Sirija

Locked
ramoni_sa

#7576 Re: Sirija

Post by ramoni_sa »

brojim helikoptere i tenkove koje je asad izgubio...ccc. Scenario kao u Bosni, ubiše ih ljudi u tenama (air max) :D :bih: :lol:
Sirom_ah

#7577 Re: Sirija

Post by Sirom_ah »

Aktivisiti iz Damaska javljaju da je uslijed granatiranja džamije el-Iman poginuo poznati sirijski alim šejh Muhammed el-Buti.Ove tvrdnje je potvrdila i sirijska Opservatorija za ljudska prava.Šejh Buti drži predavanja utorkom i četvrtkom u navedenoj džamiji.Nakon izbijanja ustanka protiv režima aktuelnog predsjednika el-Assada šejh Buti je otvoreno stao na stranu režima.
ramoni_sa

#7578 Re: Sirija

Post by ramoni_sa »

Bolje nije moglo :D Sad će mu turbe podić :run: :sax: buhaha
Klavikula

#7579 Re: Sirija

Post by Klavikula »

kakve lazi. za anala.
autobomba, prve informacije govore o 20 ubijenih. taj isti imam koji je ubijen stao je na stranu legalne i legitimne sirijske vlade i vojske.
Bouti je od samog početka konflikta stao na stranu sirijskih vlasti i u mnogo navrata osudio svaki pokušaj stranog uplitanja u Siriju. Istaknuo se svojim govorima u kojima je podržao borbu protiv pobunjenika i pripadnike sirijske vojske nazvao "herojima".
"osloboditelji" koji sad imaju i "demokratski" izabranog premijera sa 35 glasova ciljaju sve, pa i sunitske vjerske vodje. ovaj put demokratskim putem - autobombom.

jos nevjerovatnije je kakvom se sve propagandom maloumnici sluze.

Image

"nenaoruzanim demokratskim prosvjednicima" zelim sto prije da popiju metak u tikvu glupu.
graue_maus

#7580 Re: Sirija

Post by graue_maus »

AleksoMKD wrote:UN ce ispitati navodnu upotrebu hemiskog oruzja http://www.washingtonpost.com/world/nat ... ml?hpid=z3

Videcemo sta ce biti.
ovo od pocetka hoce da prometnu kao razlog za napad na siriju ........kao sto je atomska bomba bila razlog za napad na iraq .......
Klavikula

#7581 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Opetja033

#7582 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Ovaj teroristicki napad osudila je i opozicija. Sramotno. Nije mi Butija zao, imao sam visoko misljenje o njemu do pocetka revolucije u Siriji i ne mogu opisati koliko me razocarao. Neka mu Uzviseni Allah dz.s oprosti i podari mu Dzennet ali dobio je sto je trazio. Iako ovakvi teroristicki napadi ne donose nista dobro i takodje osudjujem ovaj gnusni napad.
hape

#7583 Re: Sirija

Post by hape »

ramoni_sa wrote:Bolje nije moglo :D Sad će mu turbe podić :run: :sax: buhaha
A turbe je za tebe nesto ruzno, ili?
Challenger__

#7584 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Što se sa takvima natežeš, Klavikula? Njihovi idoli su poklali 80-oro djece, mladića i ljudi i bacili ih uz rijeku u sunitskom Alepu. Njihovi idoli su bacili hemijsko oružje na sunite u Alepu. Njihovi idoli su ubili sunitskog alima. Njihovi idoli terorišu sunite koji se s njima ne slažu. Nema zločina koji će njihovo srce osuditi. Oni poriču i oni se nepravdi raduju. Dok mogu, a neće moći još dugo. Gubiš vrijeme, njihov um i njihovo srce je zapečaćeno.

Podsjećanje na alima Butija:

Challenger__

#7585 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

hape_hapica wrote:
A turbe je za tebe nesto ruzno, ili?
Turbe je nešto što se ruši, nešto što ovi fake "muslimani" drže za kufr. Nema svetinje za ove satanističke dronove.
Klavikula

#7586 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Challenger__ wrote:Što se sa takvima natežeš, Klavikula? Njihovi idoli su poklali 80-oro djece, mladića i ljudi i bacili ih uz rijeku u sunitskom Alepu. Njihovi idoli su bacili hemijsko oružje na sunite u Alepu. Njihovi idoli su ubili sunitskog alima. Njihovi idoli terorišu sunite koji se s njima ne slažu. Nema zločina koji će njihovo srce osuditi. Oni poriču i oni se nepravdi raduju. Dok mogu, a neće moći još dugo. Gubiš vrijeme, njihov um i njihovo srce je zapečaćeno.

