Sirija
- amoninan
#5126 Re: Sirija
Taftanaz je pao u ruke FSA.
-
El_comadante
#5127 Re: Sirija
jesu ali koliko je meni poznato nisu niti jednom odkada je Assad na vlasti. a nevjerujem da su ratovali i kad bu je babo vladao državom. a valjda su modernizovali vojsku od tada. kaže @klavikula da imaju rakete jače od onih što ih ima NATO a te iste ili slične koristi i Izrael onda možemo reči da su u najmanju ruku bara bara za Izrael. pa gdje je to hemijsko oružije koje sada posjeduje a prije nisu imali? što ga neupotrijebi za napad na izrael? što eto Rusi, kad su im toliki prijatelji, im nepomognu da otjeraju Izrael sa golanske visoravni? valjda Rusi to mogu u viječu UNa isposlovati ili nek im daju naoružanje. kad su toliki prijatelji.Cyrax wrote:Pitanje ti jeEl_comadante wrote:ovi što brane Assada samo jedno pitanje: zašto nije nikada Assad poslao vojsku, avijaciju itd. na Izrael odnosno Golasnku visoravan? ovo je teritorija Sirije koju je okupirao Izrael. kad je toliko dobar. a zna okrenuti avijaciju na "par pobunjenika".![]()
Koliko je puta Sirija ratovala protiv izraela? Nebitno ko god da im je predsjednik nisu budale da ginu i izgube jos vise teritorije dok im njihova "braca" rade iza ledja a sa druge strane cijeli dunjaluk podrzava genocidase. Kad god se govnima trebalo suprotstaviti Sirija i Egipat su prvi grlom u jagode isli.
'Nako usput koliko nuklearnih imaju genocidasi a koliko Sirija?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5128 Re: Sirija
tako je bilo i prošle godine
ovo je očito pat pozicija i rat na duge staze
igra iscrpljivanja
ovo je očito pat pozicija i rat na duge staze
igra iscrpljivanja
- Cyrax
#5129 Re: Sirija
Ajd idemo redom:El_comadante wrote: jesu ali koliko je meni poznato nisu niti jednom odkada je Assad na vlasti. a nevjerujem da su ratovali i kad bu je babo vladao državom. a valjda su modernizovali vojsku od tada. kaže @klavikula da imaju rakete jače od onih što ih ima NATO a te iste ili slične koristi i Izrael onda možemo reči da su u najmanju ruku bara bara za Izrael. pa gdje je to hemijsko oružije koje sada posjeduje a prije nisu imali? što ga neupotrijebi za napad na izrael? što eto Rusi, kad su im toliki prijatelji, im nepomognu da otjeraju Izrael sa golanske visoravni? valjda Rusi to mogu u viječu UNa isposlovati ili nek im daju naoružanje. kad su toliki prijatelji.
1) to sto si tanak sa historijom tvoj problem
2) oruzje koje izrael dobija od svijeta (i koje sam pravi) i ono sto Rusija daje Siriji - nebo i zemlja, ne u svemu naravno ali vecina opreme koju Rusi izvoze je daleko losija od zapadne
3) ovo da napadne izrael hemijskim oruzjem necu ni komentarisati
4) nisu oni Rusima prijatelji ali su jedna od najboljih musterija, nema tu ljubavi kao usa-izrael
-
sumirprimus
#5130 Re: Sirija
Da da nije nijednom...El_comadante wrote: jesu ali koliko je meni poznato nisu niti jednom odkada je Assad na vlasti. a nevjerujem da su ratovali i kad bu je babo vladao državom. a valjda su modernizovali vojsku od tada. kaže @klavikula da imaju rakete jače od onih što ih ima NATO a te iste ili slične koristi i Izrael onda možemo reči da su u najmanju ruku bara bara za Izrael. pa gdje je to hemijsko oružije koje sada posjeduje a prije nisu imali? što ga neupotrijebi za napad na izrael? što eto Rusi, kad su im toliki prijatelji, im nepomognu da otjeraju Izrael sa golanske visoravni? valjda Rusi to mogu u viječu UNa isposlovati ili nek im daju naoružanje. kad su toliki prijatelji.
Ratovi od 48,67,73,82-e ,jedino ga je mašio(možda,mooožda ovaj iz 48-e
A za ovaj drugi bold,davno je izr.prem,begin rekao,da drug asad poštuje sve dogovore
- Challenger__
#5131 Re: Sirija
Propagandnim igrama nema kraja.
