Nije, ali lijepo objasnjava stav koji slijepo branis. Tako su i salonci iz Beograda, Jugoslavija, zmirili na zvjerstva koja je njihov rezim cinio onomad, bas kao sto i salonac Klavikula, Sarajevo, Jugoslavija, zmiri na zvjerstva koja a-sadisti cine danas.Klavikula wrote:kao sto bi ti rekao tema nije SA, tako cu ti ja reci: tema nije Klavikulino mjesto prebivalista.
Sirija
-
Avetinho
#9451 Re: Sirija
-
Avetinho
#9452 Re: Sirija
Ovo sam zaboravio. LOLKlavikula wrote: dakle, norveski rezim, svajcarski rezim i sl.
-
El_comadante
#9453 Re: Sirija
jarane rijec je o siriji a ne o Saudijskoj arabiji, i dalje bez obzira kakav je rezim u saudiji do nedaje zapravo assadu da ubija civile. a vidi statistiku gdje je vise radilo ljudi iz sfrj jeli u kataru ili siriji, ili abu dabiju ili siriji a to su manje drzave od sirije. a ja bi vise volio zivjeti u kataru, emiratima, bahreinu i s. arabiji nego u prijeratnoj siriji. a ti.Klavikula wrote:dakle, boli te ona stvar gdje ja zivim. kao sto bi ti rekao tema nije SA, tako cu ti ja reci: tema nije Klavikulino mjesto prebivalista.Ja Sam Odavle wrote:
Nisi ti boldirao nikakve izvore. Ti si tekst PREPISAO iz ADVANCE.HR. Ono sto ADVANCE.HR tvrdi da su izvori, samo je perfidan nacin da ovaj pro-a-sadisticki portal sakrije istinu. Sjacas li se kad si zadnji put citirao "izvor" Human Rights Watch? Ono kad smo ustanovili da LAZU i kroje vijesti? Probaj opet, ali sumnjam da ces na ADVANCE.HR ista naci o hiljadama ubijenih civila SAMO OD ZRACNIH NAPADA a-sadisticke avijacije.
Ne znam ni zasto se upustam u raspravu o Siriji s likom koji zivi u "Sarajevu, Jugoslavija". Koja ulica?
ali upravu si, glup sam sto se uopste s tobom raspravljam. zdrao.
sto se tice Sirije, definitivno jedan od naprednijih rezima Bliskog istoka u svim segmentima i za razliku od feudalnih petromonarhija neprijatelj cionizma.
pravdaja, rezim je oblik vlasti jedne drzave. dakle, norveski rezim, svajcarski rezim i sl. ne mora striktno imati negativne konotacije.
- Challenger__
#9454 Re: Sirija
Vidim da likovi koji nemaju šta da napišu na ovoj temi, prave personalne offtopice.

Lobotomia rules!
________
Vratimo se temi: reakcija pograničnih Turaka na ubistvo policajca:

