Jok, ovi sami sebe bombardovali.... Sacekaj, to sam negdje ranije vec cuo. Sto bi Djole rekao "opet los deja vu...."Klavikula wrote:kazem ja sebiha.Opetja033 wrote:Naravno, radi se o lazima Assadovih krvoloka. Njegove pristalice su koristile hemijsko oruzje, da bi odmah nakon toga uslijedio i vazdusni napad. Selo Han al Assalije je vec par dana pod kontrolom osloboditelja i nema nikakve logike da sami sebe gadjaju hemijskim oruzjem, zar ne? Ovo selo je od oslobodjenja pod konstantnim napadima Assadovih krvoloka i napad hemijskim oruzjem je samo tacka na "i". Ako ovo nije povod za vojnu intervenciju, onda ne znam sta moze biti.Klavikula wrote:Sirija u egzilu izabrala premijera, amerikanca. naravno on je potpuno legitiman predstavnik Sirije, iako nije izabran na izborima, a Assad koji je izabran na izborima je nelegitiman. jako zanimljivo.
usput, teroristi se malo igrali hemijskim oruzjem, malo civile gadjali, ali to su ustvari sebihe.
i onda dodje neki kreten i tvrdi kako njih podrzava sirijski narod.
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... jvzeuhzkYA
univerzitetska bolnica u Alepu danas nakon napada.
CInjenica je (a to si i ti priznao) da se izbori u Siriji mogu nazvati svim imenima osim slobodnim i demokratskim, dakle Assad nema legitimitet. Novog premijera su izabrali predstavnici stranaka i pokreta kojima je bilo zabranjeno ucesce na izborima u Siriji (toliko o legitimitetu Assada). Ovo je naravno prelazna vlada i cim sklone Zirafu sa vlasti i ovog svijeta - slijede demokratski, fer i posteni izbori.
Sirija
- Opetja033
#7501 Re: Sirija
- Klavikula
#7502 Re: Sirija
upravo o tome ti pricam, bombardovana je cetvrt pod kontrolom SAA. pravo kazes, sami sebe bombardovali.
- Opetja033
#7503 Re: Sirija
Ne, selo u pitanju je pod kontrolom oslobodilaca.Klavikula wrote:upravo o tome ti pricam, bombardovana je cetvrt pod kontrolom SAA. pravo kazes, sami sebe bombardovali.
- Klavikula
#7504 Re: Sirija
iz Kafr Dael, koji je pod kontrolom terorista, bombardovana je cetvrt Khan Al-Assel, pod kontrolom Armije.Opetja033 wrote:Ne, selo u pitanju je pod kontrolom oslobodilaca.Klavikula wrote:upravo o tome ti pricam, bombardovana je cetvrt pod kontrolom SAA. pravo kazes, sami sebe bombardovali.
- Opetja033
#7505 Re: Sirija
Izvor da je Khan al Assel pod kontrolom Assadovih pristalica?Klavikula wrote:iz Kafr Dael, koji je pod kontrolom terorista, bombardovana je cetvrt Khan Al-Assel, pod kontrolom Armije.Opetja033 wrote:Ne, selo u pitanju je pod kontrolom oslobodilaca.Klavikula wrote:upravo o tome ti pricam, bombardovana je cetvrt pod kontrolom SAA. pravo kazes, sami sebe bombardovali.
P.S. IRIB i Assadove medije ne prihvatam kao adekvatan izvor.
- Klavikula
#7506 Re: Sirija
al su zato islambosna i mimber vrhunski izvori.
uglavnom, sebihe su to sve izvele, Assad je najgori, a FSA je oslobodilacka vojska. Sirijci ih podrzavaju i dosli su pred predsjednicku palatu, Assad pada za 2 sata. neda mi se vise u krug ici.
uglavnom, sebihe su to sve izvele, Assad je najgori, a FSA je oslobodilacka vojska. Sirijci ih podrzavaju i dosli su pred predsjednicku palatu, Assad pada za 2 sata. neda mi se vise u krug ici.
Last edited by Klavikula on 19/03/2013 19:58, edited 1 time in total.
