Sanjaju Bogoljube mali cionisticki zvrci na navijanje, bas kao i za Iran, ali snovi su jedino sto im preostaje.bogoljub wrote:A poslije mogu otvoriti fabriku za proizvodnju drški i sami sebi to zagurati tamo gdje treba.Ja Sam Odavle wrote:Taj drzavnik salje ratnu avijaciju i artiljeriju na babe, zene i djecu Alepa, Damaska i Homsa.Man of steel wrote:
Da je Assad od suhog zlata i oličenje dobra on njima opet ne bi valjao jer je za njih kafir i nevjernik.
Nadam se da ce ostati koja metla s drvenom drskom za ovog krvoloka.
Jer po uzoru na Libiju ništa im drugo i ne preostaje!
Sirija
-
mmaar
#7026 Re: Sirija
- Man of steel
#7027 Re: Sirija
A zašto bi Assad slao ratnu avijaciju i bacao bombe na babe,ženu i djecu?Ja Sam Odavle wrote:Taj drzavnik salje ratnu avijaciju i artiljeriju na babe, zene i djecu Alepa, Damaska i Homsa.Man of steel wrote:
Da je Assad od suhog zlata i oličenje dobra on njima opet ne bi valjao jer je za njih kafir i nevjernik.
Daj mi barem jedan valjan i logičan razlog za to?
Nije li baš njemu u čitavoj Siriji najviše stalo do toga da se razaranja i ubijanja prekinu jer svaki novi dan rata i svaka nova žrtva ne idu u prilog njegovih interesa.?
Dok sa druge strane ti pobunjenici, ta bagra i ološ koji se naziva FSA, upravo za cilj imaju da proizvedu što veći haos, razaranja i produbljivanje rata jer im to ide u prilog. Da je drugačije do sutra ih ne bi bilo.
Zbog svega toga tvoje pretpostavke o Assadu koji ubija malu djecu i slobodarskoj FSA koja spašava djecu, nisu ni malo tačne.
-
mmaar
#7028 Re: Sirija
Sirom_ah wrote:Jel to BA sve?,ja sam mislio da si rjecitovitiji bolan.
Mislis da ci cool zato sto si provokator los
textove kao tvoje bacam u kos...
Hoces jos,aaaa?,hoces jos ba
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Kakva gudra!
-
Avetinho
#7029 Re: Sirija
Da ostane na vlasti koju mu je babo ostavio?Man of steel wrote:A zašto bi Assad slao ratnu avijaciju i bacao bombe na babe,ženu i djecu?Ja Sam Odavle wrote:Taj drzavnik salje ratnu avijaciju i artiljeriju na babe, zene i djecu Alepa, Damaska i Homsa.Man of steel wrote:
Daj mi barem jedan valjan i logičan razlog za to?
Nije li baš njemu u čitavoj Siriji najviše stalo do toga da se razaranja i ubijanja prekinu jer svaki novi dan rata i svaka nova žrtva ne idu u prilog njegovih interesa.?
Dok sa druge strane ti pobunjenici, ta bagra i ološ koji se naziva FSA, upravo za cilj imaju da proizvedu što veći haos, razaranja i produbljivanje rata jer im to ide u prilog. Da je drugačije do sutra ih ne bi bilo.
Zbog svega toga tvoje pretpostavke o Assadu koji ubija malu djecu i slobodarskoj FSA koja spašava djecu, nisu ni malo tačne.
- Man of steel
#7030 Re: Sirija
Pa šta ako je naslijedio od babe vlast?Ja Sam Odavle wrote: Da ostane na vlasti koju mu je babo ostavio?
Zar je trebao kao svaka slobodarska država da raspiše slobodne demokratske izbore pa da mu Rotšildi svojim parama i svojim nezavisnim medijima izaberu vlast i da Sirija kapitulira bez ispaljenog metka?
Ovako se barem zna ko je, šta je, i za čije interese radi.
