Sirija

Locked
Alfons Kauders

#6776 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

Ja Sam Odavle wrote:
Challenger__ wrote:... :-) Ništa. Prazno. Ništica. Bez @amoninana bi ovaj antisirijski blok bio NULA.
Nije nula. 20 mrtvih, 25 u rusevinama zatrpanih povampirenih bradatih islamistickih antiatlantistickih zena i djece.
http://www.reuters.com/article/2013/02/ ... GK20130219

I sta kazu? Zemljotres?

Da to nije negdje Djogo dobio novi angazman, HD s onoga svijeta?
Alfons Kauders

#6777 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

hneuron wrote:
Alfons Kauders wrote:
Ja Sam Odavle wrote: Nemoj se, bolan, vise vadit. Cijeli Klix ti se smije, a ono malo basarovaca placu. Bolje ti je sve pustiti na miru i nadati se da ce ti se ova provala zaboraviti.
Nema jarane vadjenja, lik tvrdi da je svoje "analize" slao izraelskom tariguzu, u kojima tvrdi da Bosna ilegalno prodaje oruzje "teroristima"... Sad bujrum nek dokazuje svoje tvrdnje, prvo nama, a onda inspektorima. :D Jebiga ne mozes optuzivati ministarstvo odbrane da ilegalno valja protutenkovske rakete, jesmo kita od drzave al nismo banana republika - ima ko se brine o tome... Krivicno djelo 1/1, goni se ex officio.

A mene ako se sete na dan bezbednosti... :D
O tvojim riferimentima ovdje ispljuvanim od kojih praviš fakat na temelju svoje bolesne mašte i idiotizma se može pisati danima i malo bi bilo rečeno.Nemoj misliti da nemam odgovor za tebe provokatoru mahalski.Da malo podigneš glavu vidio bi gomilu smeća u vidu stvarnosti u kojem plivaš.Nisi vrijedan jedne smislene formulacije po meritumu.A tvoje halakanje na zavjeru je od najgore sorte, imaš i auditorijum koliko vidim svi spremni pljuvati smeće kad se već nema šta drugo. Nadam se da ćeš ustrajati u svome .Napiši o ovom još koju -sa još malo podataka i tvojih zaključaka.
Nemoj tako analiticar... hajde mene sto pljujes, provociram, al mojne ba kolege :D spremne pljuvati smece :D
amoninan

#6778 Re: Sirija

Post by amoninan »

Alfons Kauders wrote:
amoninan wrote:Pa ove silne Ose su garant došle s ovog prostora. Mislim, velika je vjerovatnoća. Sad, dal' smo mi, ili Srbi ili neko treći iz susjedstva :D
Kad si sam, kad je sve
Tužno ti se sjeti nje
Makedonija ti pruža ljubav i sne :wink:
MoRe bit. Oni ih i danas proizvode, jele. Kakogod, sigurno dolaze sa strane jer ih SAA nema u svom arsenalu. Ni njih, ni hrvatske bacače granata, ni ex-yu top M60. A ta tri sistema su preplavila Siriju, mogu se vidjeti na svakom videu ove posljednje ofanzive. Od Dare, preko Damaska do Aleppa. Prave izgleda ozbiljnu štetu na terenu.

Kornete, pa ni Fegote nigdje nisam vidio. Od modernijih sistema vidio sam Metis-M. I u posljednjih par dana par videa s maljutkama. Oba sistema su u službi SAA, kao i Korneti i Fegoti, te je moguće da su zarobljeni u jednoj od desetina baza koje je opozicija pregazila. Samo u bazi 46 regimente u novembru zarobljena je fina brojka oružja,, npr 5-6 Maovih raktenih bacača http://youtu.be/nSZfbEc0oUg , ovdje se mogu vidjeti cijevi S-16 sistema i baterije za isti http://youtu.be/spiD0PASzzI itd... a ova baza je pala u novembru prošle godine, od tad je palo još 6-7 baza...

Challenger__ wrote:
amoninan wrote:Pa ove silne Ose su garant došle s ovog prostora. Mislim, velika je vjerovatnoća. Sad, dal' smo mi, ili Srbi ili neko treći iz susjedstva :D
Pozdrav mom omiljenom neistomišljeniku.
hehe, pozdrav :)
Avetinho

#6779 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Alfons Kauders wrote:
hneuron wrote:
Alfons Kauders wrote:
Nema jarane vadjenja, lik tvrdi da je svoje "analize" slao izraelskom tariguzu, u kojima tvrdi da Bosna ilegalno prodaje oruzje "teroristima"... Sad bujrum nek dokazuje svoje tvrdnje, prvo nama, a onda inspektorima. :D Jebiga ne mozes optuzivati ministarstvo odbrane da ilegalno valja protutenkovske rakete, jesmo kita od drzave al nismo banana republika - ima ko se brine o tome... Krivicno djelo 1/1, goni se ex officio.

