Sirija

Locked
mmaar

#7026 Re: Sirija

Post by mmaar »

bogoljub wrote:
Ja Sam Odavle wrote:
Man of steel wrote:
Da je Assad od suhog zlata i oličenje dobra on njima opet ne bi valjao jer je za njih kafir i nevjernik.
Taj drzavnik salje ratnu avijaciju i artiljeriju na babe, zene i djecu Alepa, Damaska i Homsa.

Nadam se da ce ostati koja metla s drvenom drskom za ovog krvoloka.
A poslije mogu otvoriti fabriku za proizvodnju drški i sami sebi to zagurati tamo gdje treba.
Jer po uzoru na Libiju ništa im drugo i ne preostaje!
Sanjaju Bogoljube mali cionisticki zvrci na navijanje, bas kao i za Iran, ali snovi su jedino sto im preostaje.
Man of steel

#7027 Re: Sirija

Post by Man of steel »

Ja Sam Odavle wrote:
Man of steel wrote:
Da je Assad od suhog zlata i oličenje dobra on njima opet ne bi valjao jer je za njih kafir i nevjernik.
Taj drzavnik salje ratnu avijaciju i artiljeriju na babe, zene i djecu Alepa, Damaska i Homsa.

A zašto bi Assad slao ratnu avijaciju i bacao bombe na babe,ženu i djecu?

Daj mi barem jedan valjan i logičan razlog za to?

Nije li baš njemu u čitavoj Siriji najviše stalo do toga da se razaranja i ubijanja prekinu jer svaki novi dan rata i svaka nova žrtva ne idu u prilog njegovih interesa.?

Dok sa druge strane ti pobunjenici, ta bagra i ološ koji se naziva FSA, upravo za cilj imaju da proizvedu što veći haos, razaranja i produbljivanje rata jer im to ide u prilog. Da je drugačije do sutra ih ne bi bilo.

Zbog svega toga tvoje pretpostavke o Assadu koji ubija malu djecu i slobodarskoj FSA koja spašava djecu, nisu ni malo tačne.
mmaar

#7028 Re: Sirija

Post by mmaar »

Sirom_ah wrote:Jel to BA sve?,ja sam mislio da si rjecitovitiji bolan.
Mislis da ci cool zato sto si provokator los
textove kao tvoje bacam u kos...
Hoces jos,aaaa?,hoces jos ba
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :dance:
:shock:

Kakva gudra!
Avetinho

#7029 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Man of steel wrote:
Ja Sam Odavle wrote:
Man of steel wrote:

A zašto bi Assad slao ratnu avijaciju i bacao bombe na babe,ženu i djecu?

Daj mi barem jedan valjan i logičan razlog za to?

Nije li baš njemu u čitavoj Siriji najviše stalo do toga da se razaranja i ubijanja prekinu jer svaki novi dan rata i svaka nova žrtva ne idu u prilog njegovih interesa.?

Dok sa druge strane ti pobunjenici, ta bagra i ološ koji se naziva FSA, upravo za cilj imaju da proizvedu što veći haos, razaranja i produbljivanje rata jer im to ide u prilog. Da je drugačije do sutra ih ne bi bilo.

Zbog svega toga tvoje pretpostavke o Assadu koji ubija malu djecu i slobodarskoj FSA koja spašava djecu, nisu ni malo tačne.
Da ostane na vlasti koju mu je babo ostavio?
Man of steel

#7030 Re: Sirija

Post by Man of steel »

Ja Sam Odavle wrote: Da ostane na vlasti koju mu je babo ostavio?
Pa šta ako je naslijedio od babe vlast?

Zar je trebao kao svaka slobodarska država da raspiše slobodne demokratske izbore pa da mu Rotšildi svojim parama i svojim nezavisnim medijima izaberu vlast i da Sirija kapitulira bez ispaljenog metka?

Ovako se barem zna ko je, šta je, i za čije interese radi.
Challenger__

#7031 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Apleppo, protesti opozicije, Ruskaja Pravdaja:
Image

"Da ostane na vlasti koju mu je babo ostavio? Ne mere".

Image

Ne mereeeeeeeeeeeeeeeeeee, uaaaaaaaaa Asadeeeeeeeeeeeeeej
Challenger__

#7032 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Da se podsjetimo na "pozadinsku aktivnost" kriminalaca iz tzv. "FSA":

FSA Robbed Over 1,000 Aleppo Factories & Transferred Them to Turkey with Turkish Govt's Help Eretz Zen

http://www.youtube.com/watch?v=uOSUh87W ... ults_video
Challenger__

#7033 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Pred očima tzv. "međunarodne zajednice" odnose čitave fabrike, pljačkaju višedecenijski trud sirijskog ćovjeka i naroda... Pu!
popokatepetl_com

#7034 Re: Sirija

Post by popokatepetl_com »

Ovako su cetnici iz Grbavice iznosili sve sto je vrijedilo iz opljackanih stanova i kuca odnijeli na Sokolac pa u Srbiju.
Challenger__

#7035 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Turskoj privreda a Siriji "hilafet". Bagra lopovska i bezbožnička. Kriminalci i ubice sa imenom Božijim na usnama. Dno dna ljudskog roda.

