Sirija

Locked
mmaar

#8951 Re: Sirija

Post by mmaar »

ako smo saveznici što će me trpati na Gvantanamo..daj iznesi koju teoriju zavjere ali samo sa reptilima, bit će uvjerljivije...

koji kretenluk... :-)
Jos si tu? :D

Niko ti do sad nije rekao da ste vi jeftina potrosna roba na daljinsko upravljanje? Za cioniste i njihove zastitnike, bagatela jedna.
udrch

#8952 Re: Sirija

Post by udrch »

sarajevoxxxx wrote:Alfonso, kralju, ljudino, legendo... ne daj se smesti :)
treba otvoriti drugu temu, ovu ostaviti poštovaocima porodice Assad..
bazooka57

#8953 Re: Sirija

Post by bazooka57 »

mmaar wrote:
ako smo saveznici što će me trpati na Gvantanamo..daj iznesi koju teoriju zavjere ali samo sa reptilima, bit će uvjerljivije...

koji kretenluk... :-)
Jos si tu? :D

Niko ti do sad nije rekao da ste vi jeftina potrosna roba na daljinsko upravljanje? Za cioniste i njihove zastitnike, bagatela jedna.
zovi moderaciju da me ukloni, uglavnom tako i radite, odmah propizdite moderaciji kad nemate što odgovoriti na argumente...a šta i reći na video snimak na kojem se jasno vidi iživljavanje Asadovih poganih divljaka nad dva nemoćna zavezana sirijska civila.. premlaćivanje do smrti,....možete se kurčiti do besvijesti ovde po forumu, slobodna vojska sirije će tog kurvinog sina kojemu se tji klanjaš sigurno skinuti sa trona...i vi to znate, da je to tako..pitanje je samo vremena... :violina:
bazooka57

#8954 Re: Sirija

Post by bazooka57 »

udrch wrote:

nek pozovu i vladiku i fino se druže... :lol:
bazooka57

#8955 Re: Sirija

Post by bazooka57 »

Klavikula wrote:ovdje ce biti masovnog slanja u Banovice, pa poslije toga u Maocu Gornju :D

to apsolutno nije bitno, forum i moderacija kakva je ova, jasno odbija ljude sa ovog portala...sjećam se ČINJENICE DA JE OTPRILIKE PRIJE MJESEC DANA DOTIČNI POŠTOVALAC LIKA I NEDJELA KRVOLOČNOG ASADA ČELENDŽER BIO BANOVAN NA MJESEC DANA ! šta se desilo !? za par dana navratim ponovo na forum, par stranica na kojima se vodila rasprava i postovi zbog kojih je dotični dobio ban su obrisani, lik se vratio sa svojim nebuloznim postovima, dakle kao da se ništa nije desilo... nabijem na kurac takav forum i takav portal ! :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

a sad zdravo...........................................
sarajevoxxxx

#8956 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

mmaar wrote: Nego cudi me da nisi tako zgrozen nad zlocinima cionistickog rezima i njegovih zapadnjackih zastitnika, prije svega SAD, Britanije i Francuske i njohovih turskih i arapskih marioneta
Ma ja, najbolje biti veći papa od pape. Pa Hamas kojem je način života borba protiv cionističkog režima, i koji sve živo mjere kroz to, je otkačio Assada. Još je možda imao razloga kao niko da ako ništa ostanu neutralni.

Diktatorski sirijski režim nikad nije bio ozbiljna prijetnja cionističkom režimu, pa i da je htio ne bi mogao biti.

Uostalom Bešar je na Sirijce ispucao u jednoj minuti više projektila nego što je i on i babo mu za pola vijeka kako na mrski cionistički režim tako i na sve ostale neprijatelje. I treba mu vjerovati kada govori o cionističko-američko-arapskoj zavjeri protiv njega.

I de odgovori bar na ono o Ratku Mladiću. Stvarno me živo zanima kako neko može imati stomak da ruske generale (doduše niko ih ne šljivi ni pet posto, ali eto motaju se po nekakvoj Dumi) koji spas od dosade traže u dodjeli nagrade Ratku Mladiću. Kako neko od tih likova ili politike koju između ostalih predstavljaju oni ili bar njihovi šefovi, dakle, kako može očekivati ozbiljan stav prema sirijskom ratu.