Podsjećanje na alima Butija:

slava hrabrom covjeku koji je, na ovom nepravednom svijetu, stao na stranu istine i to na kraju zivotom platio.
Klavikula

#7587 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Opetja033 wrote:Ovaj teroristicki napad osudila je i opozicija. Sramotno. Nije mi Butija zao, imao sam visoko misljenje o njemu do pocetka revolucije u Siriji i ne mogu opisati koliko me razocarao. Neka mu Uzviseni Allah dz.s oprosti i podari mu Dzennet ali dobio je sto je trazio. Iako ovakvi teroristicki napadi ne donose nista dobro i takodje osudjujem ovaj gnusni napad.
"oslobodilacka" vojska je uradila sta da sprijeci napade ovog tipa?
"oslobodilacka" vojska je kaznila naredbodavce i pomocnike u izvrsenju ovog napada, kojih je do sad bilo jako puno?

licemjerno je narediti napad i onda se ogradjivati od istog. treba imati bar malo dostojanstva pa stati iza svojih dijela. nemoj ni pokusavati opravdati ovo, osuditi naredbodavce znam da neces.
Opetja033

#7588 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Klavikula wrote:
Opetja033 wrote:Ovaj teroristicki napad osudila je i opozicija. Sramotno. Nije mi Butija zao, imao sam visoko misljenje o njemu do pocetka revolucije u Siriji i ne mogu opisati koliko me razocarao. Neka mu Uzviseni Allah dz.s oprosti i podari mu Dzennet ali dobio je sto je trazio. Iako ovakvi teroristicki napadi ne donose nista dobro i takodje osudjujem ovaj gnusni napad.
"oslobodilacka" vojska je uradila sta da sprijeci napade ovog tipa?
"oslobodilacka" vojska je kaznila naredbodavce i pomocnike u izvrsenju ovog napada, kojih je do sad bilo jako puno?

licemjerno je narediti napad i onda se ogradjivati od istog. treba imati bar malo dostojanstva pa stati iza svojih dijela. nemoj ni pokusavati opravdati ovo, osuditi naredbodavce znam da neces.
Osudili su - dakle samim tim ne stoje iza toga. To je isto kao da za one pobijene fratre u Fojnici optuzis citavu ARBiH i kazes da je ratno predsjednistvo BiH dalo saglasnost da se oni pobiju i jer nisu uradili nista kako bi sprijecili napad.

Buti je na kraju ostao minorna licnost i njegovo ubistvo je sasvim nepotrebno. Od par hiljada ljudi koji su dolazili da slusaju njegova predavanja, na kraju je bio ostao na par desetina osoba. Ali mogu i shvatiti da je on bio meta sam po sebi, ne opravdavam ali shvatam. Medjutim pobiti ovoliko ljudi oko njega je gnusno i za to ne postoji nikakvo opravdanje. Naravno da osudjujem i nalogodavce. Ko god je ovo uradio nanio je stetu sirijskoj revoluciji. I to je upravo razlika izmedju nas i vas koji podrzavate Assada. Vi Assadove pokolje i zlocine samo prebacujete na drugu stranu (a dokazano je da ih je Assad izvrsio) ili ih negirate (famozna pekara i red za hljeb). Dok sa nase strane niko ovo ne opravdava vec osudjuje i ne prebacuje Assadu.
Isto vazi i za medije. Ni CNN ni BBC ni Al Jazeera ovo nece prisiti Assadu dok vasi jebeni izvori nikada nece priznati Assadove zlocine. Tu je sustina razlike.
ArtemisFowl

#7589 Re: Sirija

Post by ArtemisFowl »

,,...ako neko ubije nekoga koji nije ubio nikoga, ili onoga koji na Zemlji nered ne čini –
kao da je sve ljude poubijao;
a ako neko bude uzrok da se nečiji život
sačuva – kao da je svim ljudima život sačuvao.
Naši poslanici su im
jasne dokaze donosili, ali su mnogi od njih, i poslije toga, na Zemlji
sve granice zla prelazili.'' El-Maide 32.