Lobotomia rules!
________
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#9455 Re: Sirija
po prvi put se slažem sa tobomChallenger__ wrote:Vidim da likovi koji nemaju šta da napišu na ovoj temi, prave personalne offtopice.
Lobotomia rules!
-
Avetinho
#9456 Re: Sirija
Cudi me da po stoti put nisi stavio Obaminu sliku i ispod nje sliku Dzokera.Challenger__ wrote:Vidim da likovi koji nemaju šta da napišu na ovoj temi, prave personalne offtopice.
Lobotomia rules!
________
Vratimo se temi. Ovako a-sadisti "brane" Siriju. Masovne egzekucije u Al-Bayda:
http://www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-22398831BBC News wrote:Syria conflict: 'Dozens executed' in village
More than 40 people have been killed by government forces in a village in north-western Syria, activists say.
The Syrian Observatory for Human Rights and Violations Documentation Centre both listed the names of people they said were executed in al-Bayda, near the port of Baniyas, on Thursday.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#9457 Re: Sirija
za svaku smrt u siriji su krivi uvezeni oslobodioci i oni koji su dozvolili transport preko njihve teritorije i naravno $ponzori iz 2 zemlje zaljeva
-
El_comadante
#9458 Re: Sirija
vidis assadovci pocnu spominjati KSA, qatar, tursku i svasta nesta e onda kaze vratite se temi. pa sto onda spominju te zemlje u smislu nekog poredjenjajapin_mutapi wrote:po prvi put se slažem sa tobomChallenger__ wrote:Vidim da likovi koji nemaju šta da napišu na ovoj temi, prave personalne offtopice.
Lobotomia rules!
-
Avetinho
#9459 Re: Sirija
Kratko pamcenje? Evo malo za osvjezenje:Black swan wrote:za svaku smrt u siriji su krivi uvezeni oslobodioci i oni koji su dozvolili transport preko njihve teritorije i naravno $ponzori iz 2 zemlje zaljeva
http://en.wikipedia.org/wiki/Syrian_civil_warWikipedia wrote:The Syrian civil war[69] is an ongoing armed conflict in Syria between forces loyal to the Syrian Ba'ath Party government and those seeking to oust it. The conflict began on 15 March 2011, with popular demonstrations that grew nationwide by April 2011. These demonstrations were part of the wider Middle Eastern protest movement known as the Arab Spring. Protesters demanded the resignation of President Bashar al-Assad, whose family has held the presidency in Syria since 1971, as well as the end to over four decades of Ba'ath Party rule.
In April 2011, the Syrian Army was deployed to quell the uprising, and soldiers were ordered to open fire on demonstrators. After months of military sieges,[70] the protests evolved into an armed rebellion. Opposition forces, mainly composed of defected soldiers and civilian volunteers, became increasingly armed and organized as they unified into larger groups.
...
To escape the violence, as many as 1.4 million Syrian refugees have fled to neighboring countries. In addition, tens of thousands of protesters have been imprisoned and there were reports of widespread torture and psychological terror in state prisons.[85] International organizations have accused both government and opposition forces of severe human rights violations.[86] However, human rights groups report that the majority of abuses have been committed by the Syrian government's forces, and UN investigations have concluded that the government's abuses are the greatest in both gravity and scale.
Ako ne znas engleski, evo znacajnijih dijelova na bosanskom:
Sirijskoj armiji je naredjeno da puca po demonstrantima u proljece 2011... Protesti prerasli u oruzanu pobunu... 1.4 miliona izbjeglica... Mucenja i teror u sirijskim zatvorima... Vecina zlostavljanja pocinjena od strane snaga lojalnih sirijskom diktatoru...
Sta kazes, "uvezeni oslobodioci"? A ja mislio a-sadisticka artiljerija, avijacija, skudovi, i masovne egzekucije a-sadistickih odreda smrti.
- Challenger__
#9460 Re: Sirija
"The Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR) nije nikakav izvor informacija, to je (dez)informaivno leglo opozicije u dvosobnom prostoru, iznad prodavnice obuće u Koventriju, UK, koju vodi pekar i trgovac Rami Abdul Rahman.
Inače, prvobitni naslov članka BBC-a je bio velika ofanziva sirijske armije "od Damaska preko Homsa do mediteranske obale". Sasvim normalno da poraz naoružane opozicije i terorista može da se kapitalizuje ako se on redefiniše u "pokolje civila" i slično. Šta je istina, to ne možemo saznati od SOHR koji je krajnje nepouzdan izvor, strana u sukobu.
Inače, izvori govore o velikoj ofanzivi sirijskih snaga.
LINK 1
LINK 2
Inače, prvobitni naslov članka BBC-a je bio velika ofanziva sirijske armije "od Damaska preko Homsa do mediteranske obale". Sasvim normalno da poraz naoružane opozicije i terorista može da se kapitalizuje ako se on redefiniše u "pokolje civila" i slično. Šta je istina, to ne možemo saznati od SOHR koji je krajnje nepouzdan izvor, strana u sukobu.
LINK 1
LINK 2
-
Avetinho
#9461 Re: Sirija
Vidim da si stavio dva linka. Prvi, New York Times, vjerovatno nisi ni procitao dalje od naslova, jer bas u clanku ti fino pise o teroru koji nad civilima sprovodi a-sadisticka vojska u gradovima koje napadne, kao al-Bayda.Challenger__ wrote:"The Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR) nije nikakav izvor informacija, to je (dezi)nformaivno leglo opozicije u dvosobnom prostoru, iznad prodavnice obuće u Koventriju, UK koju vodi pekar i trgovac odjećom Rami Abdul Rahman.
![]()
LINK 1
LINK 2
Onaj drugi, pa opet ADVANCE.HR. Za taj propagandni clanak pro-a-sadistickog portala, ne sumnjam da si ga procitao od prvog do zadnjeg slova. To je ocigledno jedino mjesto gdje se informises.
- Challenger__
#9462 Re: Sirija
Samo petnaestak minuta nakon što sam pomenuo SOHR, "Advance" je izbacio članak na tu temu. Pošto je članak samo za pretplatnike, radi ostalih naših kolega forumaša, kopiraću čitav tekst.