- Opetja033
#7507 Re: Sirija
Dakle nemas izvor koji ce potvrditi da Assadovi krvnici kontrolisu selo. Vec danima, gotovo sedmicu je pod kontrolom oslobodilaca.Klavikula wrote:al su zato islambosna i mimber vrhunski izvori.
uglavnom, sebihe su to sve izvele, neda mi se vise vrtiti u krug.
- Klavikula
#7508 Re: Sirija
izvor da teroristi kontrolisu selo? ne prihvatam BBC, CNN, mimber, islambosna, kavkaski emirat i ostali proljev od medija.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#7509 Re: Sirija
a taftanazKlavikula wrote: iz Kafr Dael, koji je pod kontrolom terorista, bombardovana je cetvrt Khan Al-Assel, pod kontrolom Armije.
-
Avetinho
#7510 Re: Sirija
U Taftanazu su civili izvrsili masovno samoubistvo kako bi zlocinacki optuzili Asadov rezim za masakr bradatih krvolocnih baba i do zuba nenaouruzane djece.japin_mutapi wrote:a taftanazKlavikula wrote: iz Kafr Dael, koji je pod kontrolom terorista, bombardovana je cetvrt Khan Al-Assel, pod kontrolom Armije.
- Opetja033
#7511 Re: Sirija
Nakon sto su povampireni Assadovci poceli koristiti hemijsko oruzje nad civilima, medjunarodna zajednica MORA vojno intervenisati!
- Cyrax
#7512 Re: Sirija
Oslobodioci ubijaju samo sebihe no sikiriki. Njihove pravedne hemikalije, meci, granate, autobombe i nozevi sami pronalaze srce (a bgm i vratove) "nevjernika" a narod Sirije im, od srca, baca svoje zlato, automobile, industrijske masine, raznu tehniku pa i svoje kceri i zene da nam se borci iz raznih krajeva svijeta oslade. Do juce se robijalo a danas pusku u ruke, nije ni njima lahhhhko.
Sve to finansiraju zemlje gdje se inace najvise postuju ljudska prava i gdje vladaju najpravednije kraljevske porodice a i skromni ljudi nadasve.
Sa petrodo...pardon, sa dinom u srcu i bracom kolonizatorima i cionistima pod ruku protiv nevjernika.
Slava dobrociniteljima Islama i donositeljima rahatluka i napretka u muslimanskom svijetu.
Da nam nasi kraljevi kupe bar 100 komada LaFerarija i Aventadora dok braca u Somaliji krepavaju od gladi.
Mi cemo dotad siriti "pravi" Islam nozem i samoubicama.
Sve to finansiraju zemlje gdje se inace najvise postuju ljudska prava i gdje vladaju najpravednije kraljevske porodice a i skromni ljudi nadasve.
Sa petrodo...pardon, sa dinom u srcu i bracom kolonizatorima i cionistima pod ruku protiv nevjernika.
Slava dobrociniteljima Islama i donositeljima rahatluka i napretka u muslimanskom svijetu.
Da nam nasi kraljevi kupe bar 100 komada LaFerarija i Aventadora dok braca u Somaliji krepavaju od gladi.
- Cyrax
#7513 Re: Sirija
Znaci usla voda u usi pa se gospodari opet prizivaju. Neka, dobro je to.Opetja033 wrote:Nakon sto su povampireni Assadovci poceli koristiti hemijsko oruzje nad civilima, medjunarodna zajednica MORA vojno intervenisati!
- Opetja033
#7514 Re: Sirija
Cyrax wrote:Znaci usla voda u usi pa se gospodari opet prizivaju. Neka, dobro je to.Opetja033 wrote:Nakon sto su povampireni Assadovci poceli koristiti hemijsko oruzje nad civilima, medjunarodna zajednica MORA vojno intervenisati!
Sudeci po ovom pljuvanju neistomisljenika, vrijedjanju te sudeci po tome sto se Assadov tabor ovdje usutio kada su u pitanju izvjestaji sa fronta - mis iz Damaska ce uskoro napustiti brod a frustracije medju konspirativcima na forumu su sve vece.