Oni su čovječe ublehaši. Sagnut će leđa za nekoga koje ginuo za pravoslavlje pa makar i prije 20 godina. Sasvim nebitno što je ratni zločinac, ali će do zadnje sekunde braniti diktatora kojeg osuđuje čitav muslimanski svijet. Takve treba uzeti za ozbiljno kada govore kako žele pomoći Sirijcima ???
mmaar

#8957 Re: Sirija

Post by mmaar »

Hajde bolan ne nasmijavaj me tim glupostima koje si poceo ponavljati kao Ruskaja Pravdaja onu svoju mantru. I prije nego izvalis nesto naredno, saznaj nesto malo vise o Hamasu, "njihovom nacinu zivota i borbi protiv cionistickog rezima". Mozes pitati i one studente od neki dan spalise javno katarsko bure govana i pljunuse na one koji su se s njim svezali. I citav "islamski svijet" nije Katar, Turska i Arabija okupirana od Sauda, bas kao sto ni medjunarodna zajednica nisu njihovi mentori uz Tel Aviva, Londona, Pariza i Washingtona. O Mladicu i nebulozama, opet te upucujem ako nista na B. Simmsa, pa vidi s kime si na istoj strani, ako ti preko nekolio milona mrtvih muslimana sirom svijeta smao u ovih desetak godina nije dovoljno.
Klavikula

#8958 Re: Sirija

Post by Klavikula »

-svi izvjestaji govore kako se SAA priblizava Al Qusayru. Armija je vec zauzela vecinu sela oko samog grada. bice zestoko.
-George Sabra novi predsjednik SNC-a. vec je poceo da kuka na Hezbollah. izgleda da ovi dobro mlate teroriste :thumbup:
-i pazi sad ovo. kreteni oteli dva svestenika u Alepu.
sarajevoxxxx

#8959 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:
...a ne ko izdajnici u Alziru, Tunisu, Libiji, Siriji, Egiptu, Jordanu, Turskoj, Saudiji, Iraku, Emiratima, Kuvajtu... :D
Bez uvrede, u jednoj rečenici si pokazao kolosalno neznanje. Drug moj... Drž' se ti Ramba.
Alžir i Irak ne idu sa nabrojanim državama. Ali tu je to. Svi Iračani suniti mole Boga da pane režim u damasku, njih je neki 30 % tu je i 10 % neodlućnih Kurda. Što se tiče Alžira, ljudi koji su islamistima devedesetih bukvalno oteli opobjedu. Nakon što su '91 islamisti dobili apsolutnu većinu na izborima vojska je pučom preuzela vlast. Od tada na izboe im izađe 35 % glasača (maj 2007.) a svako ko se osudi optužiti neke vladine agente za masakre počinjene devedesetih suočava se sa kaznom zatvora od 5 godina. Znači šuti ili ode glava. E ta vlada podržava Assada.

Dakle, Irak izbaciti i post tačan do bola :)
sarajevoxxxx

#8960 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

mmaar wrote: O Mladicu i nebulozama, opet te upucujem ako nista na B. Simmsa, pa vidi s kime si na istoj strani, ako ti preko nekolio milona mrtvih muslimana sirom svijeta smao u ovih desetak godina nije dovoljno.
Pa eto zanima me otkud ruski generali zajedno sa Mladićem i srijskim muslimanima. Šta nalaze zajedničko sa jednim koljačem muslimana '95 i sa tamo nekim muslimanom u Damasku 2013.

