Sirija

Locked
madner

#7851 Re: Sirija

Post by madner »

amoninan wrote:
madner wrote:Ovi Assadovi su bas levati zesci, 40 godina se naoruzavas da izadjes na megdan Izrealu i ne mozes ni obicne pobunjenike srediti.
Jesu se naoružali. Većina oružja iz 60-70, Rusiji bili odlagalište otpada. Jbt OSA promjeni tok rata :D

solidna analiza SAA

THE SYRIAN ARMY: DOCTRINAL ORDER OF BATTLE

http://www.understandingwar.org/backgro ... der-battle
Pa cuj, to je ti je definicija vojnog levatsva.

Asadovi bi morali, ali morali da mogu uzeti bilo koju tacku izvan gradova.
grizly1991

#7852 Re: Sirija

Post by grizly1991 »

amoninan wrote:
Ako je med i mlijeko, šta će u u Australiji? Glupača. i ona i onaj joj haver Bruno čemerikanac. Znam ih iz diskusija. Zavjera. Srebrenica naštimana, i tako ta spika.

Al ima lijepe usnice, možda bi i mogli preći prek opolitičkih razlika. Ono da mi bude četvrta žena :P
I opet te pitam, kakve to veze ima?? Dijaspora... može voljeti zemlju iz koje dolazi, a može je i ne voljeti. Otišla u Australiji zato što u sirijskim zabitima nikad neće biti napretka i prosperiteta, pa da je i onaj odozgo sa dva L na vlasti. U slučaju da se ikad vrati u Siriju, sigurno bi više voljela da je na vlasti diktator Bašar nego bolesnici kojima bi bila četvrta žena...

Skont'o???
amoninan

#7853 Re: Sirija

Post by amoninan »

gazija_sa

#7854 Re: Sirija

Post by gazija_sa »

ne brini za takve...takve nisu ni za šta a kamoli za 4te žene. :D bas me zanima odakle se javljas ti grizly? E odakle god da se javljas znaj biće bosna nekad sirija ;)
amoninan

#7855 Re: Sirija

Post by amoninan »

grizly1991 wrote:
amoninan wrote:
Ako je med i mlijeko, šta će u u Australiji? Glupača. i ona i onaj joj haver Bruno čemerikanac. Znam ih iz diskusija. Zavjera. Srebrenica naštimana, i tako ta spika.

Al ima lijepe usnice, možda bi i mogli preći prek opolitičkih razlika. Ono da mi bude četvrta žena :P
I opet te pitam, kakve to veze ima?? Dijaspora... može voljeti zemlju iz koje dolazi, a može je i ne voljeti. Otišla u Australiji zato što u sirijskim zabitima nikad neće biti napretka i prosperiteta, pa da je i onaj odozgo sa dva L na vlasti. U slučaju da se ikad vrati u Siriju, sigurno bi više voljela da je na vlasti diktator Bašar nego bolesnici kojima bi bila četvrta žena...

Skont'o???
Kakve ba sirijske zabiti, iz begovske porodice što bi rekli kod nas. Udav žestoki. Znam je najmanje 4 godina s raznih političklih foruma, panela. Partizanka bilesi, iz Australije. Još kad joj se Bruno i ekipa pridruže. Haos.

ih da je joj je sreća d0 mi uđe među 4. Opasna je konkurencija. Jao kako ste predvidljivi, znao sam da će se neko upecat. :D

a skonto? Nisam. Niti želim, pijem kafu i zajebajem s usput s tobom.
El_comadante

#7856 Re: Sirija

Post by El_comadante »

grizly1991 wrote:
amoninan wrote:

Skont'o???
meni je veče pitanje zašto je otišla iz svoje zemlje nego dali ona voli svoju zemlju ili ne.
grizly1991

#7857 Re: Sirija

Post by grizly1991 »

gazija_sa wrote:ne brini za takve...takve nisu ni za šta a kamoli za 4te žene. :D bas me zanima odakle se javljas ti grizly? E odakle god da se javljas znaj biće bosna nekad sirija ;)
Ako misliš da sam "četnik", zahebo si se :-D Isfurana vam je ta priča da samo "četnici" podržavaju SAA, ako na to ciljaš. Bosna nikad neće biti Sirija, osim u glavama Imamovića, Barčića, Bosnića i bolesnih pojedinaca. Ja ti garantujem da bi takvi, pri provođenju svojih ideja, ovdje naišli na žešći otpor nego u Siriji.
gazija_sa