- Challenger__
#7031 Re: Sirija
Apleppo, protesti opozicije, Ruskaja Pravdaja:
"Da ostane na vlasti koju mu je babo ostavio? Ne mere".
Ne mereeeeeeeeeeeeeeeeeee, uaaaaaaaaa Asadeeeeeeeeeeeeeej
- Challenger__
#7032 Re: Sirija
Da se podsjetimo na "pozadinsku aktivnost" kriminalaca iz tzv. "FSA":
FSA Robbed Over 1,000 Aleppo Factories & Transferred Them to Turkey with Turkish Govt's Help Eretz Zen
http://www.youtube.com/watch?v=uOSUh87W ... ults_video
FSA Robbed Over 1,000 Aleppo Factories & Transferred Them to Turkey with Turkish Govt's Help Eretz Zen
http://www.youtube.com/watch?v=uOSUh87W ... ults_video
- Challenger__
#7033 Re: Sirija
Pred očima tzv. "međunarodne zajednice" odnose čitave fabrike, pljačkaju višedecenijski trud sirijskog ćovjeka i naroda... Pu!
-
popokatepetl_com
#7034 Re: Sirija
Ovako su cetnici iz Grbavice iznosili sve sto je vrijedilo iz opljackanih stanova i kuca odnijeli na Sokolac pa u Srbiju.
- Challenger__
#7035 Re: Sirija
Turskoj privreda a Siriji "hilafet". Bagra lopovska i bezbožnička. Kriminalci i ubice sa imenom Božijim na usnama. Dno dna ljudskog roda.
Šljam.
Šljam.
- hneuron
#7036 Re: Sirija
E vidiš ako ovaj rat pokušaš projektirati iz druge perspektive izvan "vjerske" i "sektaške" kojom se nazire realna intecija i motiv "dušebrižnika" sa jedne strane i "braće" sa druge onda sva ova toliko elaborirana rasprava velikim dijelom pada u vodu.Challenger__ wrote:Turskoj privreda a Siriji "hilafet". Bagra lopovska i bezbožnička. Kriminalci i ubice sa imenom Božijim na usnama. Dno dna ljudskog roda.
Šljam.
Kako je moguće da "dokazani" prijatelji ovog napaćenog naroda imaju i druge motive osim deklarisanih(humanitarni, prodemokratski) Ja ipak mislim da ova postrojenja brižno sklanjaju od uništenja pa će ih tamo popraviti i modernizovati i u narednom periodu vratiti da ovi nemoraju kupovat druge.
- Challenger__
#7038 Re: Sirija
Nadam se da ironišeš jer "robbed" je robbed, ukradeno, opljačkano.Ja ipak mislim da ova postrojenja brižno sklanjaju od uništenja pa će ih tamo popraviti i modernizovati i u narednom periodu vratiti da ovi nemoraju kupovat druge.
- hneuron
#7039 Re: Sirija
Naravno-sledeći put ću biti malo eksplicitniji.Challenger__ wrote:Nadam se da ironišeš jer "robbed" je robbed, ukradeno, opljačkano.Ja ipak mislim da ova postrojenja brižno sklanjaju od uništenja pa će ih tamo popraviti i modernizovati i u narednom periodu vratiti da ovi nemoraju kupovat druge.
- Challenger__
#7040 Re: Sirija
Da... Eksploatacija sirijske nafte na golanskoj visoravni od strane američko-izraelskih partnera.zlata wrote: http://www.telegraph.co.uk/news/worldne ... ights.html
Israel has given permission for an American based energy company to drill for oil in the Golan Heights, a plateau it captured from Syria in 1967.
http://www.un.int/syria/golan.htm
ALI!
Sve bi to bilo nemoguće da nema lažnih muslimana, vehabijskih kiborga, droid-"opozicije" koja nije ni svjesna za koga i za čije interese ratuje.
Last edited by Challenger__ on 23/02/2013 23:52, edited 1 time in total.