Sudeci po cinjenici da su Assadove zvjeri pocele koristiti hemijsko oruzje nad civilima - mozemo govoriti o tome koliko su postali ocajni.
Naravno, upotreba hemijskog oruzja od strane jednog rezima nad civilima koji samo zele demokratiju - jeste nesto preko cega MZ u 21 stoljecu ne moze da predje. Barem se nadam.
- Cyrax
#7515 Re: Sirija
Nit' te pljujem nit' vrijedjam. Zamijenio si me za mmar ili challengera.
Samo sam iznio moju opservaciju. I braca u Libiji su haman poceli skakati u vodu kad je NATO odlucio da intervenise.
Zato kazem da je voda u usima.
A situacija na frontu? Jedni ne mogu u gradove a drugi ne mogu (ili nece) iz istih. Pa kom obojci kom opanci dok neko ne odustane pri tom misleci na cioniste ili Rusija/Iran jaranstvo.
Samo sam iznio moju opservaciju. I braca u Libiji su haman poceli skakati u vodu kad je NATO odlucio da intervenise.
Zato kazem da je voda u usima.
A situacija na frontu? Jedni ne mogu u gradove a drugi ne mogu (ili nece) iz istih. Pa kom obojci kom opanci dok neko ne odustane pri tom misleci na cioniste ili Rusija/Iran jaranstvo.
Last edited by Cyrax on 19/03/2013 21:31, edited 1 time in total.
-
matematicar_teski
#7516 Re: Sirija
Uskoro ce Sirija biti slobodna. Inšalah
- Klavikula
#7517 Re: Sirija
lijepo receno, da i ja pozelim svu srecu ovoga svijeta junacima vas cijelog dunjaluka sto se skupise u Siriju da oslobode sunite od alavita i siita i ostale nevjernicke bagre. neka im Allah na ovom svijetu da sve najbolje, a na onom nek idu ravno u dzenet i sva blagostanja nek imaju. amin.Cyrax wrote:Oslobodioci ubijaju samo sebihe no sikiriki. Njihove pravedne hemikalije, meci, granate, autobombe i nozevi sami pronalaze srce (a bgm i vratove) "nevjernika" a narod Sirije im, od srca, baca svoje zlato, automobile, industrijske masine, raznu tehniku pa i svoje kceri i zene da nam se borci iz raznih krajeva svijeta oslade. Do juce se robijalo a danas pusku u ruke, nije ni njima lahhhhko.
Slava dobrociniteljima Islama i donositeljima rahatluka i napretka u muslimanskom svijetu.![]()
da se sad vratimo hemikalijama. ako su gadjali iz Kafr Dael, koji je pod kontrolom terorista, a hemija pala u Khan Al-Assel, prema opetja pod kontrolom terorista, (a inace pod kontrolom Armije, sto je manje bitno za ovu priliku) znaci li to da su teroristi sami sebe gadjali a da su opet civili nastradali.
- Klavikula
#7518 Re: Sirija
ponudi nam ti svoje vidjenje stanja na terenu, sto detaljnije.Opetja033 wrote:Cyrax wrote:Znaci usla voda u usi pa se gospodari opet prizivaju. Neka, dobro je to.Opetja033 wrote:Nakon sto su povampireni Assadovci poceli koristiti hemijsko oruzje nad civilima, medjunarodna zajednica MORA vojno intervenisati!
Sudeci po ovom pljuvanju neistomisljenika, vrijedjanju te sudeci po tome sto se Assadov tabor ovdje usutio kada su u pitanju izvjestaji sa fronta - mis iz Damaska ce uskoro napustiti brod a frustracije medju konspirativcima na forumu su sve vece.
Sudeci po cinjenici da su Assadove zvjeri pocele koristiti hemijsko oruzje nad civilima - mozemo govoriti o tome koliko su postali ocajni.
Naravno, upotreba hemijskog oruzja od strane jednog rezima nad civilima koji samo zele demokratiju - jeste nesto preko cega MZ u 21 stoljecu ne moze da predje. Barem se nadam.
"Assadov tabor" se nije usutio zato sto Armija gubi, naprotiv SAA nikade bolje ne stoji na terenu, vec zato sto se nema smisla raspravljati sa ljudima koji informacije crpe sa islambosna i mimbera. sve zanimljivo smo davno prosli, nismo se slozili i nema smisla ici u krug.