#7858 Re: Sirija

Post by gazija_sa »

grizly1991 wrote:
gazija_sa wrote:ne brini za takve...takve nisu ni za šta a kamoli za 4te žene. :D bas me zanima odakle se javljas ti grizly? E odakle god da se javljas znaj biće bosna nekad sirija ;)
Ako misliš da sam "četnik", zahebo si se :-D Isfurana vam je ta priča da samo "četnici" podržavaju SAA, ako na to ciljaš. Bosna nikad neće biti Sirija, osim u glavama Imamovića, Barčića, Bosnića i bolesnih pojedinaca. Ja ti garantujem da bi takvi, pri provođenju svojih ideja, ovdje naišli na žešći otpor nego u Siriji.
Bi bi...preko foruma :D Kao i do sada :D Bolesni pojedinac? Jao jao uvrjeđen sam :D
grizly1991

#7859 Re: Sirija

Post by grizly1991 »

gazija_sa wrote:
grizly1991 wrote:
Bi bi...preko foruma :D Kao i do sada :D Bolesni pojedinac? Jao jao uvrjeđen sam :D
Da, da, svi bi objeručke prihvatili blagodati šerijata i osudili pogubnost demokratije. :lol: :lol:

Pa, nisam znao da se pronalaziš u mojim riječima... Jako mi je žao ako je tako. :-D
gazija_sa

#7860 Re: Sirija

Post by gazija_sa »

kao i što sve prihvataju. samo nametneš i bošnjo sluša - ako ti je istorija najbolja učiteljica haha
amoninan

#7861 Re: Sirija

Post by amoninan »

dobro ljudi ba... aman :D

Khatab preuzima Assadovu stolicu na samitu Arapske lige

http://www.youtube.com/watch?v=Dn2rcH_I ... ch_actions

prevod govora nešto kasnije.
amoninan

#7862 Re: Sirija

Post by amoninan »

crtice iz govora

Zahvaljujemo se na pomoći koja nam je pružena, ali mi nećemo prihvatiti diktaate ni ucjene ni od koga. Različiti interesi članova MZ su čak i pogoršali našu tragediju. Mi smo tvorci ove revolucije, Mi sirijski narod, i mi ćemo odlučitzi kako će ova revoulicija da završi i ko će vladati našom zemljom, i na koji način.

Naružio je malo i ostale arapske vladare: Bojte se Boga, i tretirajte svoj narod s poštovanjem koje zalsužuje. Uspostavite pravdu u svojim zemljama. U solidarnosti sa nama, oslobodite svoje političke zatvorenike i ukinite lance ropstva nad svojim narodima.
Cyrax

#7863 Re: Sirija

Post by Cyrax »

Vidi ti vehabijice sto se nalozio. Dosla lova garant.
Ono bi ovdje Siriju pravilo vidi ti njega. :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7864 Re: Sirija

Post by Truba »

grizly1991 wrote:

može biti 24% sirija :lol: :lol: :lol: :lol:
AleksoMKD

#7865 Re: Sirija

Post by AleksoMKD »

Americke sluzbe u Jordanu treniraju sekularne borce, mahom dezertere iz Siriske Armije http://www.timesofisrael.com/us-intelli ... in-jordan/

The training has been conducted for several months now in an unspecified location, concentrating largely on Sunnis and tribal Bedouins who formerly served as members of the Syrian army, officials told The Associated Press. The forces aren’t members of the leading rebel group, the Free Syrian Army, which Washington and others fear may be increasingly coming under the sway of extremist militia groups, including some linked to al-Qaida, they said.

____________________________________________________________________________________

U medjuvremenu Izraelsko ratno vazduhoplovstvo pojacave prelete Libanske teritorije http://www.timesofisrael.com/un-reports ... r-lebanon/ a i broj dronova je pojacan nad teritorijom koju kontrolise Hezbolah.