- hneuron
#7041 Re: Sirija
Između ostalog nađoh da ovaj magistar smatra fudbal haramom.Uži član moje familije je fudbalski reprezentativac. Šta da radim sada???zigs7 wrote:http://youtu.be/K0vrbHY27Z0
Oprostite na ovom off topicu,Al me ovo prepade!!
-
udrch
#7042 Re: Sirija
e ako ti je uži član familije fudbalski reprezentativac onda ti sve opraštamohneuron wrote:Između ostalog nađoh da ovaj magistar smatra fudbal haramom.Uži član moje familije je fudbalski reprezentativac. Šta da radim sada???zigs7 wrote:http://youtu.be/K0vrbHY27Z0
pod uslovom da je reprezentativac Bosne i Hercegovine..
šta sve neće izmisliti ovi navijači Diktatora ibn Diktatora..
- hneuron
#7043 Re: Sirija
Sada mi je mnogo lakše kad vidjeh tvoj oprost inače nebih mogao zaspati.udrch wrote:e ako ti je uži član familije fudbalski reprezentativac onda ti sve opraštamohneuron wrote:Između ostalog nađoh da ovaj magistar smatra fudbal haramom.Uži član moje familije je fudbalski reprezentativac. Šta da radim sada???zigs7 wrote:http://youtu.be/K0vrbHY27Z0
Oprostite na ovom off topicu,Al me ovo prepade!!..
pod uslovom da je reprezentativac Bosne i Hercegovine..
šta sve neće izmisliti ovi navijači Diktatora ibn Diktatora..
Ma jok ja se samo malo falim da podignem malo svoj rejting ovdje do koga mi je mnogo stalo.
A ti se baš mene uhvatio ko pijan plota ili ti moje nije dovoljno jasno.
-
udrch
#7044 Re: Sirija
nemoj se precjenjivati..ja se nisam tebe uhvatio..meni ste vi svi isti..branioci diktatora..
-
zlata
#7045 Re: Sirija
hneuron wrote:Između ostalog nađoh da ovaj magistar smatra fudbal haramom.Uži član moje familije je fudbalski reprezentativac. Šta da radim sada???zigs7 wrote:http://youtu.be/K0vrbHY27Z0
Je'l' slucajno da sve ove bradonje-fanatici
(bilo pravoslavni, muslimani ili zidovski)
najprije puste brade,
obuku se cudnovato, arhaicno,
pa pocnu pripovjedat k'o da imaju direktnu liniju s'Bogom.
Sveznalice kojim bi i Bog zavidio...
Izgleda da iza brada skrivaju nedostatak tolerancije prema razlicitom.
Ko da im fali prave empatije, ljudskosti, i "zdrava razuma".
Za razliku od bradonje Vuka Draskovica,
ovaj Magistar Safet, se izgleda nikad nece pokajat za sirenje ovolike mrznje.
On izgleda ima direktnu liniju do'Boga.
Njegova je svaka "halal".
- hneuron
#7046 Re: Sirija
Ovo moje gornje je bilo ironično osvrtanje na postovani link.Međutim bez imalo ironije moram konstatirati da ovajtip "magistara" zauzimaju sve veći dio prostora na ovdašnjoj vjerskoj sceni. Ne govorim ovo bez razloga jer dovoljno je pogledati stil pisanja i način izražavanja određenog broja forumaša ovdašnjih.. Po određenim temama pa i po ovoj je gotovo nemoguće napisati bilo šta u "laičkoj" formi bez da se isto domah ne etiketira i uvija u plašt nekakvih "podijela,pravovjernih i krivovjernih ispravnih i u zabludi" itdzlata wrote:hneuron wrote:Između ostalog nađoh da ovaj magistar smatra fudbal haramom.Uži član moje familije je fudbalski reprezentativac. Šta da radim sada???zigs7 wrote:http://youtu.be/K0vrbHY27Z0
najprije puste brade,
ovaj Magistar Safet, se izgleda nikad nece pokajat za sirenje ovolike mrznje.![]()
-
zlata
#7047 Re: Sirija
BEZ SUMNJE, da su uvezeni,hneuron wrote:Ovo moje gornje je bilo ironično osvrtanje na postovani link.Međutim bez imalo ironije moram konstatirati da ovajtip "magistara" zauzimaju sve veći dio prostora na ovdašnjoj vjerskoj sceni. Ne govorim ovo bez razloga jer dovoljno je pogledati stil pisanja i način izražavanja određenog broja forumaša ovdašnjih.. Po određenim temama pa i po ovoj je gotovo nemoguće napisati bilo šta u "laičkoj" formi bez da se isto domah ne etiketira i uvija u plašt nekakvih "podijela,pravovjernih i krivovjernih ispravnih i u zabludi" itdzlata wrote:hneuron wrote: Između ostalog nađoh da ovaj magistar smatra fudbal haramom.Uži član moje familije je fudbalski reprezentativac. Šta da radim sada???
