Sirija

Locked
Avetinho

#6951 Re: Sirija

Post by Avetinho »

muhafuca wrote:
Ja Sam Odavle wrote:
muhafuca wrote: Ne govori ti on o nacistickom zlkatu nego o zlatu danasnje Njemacke

koje njemacka trazi a ovi ne vracaju - jer ga nema

pravo si upucen u globalne aktualnosti vidim

cuj nacisticko zlato :-)
Nisu globalne aktuelnosti, nego jos jedna teorija zavjere. Ne moze covjek doci na red ni na jednoj temi, a da mu ne uvale kukavicije jaje.
:-)

Imas temu Gdje je njemacko zlato - ima svega tamo (ko forum) al trazi samo kredibilne izvore - po tebi
ima ih dovoljno

http://www.klix.ba/forum/gdje-je-njemac ... top7937427

a evo ti i par po tebi vjerovatno kredibilnih izvora

Code: Select all

Germany calls home 674 tons of gold in a high-security operation spread over 8 years
http://business.financialpost.com/2013/01/16/germany-calls-home-674-tons-of-gold-in-a-high-security-operation-spread-over-8-years/

A new Gold Standard is being born 
http://www.dw.de/germany-to-check-gold-reserves-stored-abroad/a-16329995

Bundesbank to pull gold from New York and Paris in watershed moment 
http://www.telegraph.co.uk/finance/personalfinance/investing/gold/9804444/Bundesbank-to-pull-gold-from-New-York-and-Paris-in-watershed-moment.html

Precious Metal Abroad: Why Germany Wants to See its US Gold
http://www.spiegel.de/international/germany/german-politicians-demand-to-see-gold-in-us-federal-reserve-a-864068.html

Germany to check gold reserves stored abroad 
znam puno je brate za citat ali ako zelis o necemu pricati mora se brate nesto i procitat

lakse je doduse laprdati napamet

tolko o zlatu vec smo duboko u off topicu a i ima tema njemacko zlato pa ko zeli moze tamo
Ne znam zasto meni pricas. Nisam ja poceo. Ne mozes od teoreticara zavjere i od hiljada zavjera pobjeci ni na jednoj temi.
jeza u ledja

#6952 Re: Sirija

Post by jeza u ledja »

muhafuca wrote:Ne govori ti on o nacistickom zlkatu nego o zlatu danasnje Njemacke

Covjek samo prica o teorijama zavjere, a nacisticko zlato je jedna od poznatih teorija.

Cuj upucen u globalne aktualnosti...pa nisam ja Mladen Maric. :oops:
Challenger__

#6953 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

jeza u ledja wrote:
muhafuca wrote:Ne govori ti on o nacistickom zlkatu nego o zlatu danasnje Njemacke

...a nacisticko zlato je jedna od poznatih teorija.
Koliko puta ti treba napisati da nije riječ o nacističkom zlatu da bi do tebe doprla informacija?
Alfons Kauders

#6954 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

muhafuca wrote:
Ja Sam Odavle wrote:
muhafuca wrote: Ne govori ti on o nacistickom zlkatu nego o zlatu danasnje Njemacke

Nisu globalne aktuelnosti, nego jos jedna teorija zavjere. Ne moze covjek doci na red ni na jednoj temi, a da mu ne uvale kukavicije jaje.
:-)

Imas temu Gdje je njemacko zlato - ima svega tamo (ko forum) al trazi samo kredibilne izvore - po tebi
ima ih dovoljno

http://www.klix.ba/forum/gdje-je-njemac ... top7937427

a evo ti i par po tebi vjerovatno kredibilnih izvora

Code: Select all

Germany calls home 674 tons of gold in a high-security operation spread over 8 years
http://business.financialpost.com/2013/01/16/germany-calls-home-674-tons-of-gold-in-a-high-security-operation-spread-over-8-years/

A new Gold Standard is being born 

Bundesbank to pull gold from New York and Paris in watershed moment 
http://www.telegraph.co.uk/finance/personalfinance/investing/gold/9804444/Bundesbank-to-pull-gold-from-New-York-and-Paris-in-watershed-moment.html

Precious Metal Abroad: Why Germany Wants to See its US Gold
http://www.spiegel.de/international/germany/german-politicians-demand-to-see-gold-in-us-federal-reserve-a-864068.html

Germany to check gold reserves stored abroad 
znam puno je brate za citat ali ako zelis o necemu pricati mora se brate nesto i procitat

lakse je doduse laprdati napamet

tolko o zlatu vec smo duboko u off topicu a i ima tema njemacko zlato pa ko zeli moze tamo
Da, kredibilni izvori i sasvim ozbiljni tekstovi.