“some 25 Israeli jets — a mix of F-16s and F-15s in four separate flights — [flew] north up the coast of Lebanon before turning south just short of Tartus in Syria,”
grizly1991

#7866 Re: Sirija

Post by grizly1991 »

Black swan wrote:
grizly1991 wrote:

može biti 24% sirija :lol: :lol: :lol: :lol:
Ne znam, jel ti aludiraš na bh. muslimane (dio teritorije) sa tih famoznih 24%??? Ako je tako varaš se, jer niko iole normalan ne bi prihvatio bolesni šerijat, osim mentalno poremećenih pojedinaca iz Gornje Maoče, Boćinje i drugih centara hardcore Islama (koji je prihvaćen samo u ruralnim sredinama). Ovu Varta zastavu :bih: ću nekako i prihvatiti ali "Crnu" nikad.
amoninan

#7867 Re: Sirija

Post by amoninan »

@Aleksa

Izraelci lete preko Libana godinama, i po volji. Rutinski letovi.

A vrlo moguće, očigledno je da ne vjeruju ni FSA, niti opoziciji. Od starta. To bi moglo objasniti i podsmjeh Alija kad sam su prvi izvještaji o nekoj obuci počeli pristizati. On je iz Daraa, i član lokalne FSA jedinice. Kaže da su to laži, da su im čak Jordanci presretali pošiljke i pregledali šta je u njima. Ako je šta "opasnije" od OSA-e, zaplijena. Jer i njima je prpa.. ako konzetvativci dođu na vlast, mogo bi Abdullah biti sljedeći. Ionako bruka Sirijaca smatra djelove Jordana SIrijom, odnosno Bilad al Sham. Slično je i s djeloviam Iraka. Oba američka saveznika, doduše Irak je i iranski i amewrički - kakva li se tu zavjera krije, čudi me da niko nije primjetio savez Velikog šejtana i slatkog Irana ovdje :D
amoninan

#7868 Re: Sirija

Post by amoninan »

Opetja033 wrote:

O kome pricate?! Hoce i tata da vidi :mrgreen:
partizanka lafo, odnedavno twiteer celebrity među ovim Čelendžerima.

Image

Ipak je ovo više moj tip

Image

Nour, 22, was a hair stylist at a salon in the centre of Aleppo. She is also the daughter a senior official in the ruling Baath Party.

više ovdje, Romeo i Đulija Syrian style

http://www.aljazeera.com/indepth/featur ... 06714.html
gazija_sa

#7869 Re: Sirija

Post by gazija_sa »

može biti 24% sirija :lol: :lol: :lol: :lol:[/quote]
Ne znam, jel ti aludiraš na bh. muslimane (dio teritorije) sa tih famoznih 24%??? Ako je tako varaš se, jer niko iole normalan ne bi prihvatio bolesni šerijat, osim mentalno poremećenih pojedinaca iz Gornje Maoče, Boćinje i drugih centara hardcore Islama (koji je prihvaćen samo u ruralnim sredinama). Ovu Varta zastavu :bih: ću nekako i prihvatiti ali "Crnu" nikad.[/quote]

Samo ćafir neće šerijat. Ako nećeš šerijat ĆAFIRČINA si ;) A ako si iz reda ostalih ili preostala 2 naroda, razumijem brigu.
gazija_sa

#7870 Re: Sirija

Post by gazija_sa »

gazija_sa wrote:može biti 24% sirija :lol: :lol: :lol: :lol:
Ne znam, jel ti aludiraš na bh. muslimane (dio teritorije) sa tih famoznih 24%??? Ako je tako varaš se, jer niko iole normalan ne bi prihvatio bolesni šerijat, osim mentalno poremećenih pojedinaca iz Gornje Maoče, Boćinje i drugih centara hardcore Islama (koji je prihvaćen samo u ruralnim sredinama). Ovu Varta zastavu :bih: ću nekako i prihvatiti ali "Crnu" nikad.[/quote]

Samo ćafir neće šerijat. A ako si iz reda ostalih ili preostala 2 naroda, razumijem brigu.[/quote]

