujem da će sponzori pobune (Izrael i SAD) ostati po strani. Volio bih da neće, ali ode ovo predaleko...

______

(@hocu ja da dijelim - ponašaš se nenormalno i lupetaš gluposti. Hajde što je to nebuloza i laž, ali to je opasna laž. Saberi se ili ću biti primoran da ti ubuduće prijavljujem komentare)
Co0l

#9861 Re: Sirija

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:Pokušaću da napravim sažetak događanja na sceni i u pozadini, a na osnovnu dostupnih info...
...i onda,mrtav-hladan,optuzi nekog za wishful thinking...
Klavikula

#9862 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Izrael se opravdava za bombardovanje, Rusija ostala pri svome, opasnost od otvorene agresije, bar privremeno, splasnula. pravo vrijeme za povuci mnogobrojne jedinice iz rezerve. ima da gori i nebo i zemlja.
Co0l

#9863 Re: Sirija

Post by Co0l »

Bogomoljac wrote:
Co0l wrote: Sve to za Merkavu stoji medjutim nije se Merkava lose pokazala (dapace,pokazala se jako dobro obzirom na mali broj poginulih tenkista)
Mali broj? Koliko cionistickih tenkista je zaplatilo ako je sprzeno 49 tenkova?
A hajd sto ne citas o tom ratu koji komentarises na drugim mjestima po netu i slicno,nisi ni prvi ni poslednji koji komentarise nesto o cemu pojma nema,ali bar bi mogao na ovoj temi na kojoj pises o tome procitati sta smo pisali o ovome proteklih dan-dva.Barem tolko probaj.
sarajevoxxxx

#9864 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:Kao što sam očekivao: neuspjeh Kerija je shvaćen kao zeleno svjetlo u Damasku i šta se trenutno dešava? Borbe za pozicije uoči mirovne Konferencije krajem maja... Širom Sirije su prekinute komunikacije, ugašena struja a SAA udara svom silom na skoro svim pravcima.
1. SAA bezuspješno već dva mjeseca pokušava ovladiti magistralnim putem Damask-Amman
2. FSA im danas klepila naftna polja 50 kilometara od Hame, i kontrolišu put Hama-Homs.
3. Pregovari u toku oko Menga i zatvora u Aleppu. Navodno SAA je spremna predati aerodrom Meng i zatvor u Aleppu opozicionarima.
4.Ni na aerodromu u Dejri Zuru nije veselo, FSA konstantno napada, danas su ga granatirali
5. U Deri u okruženju 34 brigada,

- Sve u svemu, rat kao i svaki drugi, i gubiš i osvajaš. Besmislen i lud. Ljudi ginu za nešto što će sutra ovako ili onako biti njihovo, a možda im bude i bolje kod strane protiv koje su ratovali.

- To za pregovore, podsjeti me na Vozuću, kroz koju je agoniju prošla vojska VRS-a u zadnjim danima rata. Oko 500 ih poginulo u zadnjih nekoliko mjeseci rata u odbrani Vozuće. Zbog čega ? Kome je koristilo to besmislneo žrtvovanje ? Isto tako, kome je koristilo oko 500 poginulih u osvajanju, nikome. Sarajlije dobile Sarajevo bez ispaljenog metka, a borci sa Vozuće 18 godina medijskog iživljavanja, etiketiranja, i pljuvanja, a najviše od strane ljudi ili sarajevske čaršije koja u ratu ništa nije uradila, i koja je zapravo Bosni bila kamen za vratom. Kvadratnog metra nisu oslobodili.

Sve u svemu mladost izginula, a narodu još gore. Tako nešto možeš očekivati i u Siriji.
Challenger__

#9865 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Co0l wrote: ...i onda,mrtav-hladan,optuzi nekog za wishful thinking...
Moj wishful thinking je da sam sada ovde,

Image

u jednom prelijepom mjestu na turskom dijelu Mediterana, da SA HOTELSKE TERASE udišem mirise mora, srčem kaficu i sok, a da u Siriji mirno žive muslimani i hrišćani, suniti i alaviti, Druzi i šiiti. To je moj wishful thinking.

Na žalost (a možda i na sreću), sada sam na *ebenom Balkanu, a stvarnost u Siriji je takva kakva jeste.
Co0l

#9866 Re: Sirija

Post by Co0l »

sarajevoxxxx wrote: 2. FSA im danas klepila naftna polja 50 kilometara od Hame, i kontrolišu put Hama-Homs.
Imas li za ovo neki link?
Co0l

#9867 Re: Sirija

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:
Co0l wrote: ...i onda,mrtav-hladan,optuzi nekog za wishful thinking...
Moj wishful thinking je da sam sada ovde,

Image

u jednom prelijepom mjestu na turskom dijelu Mediterana, da SA HOTELSKE TERASE udišem mirise mora, srčem kaficu i sok, a da u Siriji mirno žive muslimani i hrišćani, suniti i alaviti, Druzi i šiiti. To je moj wishful thinking.