Jedini maaaali problemcic je samo sto niko u njima ne tvrdi da je Amerika ukrala 1,500 tona zlata.

Osim teoreticara zavjere :-)
Alfons Kauders

#6955 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

jeza u ledja wrote:
Covjek samo prica o teorijama zavjere, a nacisticko zlato je jedna od poznatih teorija.

Cuj upucen u globalne aktualnosti...pa nisam ja Mladen Maric. :oops:
ne diraj im bosanskog Alexa Jonesa... :D
jeza u ledja

#6956 Re: Sirija

Post by jeza u ledja »

Challenger__ wrote:
jeza u ledja wrote:

...a nacisticko zlato je jedna od poznatih teorija.
Koliko puta ti treba napisati da nije riječ o nacističkom zlatu da bi do tebe doprla informacija?
:?
Procitaj ponovo sta sam napisao.
Challenger__

#6957 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Zapovjednik sirijskih pobunjenika Abu Mahmoud za AFP: "Revolucija u Siriji je gotova, izdani smo! "

Image

Abu Mahmoud, bivši časnik sirijske vojske i prebjeg, danas zapovjednik 'Bataljona 309', pobunjeničke postrojbe koja iz grada Atme (u bilizini turske granice) vrši upade u Siriju, dao je intervju za AFP u kojem ne krije razočaranje stanjem u tzv. Slobodnoj sirijskoj vojsci (FSA), te kriminalnim ponašanjem čelnika oporbe i pojedinih zapovjednika na terenu.
'Istinska revolucija u Siriji je gotova, izdani smo', izjavio je Abu Mahmoud, jedan od prvih prebjega iz vojske predsjednika Bashara al-Assada, koji se sa tridesetak istomišljenika i sedam kalašnjikova prije dvije godine odmetnuo i pridružio islamističkim milicijama u nadi kako će svrgnuti vladu u Damasku. Sada je, barem prema njegovim riječima, počeo sumnjati u ciljeve za koje je mislio da se bori. Razlog tomu je kriminalno ponašanje većine boraca u pobunjeničkim redovima i 'besramno bogaćenje zapovjednika i oporbenih čelnika'.
"Dok se oni bogate mi nemamo što jesti. Poslali su nas kao ovce na klanje"
'U početku smo se borili sa sedam kalašnjikova. Moji su se ljudi, sedmorica po sedmorica, smjenjivali u borbi, dok nismo dobili oružje. Prije smo dobivali i novac od Mustafe Sheikha, bivšeg zapovjednika Slobodne sirijske vojske. Sada na frontu dobivamo samo municiju, ali ne i oružje i novac. Poslali su nas kao ovce na klanje. Čak nemamo što jesti. Za što se borimo? Za našu zemlju ili za one koji besramno kradu i zauzimaju značajne pozicije koristeći se revolucijom', izjavio je Abu Mahmoud.

Osim što upire prstom u tzv. 'političke lidere revolucije', koji očigledno zadržavaju izdašnu novčanu pomoć za sebe, razočaran je i ponašanjem zapovjednika pobunjeničkih milicija na terenu. Dok oporbene čelnike naziva 'korumpiranim lopovima', za pobunjeničke vođe tvrdi kako su se obogatili na' besraman način'.

'Sramota je kako su se obogatili na račun istinskih revolucionara, koji su poginuli u pravim danima borbe. U zonama pod našom kontrolom pljačkaju sve što stignu. Takozvani zapovjednici nas šalju u smrt, a oni ostaju u pozadini i zgrću bogatstvo. Nikada ih nema na prvoj crti bojišnice. Kažu kako oni vode pobunu, no, gdje god dođu uzimaju sve što se može prevesti u Tursku i to prodaju. Uzimaju sve; automobile, električne kućanske aparate, gorivo, antičke predmete, baš sve', nastavlja razočarano Mahmoud.

