Sirija
- madner
#7876 Re: Sirija
Sta ba vi pricate o visokim ljudima, isto da ste Filipinci a ne pripadnici jednog od najvisocijih naroda na svijetu. 
- Opetja033
#7877 Re: Sirija
Ne nosimo brademadner wrote:Sta ba vi pricate o visokim ljudima, isto da ste Filipinci a ne pripadnici jednog od najvisocijih naroda na svijetu.
Mislim da je kljuc za "usrao sam se u gace" u kombinaciji te dvije cinjenice.
- madner
#7878 Re: Sirija
Zna se ko odje nosi duge brade u zadnjih 100 godina pa nema taj efekat 
- amoninan
#7879 Re: Sirija
Jobar, Homs...povaljane šebihe. grafik imidžis
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... ReM-STDXjY#!
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... ReM-STDXjY#!
- amoninan
#7880 Re: Sirija
Ima, ali mali broj, nije prelazio više od 4-5 hiljada. Bilo ih je i među ovim bataljon, ali ima ih i iz Čečenije što su došli. Komadant bataljona je "starosjedilac"... Ma još svi obučeni u tradicionalno crno, stupaju, svaki 2m gore -2 preko leđa.Opetja033 wrote:Meni se cini da u Siriji ima i Cecena "starosjedilaca", znam da ima ostalih kavkazkih naroda. Prica mi poznanik (studirao u Damasku) prije 10-tak godina kako je isto tako u nekoj dzamiji u Siriji, ne sjecam se je li Damask, naletio na grupu Cecena u zikr halci. Jos onaj njihov zikr na nogama, svaki po dva metra, brade. Kaze mi "vjeruj mi, meni nije bilo svejedno kada sam ih vidio".amoninan wrote:
Pričam neki dan s je'nom amerikankom koja je jadnica zaglavila u Homsu, kontala biće to ko Egipatska revolucija - ono malo avantura.Ka'e, kad je vidila Čečene noge joj se oduzele. Svaki haman 2m... pa je zajebavali da će je kindapovat što je ameriknaka. nemoj se reko bona zaljubit
Ka'e prvo me malo me stah bilo,noge joj se odjekle, al su joj bili i mačo.. kako ono reče ba, onaj njihov izraz ... ja pao. simpa mi kako to ona iz svog američkog suburb vizira opisuje
helem, oni su došli kao ispomoć lokalcima na graničnom pojasu s Libanom. Oni i bataljon Ahrar al Shama. I otad je miran taj pojas, ne pokušavaju više proboj. Jednom pokušali, i 3oak ih povaljavali. Đe'š na Čečene ba
Dobro ba, znamo mi svi da si ti nešto ko Apolon foruma.madner wrote:Sta ba vi pricate o visokim ljudima, isto da ste Filipinci a ne pripadnici jednog od najvisocijih naroda na svijetu.
- amoninan
#7881 Re: Sirija
Damask, Major Muhannad Adnan Alsoatri pridružio se opoziciji.
ima još prebjega, mrsko mi postavljat. Izdvojih ga zato što je oficir.
ima još prebjega, mrsko mi postavljat. Izdvojih ga zato što je oficir.
- amoninan
#7882 Re: Sirija
jedna od mnogobrojnih garažnih tvornica minobacača i granata
Izvještaji stižu o zračnom bombardovanju pekare u Kfar Takhareem (Idlib), broj mrtvih i ranjenih nepoznat.
Damask se trese, odjekuju velike ekplozije. Režim bobarduje iz izraka, kao i iz obličnje planinske baze. Jobar ej posebno pod vatrom.
Također, navodno je SCUD pao u predgrađe Al Ujaili (Raqqa)
Dravna televizija : autobomba ekplodirala naselju Rukn Eddin Damask.
Izvještaji stižu o zračnom bombardovanju pekare u Kfar Takhareem (Idlib), broj mrtvih i ranjenih nepoznat.
Damask se trese, odjekuju velike ekplozije. Režim bobarduje iz izraka, kao i iz obličnje planinske baze. Jobar ej posebno pod vatrom.
Također, navodno je SCUD pao u predgrađe Al Ujaili (Raqqa)
Dravna televizija : autobomba ekplodirala naselju Rukn Eddin Damask.