A mene ako se sete na dan bezbednosti... :D
O tvojim riferimentima ovdje ispljuvanim od kojih praviš fakat na temelju svoje bolesne mašte i idiotizma se može pisati danima i malo bi bilo rečeno.Nemoj misliti da nemam odgovor za tebe provokatoru mahalski.Da malo podigneš glavu vidio bi gomilu smeća u vidu stvarnosti u kojem plivaš.Nisi vrijedan jedne smislene formulacije po meritumu.A tvoje halakanje na zavjeru je od najgore sorte, imaš i auditorijum koliko vidim svi spremni pljuvati smeće kad se već nema šta drugo. Nadam se da ćeš ustrajati u svome .Napiši o ovom još koju -sa još malo podataka i tvojih zaključaka.
Nemoj tako analiticar... hajde mene sto pljujes, provociram, al mojne ba kolege :D spremne pljuvati smece :D
Lik bas ne zna kad je dosta. Cak su ga i vjerni saveznici ostavili na cjedilu.
bogoljub

#6780 Re: Sirija

Post by bogoljub »

Teroristi ranjeni u Siriji odlaze u izraelske bolnice na liječenje.

Dnevnik El Vatan, pozivajući se na sirijske vojne izvore, javlja da su teroristi ranjeni u sukobima na jugu zemlje, prebačeni u Izrael gdje su hospitalizirani. El Vatan ističe da su sirijski zvaničnici osudili ovaj čin, nazvavši ga direktnim uplitanjem u unutrašnja pitanja Sirije.
Svaka čast, lijepo od Izraela, baš ima dušu ovaj Izrael! :)
jeza u ledja

#6781 Re: Sirija

Post by jeza u ledja »

Prestanite pljuvati riferimente i halakati bez merituma i vratite se temi!
hneuron

#6782 Re: Sirija

Post by hneuron »

Alfons Kauders wrote:
hneuron wrote:
.

Za razliku od tebe ja znam dvije logično sastaviti ali tvoje bolesno konstuisanje i ideje mogu razumjeti jedino oni na istoj mentalnoj razini provokatoru.
Alfons Kauders

#6783 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

Ja Sam Odavle wrote: Lik bas ne zna kad je dosta. Cak su ga i vjerni saveznici ostavili na cjedilu.
sace i Basara tako... samo da im bradonje iz Bosne posalju jos koju raketu
Alfons Kauders

#6784 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

hneuron wrote:
Alfons Kauders wrote:
hneuron wrote:
.

Za razliku od tebe ja znam dvije logično sastaviti ali tvoje bolesno konstuisanje i ideje mogu razumjeti jedino oni na istoj mentalnoj razini provokatoru.
mojne sta zamjerit pashaaa moooooj :D
amoninan

#6785 Re: Sirija

Post by amoninan »

bogoljub wrote:Teroristi ranjeni u Siriji odlaze u izraelske bolnice na liječenje.

Dnevnik El Vatan, pozivajući se na sirijske vojne izvore, javlja da su teroristi ranjeni u sukobima na jugu zemlje, prebačeni u Izrael gdje su hospitalizirani. El Vatan ističe da su sirijski zvaničnici osudili ovaj čin, nazvavši ga direktnim uplitanjem u unutrašnja pitanja Sirije.
A debka kaže da se radi o SAA vojnicima :D
Avetinho

#6786 Re: Sirija

Post by Avetinho »

bogoljub wrote:Teroristi ranjeni u Siriji odlaze u izraelske bolnice na liječenje.

Bogoljube, bogoljube. Bar sam za tebe mislio da znas citati. Naravno da ce SIRIJSKI ZVANICNICI i SIRIJSKI VOJNI IZVORI ove borce za slobodu koje sav miroljubivi svijet podrzava, nazivati teroristima.

Samo ce agresivni ratno-huskacki rezimi, poput Irana, koji salje vlastite generale u Siriju i Hezbollah kao svoje proksije, i Rusije koja ne prestaje doturati Asadu tesko naouruzanje i ratne avione ne bi li lakse ubijao vlastiti narod, i dalje stajati uz ovog krvoloka.
Challenger__

#6787 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Može li neko iz suprotnog bloka da nacrta ovom @otalen da je ono baš... neveseo. Da se malo ušuti, bruka vas i sebe.
amoninan wrote:A debka kaže da se radi o SAA vojnicima :D
Zovi ih kako hoćeš, ali da ih podržavaju SAD, kraljica Majka, a liječi Izrael, to je činjenica. Tako reći "mudžahidi" od formata.
amoninan

#6788 Re: Sirija

Post by amoninan »

Kako Bogati činjenica kad se ne zna uopće ko su ljudi primljeni u bolnicu.
Challenger__

#6789 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

amoninan wrote:Kako Bogati činjenica kad se ne zna uopće ko su ljudi primljeni u bolnicu.
Sirijski, libanski i izraelski izvori govore da su rebelsi. Ne traži od mene da sada kopam izvore, Allaha ti.
Avetinho

#6790 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:Može li neko iz suprotnog bloka da nacrta ovom @otalen da je ono baš... neveseo. Da se malo ušuti, bruka vas i sebe.
Sta ces, kad je tema nevesela. Ali znas kako je, uvijek mozes otvoriti vlastiti blog, pa opleti po islamisticko-cionisticko-atlantisticko-vehabistickim teroristima.
A pisi hvalospjeve o Rusiji koja slobodarskom Asadu dotura avione i artiljeriju da lakse mlati stare babe.
amoninan