Abu Mahmoud je nabrojao imena desetak zapovjednika FSA, kojima je jedina zadaća da 'uzmu sve što se može uzeti u Idlibu i Aleppu. Za jednog od njih, koji zapovijeda postrojbom od sto ljudi tvrdi kako je poznat po svojim pljačkaškim pohodima u Aleppu, gdje upada u napuštene stanove, ali i po tome što prodaje oružje potrebno za borbu i otete automobile.
'Prodao je čak i ured u pograničnom gradu Bab al-Hawa iz kojeg je zapovjedao, kako bi sagradio dvije kuće i oženio treću ženu. Problem je što te ljude podržavaju u inozemstvu', rekao je Abu Mahomoud.
'Oni koji su prvi uzeli oružje, razočarani napuštaju borbu!'
Zapovjednik 'Bataljona 309' priznaje kako 'su oni koji su prvi krenuli u sukob s vladinim snagama, frustrirani kriminalom i korupcijom u vlastitim redovima,tako da mnogi od njih odlaze i napuštaju pobunjeničke redove'. On je, za sada odlučio ostati, ali tvrdi kako i kad ide cijepati drva ispred kuće, sa sobom nosi kalašnjikov.

Sirijski pobunjenici su također razočarani i osjećaju se izdanima od strane SAD-a. New York Times je skoro u isto vrijeme objavio razgovore s pobunjeničkim vođama od kojih jedan kaže: 'Zašto je Amerika intervenirala u Libiji, a u Siriji ne? Po mom mišljenju, Amerika ovim ratom želi oslabiti Assadovu vojsku za sukob s Izraelom. Amerika se samo brine o Izraelu i to je razlog za što možemo reći da samo Allah i jihadisti brinu o nama'.

Naravno da su mišljenja koja prenosi NYT, mišljenja očajnika, koji u ovom trenutku ni sami ne znaju za što se bore, ni tko ima koristi od tzv. revolucije,koju je podržavala (i još uvijek podržava) i Hrvatska vlada, opravdanjem "kako se radi o borbi sirijskog naroda za slobodu i demokraciju".

Riječi Abu Mahmouda najbolje govore za što su se "borili" oporbeni čelnici i ratni zapovjednici pobunjeničkih postrojbi.

Koji jadnici. "Izdala ih Amerika". Pa zar se ne oslanjaju na Allaha dž. š.?? Ah, da otpisale ih američke službe jer su loši borci, ali zato su iste te službe uvele Al-nusru, pa ako Jehova i tereor pomognu, super, a ako ne, probali su, ne može im se prigovoriti.
mmaar

#6958 Re: Sirija

Post by mmaar »

Prema ovim papagajima Teorija Zavjere i Teorija zavjere i Ruskaja Pravdaja i Ruskaja Prvdaja, kauboj Jeff je zaista prvoklasni intelektualac. :lol: :lol: :lol:

Kako im samo ne dosadi lupetati jedno te isto, iz posta u post iz teme u temu :lol: :lol: :lol:

Izgleda da je nastupila i opsta mobilizacija u Gornjoj Maoci i bazi na Alipasinom. Jos jedan novoregistorvani. :lol:
Papagajima kao i "osobodiocima" stize ispomoc :D
mmaar

#6959 Re: Sirija

Post by mmaar »

Sirom_ah wrote:Podrska FSA u borbi protiv povampirenog sitsko-shabihskog koljackodiktatorskog rezima i njihove bratske komunisticke podrske rusije i kine,kao i rafidijskog irana i njegove pudlice hisbusejtana!
Jedino nisam siguran da li je u pitanju direktno javljanje iz Jagomira ili iz Gornje Maoce, ali svejedno, to je tu negdje :lol: :lol: :lol:
Challenger__

#6960 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

:lol: :lol: :lol:
Chisum

#6961 Re: Sirija

Post by Chisum »

Da nije ovih nesretnih zrtava i ove krvi i tuge po tom arapskom svijetu, covjek bi im se mogao smijati do beskraja. Ovako ti dodje da zaplaces koliko su glupi i nikakvi... pa na ovim temama ne mogu da redam ove smajlije...

Sta im ovi anglosaxonci rade i kako se s njima igraju pa to je vise postalo mucno za gledati. Stvarno je tom svijetu inteligencija nesto od cega su odavno operisani.