- Challenger__
#7883 Re: Sirija
Sirija, proxy-war, rekapitulacija američkog angažmana uoči proljetne ofanzive:
- izdejstvovan prekid sukoba između kurdskog PPK i Turske;
- izdejstvovano puno pomirenje između Tel Aviva i Ankare;
- Sirija izbačena iz Arapske lige, a ugošćena "opozicija";
- Obama u Izraelu Hezbolah markirao kao "terorističku organizaciju";
- podpredsjednik Keri, iznenada doputovao u Bagdad i tražio da isti spriječi iranske prelete u Siriju;
- nikad veći politički i psihološki pritisak na lojaliste...
Slijedi ofanziva na mnogim frontovima!
- podpredsjednik Keri, iznenada doputovao u Bagdad i tražio da isti spriječi iranske prelete u Siriju;
-
grizly1991
#7884 Re: Sirija
Samo ćafir neće šerijat. A ako si iz reda ostalih ili preostala 2 naroda, razumijem brigu.[/quote]gazija_sa wrote:Ne znam, jel ti aludiraš na bh. muslimane (dio teritorije) sa tih famoznih 24%??? Ako je tako varaš se, jer niko iole normalan ne bi prihvatio bolesni šerijat, osim mentalno poremećenih pojedinaca iz Gornje Maoče, Boćinje i drugih centara hardcore Islama (koji je prihvaćen samo u ruralnim sredinama). Ovu Varta zastavugazija_sa wrote:može biti 24% sirija![]()
![]()
![]()
ću nekako i prihvatiti ali "Crnu" nikad.
I grizli je zaštićena vrsta...a znaš kako je sa njima...svaki dan sve ih je manje
Pa, bolje i kjafir nego već navedeni...
Da, ja sam iz reda ostalih dok se god takvi kao ti brinu za interese Bošnjaka.
boldirano: Jedino u čemu se slažem sa tobom.
- amoninan
#7886 Re: Sirija
Odlične stvari, osim ako nisi Khameniji - snovi o obnovi Perzijkog carstva polako tonu u beznađe. Ionako su im Ameri i omugućili ovu kratku hegemoniju uklanjajući im 2 neprijatelja s granice. Pogotovo Saddama, predajući im u u ruke Irak. I gurajući im Assada u krilo 2008, otad im je iranski vazal praktično.Challenger__ wrote:Sirija, proxy-war, rekapitulacija američkog angažmana uoči proljetne ofanzive:
No, i ove zapadne kuje će inša'Allah biti malo puff iznenađeni.
- Cyrax
#7887 Re: Sirija
Kakve psihopate borave na ovoj temi
Ne daj Boze ikad djece da budu imali.
-
grizly1991
#7888 Re: Sirija
Cyrax wrote:Kakve psihopate borave na ovoj temi![]()
-
gazija_sa
#7889 Re: Sirija
Allah je od vjernika kupio živote njihove i imetke njihove u zamjenu za Džennet koji će im dati - oni će se na Allahovu putu boriti, pa ubijati i ginuti. On im je to zbilja obećao u Tevratu, i Indžilu, i Kur’anu - a ko od Allaha dosljednije ispunjava obećanje Svoje? Zato se radujte pogodbi svojoj koju ste s Njim ugovorili, i to je veliki uspjeh.
Et-Tewba 111
Et-Tewba 111
- amoninan
#7890 Re: Sirija
Kod nas ništa ispod 5, puta 4 žene. Pa skontajCyrax wrote:Kakve psihopate borave na ovoj temi![]()
- Challenger__
#7891 Re: Sirija
"An Arms pipeline for rebels in Syria" ili proxy-operation:

Desni klik za view full image.

- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#7892 Re: Sirija
osnovni postulat mog moralnog univerzuma a vjerujem i većine normalnih ljudi je ne smiješ činiti zlo da bi činio dobro
teroristi, ta ogavna sotonina kopilad šljegla sa svih strana svijeta, potpomognuta imperijalistima i njihovim trabantima to čine već koliko mjeseci ne znam ni broj
a što je najgore svjesni su da
služe samo kao kurton u seksualnom činu
a zna se što biva s kurtonima poslije jebanja
i to sve zbog teološkog razmioilaženja iz prošlosti...