Zadnjih desetak godina najviše je poginulo muslimana od strane samih muslimana. A o tome bi štošta mogao reči i onaj zlikovac u Damasku a naravno tu je i režim u Teheranu kojem samoubilačke akcije po Pakistanu, Iraku, i Afganistanu uopšte nisu strane.
Cyrax

#8961 Re: Sirija

Post by Cyrax »

E jos kad mi Iran spomene kao neku velesilu i katile koje mlave muslimane gdje stignu sta vise reci :-)
mmaar

#8962 Re: Sirija

Post by mmaar »

sarajevoxxxx wrote:
Zadnjih desetak godina najviše je poginulo muslimana od strane samih muslimana. A o tome bi štošta mogao reči i onaj zlikovac u Damasku a naravno tu je i režim u Teheranu kojem samoubilačke akcije po Pakistanu, Iraku, i Afganistanu uopšte nisu strane.
Tu smo znaci.
sarajevoxxxx

#8963 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Cyrax wrote:E jos kad mi Iran spomene kao neku velesilu i katile koje mlave muslimane gdje stignu sta vise reci :-)
- 1980-1988 rat Iran-Irak, milion poginuli muslimana.

- Alžir '91, '92, '93 - oko 200 000 poginulih muslimana. Dakako u međumuslimanskom sukobu.

- Samoubilačke akcije (Irak, Pakistan, Afganistan, Somalija i dr)u zadnjih desetak godina su također odnijele živote velikog broja muslimana. Cifra uopšte nije zanemariva. Također ubice muslimani.

Sve kad sabereš više poginulih nego što je stradalo u ratu protiv Amerikanaca ili Izraela.
Cyrax

#8964 Re: Sirija

Post by Cyrax »

sarajevoxxxx wrote:
Cyrax wrote:E jos kad mi Iran spomene kao neku velesilu i katile koje mlave muslimane gdje stignu sta vise reci :-)

- Alžir '91, '92, '93 - oko 200 000 poginulih muslimana. Dakako u međumuslimanskom sukobu.

- Samoubilačke akcije (Irak, Pakistan, Afganistan, Somalija i dr)u zadnjih desetak godina su također odnijele živote velikog broja muslimana. Cifra uopšte nije zanemariva. Također ubice muslimani.

Sve kad sabereš više poginulih nego što je stradalo u ratu protiv Amerikanaca ili Izraela.
Ko li je u ovim tvojim primjerima vukao konce svo vrijeme? Znam da Asad i Teheran nisu garant. :D
Nego bolje da se otvori tema medjmuslimanski konflikti nego da se spama ovdje. :wink:
sarajevoxxxx

#8965 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Cyrax wrote: Ko li je u ovim tvojim primjerima vukao konce svo vrijeme? Znam da Asad i Teheran nisu garant. :D
Nego bolje da se otvori tema medjmuslimanski konflikti nego da se spama ovdje. :wink:
- Pa Assad decenijama jedini čuvao i davao podršku Hamasu. Samo je u toj zemlji i naravno u Palestini Hamas se mogao pripremati i obučavati vojnike za samoubilačke akcije. Od 2003. pa do početka sirijske revolucije stotine Sirijaca je ''džihadilo'' po Iraku uz prečutnu saglasnost Damaska. Svaka šuša je mogla uvijek nači utočište u Damasku, naravno pod uslovom da režimu odgovara.

Zvanični Iran je sasvim malo ili nimalo uradio na normalizaciji odnosa sa sunitima. Decenijama su šijski šejhovi sasvim normalno ''ložili'' mase protiv mrskih sunita. Sve ove samoubilačke akcije u kojima ginu muslimani suniti u Iraku, Afganistanu i Pakistanu, su između ostalog rezultat suludih fetvi o samoubilačkim akcijama, dersova o vehabijama kao najvećem zlu, miliona odštampanih letaka i knjiga iz kojih bije mržnja prema sunitima.Mržnju i smutnju siju ili su je sijali i jedni i drugi, uopšte ne vidim razliku između te dvije skupine.
Herr Flick

#8966 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

Koliko ja znam 90 % SAA su suniti :D :D i podrzavaju Assada :)
sumirprimus

#8967 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

Herr Flick wrote:Koliko ja znam 90 % SAA su suniti :D :D i podrzavaju Assada :)
izgleda da ne znaš... :D
al saće ćelenđ direktnim ukljućenjem iz nakog sabrba damaskusa,da potvrdi tvoj pogrešan info... :)
mmaar

