Htio si reći Amerika, Evropa, Izrael, zalivske monarhije i salafisti - jedan millet? Slažem se.sarajevoxxxx wrote:
- Amerika, Izrael, Rusija, jedan, što naš narod kaže millet.
To svi događaji potvrđuju.
Htio si reći Amerika, Evropa, Izrael, zalivske monarhije i salafisti - jedan millet? Slažem se.sarajevoxxxx wrote:
Bitno je da si ti dobio simpatije na svome komentarumatematicar_teski wrote:jel pas okrenuo cijevi ka izraelu![]()
![]()
![]()
kako providan potez psa da se udruzi sa izraelom, da bi dobio ko neke simpatije
obmana wrote:Bitno je da si ti dobio simpatije na svome komentarumatematicar_teski wrote:jel pas okrenuo cijevi ka izraelu![]()
![]()
![]()
kako providan potez psa da se udruzi sa izraelom, da bi dobio ko neke simpatije![]()
Bravo legendo![]()
Sutra isplata
Rusija je bitan dio slagalice. Da je nema Zapad bi je morao izmisliti.Challenger__ wrote:Htio si reći Amerika, Evropa, Izrael, zalivske monarhije i salafisti - jedan millet? Slažem se.sarajevoxxxx wrote:
To svi događaji potvrđuju.
Kakva besmislica, nemam riječi.sarajevoxxxx wrote: Rusija je bitan dio slagalice. Da je nema Zapad bi je morao izmisliti.
opet šiitske preplitke obmaneChallenger__ wrote:Ukratko:
- prema nepotvrđenim informacijama, Izrael je izložen posrednoj ili neposrednoj prijetnji Kremlja;
Ne znam šta vidiš toliko u Rusiji, pa ona samu sebe ne voli. Po korupciji na 140 i nekom mjestu. Putin im 14 godina na vlasti, sa dobrim izgledima da bude još 14. Sravnili sa zemljom Grozni, uništili Afganistan osamdesetih, izumitelji Gulaga, šampioni u preseljavanju i uništavanju cijelih jednih naroda. Previše ih ozbiljno shvataš, i oni kao i svi drugi gledaju samo i isključivo lični interes. Sve se vrti oko novca, bar se oko toga slažemo pobogu.Challenger__ wrote:Kakva besmislica, nemam riječi.sarajevoxxxx wrote: Rusija je bitan dio slagalice. Da je nema Zapad bi je morao izmisliti.
Slušaj me Sa'voxe... Imam nadu i za tebe i za @amoninana i još nekoliko mojih dragih mahalaca, omiljenih neistomišljenika. Molim Boga da vam prosvijetli um. Do tada, samo ti vozi svoju priču, ali pažljivo čitaj šta ja pišem.
Pažljivo.
Tema je Sirijahocu ja da dijelim wrote:opet šiitske preplitke obmaneChallenger__ wrote:Ukratko:
- prema nepotvrđenim informacijama, Izrael je izložen posrednoj ili neposrednoj prijetnji Kremlja;![]()
nakon što su izmislili obaranje izraelskog aviona, šiitski obmanjivači iz Iranskog "kulturnog" centra u Sarajevu sada bacaju još veću novinarsku patku: rusi će braniti bratski šiitski režim u Siriji po cijenu totalnog rata![]()
sada mi je jasno zasšto je Radočić prije par dana rekao da bi trebalo protjerati dvojicu iranskih diplomata!

...i onda,mrtav-hladan,optuzi nekog za wishful thinking...Challenger__ wrote:Pokušaću da napravim sažetak događanja na sceni i u pozadini, a na osnovnu dostupnih info...
A hajd sto ne citas o tom ratu koji komentarises na drugim mjestima po netu i slicno,nisi ni prvi ni poslednji koji komentarise nesto o cemu pojma nema,ali bar bi mogao na ovoj temi na kojoj pises o tome procitati sta smo pisali o ovome proteklih dan-dva.Barem tolko probaj.Bogomoljac wrote:Mali broj? Koliko cionistickih tenkista je zaplatilo ako je sprzeno 49 tenkova?Co0l wrote: Sve to za Merkavu stoji medjutim nije se Merkava lose pokazala (dapace,pokazala se jako dobro obzirom na mali broj poginulih tenkista)
1. SAA bezuspješno već dva mjeseca pokušava ovladiti magistralnim putem Damask-AmmanChallenger__ wrote:Kao što sam očekivao: neuspjeh Kerija je shvaćen kao zeleno svjetlo u Damasku i šta se trenutno dešava? Borbe za pozicije uoči mirovne Konferencije krajem maja... Širom Sirije su prekinute komunikacije, ugašena struja a SAA udara svom silom na skoro svim pravcima.
Moj wishful thinking je da sam sada ovde,Co0l wrote: ...i onda,mrtav-hladan,optuzi nekog za wishful thinking...

Imas li za ovo neki link?sarajevoxxxx wrote: 2. FSA im danas klepila naftna polja 50 kilometara od Hame, i kontrolišu put Hama-Homs.
Nisi ni ti tolko lud ko sto izgledasChallenger__ wrote:Moj wishful thinking je da sam sada ovde,Co0l wrote: ...i onda,mrtav-hladan,optuzi nekog za wishful thinking...
u jednom prelijepom mjestu na turskom dijelu Mediterana, da SA HOTELSKE TERASE udišem mirise mora, srčem kaficu i sok, a da u Siriji mirno žive muslimani i hrišćani, suniti i alaviti, Druzi i šiiti. To je moj wishful thinking.
Na žalost (a možda i na sreću), sada sam na *ebenom Balkanu, a stvarnost u Siriji je takva kakva jeste.
Co0l wrote:Imas li za ovo neki link?sarajevoxxxx wrote: 2. FSA im danas klepila naftna polja 50 kilometara od Hame, i kontrolišu put Hama-Homs.
وأفاد المركز الإعلامي السوري بتمكن كتائب الجيش الحر من السيطرة على حقول الشاعر للنفط والغاز الواقعة على طريق حمص حماة والتي تبعد 50 كيلومتراً عن مدينة تدمر.
Aha,hvala.sarajevoxxxx wrote:Co0l wrote:Imas li za ovo neki link?sarajevoxxxx wrote: 2. FSA im danas klepila naftna polja 50 kilometara od Hame, i kontrolišu put Hama-Homs.
http://syrianchange.com/2013/05/07/%D8% ... %A7%D8%B9/
Al Arabija objavila prije par dana, a ovaj portal syriachange prenio.وأفاد المركز الإعلامي السوري بتمكن كتائب الجيش الحر من السيطرة على حقول الشاعر للنفط والغاز الواقعة على طريق حمص حماة والتي تبعد 50 كيلومتراً عن مدينة تدمر.
Kakvi bekani, ahahahahah...
Ma hebo gradsarajevoxxxx wrote:evo i video
http://www.youtube.com/watch?v=W-K_Qab-9K4
I mene zainteresova kolega CooL, polja nafte i plina u predgrađu Homsa kako stoji na ovom videu, inače, grad kojeg je SAA jedno tristo puta oslobodila
sarajevoxxxx wrote:Sarajlije dobile Sarajevo bez ispaljenog metka, a borci sa Vozuće 18 godina medijskog iživljavanja, etiketiranja, i pljuvanja, a najviše od strane ljudi ili sarajevske čaršije koja u ratu ništa nije uradila, i koja je zapravo Bosni bila kamen za vratom. Kvadratnog metra nisu oslobodili.