inače bi bilo slično i u bahreinu
teroristi, ta ogavna sotonina kopilad šljegla sa svih strana svijeta, potpomognuta imperijalistima i njihovim trabantima to čine već koliko mjeseci ne znam ni broj
a što je najgore svjesni su da
služe samo kao kurton u seksualnom činu
a zna se što biva s kurtonima poslije jebanja
i to sve zbog teološkog razmioilaženja iz prošlosti...
inače bi bilo slično i u bahreinu
-
matematicar_teski
#7893 Re: Sirija
oj Boze pa moze li ista da ne kopiras sa cetnickog foruma ?Challenger__ wrote:"An Arms pipeline for rebels in Syria" ili proxy-operation:
- amoninan
#7894 Re: Sirija
kad "dudže" ulete
Dara, malo ekstezivniji izvještaj od onog današnjeg
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage
Dara, malo ekstezivniji izvještaj od onog današnjeg
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage
-
gazija_sa
#7895 Re: Sirija
heheh stvarno je fascinantno kako neko ko nije musliman, umišlja da ga muslimani slušaju uopšte i da ih briga za njegov stav. Čovječe mi imamo svoju prizmu shvati to. I ja sam protiv zla, dakle zlu se suprotstavlja silom - kao što smo se suprotstavili srbo-ćetničkom agresoru
.
- amoninan
#7896 Re: Sirija
Ima u tome istine. Zato Rusi izmeđuostalog i 'vako zapeli. pokušali sad da "kupe" Kipar zauzvrat pravo na eklapatacijju novootkivenih zaliha nafte na moru - i to opet na "dispjuted teritoriji" na koje pravo polažu Izrael, Liban (Turska lobira za njih) i Kipar naravno. Osim toga, i stalnu morsku bazu na mediteranu da zamjeni Tartus. A pazi sad ovo, Rusija i Izrael u istom kampu ovdje) jbt... 
a ovo arms pipline, kontam karta ,mogućih budućih gas pipline. Koja izgleda vrlo slično. DO mene
I poprično je pogrešna ova arms, nema Iraka. A jedino su preko Iraka mogli da unosu ove male teže igračke, tipa zisa i to. Jer im Jordanci, ni Turci, odnosno CIA nije dozvoljavala ništa "teže" od RPG-7. To je ujedno i Assadov pipline. A Izrael, to je šega. Sjećam se priloga, msrko mi tražit još prije 3 mjeseca na Sirijskoj TV, prikazuju OSAe i brendiraju ih kao oružlje proizvedeno u Izraelu
a ovo arms pipline, kontam karta ,mogućih budućih gas pipline. Koja izgleda vrlo slično. DO mene
I poprično je pogrešna ova arms, nema Iraka. A jedino su preko Iraka mogli da unosu ove male teže igračke, tipa zisa i to. Jer im Jordanci, ni Turci, odnosno CIA nije dozvoljavala ništa "teže" od RPG-7. To je ujedno i Assadov pipline. A Izrael, to je šega. Sjećam se priloga, msrko mi tražit još prije 3 mjeseca na Sirijskoj TV, prikazuju OSAe i brendiraju ih kao oružlje proizvedeno u Izraelu
Last edited by amoninan on 26/03/2013 22:24, edited 6 times in total.
- svjezi_ustipak
#7897 Re: Sirija
slazem se, uzas pravi. citam temu sedmicama i ne mogu da vjerujem sta sve ljudi pisu.steta sto ne ukljuce mozak prije nego pocnu slati postove.Cyrax wrote:Kakve psihopate borave na ovoj temi![]()
-
gazija_sa
#7898 Re: Sirija
jest moja ti jes vidjela šta nam rade haha
- svjezi_ustipak
#7899 Re: Sirija
gledacemo mi sta se radi u siriji jos barem 15 godina. nakon jos 200 000 mrtvih tesko da ce ista biti smijesno, odavno nije.gazija_sa wrote:jest moja ti jes vidjela šta nam rade haha
tek je njima demokratija zakucala na vrata.plakace oni za diktaturom kao i balkanci, libijci, iracani i ini prije njih. samo polako. brzo ce se umjesto glava generala pronosati glave sadasnjih saveznika. zivi bili pa vidjeli.
-
gazija_sa
#7900 Re: Sirija
ma trajaće i duže možda, al ne bih rekao da će i jedan musliman zaplakat za asadom. Meni nije smješno ni sada, jer ljudima u Siriji je gore 1000 puta nego nama ovdje...ovaj nas rat 90tih je bio komešanje za ono šta se dešava tamo.