Sirija

Locked
nastavljajet_kolbasi

#8776 Re: Sirija

Post by nastavljajet_kolbasi »

anonimus0007 wrote:
El_comadante wrote:
Challenger__ wrote: Još jednom, Burma:

Image

Serem se na zalivske krmke i ostale cionističke marionete.
a što im Assad nepomogne? ima oružje, ima čovjeka u UNu pa što nepotegne to pitanje u UN-u ili nepokrene neku rezoluciju u korist muslimana Burme.
što bi ti reko Serem se na takovg lidera.
a to će bradonje kad uzjašu na vlast. pomoći će im oko uvođenja šerijata i mejtefa umjesto škola.
A ti moras malo ostavit gusle po strani i sta procitati, i uvjerit ces se da su serijat, mekteb i skola uvijek isli zajedno, to sto ti iz svoje vukojebine to ne vidis je drugi par tvojih opanaka..
I da,
uzjahat ce vam bradonje za vrat budi siguran! 8-)
udrch

#8777 Re: Sirija

Post by udrch »

nastavljajet_kolbasi wrote:
udrch wrote:primjetio sam da su ova trojica mušketira aktivni samo u toku noći..i jako često istovremeno..nadam se da se ne radi o samo jednom mušketiru..bio bi to veliki Assadov poraz..da mu se podrška iz naše zemlje preko noći smanji za dvije trećine..
To djecurlija kad ostanu sami u sobi svrsavaju na Mimi, vidis da po 26 put postavljaju klip o njoj.. :lol:
prvi put sam do kraja preslušao ovu kobilu..
koja glupača..ovako pametnih ima kod nas puna tekstilna i trgovačka škola :D ..
Challenger__

#8778 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

sarajevoxxxx wrote:Pao aerodrom u Homsu Slobodna vojska Sirije je danas zauzela vojni aerodrom Ad Dabah...
blah, blah, blah...

(حمص - معركة مطار الضبعة العسكري / خلف خطوط العدو : القضاء على كتيبة بكاملها - Homs - vojna luka DABA'A bitka / Behind Enemy Lines: eliminacija cijelog bataljona rebelsa)
udrch

#8779 Re: Sirija

Post by udrch »

Bataljon, bataljun ili bojna (arh. tabor) je taktička vojna jedinica u mnogim kopnenim vojskama. Obično se sastoji od 3-5 četa, a komanduje mu major ili potpukovnik. Ima između 300 i 1000 vojnika.

http://sh.wikipedia.org/wiki/Bataljon

je li neko vidio više od jednog da je pao ili meni trebaju naočare?
madner

#8780 Re: Sirija

Post by madner »

Cuj eliminacija cijelog bataljona, pa nije igrica.
udrch

#8781 Re: Sirija

Post by udrch »

madner wrote:Cuj eliminacija cijelog bataljona, pa nije igrica.
:lol:..veze ti nemaš..mislio sam da si ti jedan od onih koji poznaje snagu SAA (sirijske alawitske armije)..
Challenger__

#8782 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

madner wrote:Cuj eliminacija cijelog bataljona, pa nije igrica.
Pa vidi, tako piše na klipu, ne kažem ja. Šta ti hoću reći? Agencijske vijesti kažu da su u i oko ovog aerodroma izgubili bruku ljudi.

E, sad, da ima pretjerivanja, ima, nagledao sam se toga (pretjerivanja) koliko hoćeš, ali da uludo ginu, ginu. Na praznom aerodromu "koji su osvojili".
udrch

#8783 Re: Sirija

Post by udrch »

neko od juče ismijava forumaša koji je napisao očito kao provokaciju da je Damask pred oslobođenjem..
danas ozbiljno izvali nešto slično, ali zaozbiljno..
Challenger__

#8784 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

udrch wrote:neko od juče ismijava forumaša koji je napisao očito kao provokaciju da je Damask pred oslobođenjem..
danas ozbiljno izvali nešto slično, ali zaozbiljno..
Ignorišem te sistemski a ti me kontinuirano povlačiš za ruku, tražeći moju pažnju.

1. dao sam naziv klipa, a ne svoju tvrdnju
2. onaj jeste ustvrdio da Damask pada

Prošetaj.
Last edited by Chmoljo on 19/04/2013 14:52, edited 1 time in total.
Reason: Opomena pred ban.
udrch

#8785 Re: Sirija

Post by udrch »

ja sam mislio na Klavikulu, što si se ti našao uvrijeđen?
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#8786 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Challenger__ wrote:Jedno je sasvim izvjesno, "rebelsi" stoje jako loše u rejonima Dare, Damska, Idliba i Homsa, dok u ovom trenutku, u i oko Alepa gori i nebo i zemlja.
rebelsi stoje loše od početka oružane borbe protiv moćne SAA i s obzirom na veliku vojnu moć koju posjeduje alevitski režim oličen u več pomenutoj slobodarskoj SAA rebelsi ne bi trebalo da "loše stoje" već ne bi trebali stajati i postojati uopšte
AleksoMKD

#8787 Re: Sirija

Post by AleksoMKD »

Dva sela, dva vojnika podeljeni verom i jednom rekom koja razdvaja njive koje sada ne obradjuje niko.......

Vrlo dobra i potresna reportaza koja preko vojnika SAA i borca FSA i dva susedna sela prikazuje kako razni ljudi na dve strane vide jedni druge (od postovanja prava "drugih" pa sve do "pobicemo im civile"), 50ak minuta, potresno i krvavo ali vredi videti.

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 949ZqKCu_I

Maaaalo naginje prema FSA ali stvarno kvalitetna reportaza.

Close shave za posadu http://www.youtube.com/watch?v=dlJYqJoISoI pokazuje koliko je opasno sa vozilima boriti se po ulicama. Ovaj put FSA vozila za pola metra izbegavaju projektil.