Jedna od najpoznatijih 'udruga' na svijetu u protekle dvije godine je svakako 'Sirijski opservatorij za ljudska prava' (Syrian Observatory For Human Rights ili SOHR) iz Londona, koja prije nego službe za hitnu pomoć, liječnici i istražitelji uspiju i prebrojati mrtve i ranjene na svojoj internetskoj stranici i FB profilu za sva stradanja civila optuži vladine snage i predsjednika Bashara Al-Assada.

Advance.hr, N. Babić, Petak, 03. 05. 2013 | 21:00
Kao što sam rekao famozni SOHR je krajnje nepouzdan izvor, strana u sukobu.

Jedna od najpoznatijih 'udruga' na svijetu u protekle dvije godine je svakako 'Sirijski opservatorij za ljudska prava' (Syrian Observatory For Human Rights ili SOHR) iz Londona, koja prije nego službe za hitnu pomoć, liječnici i istražitelji uspiju i prebrojati mrtve i ranjene na svojoj internetskoj stranici i FB profilu za sva stradanja civila optuži vladine snage i predsjednika Bashara Al-Assada.
Masakr u Houli, onaj u Aqrabu, te napad kemijskim oružjem u Aleppu su samo neki od zločina za koje se zna da su ih počinili sirijski pobunjenici, ali za koje se je veći dio svjetske javnosti vjerovao kako su ih počinile vladine snage. Zasluga za takvo što pripada 'Sirijskom opservatoriju za ljudska prava', koji je mnogima jedini izvor informacija o zbivanjima u Siriji.
Međutim, nakon članka kojega je prije nekoliko dana objavio New York Times, a u kojem se navodi kako je 'opservatorij' u stvari samo jedan jedini čovjek koji živi u Londonu, a financiraju ga EU i jedna vlada 'koju ne želi imenovati', stvari postaju puno jasnije.