#6791 Re: Sirija

Post by amoninan »

Challenger__ wrote:
amoninan wrote:Kako Bogati činjenica kad se ne zna uopće ko su ljudi primljeni u bolnicu.
Sirijski, libanski i izraelski izvori govore da su rebelsi. Ne traži od mene da sada kopam izvore, Allaha ti.
A taj tvoj štovani izvor kaže da su SAA. Šta ćemo sad. Mislim meni nebitno totalno. Bolje da ih liječe ko god bili, nego da ih ubijaju kao neki dan zato što su se približili granici.
Challenger__

#6792 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

amoninan wrote: Bolje da ih liječe ko god bili, nego da ih ubijaju kao neki dan zato što su se približili granici.
Sa tim se slažem, 100 %. Idem, ne gumo ovih anamo nonde kroz ota vrata. Čitamo se.

Pozdrav za tebe, hnurona, bogoljuba i ostale.
Avetinho

#6793 Re: Sirija

Post by Avetinho »

amoninan wrote:
Challenger__ wrote:
A taj tvoj štovani izvor kaže da su SAA. Šta ćemo sad. Mislim meni nebitno totalno. Bolje da ih liječe ko god bili, nego da ih ubijaju kao neki dan zato što su se približili granici.
Covjek cita kako zeli, jos malo pa kao po Vuku. Kad advance.hr nesto objavi, ili Ruskaja, onda ce znati kakvo mu je misljenje.

Jesi li mislio na ovaj odlomak iz "opskurnog izraelskog tariguza", kojeg je ruski dobrovoljac hrabro citirao jucer:
However, there was never any doubt that they were in fact Syrian conscripts wounded in the course of their unit’s withdrawal from the Golan. The argument against giving the soldiers medical treatment was that they were Bashar Assad’s troops and looking after them was tantamount to endorsing Assad’s hostile schemes and therefore unacceptable. It was settled by avoiding identifying the wounded men.
http://www.debka.com/article/22775/Assa ... nt-Israel-
Pobjeze covjek, a ne navede izvore informacija. U istom clanku fino pise da je Asad pobjegao kao pi^ka sa granice i prepustio je ustanicima, u nadi da ce "saveznici", kako ih ruski dobrovoljac naziva, zaratiti medjusobno. Ni rijeci o tome od hrabrih asadovaca u najnovijem raportu sa ratista.
amoninan

#6794 Re: Sirija

Post by amoninan »

Jesam, na to sam mislio. Ma meni je, kako rekoh ranije, nebitno ko su. Poprilično sam uvjeren da je onaj raniji incident na granici zbog kojeg je Izrael pretprio određene kritike razlog takvoj reakciji.

Helem, naavodno je pala baza 546 brigade u Al Hasaki. Na drugoj strani, opet navodno, je SAA opkolila al-qamishli city i lokalni aerodrom.
mmaar

#6795 Re: Sirija

Post by mmaar »

sarajevoxxxx wrote:Da, nekima i Dževad Galijašević realne izjave daje.
Sta bi vi da vam nije Gaijasevica, a sta bi on bez vas? I vi i on bi jedni bez drugih pocrkali od gladi :lol:
vivaldi

#6796 Re: Sirija

Post by vivaldi »

amoninan wrote: Helem, naavodno je pala baza 546 brigade u Al Hasaki. Na drugoj strani, opet navodno, je SAA opkolila al-qamishli city i lokalni aerodrom.
jedino 70.000 plus, mrtvih nije navodno
amoninan

#6797 Re: Sirija

Post by amoninan »

vivaldi wrote:
amoninan wrote: Helem, naavodno je pala baza 546 brigade u Al Hasaki. Na drugoj strani, opet navodno, je SAA opkolila al-qamishli city i lokalni aerodrom.
jedino 70.000 plus, mrtvih nije navodno
I to je navodno. Broj je možda i veći.
vivaldi

#6798 Re: Sirija

Post by vivaldi »

zato sam i napisao plus iza broja
amoninan

#6799 Re: Sirija

Post by amoninan »

vivaldi wrote:zato sam i napisao plus iza broja
Ne viđoh. danas je također prijavljena pojava tifusa i hepatitisa A, uzrokovana konzumiranjem zagađane vode iz Eufrata.
hneuron

#6800 Re: Sirija

Post by hneuron »

http://www.youtube.com/watch?v=DpP90rPie30
Znam da je nama ovdašnjim lako praviti zaključke o nečemu što se zbiva hiljadama kilometara daleko ali ponekad trebamo stati i zapitati se šta se može dogoditi da se ovi ovako ponašaju. I kakva je poruka ovoga?Ovaj rat će nekada sigurno proći ali će sigurno ostati pamćen po nezapamćenim zločinima sa obje strane. Ne samo ovo nego i svi ovakvi zločini moraju doživjeti međunarodno procesuiranje ma od koga dolazili ili čime bili motivirani.
Locked