Inace izgleda da su pobunjenici stvarno pretrpeli velike gubitke u zadnjih par dana.
Challenger__

#8788 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

AleksoMKD wrote:Inace izgleda da su pobunjenici stvarno pretrpeli velike gubitke u zadnjih par dana.
Džaba ti priča, onaj ko neće da vjeruje, neće. Inače, ja se lično klonim takvih tvrdnji, krajnje sam oprezan po tom pitanju, ali, ovaj put nema sumnje da je tako. Iznenadna kontraofanziva SAA (uoči dobro spremane ofanzive "FSA") je urodila plodom.

Image

Predsjednik, nenajavljano, na kontrolnom punktu u predgrađu Damaska do kojeg je, kako tvrde svjedoci, došao pješke, bez pratnje.
udrch

#8789 Re: Sirija

Post by udrch »

:lol:
Challenger__

#8790 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

japin_mutapi wrote: rebelsi stoje loše od početka oružane borbe protiv moćne SAA i s obzirom na veliku vojnu moć koju posjeduje alevitski režim oličen u več pomenutoj slobodarskoj SAA rebelsi ne bi trebalo da "loše stoje" već ne bi trebali stajati i postojati uopšte
Japine, ne slažem se uopšte. Možeš izlistati komentare unazad i vidjećeš da sam ja zaprepašten da se Sirija (aktualna Vlada i SAA) uopšte odbranila do sada.
Challenger__

#8791 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Za kraj ovog javljanja jedna fotografija iz mirnog i prelijepog Tartusa...

Image

Vozdra!
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#8792 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Challenger__ wrote:
japin_mutapi wrote: rebelsi stoje loše od početka oružane borbe protiv moćne SAA i s obzirom na veliku vojnu moć koju posjeduje alevitski režim oličen u več pomenutoj slobodarskoj SAA rebelsi ne bi trebalo da "loše stoje" već ne bi trebali stajati i postojati uopšte
Japine, ne slažem se uopšte. Možeš izlistati komentare unazad i vidjećeš da sam ja zaprepašten da se Sirija (aktualna Vlada i SAA) uopšte odbranila do sada.
tvoje zaprepaštenje je poslijedica neznanja i neiformisanosti tj. davanja povjerenja medijima i izvorima koji vrše pro-asadovsku propagandu
iz toga proizilazi pogrešna percepcija uzroka sukoba u siriji kao i pogrešno shvatanje uloge drugih "strana" u sukobu ; irana rusije turske amerike hezbolaha itd.
Challenger__

#8793 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Dobro. Daj nam tvoj ugao, argumentiraj ga, nabroj unutrašnje i vanjske subjekte sirijske tragedije i njihovu ulogu u ovom što gledamo već dvije godine. Možda sagledamo stvari iz drugog ugla.

p.s.

Sad definitivno moram da idem, pozzz!
Opetja033

#8794 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Oslobodioci u Halepu zauzeli kompletan sjeverni prilaz gradu, ukljucujuci i fabriku te skladiste oruzja. Assadove trupe su prakticno pod opsadom u Halepu.
Opetja033

#8795 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Jos nesto, tvrdnja kako oslobodioci stoje jako lose u pojedinim regijama Sirije je presmijesna. Pa Assad kontrolise manje od polovine zemlje, od kako su Assadovi lojalisti zapoceli ofanzivu u Damasku nisu uspjeli protjerati oslobodice ni iz jednog dijela grada koji ovi kontrolisu (barem nisam naisao na tu informaciju, ako ko ima nezavisan izvor - bujrum). Dakle prica o nekoj pobjedonosnoj ofanzivi Assadovih pristalica, dok oni kontrolisu manje od polovine zemlje, je presmijesna i pateticna.
Klavikula

#8796 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Challenger__ wrote:
AleksoMKD wrote:Inace izgleda da su pobunjenici stvarno pretrpeli velike gubitke u zadnjih par dana.
Džaba ti priča, onaj ko neće da vjeruje, neće. Inače, ja se lično klonim takvih tvrdnji, krajnje sam oprezan po tom pitanju, ali, ovaj put nema sumnje da je tako. Iznenadna kontraofanziva SAA (uoči dobro spremane ofanzive "FSA") je urodila plodom.

Image

Predsjednik, nenajavljano, na kontrolnom punktu u predgrađu Damaska do kojeg je, kako tvrde svjedoci, došao pješke, bez pratnje.
ma kakvi, ovo je negdje u Rusiji ili Iranu. znas da je Damask skoro pao :D

inace, Assad nema vozaca, uglavnom ide bez pranje, kao sto je i na ovaj vojni punkt dosao.
u svakom slucaju, lijep potez :thumbup:
madner

#8797 Re: Sirija

Post by madner »

Nakon toga je bacio rundu saha u obliznoj birtiji, srkno caj i vratio se pjehe u legendu. :roll:
Opetja033

#8798 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

madner wrote:Nakon toga je bacio rundu saha u obliznoj birtiji, srkno caj i vratio se pjehe u legendu. :roll:
Garry Cooper :mrgreen:
El_comadante

#8799 Re: Sirija

Post by El_comadante »

Klavikula wrote:
Challenger__ wrote:

Image

ma kakvi, ovo je negdje u Rusiji ili Iranu. znas da je Damask skoro pao :D

inace, Assad nema vozaca, uglavnom ide bez pranje, kao sto je i na ovaj vojni punkt dosao.
u svakom slucaju, lijep potez :thumbup:
i šta sad ova slika znači? i gdje možemo provjeriti ovu tvrdnju da je došao sam i pješke? odakle je došao?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#8800 Re: Sirija

Post by Chmoljo »

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “”
» nastavljajet_kolbasi

:-)
Locked