Al' dobro, sad ce majka Saudija da sagradi Kingdom Tower od hiljadu metara, a sejkovi iz okolnih banana drzava da kupe jos kakav britanski klub, da uveseljavaju polupijane rumene Engleze preko vikenda, pa ce sve biti OK.... mrcine nepismene, zatucane.
mmaar

#6962 Re: Sirija

Post by mmaar »

Chisum wrote:Da nije ovih nesretnih zrtava i ove krvi i tuge po tom arapskom svijetu, covjek bi im se mogao smijati do beskraja. Ovako ti dodje da zaplaces koliko su glupi i nikakvi.

Sta im ovi anglosaxonci rade i kako se s njima igraju pa to je vise postalo mucno za gledati. Stvarno je tom svijetu inteligencija nesto od cega su odavno operisani.

Al' dobro, sad ce majka Saudija da sagradi Kingdom Tower od hiljadu metara, a sejkovi iz okolnih banana drzava da kupe jos kakav britanski klub, da uveseljavaju polupijane rumene Engleze preko vikenda, pa ce sve biti OK.... mrcine nepismene, zatucane.
Ne klevetaj daije inace ces u dzehenem. :D

U pravu si, ne znas da li da places ili da se smijes koliko su glupi i zatucani, male cionisticko-atantisticke igracke na navijanje, ali nazalost njihova gupost i zatucanost pogubna je po cijeli islamski svijet. Pogledaj samo ove nase koje su uz pomoc sake petrodolara indoktrinirali vehabizmom. 95% njih koji su se javljali na ovu temu ne mogu dobaciti dalje od "meDZu", a tumace islam i globalnu politiku kao da su najveci eksperti na svijetu. Mislim da je najmocnije oruzje vehabijskih mentora to sto su sposobni da svakom nepismenom hajvanu utuve u glavu da je toliko bitan i pametan, da se ovaj pocne osjecati poput kakvog akademika u najmanju ruku i to potpuno uvjeren u konacnu istinu svojih sudova.
Challenger__

#6963 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Evo malo "free-army militia" alternative aktuelnom poretku:

mmaar

#6964 Re: Sirija

Post by mmaar »

Challenger__ wrote:Evo malo "free-army militia" alternative aktuelnom poretku:

Izgleda da je dzihad protiv te proklete novotarije zvane semafori uspjesno proveden i to sve po nauku Jusufa Barcica :lol: :lol: :lol: :lol:

ahahahahah, upadoh sa stolice od smijeha :lol:
Chisum

#6965 Re: Sirija

Post by Chisum »

Ma nisu oni samo cionisticke, americke i engleske igracke... oni su - kada ih vidis o cemu razglabaju, koji su im problemi i dometi - igracke sakoga ko ima IQ veci od pertle.. Pa s njima se prosjecan osnovac moze nositi (eno, na jednoj od tema, selefije se pohvalise kako na nekom od fakulteta u Arabiji, ili gdje vec, predaje desetogodisnjak, sin nekog ovdasnjeg bradonje koji sa bracom po internetu lijepi poucne video uratke o dzinima ispod dugih zenskih noktiju, fudbalu kao karti za dzehenem, muzici kao najvecem zlu, frizurama i nacinu odijevanja... i ostalim, slicnim, kretenskim "problemima" kojima se bavi islamski svijet...)

Arape, nazalost, vec stotinama i stotinama godina nije jeb'o samo onaj k'o nije htio.

Ja u ovim njihovim sukobima na obije strane vidim jedne te iste face, podjednako glupe i nemocne da sagledaju sta se od njih radi i kako se ostatak svijeta s njima zajebava.
Last edited by Chisum on 22/02/2013 20:29, edited 3 times in total.
Avetinho

#6966 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:Zapovjednik sirijskih pobunjenika Abu Mahmoud za AFP: "Revolucija u Siriji je gotova, izdani smo! "
Zijev opet. Advance.hr. :zzzz:
Sta javlja SRNA, ne zna se ko to tamo puca?

Prevedeno sa Ruskaje Pravdaje, ili iz "obskurnog izraelskog tariguza" Debke s kim se izjednacava jedan postovani forumas?
Hajde bolan, malo o krvnikovoj avijaciji po Aleppu i Damasku, protiv krvozednih baba i djece malo.