Na žalost (a možda i na sreću), sada sam na *ebenom Balkanu, a stvarnost u Siriji je takva kakva jeste.
Nisi ni ti tolko lud ko sto izgledas :razz: :wink:
sarajevoxxxx

#9868 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Co0l wrote:
sarajevoxxxx wrote: 2. FSA im danas klepila naftna polja 50 kilometara od Hame, i kontrolišu put Hama-Homs.

http://syrianchange.com/2013/05/07/%D8% ... %A7%D8%B9/

Al Arabija objavila prije par dana, a ovaj portal syriachange prenio.
وأفاد المركز الإعلامي السوري بتمكن كتائب الجيش الحر من السيطرة على حقول الشاعر للنفط والغاز الواقعة على طريق حمص حماة والتي تبعد 50 كيلومتراً عن مدينة تدمر.
Co0l

#9869 Re: Sirija

Post by Co0l »

sarajevoxxxx wrote:
Co0l wrote:

http://syrianchange.com/2013/05/07/%D8% ... %A7%D8%B9/

Al Arabija objavila prije par dana, a ovaj portal syriachange prenio.
وأفاد المركز الإعلامي السوري بتمكن كتائب الجيش الحر من السيطرة على حقول الشاعر للنفط والغاز الواقعة على طريق حمص حماة والتي تبعد 50 كيلومتراً عن مدينة تدمر.
Aha,hvala.
sarajevoxxxx

#9870 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

evo i video

http://www.youtube.com/watch?v=W-K_Qab-9K4

I mene zainteresova kolega CooL :), polja nafte i plina u predgrađu Homsa kako stoji na ovom videu, inače, grad kojeg je SAA jedno tristo puta oslobodila :)
Challenger__

#9871 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

sarajevoxxxx wrote:evo i video

Kakvi bekani, ahahahahah... :lol: Ovog nema ni na mapi, ni u najvećim komedijama :-D
Vidjećemo ko će ovdje biti za koji dan.

Laku noć.
Co0l

#9872 Re: Sirija

Post by Co0l »

sarajevoxxxx wrote:evo i video

I mene zainteresova kolega CooL :), polja nafte i plina u predgrađu Homsa kako stoji na ovom videu, inače, grad kojeg je SAA jedno tristo puta oslobodila :)
Ma hebo grad :-D, nafta i plin su vazniji.Ne znam arapski pa ne znam jel to sad neko nalaziste ili samo neka tranzitna stanica (na sta mi i lici) il slicno al neki djavo za naftu/plin jeste.
Klavikula

#9873 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Kratak pregled posljednjih par mjeseci rata u Siriji:

1. ofanziva terorista na Damask. propalo.
2. teroristi pokusali zauzeti jug zemlje i stvoriti tampon zonu na granici sa Jordanom. propalo.
3. Armija uputila pojacanja u Alep. rezultat odbrana centralnih cetvrti, ovladavanje dijelom autoputa od aerodroma do Alep, napredak na sjeverozapadu grada uz autoput.
4. Armija krenula u zestoku ofanzivu na juzno i istocno predgradje Damaksa. rezultat presjecanje puteva opskrbe za teroriste.
5. Armija nezaustavljivo jurisa prema Qusairu i smanjuje teritoriju terorista u centu Homsa. uspjesno.
6. ofanzivom na Latakiju teroristi pokusali otupiti ostricu napada Armije. rezultat propalo.
7. agresija cionista na Siriju. ubrzo pravdanje. neuspjel posjet JK Moskvi.
8. dopuniti nakon par sedmica.

laku noc.
occupylove

#9874 Re: Sirija

Post by occupylove »

poslije dvije godine i gdje je taj narod da srusi Asada ? i sada poslije Izraelskih zracnih napada ne samo samo zracnih vec i kopnenih u obliku komandosa
te hiljada tona oruzja iz Hrvatske i ostalih drzava 'demokratije " poput : Katara i S. Arabije " ( rjesavaju se viskova , a novo plasticno ce platiti i placaju stotine miliona eura i dolara ( halo ba !> oklopni transporter kosta 2 miliona dolara , nemojte me zajebavati i ostalih clanica NATO , ali ima WI-FI i klimu :lol: )
cuj mi fazona ? obicna puska kosta 5000 Eura / :lol: metak preko 5 Eura ili skoro 10 dolara ?
samo lova care
kontate li vi cijeli dil ?
Sirija zadnja linija odbrane od trecega Svjetskoga rata od strane Psihopata
Prpa.ba

#9875 Re: Sirija

Post by Prpa.ba »

sarajevoxxxx wrote:Sarajlije dobile Sarajevo bez ispaljenog metka, a borci sa Vozuće 18 godina medijskog iživljavanja, etiketiranja, i pljuvanja, a najviše od strane ljudi ili sarajevske čaršije koja u ratu ništa nije uradila, i koja je zapravo Bosni bila kamen za vratom. Kvadratnog metra nisu oslobodili.

Lijepo je vidjeti stavove o lokalnim stvarima ljudi koji podrzavaju terorizam u Siriji. :D
Locked