#8968 Re: Sirija

Post by mmaar »

sarajevoxxxx wrote:
Cyrax wrote: Ko li je u ovim tvojim primjerima vukao konce svo vrijeme? Znam da Asad i Teheran nisu garant. :D
- Pa Assad decenijama jedini čuvao i davao podršku Hamasu. Samo je u toj zemlji i naravno u Palestini Hamas se mogao pripremati i obučavati vojnike za samoubilačke akcije. Od 2003. pa do početka sirijske revolucije stotine Sirijaca je ''džihadilo'' po Iraku uz prečutnu saglasnost Damaska. Svaka šuša je mogla uvijek nači utočište u Damasku, naravno pod uslovom da režimu odgovara.

Zvanični Iran je sasvim malo ili nimalo uradio na normalizaciji odnosa sa sunitima. Decenijama su šijski šejhovi sasvim normalno ''ložili'' mase protiv mrskih sunita. Sve ove samoubilačke akcije u kojima ginu muslimani suniti u Iraku, Afganistanu i Pakistanu, su između ostalog rezultat suludih fetvi o samoubilačkim akcijama, dersova o vehabijama kao najvećem zlu, miliona odštampanih letaka i knjiga iz kojih bije mržnja prema sunitima.Mržnju i smutnju siju ili su je sijali i jedni i drugi, uopšte ne vidim razliku između te dvije skupine.
:-)

Koje izvrtanje cinjenica i prilagodjavanje svojim potrebama, pa to je da ne vjerujes. Treba stvarno ili biti do raja ogranicen ili nemati nimalo samopostovanja i obraza, pa pisati ovakve gluposti.
sumirprimus

#8969 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

mmar mozes li argumentovano pobit njegove tvrdnje?ili samo vrijedjas? :)
agrizz

#8970 Re: Sirija

Post by agrizz »

udrch wrote:
treba otvoriti drugu temu, ovu ostaviti poštovaocima porodice Saud..
Herr Flick

#8971 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

sumirprimus wrote:
Herr Flick wrote:Koliko ja znam 90 % SAA su suniti :D :D i podrzavaju Assada :)
izgleda da ne znaš... :D
al saće ćelenđ direktnim ukljućenjem iz nakog sabrba damaskusa,da potvrdi tvoj pogrešan info... :)
Ako si imalo pametan ne treba ti mnogo da skontas da 90% SAA cine suniti,to je cinjenica :D :D
agrizz

#8972 Re: Sirija

Post by agrizz »

sarajevoxxxx wrote:
mmaar wrote: O Mladicu i nebulozama, opet te upucujem ako nista na B. Simmsa, pa vidi s kime si na istoj strani, ako ti preko nekolio milona mrtvih muslimana sirom svijeta smao u ovih desetak godina nije dovoljno.
Pa eto zanima me otkud ruski generali zajedno sa Mladićem i srijskim muslimanima. Šta nalaze zajedničko sa jednim koljačem muslimana '95 i sa tamo nekim muslimanom u Damasku 2013.

Pa glupsone u tim bombaškim napadima "sponzoriranim od strane Teherana" najviše gine Šijja.
agrizz

#8973 Re: Sirija

Post by agrizz »

sarajevoxxxx wrote:

Pa jel Iran kriv za to???
agrizz

#8974 Re: Sirija

Post by agrizz »

sumirprimus wrote:mmar mozes li argumentovano pobit njegove tvrdnje?ili samo vrijedjas? :)
Niko se ni ne trudi da argumentovano pobije gomilu gluposti koje je dotični napisao.
El_comadante

#8975 Re: Sirija

Post by El_comadante »

agrizz wrote:
sarajevoxxxx wrote:

Pa jel Iran kriv za to???
pa za rat Irak - Iran kriv je i jedni i drugi jer iran je za kratko vrijeme oslobodio ono što je Irak osvojio i nisu na tome stalni nego su nastavili rat. dakle imali su priliku mnogo prije da prekinu rat i samanje broj žrtava u tom ratu.
Locked