Sirija

Locked
Klavikula

#6451 Re: Sirija

Post by Klavikula »

sarajevoxxxx wrote:Bešare, Bešare, uzeše ti još jedan vojni aerodrom... Pao vojni aerodrom al Džerrah kod Halepa. Desetine migova su sada u rukama hrabrih mudžahida VIDEO.

http://www.skynewsarabia.com/web/articl ... 8%B6%D8%A9

Klavikula dragi šta ovo bi. Za dva dana pade najveća brana u Siriji a desetine migova završiše u rukama opozicionara.

Hehehehe gubi idiot tlo pod nogama. Definitivno, danas najljepši dan za sirijsku revoluciju od početka sukoba. Gdje su forumski ljubitelji lika i djela pomahnitalog Bešara ? Sa nestrpljenjem očekujemo njihov komentar. Nadamo se da se dobroj zabavi, a poznavajući Klavikulu on ne zna izdati.

Ona blamaža cijenjenog forumaša Klavikule sa Taftanazom jest nije pao, teško da se može slično ponoviti, ali nikad se ne zna. Dobra volja, i surfanje po netu čuda čine. Mislim, dajte potrudite se malo. Režimski mediji su već sigurno nešto smislili, tu je i advance, moglo bi se nešto iskopati.
jeste pao aerodrom, al ti fakat mislis da su teroristi dosli u posjed operativnih Migova?
Mig 15 i Mig 17 + nekoliko l39, od toga nista nije operativno, sve sto je valjalo davno je odletjelo.
uz to sirijska opservatorija za ljudska prava javlja da je aerodrom bombardovan od strane SAA.
Avetinho

#6452 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:
jeza u ledja wrote:
sarajevoxxxx wrote: Slažem se, u Siriji je totalna ludnica, opozicionari pa i vlast su u nekoj situaciji tipa ''rodilo se ljuljaj ga''....itd
Dug post, ali covjek objasnio. :thumbup:
Jeste, ali u *****. SAD i njihova vojna formacija Al-kaida su mislili da će posao odraditi za 2 mjeseca (http://www.advance.hr/vijesti/iracki-pr ... -godinama/),

a sada su zaglavili u blatu i sav svijet zna koliko je sati, Damask im pokazao onu stvar.
Opet advance.hr? Cudim se kako ova ekipa sa advance i ruskaje pravdje jos ikoga moze ubjedjivati u nepristranost svojih izvora informacija.
udrch

#6453 Re: Sirija

Post by udrch »

Challenger__ wrote:Klavikulice. Od kad su ove fotografije?
:lol: :lol: :lol:

klavikulice de mu reci kad ti ovako lijepo tepa :D ..
Challenger__

#6454 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

jeza u ledja wrote:Tvoj post nema apsolutno nikakve veze sa ovim sto je momak gore napisao.
LOL! U Siriji ih zovete "momcima", a kod kuće im spremate dronove.

Uživaj!
Challenger__

#6455 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Reci im Ježu, kada i ako padne Asad, koliko dronova po glavi ide "momcima"?

:-D
udrch

#6456 Re: Sirija

Post by udrch »

Challenger__ wrote:Reci im Ježu, kada i ako padne Asad, koliko dronova po glavi ide "momcima"?

a de ti nama objasni zašto klavikulu zoveš klavikulica :D ?
Klavikula

#6457 Re: Sirija

Post by Klavikula »

udrch wrote:
Challenger__ wrote:Reci im Ježu, kada i ako padne Asad, koliko dronova po glavi ide "momcima"?

pa zato sto sam mu drag, razumije se :D :D
jefferson

#6458 Re: Sirija

Post by jefferson »

Klavikula wrote:
udrch wrote:

pa zato sto sam mu drag, razumije se :D :D
Sta je ovo tema se i veze :D
Challenger__

#6459 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

udrch wrote: a de ti nama objasni zašto klavikulu zoveš klavikulica :D ?
clavicula media maxima et minima, anatomia est. It's could bee a "long bone", or - clavicula ("little key"), deminutiv.