Dobro hajde, mozes staviti smece kakvo hoces. Ali me malo cudi da ti klix.ba dopusta da copy/paste cijele clanke sa drugih blogova i portala. Zakleo bih se da se ne smije. Ali sta ja znam.
mmaar

#6967 Re: Sirija

Post by mmaar »

Ruskaja Pravdaja, Ruskaja Pravdaja, aaaahahahhaa :lol: :lol: :lol: Ovaj ne odustaje :lol: :lol: :lol:
Last edited by mmaar on 22/02/2013 20:29, edited 1 time in total.
Challenger__

#6968 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Ali što kaže Chisum, ipak je ovo daleko od smijeha. Libija bi bila mila majka šta bi bilo od Sirije da ovi kreteni postanu "vlast". Ipak, vjerujem da neće biti tako, evo izvještaja o napredovanju SAA u Alepu:

Jedini način da se obori aktuelna vlada je da CIA, odnosno američke "agencije", pardon Al-Nusra, terorističkim aktom ubije Asada, kao što su probali neki dan.
Challenger__

#6969 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

mmaar wrote:Ruskaja Pravdaja, Ruskaja Pravdaja, aaaahahahhaa :lol: :lol: :lol: Ovaj ne odustaje :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mmaar

#6970 Re: Sirija

Post by mmaar »

Challenger__ wrote: Jedini način da se obori aktuelna vlada je da CIA, odnosno američke "agencije", pardon Al-Nusra, terorističkim aktom ubije Asada, kao što su probali neki dan.
Sirijski narod nije Asad i sve da se i to desi cisto sumnjam da bi se tek tako lako predali u ruke ovih barbara navodjenih iz Tel Aviva i Washingtona. Ovo je pitanje zivota ili smrti. Nema tu puno izbora.
Avetinho

#6971 Re: Sirija

Post by Avetinho »

mmaar wrote:Ruskaja Pravdaja, Ruskaja Pravdaja, aaaahahahhaa :lol: :lol: :lol: Ovaj ne odustaje :lol: :lol: :lol:
Zaboravio si advance.hr i debku.com, ugledni izvor informacija.
Samir_01

#6972 Re: Sirija

Post by Samir_01 »

Svako ko ne podrzava Asadov rezim je vehabija.
mmaar

#6973 Re: Sirija

Post by mmaar »

Ja Sam Odavle wrote:
Zaboravio si advance.hr i debku.com, ugledni izvor informacija.
Ruskaja Pravdaja, Ruskaja Pravdaja :oops:
Avetinho

#6974 Re: Sirija

Post by Avetinho »

mmaar wrote:
Challenger__ wrote: Jedini način da se obori aktuelna vlada je da CIA, odnosno američke "agencije", pardon Al-Nusra, terorističkim aktom ubije Asada, kao što su probali neki dan.
Sirijski narod nije Asad i sve da se i to desi cisto sumnjam da bi se tek tako lako predali u ruke ovih barbara navodjenih iz Tel Aviva i Washingtona. Ovo je pitanje zivota ili smrti. Nema tu puno izbora.
Vise je pitanje smrti, ako je po Basaru Asadu, sto hrabro mlati krvozedne bradate babe i djecu avijacijom i artiljerijom po Alepu i Damasku.
Sirom_ah

#6975 Re: Sirija

Post by Sirom_ah »

Bh. humanitarci uspjeli ući u Siriju.
Da Allah dz.s. nagradi sve one koji su ucestvovali u ovom projektu.

Oslobodilačka vojska Sirije sinoć je započela bombardirati područje pod kontrolom Hezbosejtana na granici između Sirije i Libana, javio je dopisnik agencije Anadolija (AA). Zamjenik komandanta jedinice Slobodne vojske Sirije (FSA) Hisam el-Avvak potvrdio je za AA da su bombardirali teritorij Hezbosejtana

“Bombardirali smo područje pod kontrolom Hezbosejtana koje se nalazi na granici sa Libanom. Nastavit ćemo da bombardirao to područje i dalje”, istakao je Avvak, prenio je .

Potvrdio je da će izvesti i operacije na jugu Bejruta ukoliko Hezbosejtan u saradnji sa sirijskim režimom ne prestane s vojnim intervencijama u Siriji.

Ova neka opaka faca dolijala
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 26PDGdh8v8
Locked