Da bi apsurd bio veći, istina oko propagandnih aktivnosti 'Sirijskog opservatorija za ljudska prava' kojega iz svoje rezidencije u Velikoj Britaniji vodi Rami Abdel Rahman, poznata je još od 2011. Naime, Reuters je u prosincu objavio članak pod naslovom: 'Coventry: nemogući dom za istaknutog sirijskog aktivista' u kojem Abdel Rahman priznaje da je član 'sirijske oporbe koja nastoji srušiti predsjednika Assada i režim u Damasku'.
'Nakon što je zbog svog pro-demokratskog aktivizma u Siriji odslužio tri kraće zatvorske kazne, Abdel Rahman je zbog straha od veće kazne emigrirao u Veliku Britaniju', navodi Reuters.
'U Veliku Britaniju sam došao istoga dana kada je umro Hafez Al-Assad, a u Siriju ću se vratiti kada ode njegov sin Bashar', izjavio je tada Adbel Rahman.
Nemoguće je i zamisliti nevjerodostojniji, diskreditiraniji i neistinitiji izvor informacija od Abdel Rahmanovog SOHR-a. Bez obzira na sve, posljednje dvije godine je medijima koji provode sustavnu dezinformacijsku kampanju protiv Sirije njegov 'opservatorij' glavni izvor informacija. Najgore od svega je što u pripremanju svojih izviješća i sami Ujedinjeni narodi koristeAbdel Rahmanovim 'podacima'.
New York Times je naslovom 'Prezaposleni čovjek koji stoji iza broja žrtava u sirijskom građanskom ratu' ipak ukazao na nedopustivi propust međunarodne zajednice.
'Kada je riječ o broju stradalih vojnika i civila vojni analitičari u Washingtonu se služe podacima Abdela Rahmana i prema onome što im on dostavi vrše daljnje procjene o razvoju situacije na terenu. Ujedinjeni narodi i organizacije za zaštitu ljudskih prava također u njegovim izvješćima i svjedočanstvima o ubojstvima civila traže dokaze koji bi se mogli koristiti u slučaju pokretanja kaznenih postupaka za ratne zločine. Veliki svjetski mediji , a među njima i naš, često citiraju SOHR', navodi NYT. (Kakav je pristup velikih medija stradanjima civila u Siriji dovoljno je podsjetiti na skandalozni "propust" BBC-a koji je, prikazjući žrtve u Houli, objavio fotografiju iz Iraka koja datira iz 2003.op.a.)
-
Avetinho
#9463 Re: Sirija
Zanimljivo. Pro-a-sadisticki propagandni portal pise o necijoj tudjoj propagandi.Challenger__ wrote:Samo petnaestak minuta nakon što sam pomenuo SOHR, "Advance" je izbacio članak na tu temu. Pošto je članak samo za pretplatnike, radi ostalih naših kolega forumaša, kopiraću čitav tekst.
{...}
Uzgred, ako je clanak za pretplatnike, valjda si svjestan da si prekrsio copyright i da si direktno umijesao Klix.ba u ovu nezakonitu rabotu.
E dokle je svijet dosao kad ja moram ustajati u odbranu prava ovih a-sadistickih saucesnika u zlocinu protiv sirijskog naroda.
- Challenger__
#9464 Re: Sirija
Prvo to ne znaš, nagađaš. Drugo, već si opomenut na temi Kina da se ne mješaš u posao moderatora. Treće, ne interesuje me tvoj spam; dosadio si i Bogu i narodu sa svojim zaskakanjem na svačiji komentar.Ja Sam Odavle wrote:Uzgred, ako je clanak za pretplatnike, valjda si svjestan da si prekrsio copyright i da si direktno umijesao Klix.ba u ovu nezakonitu rabotu.
-
Avetinho
#9465 Re: Sirija
Shvatam ja da bi ti zelio neometano siriti svoju pro-a-sadistisku propagandu. Cak i po cijenu da sam dosadio i Bogu i narodu, takvo sta ne moze proci.Challenger__ wrote:Prvo to ne znaš, nagađaš. Drugo, već si opomenut na temi Kina da se ne mješaš u posao moderatora. Treće, ne interesuje me tvoj spam; dosadio si i Bogu i narodu sa svojim zaskakanjem na svačiji komentar.Ja Sam Odavle wrote:Uzgred, ako je clanak za pretplatnike, valjda si svjestan da si prekrsio copyright i da si direktno umijesao Klix.ba u ovu nezakonitu rabotu.
Sto se tice *oderacije, ja je u prethodnom postu nisam pominjao, tako da ti ni ovo kukavicije jaje ne moze proci. Radi se, naime, o ociglednom krsenju copyrighta, cinu koji bi trebalo da se tice ne ovog foruma i *oderacije, nego portala Klix.ba, jer besplatno dijelis tudju intelektualnu imovinu za koju vlasnik ocigledno nije imao namjeru objavljivati izvan kruga pretplatnika.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#9466 Re: Sirija
naravno izvori iz kojih se ti informišeš nisu "strana u sukobu"Challenger__ wrote:Kao što sam rekao famozni SOHR je krajnje nepouzdan izvor, strana u sukobu.
to su objektivni nepristrasni mediji poput syrian arab news agency, russia today, islamic republic of iran broadcasting i razni internet teoretičari
- Challenger__
#9468 Re: Sirija
Sve je manje nepristrasnih izvora informacija. Uvid u stvarno stanje na terenu se može steći upoređivanjem izvora i nezavisnom analizom, moje je mišljenje.japin_mutapi wrote: naravno izvori iz kojih se ti informišeš nisu "strana u sukobu"
to su objektivni nepristrasni mediji poput syrian arab news agency, russia today, islamic republic of iran broadcasting i razni internet teoretičari