Nisam ti ja za podrinjska papanska sijela, biram društvo.
Challenger__

#6460 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Klavikula wrote: pa zato sto sam mu drag, razumije se :D :D
Ko nije uz teroriste sve bi mu prišio. Seljačka posla.
Klavikula

#6461 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Challenger__ wrote:
Klavikula wrote: pa zato sto sam mu drag, razumije se :D :D
Ko nije uz teroriste sve bi mu prišio. Seljačka posla.
ma pusti to samo trola.

evo sta kaze opservatorija:
The al-Jarrah military airport was bombarded by the Syrian airforce, this comes after rebel fighters, from several factions, took over the airport this morning. The rebels have taken control of tens of military jets, most of them MiGs 17 and some Sukhoi L39, this is considered the first instance of rebels acquiring fighter jets. In Aleppo city the Neyrab, Qadi Askar and Dahr Awad neighbourhoods were bombarded by the airforce.
jeza u ledja

#6462 Re: Sirija

Post by jeza u ledja »

Challenger__ wrote:
jeza u ledja wrote:Tvoj post nema apsolutno nikakve veze sa ovim sto je momak gore napisao.
LOL! U Siriji ih zovete "momcima", a kod kuće im spremate dronove.

Uživaj!
Ni ovaj post nema nikakve veze sa napisanim. Hajmo jos jedan pa rekord.
vivaldi

#6463 Re: Sirija

Post by vivaldi »

korupcija nagriza pobunu

http://en-maktoob.news.yahoo.com/beauti ... 44040.html

zanimljiva je promjena zapadnih medija zadnjih dana ;-)
Challenger__

#6464 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

vivaldi wrote:korupcija nagriza pobunu

Iskoristili ih, pa odbacili, pa će im dronovima po glavi, ili - "ko sa đavolom tikve sadi..."
Welcome to real World,

LEVATI!
%tacno*

#6465 Re: Sirija

Post by %tacno* »

Nama uveli embargo na naoruzavanje da ih ne pometemo, njima dozvolili da nas pobiju, rastjeraju (rasele)...njh bombardovali da stanu, nama prijetili da ne mozemo ici dalje. Remi na terenu i kraj partije.
Isto to ce napraviti i u Siriji jer su veliki igraci na dvije razlicite strane.
Klavikula

#6466 Re: Sirija

Post by Klavikula »

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 0IEIM1T_24
ova kolona bi se treba ukljuciti u bitku za Tell Arn, cilj je pretpostvljam dodatno obezbjedjenje aerodroma
http://wikimapia.org/#lat=36.0958229&lo ... 3/Tell-Arn

http://www.youtube.com/watch?v=_GncB8az ... r_embedded
stotine dobrovoljaca se prijavljuje u Armiju :thumbup:
sumirprimus

#6467 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

Challenger__ wrote:
udrch wrote: a de ti nama objasni zašto klavikulu zoveš klavikulica :D ?
clavicula media maxima et minima, anatomia est. It's could bee a "long bone", or - clavicula ("little key"), deminutiv.

Nisam ti ja za podrinjska papanska sijela, biram društvo.
Malo vrijeđaš kolegu forumaša,a nema potrebe...
Jerbo nema klavikule maxime minime nit medie..KLAVIKULA JE KLAVIKULA,horizontalno položena ključna kost(lijeva i desna)...
od riječi clavis-ključ...
znači,na tvom sijelu bi klavikulica bila nešto kao ključičić... :mrgreen:
grizly1991

#6468 Re: Sirija

Post by grizly1991 »

%tacno* wrote:

Nama uveli embargo na naoruzavanje da ih ne pometemo, njima dozvolili da nas pobiju, rastjeraju (rasele)...njh bombardovali da stanu, nama prijetili da ne mozemo ici dalje. Remi na terenu i kraj partije.
Isto to ce napraviti i u Siriji jer su veliki igraci na dvije razlicite strane.
Činjenice sažete u tri reda, ali ti objašnjavaj ovima što tekbiraju po forumu...
derp

#6469 Re: Sirija

Post by derp »

slazem se s onim sto je bogoljub napisao za libiju. svaki dan smo bili bomdardovani vijestima iz libije, dok je bila aktuelna kampanja protiv gadafija i njemu slicnih. danas, mediji ne spominju libiju, uopste. zasto? zato sto se sad pljacka libijsko bogatstvo, nema potrebe da svjetla budu uprta u to, cilj je postignut. situacija u libiji je takva da se tenzije medju plemenima podgrijavaju da se narod ima cim zabavit, dok se libija uredno pljacka, dok se prave talovi koja zapadna kompanija ce busit naftu i sl. siguran sam da narodu libije sad nije uopste bolje nego sto je to bilo za gadafija.