Šljam.
hneuron

#7036 Re: Sirija

Post by hneuron »

Challenger__ wrote:Turskoj privreda a Siriji "hilafet". Bagra lopovska i bezbožnička. Kriminalci i ubice sa imenom Božijim na usnama. Dno dna ljudskog roda.

Šljam.
E vidiš ako ovaj rat pokušaš projektirati iz druge perspektive izvan "vjerske" i "sektaške" kojom se nazire realna intecija i motiv "dušebrižnika" sa jedne strane i "braće" sa druge onda sva ova toliko elaborirana rasprava velikim dijelom pada u vodu.
Kako je moguće da "dokazani" prijatelji ovog napaćenog naroda imaju i druge motive osim deklarisanih(humanitarni, prodemokratski) Ja ipak mislim da ova postrojenja brižno sklanjaju od uništenja pa će ih tamo popraviti i modernizovati i u narednom periodu vratiti da ovi nemoraju kupovat druge.
zigs7

#7037 Re: Sirija

Post by zigs7 »

Challenger__

#7038 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Ja ipak mislim da ova postrojenja brižno sklanjaju od uništenja pa će ih tamo popraviti i modernizovati i u narednom periodu vratiti da ovi nemoraju kupovat druge.
Nadam se da ironišeš jer "robbed" je robbed, ukradeno, opljačkano.
hneuron

#7039 Re: Sirija

Post by hneuron »

Challenger__ wrote:
Ja ipak mislim da ova postrojenja brižno sklanjaju od uništenja pa će ih tamo popraviti i modernizovati i u narednom periodu vratiti da ovi nemoraju kupovat druge.
Nadam se da ironišeš jer "robbed" je robbed, ukradeno, opljačkano.
Naravno-sledeći put ću biti malo eksplicitniji.
Challenger__

#7040 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

zlata wrote: http://www.telegraph.co.uk/news/worldne ... ights.html

Israel has given permission for an American based energy company to drill for oil in the Golan Heights, a plateau it captured from Syria in 1967.

http://www.un.int/syria/golan.htm
Da... Eksploatacija sirijske nafte na golanskoj visoravni od strane američko-izraelskih partnera.

ALI!

Sve bi to bilo nemoguće da nema lažnih muslimana, vehabijskih kiborga, droid-"opozicije" koja nije ni svjesna za koga i za čije interese ratuje.
Last edited by Challenger__ on 23/02/2013 23:52, edited 1 time in total.
hneuron

#7041 Re: Sirija

Post by hneuron »

Između ostalog nađoh da ovaj magistar smatra fudbal haramom.Uži član moje familije je fudbalski reprezentativac. Šta da radim sada???
Oprostite na ovom off topicu,Al me ovo prepade!!
udrch

#7042 Re: Sirija

Post by udrch »

hneuron wrote:
Između ostalog nađoh da ovaj magistar smatra fudbal haramom.Uži član moje familije je fudbalski reprezentativac. Šta da radim sada???
e ako ti je uži član familije fudbalski reprezentativac onda ti sve opraštamo :lol: ..
pod uslovom da je reprezentativac Bosne i Hercegovine..

šta sve neće izmisliti ovi navijači Diktatora ibn Diktatora..
hneuron

#7043 Re: Sirija

Post by hneuron »

udrch wrote:
hneuron wrote:
e ako ti je uži član familije fudbalski reprezentativac onda ti sve opraštamo :lol: ..
pod uslovom da je reprezentativac Bosne i Hercegovine..

šta sve neće izmisliti ovi navijači Diktatora ibn Diktatora..
Sada mi je mnogo lakše kad vidjeh tvoj oprost inače nebih mogao zaspati.
Ma jok ja se samo malo falim da podignem malo svoj rejting ovdje do koga mi je mnogo stalo.
A ti se baš mene uhvatio ko pijan plota ili ti moje nije dovoljno jasno.
udrch

#7044 Re: Sirija

Post by udrch »

nemoj se precjenjivati..ja se nisam tebe uhvatio..meni ste vi svi isti..branioci diktatora..
zlata

#7045 Re: Sirija

Post by zlata »

hneuron wrote:

Je'l' slucajno da sve ove bradonje-fanatici
(bilo pravoslavni, muslimani ili zidovski)

najprije puste brade,
obuku se cudnovato, arhaicno,

pa pocnu pripovjedat k'o da imaju direktnu liniju s'Bogom.
Sveznalice kojim bi i Bog zavidio... :P

Izgleda da iza brada skrivaju nedostatak tolerancije prema razlicitom.
Ko da im fali prave empatije, ljudskosti, i "zdrava razuma".