- Cyrax
#7519 Re: Sirija
Reci ti nama, naravno ako ovi "oslobode" Siriju, sta cemo sa kaurinima?matematicar_teski wrote:Uskoro ce Sirija biti slobodna. Inšalah
Hoce li ih ko Izrael Palestince postepeno iseljavati i ubijati ili po kratkom postupku dok se ne zna ko pije a ko placa? U oba slucaja svaliti na sebihe naravno.
-
matematicar_teski
#7520 Re: Sirija
vidjet cemoCyrax wrote:Reci ti nama, naravno ako ovi "oslobode" Siriju, sta cemo sa kaurinima?matematicar_teski wrote:Uskoro ce Sirija biti slobodna. Inšalah
Hoce li ih ko Izrael Palestince postepeno iseljavati i ubijati ili po kratkom postupku dok se ne zna ko pije a ko placa? U oba slucaja svaliti na sebihe naravno.
- Opetja033
#7521 Re: Sirija
Ti opet polazis od propagande da je Khan al Assel gadjan iz Kafr Dael, medjutim niko drugi osim rezima i njegovih vjernih mentora to ne tvrdi. Dakle nemas argumenata.Klavikula wrote:da se sad vratimo hemikalijama. ako su gadjali iz Kafr Dael, koji je pod kontrolom terorista, a hemija pala u Khan Al-Assel, prema opetja pod kontrolom terorista, (a inace pod kontrolom Armije, sto je manje bitno za ovu priliku) znaci li to da su teroristi sami sebe gadjali a da su opet civili nastradali.
naprotiv SAA nikade bolje ne stoji na terenu
I ti onda mrtav ozbiljan dodjes i kazes da Assadovi placenici nisu nikada bolje stajali i bili jaci. Pa jebeni Bagdhad Bob bi ti pozavidio na propagandi.
-
matematicar_teski
#7522 Re: Sirija
[youtube]http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... KPvb1NjKZk[/youtube]
-
Avetinho
#7523 Re: Sirija
Zasto mislis da je bolje pod Asadom? Asad je vec okrenuo svu silu drzave, od snajperista preko tenkova, avijacije, SKUD-ova, kasetnih bombi, evo sad i hemijskog oruzja, prvo protiv nenaoruzanih demonstranata, pa je onda slao ubice od vrata do vrata, da dovlace narod na trgove i vrsi masovne egzekucije. Sad kad je narodu do grla doslo, pa se uhvatili oruzja, place kako vodi rat protiv "terorista". U slucaju Sirije, jedini teroristi su Asad i njegovi poslusnici.Cyrax wrote:Reci ti nama, naravno ako ovi "oslobode" Siriju, sta cemo sa kaurinima?matematicar_teski wrote:Uskoro ce Sirija biti slobodna. Inšalah
-
grizly1991
#7524 Re: Sirija
Navedi izvor koji kaže da je Assad koristio hemijsko oružje? I ti i ostali koji tako tvrdite.Ja Sam Odavle wrote:Zasto mislis da je bolje pod Asadom? Asad je vec okrenuo svu silu drzave, od snajperista preko tenkova, avijacije, SKUD-ova, kasetnih bombi, evo sad i hemijskog oruzja, prvo protiv nenaoruzanih demonstranata, pa je onda slao ubice od vrata do vrata, da dovlace narod na trgove i vrsi masovne egzekucije. Sad kad je narodu do grla doslo, pa se uhvatili oruzja, place kako vodi rat protiv "terorista". U slucaju Sirije, jedini teroristi su Asad i njegovi poslusnici.Cyrax wrote:Reci ti nama, naravno ako ovi "oslobode" Siriju, sta cemo sa kaurinima?matematicar_teski wrote:Uskoro ce Sirija biti slobodna. Inšalah
-
popokatepetl_com
#7525 Re: Sirija
Sa teroristima nema pregovora, treba ih nastaviti udarati gvozdenom pesnicom, nece ni zapad vjecno moci pomagati.