sto se tice sirije, meni je stvarno zao ljudi koji prolaze kroz rat, jer sam i sam prosao kroz jedan kao dijete i znam kako su uplaseni i kako razmisljaju da to sto prije prestane. iz tog ugla gledano, ovaj forumas sarajevoxxx mi je totalno nejasana sa svojim navijackim stavovima iz tople fotelje. brate, sjedi na avion, zaduzi pusku i juris. tvoje piskaranje po forumu uopste ne pomaze onoj strani za koju navijas. jedino ti imas neku zadovoljstinu u tome da izgledas u svojim ocima opako, a u stvari..
Image
sumirprimus

#6470 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

derp,polako druže,ovo je smao forum , i imaš pravo da ti neke stvari budu nejasne,kao i pojedini forumaši... :)
isto kao što imaš pravo i da se slažeš sa drugim forumašima,tipa,bogoljuba...
a ova "paralela" preko sirije a vezana za palestinski otpor..niđe veze... :)
ovo u siriji kuha duže vremena od arapskog proljeća...traje to ugnjetavanje decenijama...
velika zemlja,puno nezadooljnika.... moralo je nekad puknut...
a internet ratnika imas na svim stranama,kao ovi drugi su cvjećkice, pa pazi jebte kako prate situaciju na ratištu ,ko da je linija na stolicama,a ne na midl istu :mrgreen: :skoljka:
derp

#6471 Re: Sirija

Post by derp »

nisam ja pravio paralele sa palestinskim otporom, uopste, ali nema veze..
htio sam rec da je danas jako tesko znat sta se stvarno desava, osim ako nisi na mjestu dogadjaja (ili nemas nekog ko cce prenijeti stvari iz prve ruke). danasnji mediji uopste nemaju kredibiliteta i nije im za vjerovati, narocito velike medijske kuce koje su sve u sluzbi korporacija i/ili vlada i logicno je da nece pricati kontra interesa onih kojima sluze. cnn, sky news, euronews, al jazeera, fox news (ovi su vrh) sve je to manje vise isto. sve vijesti koje ti mediji plasiraju su oblikovane na nacin da stite interese onih za koje ti mediji rade. ako je nekome u interesu da se npr. prica kako je gadafi los, a oni kontra njega dobri, to se i radi. i sta sad da radi obican covjek nego da prihvati to tako kako mu je servirano. isto vrijedi i za siriju. i zbog toga mi nije jasno kako neko moze bit toliko entuzijastican u navijanju i u virtuelnom odsijecanju glava. iskreno, ja se ne mogu uopste identifikovati ni sa jednom tom stranom, i kao sto ranije rekoh, meni je samo zao ljudi koji preko cijih ledja se to sranje lomi.
sumirprimus

#6472 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

Mislio sam na bogoljubov post...nevermind.. :)
Challenger__

#6473 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Vahabizacija kulturne baštine Sirije: obezglavljen spomenik Abu Al-`Ala' Al-Ma`arri-a

Image

(Slijepi arapski i sirijski pjesnik, pisac i filozof)
buxna

#6474 Re: Sirija

Post by buxna »

Challenger__ wrote:Gospodo draga... Možemo se mi za*ebavati do sutra, ali, činjenica je činjenica: OVU BAGRU podržavaju SAD i sateliti.

Nema dalje.
Za razliku od siitsko alawitske propagande ovaj video je stvarna strana SAA basharovaca.
Ako su vec odlucili da ih likvidiraju zasto ih bodu nebrojeno puta do smrti i na kraju udaraju betonskim blokovima u glavu.
Challenger__

#6475 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Kako se samo gine...

Dave, USA, analizira stanje na frontu, Homs:

Ovo je VANREDNO zanimljivo: iako vlade Izraela i SAD podržavaju tzv. "FSA", izraelski i američki građani su MAHOM UZ SAA, a protiv islamističkih formacija. FSA ima da nastrada tek kada i ako "pobjedi". Još nigdje nisam vidio goru poziciju od pozicije heterogene "FSA", ona je u potpunoj lose - lose situaciji: Ako izgube, izgubili su, a ako pobjede, tek tada su izgubili.

Za ne povjerovati.
Locked