Oslanjajući se na neimenovane ruske Izvore, SANA tvrdi da Rusi raspolažu sa informacijom da su zapadni saveznici u procesu regrutacije ruskih, ukrajinskih i bjeloruskih državljana koji trebaju da odglume zarobljene ruske "plaćenike" u Siriji, a sa ciljem da se kompromituje pozicija Rusije i tako izoluje iz političkog procesa i konačno pripremi teren za konačno rušenje vlade u Damasku.
"Priznanje" bi "plaćenici" saopštili u kamere u Turskoj ili Jordanu gdje se, navodno, nalaze parcele u kojima se snimaju propagandne scene ovog rata.
LINK - (http://www.sana-syria.com/eng/22/2013/01/11/461272.htm)
Oslanjajući se na neimenovane ruske Izvore, SANA tvrdi da Rusi raspolažu sa informacijom da su zapadni saveznici u procesu regrutacije ruskih, ukrajinskih i bjeloruskih državljana koji trebaju da odglume zarobljene ruske "plaćenike" u Siriji, a sa ciljem da se kompromituje pozicija Rusije i tako izoluje iz političkog procesa i konačno pripremi teren za konačno rušenje vlade u Damasku.
"Priznanje" bi "plaćenici" saopštili u kamere u Turskoj ili Jordanu gdje se, navodno, nalaze parcele u kojima se snimaju propagandne scene ovog rata.
LINK - (http://www.sana-syria.com/eng/22/2013/01/11/461272.htm)
- Klavikula
#5132 Re: Sirija
em ne znas, em lazes.El_comadante wrote:jesu ali koliko je meni poznato nisu niti jednom odkada je Assad na vlasti. a nevjerujem da su ratovali i kad bu je babo vladao državom. a valjda su modernizovali vojsku od tada. kaže @klavikula da imaju rakete jače od onih što ih ima NATO a te iste ili slične koristi i Izrael onda možemo reči da su u najmanju ruku bara bara za Izrael. pa gdje je to hemijsko oružije koje sada posjeduje a prije nisu imali? što ga neupotrijebi za napad na izrael? što eto Rusi, kad su im toliki prijatelji, im nepomognu da otjeraju Izrael sa golanske visoravni? valjda Rusi to mogu u viječu UNa isposlovati ili nek im daju naoružanje. kad su toliki prijatelji.Cyrax wrote:Pitanje ti jeEl_comadante wrote:ovi što brane Assada samo jedno pitanje: zašto nije nikada Assad poslao vojsku, avijaciju itd. na Izrael odnosno Golasnku visoravan? ovo je teritorija Sirije koju je okupirao Izrael. kad je toliko dobar. a zna okrenuti avijaciju na "par pobunjenika".![]()
Koliko je puta Sirija ratovala protiv izraela? Nebitno ko god da im je predsjednik nisu budale da ginu i izgube jos vise teritorije dok im njihova "braca" rade iza ledja a sa druge strane cijeli dunjaluk podrzava genocidase. Kad god se govnima trebalo suprotstaviti Sirija i Egipat su prvi grlom u jagode isli.
'Nako usput koliko nuklearnih imaju genocidasi a koliko Sirija?
-
El_comadante
#5133 Re: Sirija
da rekao sam od kada je Assad na vlasti. ovaj sada je od 2003 dakle nije ni on. a otac mu je došao 70ih dakle jest on bio u ratu 82. znam ja da su bili u ratu ali sam mislio na period kada vlada porodica Assad. dakle jedan rat 82 i eventualno ovaj 73 pošto neznam kad je došao na vlast.sumirprimus wrote:Da da nije nijednom...El_comadante wrote: jesu ali koliko je meni poznato nisu niti jednom odkada je Assad na vlasti. a nevjerujem da su ratovali i kad bu je babo vladao državom. a valjda su modernizovali vojsku od tada. kaže @klavikula da imaju rakete jače od onih što ih ima NATO a te iste ili slične koristi i Izrael onda možemo reči da su u najmanju ruku bara bara za Izrael. pa gdje je to hemijsko oružije koje sada posjeduje a prije nisu imali? što ga neupotrijebi za napad na izrael? što eto Rusi, kad su im toliki prijatelji, im nepomognu da otjeraju Izrael sa golanske visoravni? valjda Rusi to mogu u viječu UNa isposlovati ili nek im daju naoružanje. kad su toliki prijatelji.