,,A onima koji budu vjerovali i dobra djela činili, On će njima punu
nagradu dati. – Allah ne voli nasilnike.'' Alu Imran 57

Pogledajmo kako je Poslanik a.s. savjetovao vojsku pred
odlazak na Mutu tj u borbu sa Vizantijcima:

„Ne ubijajte djecu
niti zene, a ni oronule starce niti monahe u samostanima!Ne dirajte palme!Ne
sjecite drva!Ne rusite zgrade!
ramoni_sa

#7590 Re: Sirija

Post by ramoni_sa »

Kazna za one koji protiv Allaha i Poslanika Njegova vojuju i koji nered na Zemlji čine jeste: da budu ubijeni, ili razapeti, ili da im se unakrst ruke i noge odsijeku ili da se iz zemlje prognaju. To im je poniženje na ovom svijetu, a na onom svijetu čeka ih patnja velika. Maide : 33

Buti namjerno pogrešno tumači hadis. Zbirku u ruke :D ah "satanistički dronovi"? Zabavno ti je iz dana u dan :D
grizly1991

#7591 Re: Sirija

Post by grizly1991 »

bokte yebo ti se fakat raduješ tuđoj smrti?????
Cyrax

#7592 Re: Sirija

Post by Cyrax »

Nek se on i dalje kliberi a Gvantanamo je jos otvoren. :bih:
Moderni vjernici :)
Klavikula

#7593 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Razjedinjenost nakon izbora "premijera" - 12 ključnih članova napustilo sirijsku opozicionu koaliciju SNC
Image
Svega dan nakon što je u Istanbulu Sirijska Nacionalna Koalicija (SNC) objavila kako su izabrali "premijera" (opširnije: Preočita orkestracija Washingtona: sirijska opozicija u Istanbulu izabrala svog "premijera" - američkog državljana i biznismena iz Teksasa) još jednom se pokazala razjedinjenost koja vlada u pro-zapadnoj koaliciji koja je stvorena 11. studenoga 2012. u glavnom gradu Katara na direktan nagovor SAD-a.

Najmanje 12 ključnih ljudi izašlo je iz SNC-a nakon što je koalicija za svog premijera izabrala Ghassana Hittoa. Među 12-oricom nalazi se zamjenica vođe koalicije, Soheir Atassi, i glasnogovornik Walid al-Bunni. Iz SNC-a su također izašli i Kamal Labwani, Marwan Hajj Rifai, Yehia al-Kurdi, i Ahmad al-Assi Jarba. AFP prenoi kako informacije govore da bi uskoro još članova moglo objaviti svoj izlazak iz ove oporbene koalicije.

U izjavi povodom izlaska iz koalicije, skupina je kao ključni razlog navela kako se odluke "diktiraju izvana" te kako se ne poštuju "demokratski principi". Atassi je naglasila kako izlazi iz SNC-a jer ne želi biti "marioneta stranih sila".

Izgleda kako su neki članovi SNC-a tek sada shvatili kako je cijela koalicija i osnovana isključivo s ciljem da bude marioneta zapadnih sila i regionalnih anti-sirijskih režima. Izbor Sirijca iz SAD-a, koji je američki državljanin i uspješan biznismen u jednoj informatičkoj kompaniji, nekima je izgleda poslužio kao potvrda prijašnjih sumnji da ova organizacija od 62 člana sa sjedištem u Istanbulu ne zastupa "interese sirijskog naroda", već stranih agendi.

Unatoč tome, znatan broj zapadnih država i NATO članica, uključujući i Hrvatsku, upravo je ovu skupinu priznao za "jedinog legitimnog predstavnika sirijskog naroda". Ipak, jedna stvar je jasna, SNC nikada nije zaista bio "predstavnik sirijskog naroda", a ove unutarstranačke borbe samo su još jedan dokaz te činjenice.
podjele medju teroristima. sad cemo vidjeti ko od ovih ima autoritet nad nekom od formacija na terenu. medjusobnih sukoba je bilo, ovo bi jos vise moglo zaostriti cijelu situaciju. ionako je SNC skup ljudi koji u ovom ratu vide iskljucivo financijski interes, sad ce se tek voditi borbe oko podjele plijena.
ramoni_sa

#7594 Re: Sirija

Post by ramoni_sa »

Šta češ...nemoguće je natjerati nekoga da voli nekog drugog...npr da volim tipa poput butija...kao da volim kačavendu...ili tebe cyrax ili nekog ko mi "nije po mjeri", ako me razumiješ. :sax: Jednostavno NE VOLIM ubice i likove koji stoje iza takvih, a volim samo Muslimane ;)
sarajevoxxxx

#7595 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Da Allah dragi podari Džennet Butiju i svim ostalima koji su poginuli zajedno sa njime.