I grizli je zaštićena vrsta...a znaš kako je sa njima...svaki dan sve ih je manje :D klimatske promjene il nešto treće...
AleksoMKD

#7871 Re: Sirija

Post by AleksoMKD »

amoninan wrote:@Aleksa

Da, to rade vec godinama, ali mi se cini da pojacano izvidjaju teritoriju gde je Hezbolah i kad Sirija (jedini put snabdevanja) dovoljno oslabi krece obracun sa Hezbolahom.
amoninan

#7872 Re: Sirija

Post by amoninan »

AleksoMKD wrote:
amoninan wrote:@Aleksa

Da, to rade vec godinama, ali mi se cini da pojacano izvidjaju teritoriju gde je Hezbolah i kad Sirija (jedini put snabdevanja) dovoljno oslabi krece obracun sa Hezbolahom.
Ma mislim da ej njihoav briga da kakve opasnije igračke ne bi prešle granicu. Tipa Frog-7 i sl. Nije jedini put, more bratko... Važnost te veze se preuveličava, Izraelci će ih napasti imali vezu s Sirjom, nemali. Ako opet pređu crvenu liniju. Hizbollahu to nije u interesu, trenutno. Osim ako im iz Irana ne narede da opet ginu za iranske interese ko 2006. I sada u Siriji rade po istom diktatu, i sebi na štetu. Hem što gube borce, Čečeni su ih kažu satrali u pograničnom pojasu nakon što su se ovi malo kurčili nad lokalcima. Hem što če dobiti neprijatelja na granici, i izgubili su već ogroman dio popularnopsti čak i među nekim arapskim šijjama... ima tu podosta, mrsko mi..malo nabacah nako.
amoninan

#7873 Re: Sirija

Post by amoninan »

hej ba, nakon snimaka u kojem alevisjka paramilicija zakopa čovjeka živa. Lik postavlja sliku obezglavljenog generala tih zločinaca, i opisuje kao novi standard. Jbt.. Da sam bogdo imao priliku nako Mladiću glavu da otkinem, pod turski. Ionako se svetio Turcima, pa da mu ispunim i tu želju. Možda bi dobio i guslarski hit :D
amoninan

#7874 Re: Sirija

Post by amoninan »

Imaju bolju produkciju od naših loklanih televizija :lol:

inače su organizacijski, odlični.
inžinjerski bataljoni
medijska reprezentacija
diverzantski / specijalni bataljoni
bataljoni koji ne učestvuju u borbi, smao u raspodjeli humanitarne pomoći i sl (npr u Binishu čišćenje ulica, vozači javnog saobraćaja i sl)
itd.

I ne, uprkos popularnom vjerovanju da su većina "stranci". Manje od 10% je stranaca, oko 1000 boraca. Uglavnom arapa, Čečeni su druga grupa po veličini. Ima ih par stotina.
Pričam neki dan s je'nom amerikankom koja je jadnica zaglavila u Homsu, kontala biće to ko Egipatska revolucija - ono malo avantura. :D Ka'e, kad je vidila Čečene noge joj se oduzele. Svaki haman 2m... pa je zajebavali da će je kindapovat što je ameriknaka. nemoj se reko bona zaljubit :lol:
Opetja033

#7875 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

amoninan wrote:
Pričam neki dan s je'nom amerikankom koja je jadnica zaglavila u Homsu, kontala biće to ko Egipatska revolucija - ono malo avantura. :D Ka'e, kad je vidila Čečene noge joj se oduzele. Svaki haman 2m... pa je zajebavali da će je kindapovat što je ameriknaka. nemoj se reko bona zaljubit :lol:
Meni se cini da u Siriji ima i Cecena "starosjedilaca", znam da ima ostalih kavkazkih naroda. Prica mi poznanik (studirao u Damasku) prije 10-tak godina kako je isto tako u nekoj dzamiji u Siriji, ne sjecam se je li Damask, naletio na grupu Cecena u zikr halci. Jos onaj njihov zikr na nogama, svaki po dva metra, brade. Kaze mi "vjeruj mi, meni nije bilo svejedno kada sam ih vidio". :mrgreen:
Locked