The Guardian: "Western intelligence are no longer able to prove that the Syrian government is responsible for the chemical weapons attacks",
odnosno, "više je nemoguće dokazati da je bilo upotrebe hemijskog oružja".

Al-Lažiri značajno pada gledanost iz razloga što se percipira kao glasnogovornik oružanih grupa koja se linkuju na američke obavještajne službe.
-
obmana
#9469 Re: Sirija
Teroristi ce izgubiti,cak i ako pobjede u ratu.
Samo sto toga jos nisu svjesni.
A kako drugacije nazvati (ne)ljude koji poraz na frontu, ubiju na desetine civila u samoubilackom napadu.
Ja licno(sada) bi volio da opozicija pobijedi,da slave dva tri dana a onda slijede nato udari na al usra front
Jednim udarcem bi se ubile dvije "muhe".
To je i pozadina sukoba,i zna se ko bi likovao.
RUNNNNNNNNNNNNN
Samo sto toga jos nisu svjesni.
A kako drugacije nazvati (ne)ljude koji poraz na frontu, ubiju na desetine civila u samoubilackom napadu.
Ja licno(sada) bi volio da opozicija pobijedi,da slave dva tri dana a onda slijede nato udari na al usra front
Jednim udarcem bi se ubile dvije "muhe".
To je i pozadina sukoba,i zna se ko bi likovao.
-
Avetinho
#9471 Re: Sirija
Sjecam se da je i Klavikulica koristio isti trik za znakom, ali je lako raskrinkan i on u pokusaju prekrajanja vijesti i mijenjanja smisla recenica.Challenger__ wrote:Sve je manje nepristrasnih izvora informacija. Uvid u stvarno stanje na terenu se može steći upoređivanjem izvora i nezavisnom analizom, moje je mišljenje.japin_mutapi wrote: naravno izvori iz kojih se ti informišeš nisu "strana u sukobu"
Odnosno, "Zapadne obavjestajne sluzbe vise nisu u stanju dokazati sa sigurnoscu da je sirijska vlada odgovorna za napade hemijskim oruzjem, jer su uzorci i tragovi degradirali vremenom"Western intelligence agencies fear they can no longer prove for certain whether the Syrian government was responsible for alleged chemical weapon attacks, because initial samples and evidence trails have degraded over time.
Tako, otprilike kao sto si ti sada ucinio, i ADVANCE.HR i tvoja drzavna glasila iz Sirije, Irana, Rusije, isto rezu, prekrajaju, dodaju, izmisljaju vijesti i mijenjaju im smisao.
Valjda i sam shvatas koliko vrijedi vijest papagaja sirijske vlade. Kao otprilike vijesti iz "Politike" tokom bosanskog rata.Challenger__ wrote:Al-Lažiri značajno pada gledanost iz razloga što se percipira kao glasnogovornik oružanih grupa koja se linkuju na američke obavještajne službe.
- Challenger__
#9473 Re: Sirija
Ruskaja Pravdaja, evo ti pa ponavljaj...
Komentar: "I papagaj ima više pameti od rebelsa"

Komentar: "I papagaj ima više pameti od rebelsa"
-
obmana
#9474 Re: Sirija
- Challenger__
#9475 Re: Sirija
"Even a bird has more brain then FSA".