Sirija

Locked
amoninan

#7601 Re: Sirija

Post by amoninan »

sarajevoxxxx wrote:Da Allah dragi podari Džennet Butiju i svim ostalima koji su poginuli zajedno sa njime.

Nisam se slagao sa njime , ali je bio simpatičan, i interesantan. Kakvo je samo predavanje održao u amfiteatru FIN-a prije par godina u Sarajevu. Njegova knjiga ''Selefije zemenun mubarekun la mezheb džedid'' je prvo što sam pročitao od njega.

Samo idiot se može radovati smrti ovog čovjeka.

Šta god govorio o režimu i Bešaru njegov izbor, možda je bio i pod pritiskom, izmanipuliran, čovjek star...niko ne zna kakve su okolnosti u Siriji.

Čisto sumnjam da bilo ko od opozicionara ima bilo šta sa Butijevom smrću. Ako i ima biće razapet zbog toga.
Taman.
FSA i Al Nusra su odbacili odgovornost za napad.
Interesatna informacija se pojavila da mu je porodica prošlo jutro otišla za Tursku. A njegov prijatelj šejh Al Yaqoub tvrdi da je i sam Bouti planirao da "dezertira". Također pričao sam s njegovim dojučerašnjim učenikom, kaže bratko da nema šanse da na predavanje četvrtkom uneseš upaljač, kamoli bombu. Jer te na ulazu pretresu od glave do pete.
Helem, kako bilo da bilo. Saznaće se kad tad.
Herr Flick

#7602 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

Tzv. teroristicka organizacija FSA nema veze sa bombaskim napadom.Pa u ovo mogu samo glupi povjerovati :-) :-)
ramoni_sa

#7603 Re: Sirija

Post by ramoni_sa »

svašta je moguće...žalim u slučaju da se pokajao...mada čisto sumnjam.
nastavljajet_kolbasi

#7604 Re: Sirija

Post by nastavljajet_kolbasi »

Steta sto tu nije bio i pinkovrati Krvolok sirijskog naroda. A da, on u dzamiju dolazi samo na bajram da se slika pred tv kamerama. :lol: :lol:
ramoni_sa

#7605 Re: Sirija

Post by ramoni_sa »

nastavljajet_kolbasi wrote:Steta sto tu nije bio i pinkovrati Krvolok sirijskog naroda. A da, on u dzamiju dolazi samo na bajram da se slika pred tv kamerama. :lol: :lol:
sabur :D :mrgreen:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7606 Re: Sirija

Post by Truba »

šta li tjera sotonsku kopilad da se raznose u vjerskim objektima i da ubijaju nevine

koji je to izopačeni perverzni um koji krši osnovne postulate većine religija...
nastavljajet_kolbasi

#7607 Re: Sirija

Post by nastavljajet_kolbasi »

ramoni_sa wrote:Bolje nije moglo :D Sad će mu turbe podić :run: :sax: buhaha
Posto je rasklopljen u dijelove mogu serbest 30tak turbeta podici sirom Sirije i u svaki ostaviti po nesto, tako alewiti obicno i rade.. :-)
Malo ih zeza sto ce morati pricekati malo sa izvodjenjem radova u velikom dijelu zemlje. Jedino u Alepu mogu pocet, Alep je oslobodila hrabra Arapska sirijska vojska, ili u Taftanazu, mogli bi mu podici kakav spomenik u vojnoj bazi Taftanaz, i nazvati je po njegovom imenu. :lol:
Opetja033

#7608 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

nastavljajet_kolbasi wrote:
ramoni_sa wrote:Bolje nije moglo :D Sad će mu turbe podić :run: :sax: buhaha
Posto je rasklopljen u dijelove mogu serbest 30tak turbeta podici sirom Sirije i u svaki ostaviti po nesto, tako alewiti obicno i rade.. :-)
Malo ih zeza sto ce morati pricekati malo sa izvodjenjem radova u velikom dijelu zemlje. Jedino u Alepu mogu pocet, Alep je oslobodila hrabra Arapska sirijska vojska, ili u Taftanazu, mogli bi mu podici kakav spomenik u vojnoj bazi Taftanaz, i nazvati je po njegovom imenu. :lol:

Vi niste normalni.
graue_maus

#7609 Re: Sirija

Post by graue_maus »

Opetja033 wrote:

Vi niste normalni.
+1
Opetja033

#7610 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

amoninan wrote:
sarajevoxxxx wrote:Da Allah dragi podari Džennet Butiju i svim ostalima koji su poginuli zajedno sa njime.

Nisam se slagao sa njime , ali je bio simpatičan, i interesantan. Kakvo je samo predavanje održao u amfiteatru FIN-a prije par godina u Sarajevu. Njegova knjiga ''Selefije zemenun mubarekun la mezheb džedid'' je prvo što sam pročitao od njega.

Šta god govorio o režimu i Bešaru njegov izbor, možda je bio i pod pritiskom, izmanipuliran, čovjek star...niko ne zna kakve su okolnosti u Siriji.

Čisto sumnjam da bilo ko od opozicionara ima bilo šta sa Butijevom smrću. Ako i ima biće razapet zbog toga.
Taman.
Interesatna informacija se pojavila da mu je porodica prošlo jutro otišla za Tursku. A njegov prijatelj šejh Al Yaqoub tvrdi da je i sam Bouti planirao da "dezertira". Također pričao sam s njegovim dojučerašnjim učenikom, kaže bratko da nema šanse da na predavanje četvrtkom uneseš upaljač, kamoli bombu. Jer te na ulazu pretresu od glave do pete.

Evo cinjenica koje znamo:

1) FSA je osudila ovaj teroristicki napad i odbacila odgovornost.
2) SNC je osudio ovaj napad.
3) Al Nusra je odbacila odgovornost.
4) Porodica sejha Butija (r.a.) je samo dan ili dva prije njegovog ubistva pobjegla u Tursku (ne Iran, ne Rusiju, ne Libanon - nego Tursku).
5) Njegov prijatelj i najblizi saradnik sejh al Yaqoub za ovaj teroristicki akt direktno optuzuje, samo i iskljucivo, Assada te tvrdi kako je i sam sejh Buti (r.a.) planirao prebjeg ali nije mogao jer je bio pod stalnom prismotrom.

To su dakle cinjenice koje znamo. Sve ostalo su naglabanja.
matematicar_teski

#7611 Re: Sirija

Post by matematicar_teski »

graue_maus wrote:
Opetja033 wrote:

Vi niste normalni.
+1
+1
matematicar_teski

#7612 Re: Sirija

Post by matematicar_teski »

Image

ruski publicista
imam neki gadan osjecaj da sam ovo negdje vidio ranije, a da negdje tamo u bosni
El_comadante

#7613 Re: Sirija

Post by El_comadante »

Opetja033 wrote:
amoninan wrote:

Taman.

Evo cinjenica koje znamo:

1) FSA je osudila ovaj teroristicki napad i odbacila odgovornost.
2) SNC je osudio ovaj napad.
3) Al Nusra je odbacila odgovornost.
4) Porodica sejha Butija (r.a.) je samo dan ili dva prije njegovog ubistva pobjegla u Tursku (ne Iran, ne Rusiju, ne Libanon - nego Tursku).
5) Njegov prijatelj i najblizi saradnik sejh al Yaqoub za ovaj teroristicki akt direktno optuzuje, samo i iskljucivo, Assada te tvrdi kako je i sam sejh Buti (r.a.) planirao prebjeg ali nije mogao jer je bio pod stalnom prismotrom.