najprije puste brade,
ovaj Magistar Safet, se izgleda nikad nece pokajat za sirenje ovolike mrznje.![]()
da njihovi promoteri i ideoloski ocevi imaju ciljeve i debelu zaledjinu.
Haloooo ba.
Dosli ljudi da nam pripovjedaju u 21-om stoljecu kako trebamo zivit k'o prije 1400 godina....
Postoji nekoliko zemalja kojima je u interesu da se sto vise prosiri ovaj vehabijski krkanizam:
Medju njima su neke od zemalja koje su nekad podrzavale Bin Ladena,
a i danas podrzavaju njegove duhovne naslijednike.
K'o fol, Zapadnjaci "vode rat protiv fanatika", a onamo su najprisniji suradnici...
Oportunizmu i makijavelskim intrigama, nikad kraja.
ps. Prije 11 godina sam u Malagi kupila njigu o tadasnjem Islamu u Spanjolskoj. Bez ikakve zle namjere, autor, Javier Valenzuela, poznati spanjolski novinar, je ukazivao na krkanluk ovih uvoznih sveznailca, s'kojim manipuliraju Saudijci i njihovi saveznici.
Bio je slucaj juzno od Malage, gdje je djecu "drzavni" hodza ucio, (spanjolska vlada je financirala vjeronauk, a Saudijci su kumovali ideologiju
Onda se pojavila grupa domacih spanjolskih muslimana-konvertita koji su se suprostavili "Tro-frtaljcima".
Na koncu ne znam kako se odigrao scenarij, al' znam a su smakli tog hodzu "zeno-mrsca",
i poceli raspravljat o tom kako tamosnja drzava ne smije dozvoljavat da im Saudijci diktiraju kako ce se interpretirat Islam u njihovoj drzavi, ako drzava vec financira vjeronauk muslimanske djece.
Stav je bio da je Islam takodjer spanjolska religija, da Saudijci-Vehabije nemaju patent, nit autorska prava na Islam,
i da zato spanjolsko drustvo ima pravo podrzavat SVOJE gradjane u pronalazanju modus vivendi-a izmedju islamske teologije i svjetovnog zivota u danasnjoj Spanjolskoj.
Medjutim, posto su Saudijci ulagali silne $$$$$ u spanjolsku ekonomiju, nikad Spanjolci nisu po*izdili kako su trebali. Otvorena kritika uloge Vehabija i Saudije je bila minimalna.
- Alfons Kauders
#7048 Re: Sirija
Ovi su nadmasili Djogu... Ali isto kao i s Djogom, ima ljudi koji su spremni povjerovati u svakakve nebuloze...
http://thelede.blogs.nytimes.com/2013/0 ... bystander/
-
Sirom_ah
#7049 Re: Sirija
Poslanik Muhammed s.a.v.s je ima bradu i svi ashabi,jesu li oni bili fanatici??Je'l' slucajno da sve ove bradonje-fanatici
najprije puste brade,
ovaj Magistar Safet, se izgleda nikad nece pokajat za sirenje ovolike mrznje.
-
Sirom_ah
#7050 Re: Sirija
Ma svaka je halal od Javier Valenzuela