Nisam se slagao sa njime , ali je bio simpatičan, i interesantan. Kakvo je samo predavanje održao u amfiteatru FIN-a prije par godina u Sarajevu. Njegova knjiga ''Selefije zemenun mubarekun la mezheb džedid'' je prvo što sam pročitao od njega.

Samo idiot se može radovati smrti ovog čovjeka.

Šta god govorio o režimu i Bešaru njegov izbor, možda je bio i pod pritiskom, izmanipuliran, čovjek star...niko ne zna kakve su okolnosti u Siriji.

Čisto sumnjam da bilo ko od opozicionara ima bilo šta sa Butijevom smrću. Ako i ima biće razapet zbog toga.
Cyrax

#7596 Re: Sirija

Post by Cyrax »

ramoni_sa wrote:Šta češ...nemoguće je natjerati nekoga da voli nekog drugog...npr da volim tipa poput butija...kao da volim kačavendu...ili tebe cyrax ili nekog ko mi "nije po mjeri", ako me razumiješ. :sax: Jednostavno NE VOLIM ubice i likove koji stoje iza takvih, a volim samo Muslimane ;)
I k*rac me zaboli koga ti i tvoja sorta volite :D .Uzivo me niste impresionirali 1%, nedostatak testisa vas prati.
Samo znam da vas u svakoj normalnoj zemlji spengaju u zatvor ili pomno prate kao i svaku drugu kriminalnu skupinu. ;-)
Jbg ne mozes drugacije sa "ljudima" kojima je vrhunac hrabrosti postavljanje eksploziva u dzamijama i mangupisanje preko foruma.
Ne trolaj i ne flameaj temu vise. ;-)
ramoni_sa

#7597 Re: Sirija

Post by ramoni_sa »

Jbg ne mozes drugacije sa "ljudima" kojima je vrhunac hrabrosti postavljanje eksploziva u dzamijama i mangupisanje preko foruma.
Ne trolaj i ne flameaj temu vise. ;-)[/quote] hahhahah jel to vrhunac mržnje il možeš još izvalit nešto jače? :lol: A koja je to sorta? Musliman u Bosni? Znam da s takvima nemaš ništa :D ...nego hajd ti s testisima u kladionicu pa na pivu :mrgreen: :sax:
Cyrax

#7598 Re: Sirija

Post by Cyrax »

Ne pijem i ne kladim se.
Muslimani u BiH nikad nisu bili naklonjeni dizanju u zrak dzamija punih vjernika, ritualnom klanju etc. Da ne govorim o smijanju i slavljenju istog tako da se vidi iz tvojih postova ko je strano tijelo ovdje. ;-)
Diskusija sa tobom zavrsena. Zalosno je ijednu rijec tebi napisati pa i preko foruma.
ramoni_sa

#7599 Re: Sirija

Post by ramoni_sa »

Ja nisam naklonjen dizanju u zrak vjernika, što se vidi u mojim postovima. A drago mi je da butija nema više kao što će mi bit još draže kad ne bude asada i asadista. Divan rječnik imaš btw što se vidi iz tvojih postova. :sax: besplatno nerviram :lol:
grizly1991

#7600 Re: Sirija

Post by grizly1991 »

Cyrax wrote:Ne pijem i ne kladim se.
Muslimani u BiH nikad nisu bili naklonjeni dizanju u zrak dzamija punih vjernika, ritualnom klanju etc. Da ne govorim o smijanju i slavljenju istog tako da se vidi iz tvojih postova ko je strano tijelo ovdje. ;-)
Diskusija sa tobom zavrsena. Zalosno je ijednu rijec tebi napisati pa i preko foruma.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Locked