To su dakle cinjenice koje znamo. Sve ostalo su naglabanja.
opetja ima smisla ovo što si naveo. i dolazimo do zaključka da je to Assad odradio da bi svalio na pobunjenike.
ramoni_sa

#7614 Re: Sirija

Post by ramoni_sa »

Ako se pokajao.....dakle "AKO" žao mi ga je...a ako nije..žao mi ga ko kačavende što bi mi bilo žao. Druga stvar, ko da je mene briga šta neki nevjernik misli, jesam li il nisam normalan. Volim muslimane ne volim nevjernike. Stvar "ličnog izbora" :D . Ah da i :sax:
Opetja033

#7615 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

ramoni_sa wrote:Ako se pokajao.....dakle "AKO" žao mi ga je...a ako nije..žao mi ga ko kačavende što bi mi bilo žao. Druga stvar, ko da je mene briga šta neki nevjernik misli, jesam li il nisam normalan. Volim muslimane ne volim nevjernike. Stvar "ličnog izbora" :D . Ah da i :sax:
Samo da nesto rascistimo, dakle ja sam nevjernik?
ramoni_sa

#7616 Re: Sirija

Post by ramoni_sa »

Otkud ja znam za tebe lično...ne poznajem tvoje stanje ali znam da http://dzemat-sabah.com/index.php?optio ... &Itemid=60 . Druga stvar, zar možeš muslimanu reći da nije normalan zbog toga što mrzi nevjernike? Treće pitanje, jel se odričeš mene, muslimana zato što mrzim svakog ko nije musliman? Eto odgovori :D
Kiki_Musampa

#7617 Re: Sirija

Post by Kiki_Musampa »

Mrziš sve ljude koji nisu muslimani, i muslimane koji ne razmišljaju kao ti,tj. nemaju ništa protiv katolika, pravoslavaca itd... Tvoj je svijet tako.... :-)
Opetja033

#7618 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

ramoni_sa wrote:Otkud ja znam za tebe lično...ne poznajem tvoje stanje ali znam da http://dzemat-sabah.com/index.php?optio ... &Itemid=60 . Druga stvar, zar možeš muslimanu reći da nije normalan zbog toga što mrzi nevjernike? Treće pitanje, jel se odričeš mene, muslimana zato što mrzim svakog ko nije musliman? Eto odgovori :D
Ti si rekao da te ne interesuje sto nevjernici za tebe tvrde da nisi normalan - a ja sam taj koji je to napisao. Ne mozes ni za sejha Butija (r.a.) tvrditi da je nevjernik. Sve i da je slobodno iznosio svoje misljenje, bez Assadovog pritiska (a mozemo gotovo sa sigurnoscu potvrditi da je bilo pritiska) - ne mozes ga protekfiriti tek tako i radovati se njegovoj smrti.
Da pojednostavim: aleviti nisu muslimani, tu postoji gotovo koncenzus, da se ova druga strana ne upali k'o hepo kockice - ne govorim o sitima opcenito, vec o alevitima. Mada postoje ucenjaci ehlu sunneta koji ih nisu tekfirili, primjer je jerusalemski muftija al Huseini (r.a). Dakle da postoji hilafet nad Butijem bi bila izvrsena smrtna kazna - ako je svojom voljom i ubjedjenjem podrzavao Assada i njegove zlocine ali bi mu se klanjala dzenaza jer nije postao otpadnik svojim djelom.

Brate, olako se koristite ovim terminima "nevjernik", "murted". Budi pazljiviji sa tim, znas za hadis "Ko zna jednog muslimana kaze da je nevjernik - jedan od njih dvojice je uistinu nevjernik".

Pljuvanjem po mrtvom sejhu neces nista postici, ne leti pred rudu i povuci rucnu.

Treca stvar - nije od sunneta mrziti nevjernike samo zbog toga sto nisu muslimani.
AleksoMKD

#7619 Re: Sirija

Post by AleksoMKD »

Izgleda da u Libanu rastu tenzije izmedju Shiita i Sunita, nadam se da nece puknut i tamo.

http://www.al-monitor.com/pulse/origina ... z2ODkCPqOR
ramoni_sa

#7620 Re: Sirija

Post by ramoni_sa »

َ''Vi ste narod najbolji od svih koji se ikada pojavio: tražite da se čine dobra djela, a od nevaljalih odvraćate, i u Allaha vjerujete....'' Ali Imran 110.