Ratovi od 48,67,73,82-e ,jedino ga je mašio(možda,mooožda ovaj iz 48-e)
A za ovaj drugi bold,davno je izr.prem,begin rekao,da drug asad poštuje sve dogovore
-
sumirprimus
#5134 Re: Sirija
i 73, i 67 
doduše 67 kao ministar odbrane
-
El_comadante
#5135 Re: Sirija
znam da neznam a šta sam slagao? ti si rekao da Sirija ima jače rakete od ovih što ih je NATO Instalirao u Tursku, ako sam ja dobro skontao, i ti si također rekao da imaju rakete, dakle opet su rakete u pitanju, u protivzračnoj odbrani za obaranje aviona, a Izrael je saveznika SADu i koriste otprilike isto ili slično oružije pa samim tim onda su Sirijci jači od Izraela. de mi pojasnim šta sam ja ovde pokrešno rekao od ovga što si ti spomenuo. a moguče da sam pogriješio.Klavikula wrote: em ne znas, em lazes.
-
El_comadante
#5136 Re: Sirija
e onda dolazimo to toga danisu ratovali sa njima več 31 godinu. dakle valjda su se Sirijci razvili i sada su u boljem položaju nego tada. dakle imaju hemijsko oružije, poprilično dobru protivzračnu odbranu itd. u odnosu na taj period.sumirprimus wrote:i 73, i 67
-
matematicar_teski
#5137 Re: Sirija
uz Boziju pomoc jeste.vrbas1979 wrote:Koja se samo ološ skupila u Siriji, džukele rata, đubrad, bolesnici i fanatici...
Je li ovo budućnost Sirije (pitanje upućeno anti-Asadovcima i molim iskren odgovor)?
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... fExRlYyyOM
-
sumirprimus
#5138 Re: Sirija
izrael je jači od sirije u vojnom smislu..skoro pa i u svakom drugom...nema sumnje...
a propos rusko/američkog odnosa snaga...
a propos rusko/američkog odnosa snaga...
- amoninan
#5139 Re: Sirija
live stream iz baze Taftanaz
http://bambuser.com/v/3283834
http://bambuser.com/v/3283834
-
sarajevoxxxx
#5140 Re: Sirija
Pao Taftanaz, Svaka čast borcima FSA

Da Allah dragi pomogne mudžahide i učvrsti ih na pravom putu amin.
A Bešaru želim što brži kraj i suđenje pred međunarodnim sudovima pravde ako Bog da.

A Bešaru želim što brži kraj i suđenje pred međunarodnim sudovima pravde ako Bog da.
-
udrch
#5141 Re: Sirija
matematicar_teski wrote:uz Boziju pomoc jeste.vrbas1979 wrote:Koja se samo ološ skupila u Siriji, džukele rata, đubrad, bolesnici i fanatici...
Je li ovo budućnost Sirije (pitanje upućeno anti-Asadovcima i molim iskren odgovor)?
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... fExRlYyyOM
- Truba
#5142 Re: Sirija
baš nešto radim vamo o ikonoklastima kad naiđoh opet na Siriju
"Sv. Tekla je živela u vreme apostola Pavla i bila mu je pomoćnica u propovedanju Jevanđelja Hristovog. Njen grob se, inače, nalazi u Maluli, maloj sirijskoj varoši, koja slovi za jednu od najstarijih hrišćanskih naseobina na svetu, a ime je dobila po aramejskoj reči koja označava ulaz. Kroz taj ulaz prošla je sveta Tekla"
inače njena desna ruka se nalazi na baščaršiji u onoj staroj crkvi

"Sv. Tekla je živela u vreme apostola Pavla i bila mu je pomoćnica u propovedanju Jevanđelja Hristovog. Njen grob se, inače, nalazi u Maluli, maloj sirijskoj varoši, koja slovi za jednu od najstarijih hrišćanskih naseobina na svetu, a ime je dobila po aramejskoj reči koja označava ulaz. Kroz taj ulaz prošla je sveta Tekla"
inače njena desna ruka se nalazi na baščaršiji u onoj staroj crkvi
-
sarajevoxxxx
#5143 Re: Sirija
Znači prvi značajniji vojni aerodrom koji je pao u ruke Opozicionara, i najveć vojni aerodrom na sjeveru Sirije.