Za razliku od bradonje Vuka Draskovica,
ovaj Magistar Safet, se izgleda nikad nece pokajat za sirenje ovolike mrznje. :lol:
On izgleda ima direktnu liniju do'Boga. :roll:
Njegova je svaka "halal". :twisted:
hneuron

#7046 Re: Sirija

Post by hneuron »

zlata wrote:
hneuron wrote:

najprije puste brade,

ovaj Magistar Safet, se izgleda nikad nece pokajat za sirenje ovolike mrznje. :lol:
Ovo moje gornje je bilo ironično osvrtanje na postovani link.Međutim bez imalo ironije moram konstatirati da ovajtip "magistara" zauzimaju sve veći dio prostora na ovdašnjoj vjerskoj sceni. Ne govorim ovo bez razloga jer dovoljno je pogledati stil pisanja i način izražavanja određenog broja forumaša ovdašnjih.. Po određenim temama pa i po ovoj je gotovo nemoguće napisati bilo šta u "laičkoj" formi bez da se isto domah ne etiketira i uvija u plašt nekakvih "podijela,pravovjernih i krivovjernih ispravnih i u zabludi" itd
zlata

#7047 Re: Sirija

Post by zlata »

hneuron wrote:
zlata wrote:
hneuron wrote: Između ostalog nađoh da ovaj magistar smatra fudbal haramom.Uži član moje familije je fudbalski reprezentativac. Šta da radim sada???

najprije puste brade,

Ovo moje gornje je bilo ironično osvrtanje na postovani link.Međutim bez imalo ironije moram konstatirati da ovajtip "magistara" zauzimaju sve veći dio prostora na ovdašnjoj vjerskoj sceni. Ne govorim ovo bez razloga jer dovoljno je pogledati stil pisanja i način izražavanja određenog broja forumaša ovdašnjih.. Po određenim temama pa i po ovoj je gotovo nemoguće napisati bilo šta u "laičkoj" formi bez da se isto domah ne etiketira i uvija u plašt nekakvih "podijela,pravovjernih i krivovjernih ispravnih i u zabludi" itd
BEZ SUMNJE, da su uvezeni,
da njihovi promoteri i ideoloski ocevi imaju ciljeve i debelu zaledjinu. :roll:
Haloooo ba.
Dosli ljudi da nam pripovjedaju u 21-om stoljecu kako trebamo zivit k'o prije 1400 godina.... :shock:

Postoji nekoliko zemalja kojima je u interesu da se sto vise prosiri ovaj vehabijski krkanizam:
Medju njima su neke od zemalja koje su nekad podrzavale Bin Ladena,
a i danas podrzavaju njegove duhovne naslijednike. ;-)

K'o fol, Zapadnjaci "vode rat protiv fanatika", a onamo su najprisniji suradnici...
Oportunizmu i makijavelskim intrigama, nikad kraja.

ps. Prije 11 godina sam u Malagi kupila njigu o tadasnjem Islamu u Spanjolskoj. Bez ikakve zle namjere, autor, Javier Valenzuela, poznati spanjolski novinar, je ukazivao na krkanluk ovih uvoznih sveznailca, s'kojim manipuliraju Saudijci i njihovi saveznici.
Bio je slucaj juzno od Malage, gdje je djecu "drzavni" hodza ucio, (spanjolska vlada je financirala vjeronauk, a Saudijci su kumovali ideologiju :roll: ), kako i kad muz smije marisat svoju zenu. Sve po serijatu.... ;-)

Onda se pojavila grupa domacih spanjolskih muslimana-konvertita koji su se suprostavili "Tro-frtaljcima".
Na koncu ne znam kako se odigrao scenarij, al' znam a su smakli tog hodzu "zeno-mrsca",
i poceli raspravljat o tom kako tamosnja drzava ne smije dozvoljavat da im Saudijci diktiraju kako ce se interpretirat Islam u njihovoj drzavi, ako drzava vec financira vjeronauk muslimanske djece.

Stav je bio da je Islam takodjer spanjolska religija, da Saudijci-Vehabije nemaju patent, nit autorska prava na Islam,
i da zato spanjolsko drustvo ima pravo podrzavat SVOJE gradjane u pronalazanju modus vivendi-a izmedju islamske teologije i svjetovnog zivota u danasnjoj Spanjolskoj. :thumbup:

Medjutim, posto su Saudijci ulagali silne $$$$$ u spanjolsku ekonomiju, nikad Spanjolci nisu po*izdili kako su trebali. Otvorena kritika uloge Vehabija i Saudije je bila minimalna. :wink:
Alfons Kauders

#7048 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

:D

Ovi su nadmasili Djogu... Ali isto kao i s Djogom, ima ljudi koji su spremni povjerovati u svakakve nebuloze...

http://thelede.blogs.nytimes.com/2013/0 ... bystander/
Sirom_ah

#7049 Re: Sirija

Post by Sirom_ah »

najprije puste brade,

Sveznalice kojim bi i Bog zavidio...

ovaj Magistar Safet, se izgleda nikad nece pokajat za sirenje ovolike mrznje.
On izgleda ima direktnu liniju do'Boga.
Njegova je svaka "halal".
Poslanik Muhammed s.a.v.s je ima bradu i svi ashabi,jesu li oni bili fanatici??
Sirom_ah

#7050 Re: Sirija

Post by Sirom_ah »

Ma svaka je halal od Javier Valenzuela
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Locked