Znam za taj hadis, brate. Halali, al glupo mi je da sam napadnut na forumu i od muslimana. Onda se pitam na čijoj si strani. Za Butija sam također rekao, ako se pokajao žao mi ga je, u šta čisto sumnjam.
amoninan

#7621 Re: Sirija

Post by amoninan »

Dobro je ljudi...

malo duži izvještaj bitke za Khan Tuman (18.3). Velika pobjeda, kad ej Aleppo upitanju, u Khan Tumanu se nalazilo jedno od najvećih skladišta naoružanja u Siriji. 65 objekata je u pitanju. Velieke količine oružja su zaplijenjene. Hiljade sanduka. U akciji su učestovavli Al Nusra i jedinice Islamskog fronta ( Ahrar al Sham, Liva al haqq)

mapa utvrđenja, ogroman je to prostor, dobro branjen

http://wikimapia.org/#lat=36.1288466&lo ... 14&l=5&m=b

http://youtu.be/cnoe2tZfxfQ
ramoni_sa

#7622 Re: Sirija

Post by ramoni_sa »

amoninan wrote:Dobro je ljudi...

malo duži izvještaj bitke za Khan Tuman (18.3). Velika pobjeda, kad ej Aleppo upitanju, u Khan Tumanu se nalazilo jedno od najvećih skladišta naoružanja u Siriji. 65 objekata je u pitanju. Velieke količine oružja su zaplijenjene. Hiljade sanduka. U akciji su učestovavli Al Nusra i jedinice Islamskog fronta ( Ahrar al Sham, Liva al haqq)

mapa utvrđenja, ogroman je to prostor, dobro branjen

http://wikimapia.org/#lat=36.1288466&lo ... 14&l=5&m=b

http://youtu.be/cnoe2tZfxfQ
vrjeme je da zapjevamo :mrgreen: http://www.youtube.com/watch?v=roxyP1_Pj5w
amoninan

#7623 Re: Sirija

Post by amoninan »

AleksoMKD wrote:Izgleda da u Libanu rastu tenzije izmedju Shiita i Sunita, nadam se da nece puknut i tamo.

http://www.al-monitor.com/pulse/origina ... z2ODkCPqOR
Tenzije ključaju od 2008., kad ej Hezbollah bukvalno okupirao Bejrut. Inače, svaki dan im dolaze novi tabuti iz Sirije. 38 ih je neki dan u tajnosti pokopano. Čečeni ih razvališe u graničnom pojasu. Sada idu brodom do Tartusa, uglavnom.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7624 Re: Sirija

Post by Truba »

saće bespilotne da rokaju i jedne i druge i treće

:roll: tako biva saveznicima $AD-a
Opetja033

#7625 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

@amoninan

welcome back, nije te dugo bilo. Je li po srijedi bio odmor u Banovicima ili posao, nisam upratio? :D

Hizbollah i Iran su napravili nevjerovatnu glupost i ne mogu da vjerujem da prioritiraju sektastvu ne razmisljajuci na geostrateski nacin. Svakim danom koji prolazi, izoliraju sebe vise i vise. Cak je i jedan od njihovih sejhova, jedan od bivsih vodja Hizbollaha rekao da svaki pripadnik Hizbollaha koji pogine braneci Assadov rezim rezervise sam sebi mjesto u Dzehennemu, bio je taj intervju i ovdje cini mi se.

Koliko sam ja upratio, problem bi u Libanu mogao biti taj sto sunnije nemaju nikakvu vojnu miliciju koja bi mogla barem u pokusaju parirati Hizbollahu. Ne treba tu zanemariti ni AMAL.
Locked