U oslobađanju Taftanaza učestvovale su brigade Džebhetu Nusre (sastavljena od stranih dobrovoljaca) zatim jedinice Ahraru Šam, i druge brojne brigade.
Bešarovi vojnici su se razbježali, zarobljeno je dosta naoružanja
Idemo dalje momci, slomite kičmu diktatoru, i donesite slobodu Siriji.
http://www.assabeel.net/arab-and-intern ... D8%A9.html
U oslobađanju Taftanaza učestvovale su brigade Džebhetu Nusre (sastavljena od stranih dobrovoljaca) zatim jedinice Ahraru Šam, i druge brojne brigade.
Bešarovi vojnici su se razbježali, zarobljeno je dosta naoružanja
Idemo dalje momci, slomite kičmu diktatoru, i donesite slobodu Siriji.
http://www.assabeel.net/arab-and-intern ... D8%A9.html
- Klavikula
#5144 Re: Sirija
NATO nije instalirao rakete, vec PZO sisteme u Turskoj.El_comadante wrote:znam da neznam a šta sam slagao? ti si rekao da Sirija ima jače rakete od ovih što ih je NATO Instalirao u Tursku, ako sam ja dobro skontao, i ti si također rekao da imaju rakete, dakle opet su rakete u pitanju, u protivzračnoj odbrani za obaranje aviona, a Izrael je saveznika SADu i koriste otprilike isto ili slično oružije pa samim tim onda su Sirijci jači od Izraela. de mi pojasnim šta sam ja ovde pokrešno rekao od ovga što si ti spomenuo. a moguče da sam pogriješio.Klavikula wrote: em ne znas, em lazes.
Sirija ima TOR,BUK i Pancir S1. to su najbolji sistemu srednjeg i kratkog dometa.
od balistickih projektila imaju SCUD, strateski znacaj ima u sirijskoj vojsci, namjenjen je za nosenje hemijskog oruzja (po potrebi).
sto se tice potencijalnog sukoba SIrija-Izrael u ofanzivnom ratu SAA bi imala skoro pa nikakave sanse. imaju pristojnu tehniku, ali kolicinski su ograniceni. sa 60+/- MIG29 ne bi mogli imati sigurno nebo.mislim da ti dalje ne moram nista objasnjavati.
dok u slucaju napada Izraela, kad bi PZO doso do punog izrazaja, ovih 60ak MIG29 bi bilo dovoljno.
sto se tice doktrine ratovanja SAA, naoruzavanja i obuke- sve su podredili odbrani od izraelskog napada.
- Klavikula
#5145 Re: Sirija
Taftanaz nije pao, sirite dezinformacije.
- Truba
#5146 Re: Sirija
ko zna koliko će povijesnih vrijednosti i duhovnog bogatstva uništiti gospoda u maskirnim odijelima čiji rodni list nije iz sirije ( nije prigodno zvati ih drugačijim imenima da se ko ne uvrijedi)
-
matematicar_teski
#5147 Re: Sirija
procito na mycity military? Tamo nije jos ni gadafi pao, a tek kosovoKlavikula wrote:Taftanaz nije pao, sirite dezinformacije.
- stotka12
#5148 Re: Sirija
Amin.sarajevoxxxx wrote:Pao Taftanaz, Svaka čast borcima FSA
......ono dugacko iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.....
- Klavikula
#5149 Re: Sirija
zanimljivo da nigdje nema mrtvih vojnika SAA, niti jednog jedinog.amoninan wrote:Taftanaz je pao u ruke FSA.
http://www.youtube.com/watch?v=o44EfEh_bKA
http://www.youtube.com/watch?v=xKneyv3DbKo
http://www.youtube.com/watch?v=IE6TNCahPw4
iskreno se nadam da ce moderacija sankcionisati ovog trola @ja sam odavle. samo unistava temu, a nista nije napiso osim Ruskaja Pravdaja, milion puta do sad.
-
sarajevoxxxx
#5150 Re: Sirija
FSA je po zauzimanju aerodroma Taftanaz zarobila 25 pilota, i veliku količinu municije. Također, veliki broj helikoptera je režimska vojska uspjela prije pada aerodroma premjestiti na druge lokacije.